Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Incetarea suspendarii CM pentru CIC

contract-1382159540La intrebarea:o salariata care a beneficiat de CIC este obligata sa revina la locul de munca la implinirea varstei de 2 ani a copilului sau la 1 an si 11 luni , atat cat a primit indemnizatie de cresterea a copilului ?
Daca nu se intoarce la munca la data cand ii inceteaza indemnizatia de crestere a copilului , ii se desface contractul de munca ?

Adriana Iancu expert in legislatia muncii afirma ca: Salariata in cererea depusa a mentionat perioada concediului pana la implinirea copilului a varstei de 2 ani. Prin urmare, ati inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor suspendarea contractului pana la implinirea copilului a varstei de 2 ani si nu de un an si 11 luni. Potrivit art. 11 din OUG 111/2010, salariata mama trebuie sa inregistreze, la unitate, cererea de revenire, cel mai tarziu la implinirea copilului a varstei de un an si 11 luni daca pe durata concediului pentru cresterea copilului nu se constata un handicap si daca tatal indeplineste conditiile pentru CCC.
In situatia in care nu solicita incetarea suspendarii la data la care copilul implineste 2 ani, inregistrati dumneavostra incetarea suspendarii CIM in Revisal in baza deciziei de suspendare in care este prevazuta si data de sfarsit a suspendarii. Dupa aceasta data, daca nu se prezinta la serviciu puteti incepe procedura de cercetare disciplinara prealabila pentru absente nemotivate.

Sursa:clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor