Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Oierii ameninta cu proteste

cu-oile-la-stana-MediumSindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, afiliat la Agrostar, cere abrogarea Legii vanatorii (legea 407/2006, modificata in iulie 2015), intrucat considera ca aceasta incalca grav dreptul la proprietate si le permite asociatiilor de vanatoare sa faca ce doresc pe terenurile proprietate privata.

Modificarile la aceasta lege au fost aprobate fara a fi consultate si asociatiile crescatorilor de animale, sunt aberante si incalca in mod grosolan dreptul la proprietate. Un exemplu in acest sens este interzicerea pasunatului animalelor pe terenurile agricole in perioada 06 decembrie-24 aprilie, prevedere prin care, practic, proprietarul de teren nu poate nici sa-si recolteze culturile, daca acestea sunt preferate de vanat, declara presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, Marcel Andrei.

O alta prevedere considerata aberanta de liderul oierilor este aceea ca li se interzice crescatorilor de animale sa isi protejeze bunurile, respectiv turma, cu mai mult de doi caini, pentru a nu fi speriat vanatul, in conditiile in care animalele salbatice le produc crescatorilor de animale pagube insemnate, iar acestia nu sunt despagubiti.

De asemenea, taxele pentru inchirierea terenului nu sunt incasate de proprietar, ci de primarii si nici nu se plateste TVA.

Daca legea nu va fi abrogata, Marcel Andrei spune ca oierii vor trece la actiuni de protest in fata Parlamentului si ca vor sesiza si Avocatul Poporului si Curtea Constitutionala.

Sursa: www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor