Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Primele masuri de finantare din PNDR le vom lansa in februarie – martie

utilaje-agricole-pndr-fonduri-europene-640x330Sesiunea de depunere din acest an pentru o parte din masurile de finantare PNDR 2014-2020 urmeaza sa fie lansata in februarie – martie, a anuntat de curand directorul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), Andras Szakal.

„Ne concentram pentru a lansa noua sesiune de depunere a masurilor de finantare prin PNDR. Se lucreaza la acest aspect. O parte tine de soft, care nu este inca finalizat. Am avut o discutie si cu domnul ministru al Agriculturii. Nu ne permitem sa lansam foarte tarziu aceste masuri. Eu cred ca in februarie-martie vom reusi, chiar daca vor fi pe format de hartie. Vom lansa cele mai importante masuri de investitii in perioada mentionata. Este foarte importante pentru fermieri”, a declarat Andras Szakal, directorul AFIR, in cadrul emsiunii „Viata Satului”, de la TVR 1.

Prezent in studioul emisiunii, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a intervenit precizand ca acesta este un angajament pe care trebuie sa si-l asume noul director AFIR. „De aceea sunt prezenti cei doi directori (ai AFIR si APIA – n.r.) in studio, pentru a-si asuma ceea ce promit”, a intervenit ministrul.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a inchis in data de 18 decembrie 2015 ultimele sesiuni de primire a proiectelor de investitii aferente submasurilor de finantare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 – 2020 deschise in 2015.

Pentru intrega perioada de programare 2014 – 2020 Romania beneficiaza de o alocare financiara totala de 9,47 miliarde de euro. De asemenea, alocarea bugetara totala a Masurilor implementate la nivelul AFIR se ridica la 4,87 miliarde de euro.

In perioada 25 martie 2015 (cand a fost deschisa prima sesiune de primire a proiectelor prin PNDR 2020) si pana la 18 decembrie 2015, AFIR a primit 7.697 de cereri de finantare. Valoarea totala a fondurilor europene nerambursabile solicitate prin aceste proiecte a fost de peste 1,55 miliarde de euro, potrivit AFIR.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor