Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Insusirea notiunilor fundamentale de Igiena este obligatorie in unitatile care desfasoara activitati de productie si comercializare a produselor alimentare, din alimentatie publica si servicii, servicii si productie de apa potabila si servicii de intretinere corporala

7IGIENA-CURS-STIRE2-300x150Conform Hotararii Guvernului nr. 857 din 2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 621 din 01.09.2011, Intrat în vigoare la: 11.09.2011, la art. 5 se precizeaza: „Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice angajarea şi/sau menţinerea în unităţile care desfăşoară activitate de producţie şi de comercializare a produselor alimentare, de alimentaţie publică şi colectivă, servicii şi producţie de apă potabilă, precum şi servicii de întreţinere corporală a personalului fără certificatul de instruire profesională privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă, conform reglementărilor legale în vigoare.”

De aceea, venim in intampinarea nevoilor dumneavoastra cu privire la instruirea personalului in vederea însusirii notiunilor fundamentale de igiena, in conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Sanatatii nr.1225/2003 si Ordinului Ministerului Educatiei Nationale nr. 5031/2003.

In acest sens, organizam cursul de specializare

NOTIUNI FUNDAMENTALE DE IGIENA

curs autorizat de

Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei Nationale

Programul cursului privind insuşirea notiunilor fundamentale de igiena cuprinde urmatoarele module:

  • Servicii de producţie, depozitare, transport si comercializare a alimentelor, inclusiv alimentaţie publică şi colectivităţi.
  • Servicii de curatenie în unitati de asistentă medicală, colectivităţi de copii si tineri, unităţi de cazare (hoteluri, moteluri, cabane, etc.).
  • Servicii de tip dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare.
  • Productia si distributia apei potabile si productia apei imbuteliate.
  • Servicii de ingrijire (corporala, cosmetica, frizerie, coafura, manichiura, pedichiura, masaj, etc).

Cursurile cuprind prelegeri, dezbateri şi aplicaţii cu o durata de 12 ore si sunt organizate pe trei categorii de personal, respectiv:

  1. personal de conducere,
  2. personal de execuţie
  3. personal auxiliar.

La incheierea cursului, participantii la programul de curs sustin examen de absolvire organizat sub tutela Directiei de Sanatate Publica.

Participantii la curs declarati admisi primesc certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei Nationale si valabil 3 ani.

Programul si locul de desfasurare al cursului pot fi stabilite de comun acord, astfel incat sa nu fie afectat programul de lucru al angajatilor dumneavoastra.

Pretul cursului este personalizat, in functie de numarul participantilor, locatie, cheltuieli de organizare etc. in functie de solicitarile firmelor.

Pentru alte informatii va stam la dispozitie prin Andreea PRISECARU – Manager curs,

tel: 0757 499 813, email: ccibc@ccibc.ro.

        Impreuna in lumea afacerilor