Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Expozitia universala - EXPO MILANO 2015

2431In perioada 1 mai – octombrie 2015, are loc la Milano, expozitia universala intitulata EXPO MILANO 2015, avand ca tema generala “Hranirea Planetei. Energie pentru viata/Feeding the planet. Energy for life”.
Editia de anul acesta va avea 4 elemente centrale:

  • agricultura,
  • energia,
  • infrastructura,
  • inovatia/creativitatea.

Organizata o data la 5 ani, manifestarea expoziţională, cu o temă extrem de actuală, reprezinta un loc unic de întâlnire pentru participanţii oficiali şi pentru cei peste 20 de milioane de vizitatori aşteptaţi, care vor descoperi şi experimenta prezentări dedicate atât tradiţiei, cât şi creativităţii şi inovaţiei din diferite domenii.


Tema hranei permite iniţierea unor dezbateri comune dedicate găsirii soluţiilor pentru provocările colective la care umanitatea este chemată să răspundă, inclusiv dreptul la o alimentaţie sănătoasă, sigură şi eficientă.

Cele 4 elemente centrale ale expoziţiei – alimente, energie, planetă, viaţă – se regăsesc printre priorităţile guvernamentale ale Romaniei: agricultura, energie, infrastructura, inovatie.

La Expo Milano 2015 participa 145 de state, dintre care peste 120 au desemnat comisarii generali. România este cel de-al 5-lea stat înscris formal la această manifestare expoziţională şi cel de-al 81-lea stat semnatar al contractului de participare.

Expozanti isi vor expune produsele, pe durata a 6 luni, pe o suprafata de 1,1 milioane mp.


jjkjPavilionul României, cu indicativul S30, este construit pe o suprafaţă de 887 mp., în zona centrală a expoziţiei. Acesta abordeaza tema “In armonie cu natura/ Living with nature” si reprezinta o interpretare actuala a unei case traditionale romanesti, unde vizitatorii sunt invitati sa descopere solutii tehnologice inovative, modele alimentare sanatoase, bazate pe produse agricole bio, resurse naturale, precum si solutii ecologice care promoveaza o dezvoltare durabila. Pe parcursul celor 6 luni ale Expo Milano 2015, in pavilionul Romaniei vor fi organizate mai multe evenimente cultural – sociale dar si misiuni economice.

Pentru sprijin si asistenta in vederea inregistrarii la eveniment, in calitate de vizitatori profesionali, vă stă la dispoziţie Centrul de Promovare Economica – PromEctel. 0234.571.070, int.106, email: ccibc@ccibc.ro, persoana de contact Sonia TODIRASCU, Consultant Cameral.

        Impreuna in lumea afacerilor