Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Programul “Casa Eficientă Energetic” incepe din 15 septembrie 2020

eficienta-energetica-casaAproximativ 9.000 de proprietari de case din România își vor putea eficientiza energetic locuințele prin intermediul acestui program, al cărui buget total este de 430 de milioane de lei.

Aceștia pot beneficia de o primă energetică în valoare de maximum 15.000 de euro, sumă pe care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor o finanțează prin AFM.

Scopul programului este reducerea consumului de energie din casele românilor și a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Finanțarea nerambursabilă decontează 60% din costul unor astfel de lucrări, dar nu mai mult de suma menționată, respectiv 15.000 de euro.

Cheltuielile eligibile vizează: instalarea de ferestre izolante, izolarea acoperișului, a pereților exteriori, montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare, robineți și conducte noi etc.

Condiția eligibilității proiectului este ca eficiența energetică a locuinței să crească cu cel puțin o clasă energetică.

Detalii privind criteriile de eligibilitate pot fi obtinute accesand: https://www.fonduri-structurale.ro/stiri/24457/programul-casa-eficienta-energetic-incepe-pe-15-septembrie-2020-aproximativ-9000-de-proprietari-de-case-isi-vor-putea-eficientiza-energetic-locuintele.

Sursa: Fonduri-Structurale.ro

        Impreuna in lumea afacerilor