Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Cresterea abilitatilor digitale – CAD, proiect al Camerei pentru firme si angajatii acestora

 

PozaConferintaCADIn perioada 16 septembrie 2022 – 31 decembrie 2023, Camera de Comerț și Industrie Bacău, în parteneriat cu Ioanida Turism S.R.L. Craiova, CSA Travel S.R.L. Bacau și Ymac Saby Company S.R.L. Craiova, implementeaza proiectul „CAD – Creșterea abilităților digitale – ID 142947”, proiect cu nr. POCU/860/3/12/142947, înscris în cadrul axei prioritare nr. 3 – Locuri de muncă pentru toți, cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Joi, 12 octombrie 2023, cu incepere de la ora 12:00, la sediul CCI Bacau, a avut loc Conferinta de prezentare generala si a rezultatelor, la zi, ale proiectului „CAD – Creșterea abilităților digitale.

Evenimentul s-a bucurat de prezenta a 73 de participanti, reprezentanti ai firmelor, autoritatilor si institutiilor judetului Bacau, universitatilor si mass media, dintre care mentionam: Agricola International SA Bacau, Aliant Business Solutions SRL Bacau, Alex Catering Group SRL Bacau, Anamir Trading SRL Bacau, Conbac SA Bacau, Cybernet SRL Bacau, Dentmarc SRL Bacau, Direct Group AG SRL Bacau, Direct Group Solutions SRL Bacau, Edirar Trans SRL Bacau, Feve Prod Serv Cons SRL Bacau, General Club SRL Bacau, Ghervase&Ghervase SRL Bacau, Gluon SRL Bacau, Grand Secret Moldova SRL, Intertrade Group SRL Bacau, Izometal Construct SRL Bacau, Medicaltest SRL Bacau, Medison SRL Bacau, Meson SRL Bacau, New Criszone SRL Bacau, Petrea Ioana Madalina PFA, Salbac SA Bacau, Simba Invest SRL Bacau, Tehnimarket SRL Bacau, Universal Equipment Projects SRL Bacau, Valhalla Invest SRL Bacau, Vitrans SRL Bacau, Wizcom SRL Bacau, asociatii de afaceri: Patronatul Regional al IMM, ASFOR, Fundatia Don Bosco, Consiliul Judetean Bacau, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, APIA, Directia de Sanatate Publica, Directia pentru Agricultura Judeteana, Directia Sanitar Veterinara, Inspectoratul Teritorial de Munca, primariile din Bacau, Cleja, Letea Veche, Tamasi, Statiunea pentru Cercetare si Dezvoltare in Legumicultura, Universitatea George Bacovia, Universitatea Vasile Alecsandri, Desteptarea SA si Gazeta de Buhusi.

In deschiderea conferintei, moderatorul acesteia, Doru SIMOVICI, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau, a precizat:

„In acest moment, Camera are in implementare 3 proiecte privind digitalizarea firmelor, proiecte care se adreseaza strict firmelor si angajatilor acestora, respectiv:

  1. Cresterea abilitatilor antreprenoriale – CAD
  2. Involved in digitalization – ID
  3. E-worker

Ca tinte minime, vor fi sprijinite 96 de firme si 930 de persoane angajate ale acestora vor participa/absolvi cursuri de digitalizare. Camera de Comert si Industrie Bacau este la al 24 – lea proiect, iar valoarea totala a sumelor atrase este de aprox. 26 de mil. euro. Aceste sume au fost utilizate, in principal, ca grant-uri pentru finantarea de startup-uri, pentru formarea profesionala a angajatilor firmelor si pentru calificarea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca. E mult, e putin, nu stim. Speram ca activitatea noastra in domeniu va continua, avand in vedere si faptul ca, pana la sfarsitul anului, intentionam sa mai depunem proiecte care se adreseaza firmelor, in vederea obtinerii finantarii.  

Profit de acest prilej si vreau sa spun, din nou, ca este foarte importanta accesarea fondurilor europene. Sunt bani care vin in Bacau, in judetul Bacau. Cred ca autoritatile, institutiile, structurile de afaceri, impreuna, trebuie sa facem mai mult pentru imbunatatirea rezultatelor in domeniul atragerii de fonduri europene. Avem exemple de buna practica in tara: Oradea, Cluj, Timisoara, Sibiu, Iasi etc.”

Temele prezentate in cadrul evenimentului au fost:

  • Proiectul „Cresterea abilitatilor digitale – CAD”, Prezentare generala, obiective, activitati, grup tinta, indicatori, Florin CHETREANU, Manager de proiect
  • Proiectul „Cresterea abilitatilor digitale – CAD”, Componenta de formare profesionala a angajatilor, Oana DRAGULESCU, CSA Travel SRL, Expert
  • Importanta formarii profesionale continue la locul de munca – Cezar OLTEANU, Director Dezvoltare Afaceri, CCI Bacau

In cadrul proiectului „Cresterea abilitatilor digitale – CAD”, au fost organizate cursuri de Designer web, Operator introducere, validare si prelucrare date, Competente digitale si ECDL. In acest moment mai sunt 80 de locuri libere la cursul de ECDL. Angajatii firmelor prezente, si nu numai, se mai pot inscrie in proiect pentru a ocupa aceste locuri.

Dupa prezentarile temelor si dezbateri, intre reprezentantii firmelor si ai autoritatilor/institutiilor s-au purtat discutii profesionale legate de tematica proiectului si unele teme actuale de interes privind economia judetului Bacau.

Alte informatii privind derularea proiectului si inscrierile la cursurile de ECDL se pot obtine de la Mihai Florin CHETREANU, Manager proiect, telefon: 0744.769115; email: ccibc@ccibc.ro.

        Impreuna in lumea afacerilor