Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

MADR ia in calcul varianta unui organism unic de control pentru producatorii din industria alimentara

INDUSTRIA LIMENTARAVarianta este sustinuta chiar si de patronatele din domeniu, care reclama abuzurile din partea institutiilor abilitate in prerzent cu aceste controale.

 Pe viitor, producatorii din industria alimentara ar putea fi verificati de un organism unic de control special creat in acest sens, varianta fiind luata serios in calcul de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, bucurandu-se si de sustinerea patronatelor din domeniu.

Anuntul a fost facut de Daniel Constantin, care a precizat ca infiintarea unei singure institutii de control pe partea de siguranta alimentara reprezinta o varianta analizata de autoritati si sustinuta de unele patronate din industria alimentara, care se plang de abuzurile din sistem, insa scopul principal al acestor controale ramane, de departe, certificarea calitatii produselor din piata.

„Exista la ora actuala o dorinta foarte mare a celor care lucreaza pe zona de productie, de procesare si pe zona de desfacere de a avea fiecare institutie de control atributii clare in domeniu, pentru ca sunt foarte multe controale de la foarte multe institutii. Nu stiu deocamdata daca ar trebui sau ar fi bine sa avem o singura institutie de control, cred insa ca fiecare trebuie sa aiba atributii foarte clare pentru ca de multe ori din diverse motive exced cadrului pe care il au. Cred ca aici avem de lucrat in perioada urmatoare”, a declarat in acest sens ministrul.

Acesta a precizat ca, deocamdata, nu au fost astfel de discutii pentru unificarea tuturor entitatilor de control, insa nu a exclus analizarea oricarei variante care este credibila pentru a da incredere consumatorilor in produsele pe care le consuma.
„Nu am discutat o astfel de idee, dar trebuie analizata orice varianta care este credibila pentru a da incredere consumatorilor. Obiectivul nostru, al Guvernului nu doar al institutiilor implicate, este acela de a certifica faptul ca in Romania sunt produse de calitate, de a da incredere consumatorului sa consume produse din tara noastra. Nu vreau sa dau exemple dar sunt lanturi de magazine care importa produse mult mai ieftine, sub pretul de cost din tara noastra. Consider insa ca fiecare institutie si-a facut treaba si am colaborat bine fiecare pe bucatica ei”, a mai precizat Constantin.

sursa: agroromania.manager

        Impreuna in lumea afacerilor