Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

OPEN DAYS 2015: Dezvoltare urbana sustenabila aplicata pe Regiunea Nord-Est

Open-Daysbx351,8 miliarde de euro vor fi disponibili pentru proiecte de investitii ce vizeaza dezvoltarea regional si urbana, in perioada 2014-2020. Esti pregatit?

Mai mult de doua treimi din populatia Europei locuieste in zone urbane, iar tendinta este de crestere. Ca si in cazul societatilor comerciale, majoritatea o detin insa orasele mici si mijlocii, chemate sa solutioneze o serie de provocari generice, cum ar fi cele economice, de mediu, demografice si sociale, dar si o serie de provocari specifice cum ar fi cele legate de resurse, de capacitate sau de localizare. Pot fi rezolvate toate aceste provocari doar prin implementarea unor strategii de dezvoltare urbana integrate sustenabile si incluzive? In 12-15 octombrie 2015, Comitetul Regiunilor, impreuna cu Comisia Europeana, prin DG Politica Regionala si Urbana, va desfasura OPEN DAYS, un eveniment dedicate dezvoltarii regionale si urbane, pe parcursul careia vor fi analizate provocarile si oportunitatile generate de nou reformata politica de coeziune 2014-2020.

Orase mici – provocari mari – solutii inteligente

ADR Nord-Est, in calitate de organism intermediar regional pentru POR in Romania, va propune in cadrul OPEN DAYS o dezbatere publica cu tema „ Modernizarea oraselor europene mici si mijlocii prin masuri inteligente si durabile – provocari actuale si perspective pentru viitor”. Evenimentul va avea loc in data de 14 octombrie 2015 la Comitetul Regiunilor (Sala JDE 62, Jacques Delors Building, Rue Belliard, 99-101).

Impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene si ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice din Romania, se propune sa se identifice sinergia dintre abordarea UE si aspectele specifice ale finantarii si implementarii politicilor urbane sustenabile. Vor fi prezenti reprezentanti de varf din partea unor asociatii europene remarcabile pentru contextual dezvoltarii UniuniiEuropene – The Covenant of Mayors si EURADA.Aspectele concrete privind metodele de translatare a modelelor de succes de la capitalele si orasele mari spre orasele mici si mijlocii vor veni din partea autoritatilor publice regionale si locale din Italia – Regiunea Abruzzo, si Romania – URBASOFIA si PrimariaMunicipiului Suceava.

Participarea la eveniment este gratuita, pe baza inregistrarii online pana in data de 28 septembrie 2015.

Sursa: adrnordest.ro

        Impreuna in lumea afacerilor