Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

POCU: MFE deschide apelul „Solidar – Sprijin pentru consolidarea economiei sociale”

contabilitate_48793406-696x464Ministerul Fondurilor Europene (MFE) deschide apelul „SOLIDAR — Sprijin pentru consolidarea economiei sociale”,  cu o alocare de 20 milioane de euro din Programul Operational Capital Uman (POCU), primul dintr-o serie de apeluri dedicate economiei sociale.

Peste 200 de intreprinderi de economie sociala (persoane juridice apartinand uneia dintre categoriile prevazute in Legea nr. 219/2015 privind economia sociala) vor obtine fonduri europene cu o valoare cuprinsa intre 40.000 şi 100.000 de euro, sub forma de ajutor de minimis.

Pentru accelerarea procesului reprezentantii MFE au decis, in urma consultarilor, ca solicitantii declarati castigatori sa prezinte atestatul de intreprindere sociala nu mai devreme de semnarea contractului de finantare.

Depunerea proiectelor se face prin intermediul sistemului informatic MySMIS 2014, incepand cu  data  de 21 septembrie 2016 si se incheie in data de 14 noiembrie 2016, ora 16:00.

Prin aceste masuri Ministerul Fondurilor Europene si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si persoanelor Varstnice indeplinesc inca unul dintre angajamentele asumate de Guvern in Pachetul Antisaracie.

Descarca ghidul solicitantului

        Impreuna in lumea afacerilor