Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

In ce termen se raporteaza modificarile salariului in Revisal?

inregistrarePe forum club legislatia muncii a fost prezentata problema privind urmatoarea situatieOrice modificare a contractului individual de munca se comunica salariatului intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, prin act aditional, se inregistreaza in Revisal in termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificarile si este arhivat in dosarul personal. 
Actul aditional de modificare a CIM se incheie intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii si se inregistreaza in Revisal in termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificarile.” – “Potrivit art. 17 alin. (1) indice 1 din Codul muncii , obligatia de informare a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii actului aditional.” Imi puteti confirma acest lucru?

Raspunsul expertului in legislatia muncii a fost: “HG 500/2011
Art 4
(2) Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.
Actul aditional se incheie cu acordul ambelor pati.
Acordul este exprimat prin semnarea lui de ambele parti.”

Sursa: clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor