Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Indrumare si sprijin pentru intreprinzatori la infiintarea firmei

PozaInfiintariMoinestiIn temeiul dreptului la libera initiativa, al dreptului la libera asociere si al dreptului de stabilire, orice persoana fizica, cetatean roman sau cetatean strain, poate desfasura activitati economice pe teritoriul Romaniei, in conditiile prevazute de lege.

Activitatile economice pot fi desfasurate in toate domeniile, meseriile, ocupatiile sau profesiile pe care legea nu le interzice in mod expres pentru libera initiativa.

Infiintarea unei firme reprezinta primul pas in initierea unei afaceri. In functie de domeniul de activitate si de capitalul disponibil, alegerea formei juridice de organizare a activitatii economice este foarte importanta.

Conform legislatiei specifice intreprinzatorii au la dispozitie mai multe forme de organizare din care puteti alege cum ar fi: PFA, II, IF, SRL, SNC, SA, SCS, SCA, SE, GIE, GEIE.

Fiecare forma de organizare are reglementari specifice, atat din punctul de vedere al obligatiilor administratorului firmei cat si din punct de vedere fiscal.

Inainte de a stabili forma de organizare a viitoarei firme, comerciantii trebuie sa cunoasca intreaga paleta a reglementarilor legale astfel incat, dupa deschiderea firmei, sa evite sanctiunile pentru nerespectarea acestor prevederi.

Pentru a alege forma juridica cea mai potrivita, pentru a cunoaste reglementarile aplicabile si evitarea sanctiunilor ulterioare, toti cei care doresc sa deschida o afacere pot apela la Centrul de Infiintari Firme, care ofera servicii pentru: intocmirea actelor firmei, constituirea dosarului de infiintare, obtinerea documentelor de inregistrare a noii firme şi inregistrarea fiscală a firmei.

De asemenea, intreprinzatorii sunt indrumati cu privire la pasii pentru infiintarea unei firme, obtin date statistice pe domenii de activitate si informatii necesare pentru obtinerea avizelor / autorizatiilor firmei.

Pentru mai multe informatii, intocmirea tuturor actelor necesare infiintarii firmei, in concordanta cu legislatia in vigoare, si inscrierea in Registrul Comertului, va sta la dispozitie Centrul de Infiintari Firme:

Bacău

Str. Libertăţii nr.1

Tel: 0749.088840

Email: ccibc@ccibc.ro

Oneşti

Str. Gen. Radu R. Rosseti, nr. 4

Tel: 0748.886408

Email: onesti@ccibc.ro

Moineşti

Str. V. Alecsandri, nr. 216

Tel: 0744.538409

Email: moinesti@ccibc.ro

        Impreuna in lumea afacerilor