Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Pregatim reduceri de impozit si programul „Primul tractor” pentru cei care doresc sa se asocieze

cooperativa-agricola-640x330Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, urmeaza sa se intalneasca saptamana viitoare cu seful Finantelor, pentru a ajunge la un acord privind eliminarea dublei impozitari a fermierilor care se asociaza.

„In prezent, fermierii nu sunt stimulati sa se asocieze din cauza dublei impozitari. Avem pe circuit o lege a cooperativelor cu facilitati fiscale. Ma voi intalni si cu ministrul Finantelor saptamana viitoare pentru a stabili in mod concret reducerile de impozit pentru cei care doresc sa se asocieze”, a declarat Achim Irimescu, in cadrul emisiunii „Prim-plan”, de la TVR1.

Acesta a precizat ca se vor analiza si introducerea unor programe gen „Fermierul” sau „Primul tractor” de care ar putea beneficia doar asociatiile.

„Am discutat cu ministrul Finantelor sa facem un program gen Fermierul, Primul tractor – pentru orice alte utilaje costisitoare pe care sa le dam doar catre asociatii. Vreti sa cumparati o combina care este scumpa, atunci asociati-va”, a explicat ministrul Agriculturii.

Ce facilitati fiscale ar putea fi acordate fermierilor care aleg sa se asocieze

Potrivit proiectului de lege, facilitatile fiscale acordate fermierilor care aleg voluntar sa se asocieze includ scutirea platii impozitului pe venit sau scutirea platii impozitului pe norma de venit, pentru persoanele fizice, care isi comercializeaza productia prin intermediul unei cooperative. De asemenea, fermierii ar mai putea beneficia si de o scutire de plata pentru costurile pe bunuri. Mai exact, nu se va mai plati impozitul pe teren sau animale, daca productia acestora este comercializata prin cooperativa. Mai mult decat atat, proiectul de lege prevede si o scutire de 20% din impozitul pe profit, la nivel de cooperativa.

Totodata, prin noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, producatorii agricoli care se asociaza pot beneficia de fonduri europene nerambursabile de pana la 90% din valoarea proiectului.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor