Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Fondurile europene au creat 41000 locuri de munca si au sprijinit 5000 intreprinderi sa se dezvolte

image-2015-06-19-20243968-70-fonduri-europene-pentru-firmeIn data de 2 februarie 2016, serviciile de specialitate ale Comisiei Europene si autoritatile romane cu atributii in gestionarea fondurilor aferente Politicii de Coeziune a UE s-au intalnit pentru a analiza evolutiile pe parcursul anului 2015 in implementarea programelor operationale.

”Politica de coeziune a UE este foarte importanta nu doar prin numarul mare de proiecte pe care le finanteaza, dar mai ales prin impactul semnificativ pe care l-a avut si il are asupra sistemului administrativ, sistemului legislativ si cresterii gradului de profesionalizare a capitalului uman, prin impactul consistent asupra dezvoltarii economice si sociale. Astfel, analizand imbunatatirile obtinute, constatam ca, in cei noua ani de implementare a acestei politici in Romania (2007-2015), fondurile europene au fost o sursa importanta de investitii, au stat la baza a 41.000 de locuri de munca create, 5000 de intreprinderi sprijinite sa se dezvolte, 400 de unitati medicale si unitati de invatamant modernizate”, a afirmat doamna Aura Raducu, ministrul fondurilor europene.

”Au fost multe de facut in anul 2015, si in spatele a ceea s-a realizat e multa munca din partea Autoritatilor de Management, oamenii au fost foarte implicati. E important sa ne pregatim, sa identificam problemele din trecut si sa gasim cai de a le evita. Miza nu e sa absorbim banii, ci sa gasim o cale de a obtine rezultate, crestere economica”, a subliniat Aurelio Cecilio, sef de unitate la Directia Generala Ocupare a CE.

Subiectele analizate se refera in primul rand la implementarea globala a programelor operationale 2007-2013: progresul acestora si rezultate obtinute in 2015, previziuni pentru 2016, pregatirea inchiderii programelor. De asemenea, sunt abordate teme legate implementarea programelor 2014-2020: sistemul managerial si de control, masuri in anii 2015 si 2016 pentru implementarea efectiva si eficienta a fondurilor, procesul de desemnare, sistemul informatic, stadiul indeplinirii conditionalitatilor ex-ante, stadiul procesului de simplificare.

Sursa: Fonduri-structurale.ro 

        Impreuna in lumea afacerilor