Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact
Home » Infiintari Firme » Elaborare Regulament de Organizare si Functionare (ROF)


Elaborare
Regulament de Organizare si Functionare (ROF)


Angajatorul dispune de prerogativa manageriala care ii permite organizarea activitatii, stabilirea posturilor si determinarea relatiilor dintre acestea.

Odata cu puterea de decizie, acesta are si responsabilitatea deciziilor sale, oricare dintre acestea putand fi contestata in instanta, in cazul in care incalca o prevedere legala.

Regulamentul de organizare si functionare reglementeaza una dintre componentele organizarii muncii in unitate, este expresia strategiei firmei si are un impact direct asupra activitatii fiecarui salariat in parte.

 • REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE

  In baza Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, angajatorul are dreptul de a stabili organizarea si functionarea unitatii, iar modul prin care se concretizeaza acest drept il constituie elaborarea Regulamentului de organizare si functionare.

  Angajatorul ar trebui sa acorde atentie deosebita Regulamentului de Organizare si Functionare pentru urmatoarele considerente:

  • reprezinta baza intocmirii fiselor de post;
  • contine organigrama unitatii;
  • constituie instrument util in ipoteza unei concedieri colective;
  • cuprinde structura functionala a unitatii;
  • reflecta personalitatea juridica a angajatorului.

  De asemenea, potrivit noului Cod civil – Legea 287/2009: „Orice persoana juridica trebuie sa aiba o organizare de sine statatoare si un patrimoniu propriu, afectat realizarii unui anumit scop licit si moral, in acord cu interesul general”.

  Prin urmare, organizarea reprezinta una dintre conditiile fundamentale ale identitatii unei persoane juridice, iar aceasta organizare este stabilita tocmai prin Regulamentul de organizare si functionare.

Recomandarea noastra:

Pentru evitarea aplicarii unor sanctiuni in ceea ce priveste cuprinsul si forma Regulamentului de organizare si functionare, contactati Oficiul Juridic si veti beneficia de sfatul unei echipe de specialisti bine pregatiti.

Camera de Comerţ şi Industrie Bacau, prin Oficiul Juridic, pune la dispozitia firmelor urmatoarele servicii:

 • Consultanta generala privind elaborarea si aplicarea ROF
  • tarif – 200 lei / ora.
 • Elaborare ROF
  • tarif – 2.500 lei.

Preturile includ TVA.

Membrii si simpatizantii Camerei beneficiaza de reducere de pana la 25%.

Contact

Pentru a deveni membru / simpatizant al Camerei de Comert si Industrie Bacau va sta la dispozitie Biroul Relatii cu Membri tel: 0234.570.010, int. , email: ccibc@ccibc.ro sau secretarii Comisiilor de lucru.

Pentru a accesa serviciile prezentate va rugam sa completati si sa transmiteti formularul elaborare ROF.

Daca informatiile si serviciile de care aveti nevoie nu se regasesc in oferta noastra, va rugam sa ne comunicati propunerile si observatiile dumneavoastra pentru a ne ajuta sa ne imbunatatim portofoliul de servicii, adaptandu-l permanent la solicitarile si nevoile mediului de afaceri.

Contact

Mai multe informatii puteti afla comunicand prin email: ccibc@ccibc.ro, mobil: 0744.708.317 sau tel: 0234.570.010.

        Impreuna in lumea afacerilor