Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Primul apel de propuneri de proiecte va fi lansat o data cu programul transnational Dunarea, la Budapesta

publicarea-primului-raport-intermediar-referitor-la-strategia-ue-pentru-regiunea-dunarii-6886Autoritatea de Management a Programului Transnational DUNAREA organizeaza la Budapesta (Ungaria), in perioada 23-24 septembrie, conferinta de lansare a programului Transnational DUNAREA. Cu acelasi prilej va avea loc si lansarea primului apel de propuneri de proiecte.

Parteneri din intreaga regiune sunt invitati sa prezinte propuneri cu privire la diferitele teme identificate. Propunerile trebuie sa urmareasca atat realizarea unor obiective importante, cu impact real in regiune cat si cresterea cooperarii dincolo de granite. (inscrierile pentru participare la eveniment se fac aici).

De asemenea, in cadrul conferintei se vor aborda si subiecte ce au ca scop sprijinirea potentialilor beneficiari in pregatirea propunerilor de proiecte. Astfel, tematica abordata va fi:

  • Discutarea prezentului si viitorului Cooperarii Teritoriale Europene;
  • Realizarea unei imagini de ansamblu a Programului Transnational DUNAREA si a rolului sau in regiune;
  • Explicarea legaturilor si diferentelor fata de Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii;
  • Stimularea dialogurilor si sinergiilor intre programe, inclusiv prezentarea unor exemple de cooperare anterioara;
  • Diseminarea informatiilor referitoare la asistenta financiara oferita in cadrul primului apel de propuneri de proiecte;
  • Explicarea si promovarea subiectelor tematice de interes pentru PO DUNAREA (axe prioritare);
  • Stimularea generarii de proiecte si propuneri inovative;
  • Furnizarea unei paltforme de colaborare, in scopul identificarii oportunitatilor, schimbului de bune practici si experiente, precum si crearea de parteneriate.

Conferinta va reuni aproximativ 500 de participanti din cele 14 state partenere in program, reprezentanti ai institutiilor europene, ai institutiilor regionale si nationale, experti si institutii interesate sa participle in proiectele de cooperare.

Programul Transnational DUNAREA este succesorul Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei. Programul beneficiaza de un buget de 202,3 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 19,8 milioane – prin IPA II (Instrumentul pentru Asistenta de Preaderare) pentru proiecte transnationale in bazinul Dunarii. Partenerii eligibili provin din 9 tari UE: Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Germania (Baden-Württemberg si Bayern), Ungaria, Romania si Slovacia.

Sursa: MDRAP

        Impreuna in lumea afacerilor