Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Oportunitati de inovare prin intermediul retelei Enterprise Europe Network

innovationCu peste 600 de puncte de contact in 52 de tari,Enterprise Europe Network este cea mai largă reţea din lume care oferă expertiză și servicii pentru întreprinderi.

Printre beneficiile retelei se numara: acces la noi tehnologii, dezvoltare prin accesarea de noi oportunităţi de finanţare, posibilităţi de extindere pe noi pieţe comerciale, identificarea celor mai potriviti parteneri de afaceri.

In retea sunt disponibile online peste 10.000 de oportunitati de afaceri, aceasta facilitand punerea in contact a cererii cu oferta, oferind posibilitatea externalizarii si inovarii afacerilor. In continuare sunt prezentate doar cateva din oportunitatile de inovare ce se regasesc in baza de date a retelei:

TOIT20151118001: Companie italiană cu experiență profesională în industria biomedicală și a produselor alimentare, a dezvoltat un sistem de trasabilitate foarte flexibil aplicabil societăților agroalimentare (inclusiv întreprinderile mici și micro), pentru a urmări toate procesele de producție.

Compania este interesată în găsirea de parteneri pentru acorduri tehnologice (și acorduri comerciale cu asistență tehnică), sau propuneri de cercetare pentru evoluțiile ulterioare ale tehnologiei.

TONL20141110002: Un producător olandez de kituri auto pentru motociclete este interesat de parteneri de afaceri pentru a împărtăși cunoștințele și experiența lor în truse de dezvoltare, montaj si service auto lateral.

Compania a dezvoltat un sistem modular  care poate fi ușor montat pe  motociclete. Compania este interesată în a întâlni parteneri pentru a asigura asistență tehnică .

TOFR20150505002:O companie franceză, specializata in fabricarea de jaluzele premium personalizate, a dezvoltat o tehnologie unică care permite industrializarea producției de lemn prin zăbrele extensibile.

Acestia au dezvoltat un utilaj pentru industrializarea productiei plecand de la premisa ca in zilele noastre toate grilajele de lemn sunt produse de mana si in special in China. Compania este in cautarea unor de parteneri comerciali.

TOIT20140804001: Societate italiană, a dezvoltat un sistem integrat de monitorizare de la distanță a pacienților, compus dintr-o serie de dispozitive concepute pentru controlul glucozei din sange, a greutatii pacientului, cu o suprafata virtuala in care datele detectate converg.

Medicii si pacientii împărtășesc acest spațiu virtual prin aplicații specifice pentru smartphone și pot comunica în timp real. Compania este în căutarea de parteneri pentru stabilirea acordurilor de cooperare și comerciale.

TOKR20150326002: Întreprindere coreeană – a dezvoltat un sistem de management al construcție, care ar putea gestiona eficient și prompt proiectul de construcție.

Caracteristica acestui sistem este faptul că ajută diferite părți interesate sa comunice fluent printr-un singur instrument de comunicare. Conducerea organzatiilor, arhitecții, constructorii și partenerii ar putea comunica și urmări realizarea procesului de construcţie. Compania este în căutare de parteneri pentru stabilirea unui acord de licență.

TOES20150413001: Companie spaniolă a dezvoltat un protector ocular care absoarbe o parte din lumina emisă de dispozitive electronice și reduce oboseala vizuală. Compania este în căutarea de parteneri pentru acorduri comerciale cu asistență tehnică.

TRTR20131202002: Companie turcească – prelucrarea metalelor caută o nouă tehnologie pentru a modifica și de a reduce rata ridicată a consumului de apă și substanţe chimice în procesul de fabricație.

Compania funcționează în prelucrarea metalelor și sectorul utilaje ca un furnizor pentru industria auto. Are un proces în care fosfatul de zinc este folosit ca un agent de finisare. Compania este interesată in stabilirea unui acord de cooperare tehnică.

Pentru mai multe detalii privind externalizarea si oportunitatile de afaceri disponibile prin intermediul retelei, va sta dispozitie Centrul Enterprise Europe Network Bacau, din cadrul Camerei de Comert si Industrie Bacau la tel. 0234.570.010, int. 109, email ccibc@ccibc.ro, Petronela STEFAN, coordonator local.

        Impreuna in lumea afacerilor