Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact
Home » Oportunitati de afaceri » Avizarea cazurilor de Forta majora

Avizarea cazurilor de forta majora


Conform art. 1351 din Codul Civil, forta majora este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil.

In desfasurarea activitatii, firmele se pot confrunta cu situatii de forta majora care impiedica indeplinirea conditiilor contractuale asumate.

Firmele pot fi exonerate de raspundere atunci cand prejudiciul este cauzat de forta majora sau de cazul fortuit, in conformitate cu clauzele contractuale aplicabile.

Va recomandam ca la incheierea contractelor comerciale sa introduceti intotdeauna clauza de forta majora / caz fortuit, conform Model clauza de forta majora.

La solicitarea scrisa a agentilor economici adresata Camerei de Comert si Industrie Bacau, Comisia de Forta Majora avizeaza existenta cazului de forta majora, in baza cap. II, art. 4, litera j din Legea 335/2007.

Pentru a beneficia de exonerare de raspundere contractuala, Camera de Comert si Industrie prin Centrul de Promovare Economica BacauPromEc pune la dispozitie urmatoarele servicii:

  • consultanta constituire dosar de forta majora

  • analiza dosar de forta majora

  • eliberare aviz favorabil pentru certificarea starii de forta majora / contract

Firmele care detin calitatea de membru / simpatizant al Camerei de Comert si Industrie Bacau beneficiaza de reduceri cuprinse intre 25% si 50% la serviciile accesate.

Contact

Pentru a deveni membru / simpatizant al Camerei de Comert si Industrie Bacau va rugam sa ne contactati la Biroul Relatii cu Membri tel: 0234.570.010, email: ccibc@ccibc.ro sau secretarii Comisiilor de lucru.

Nota * :

La aceste tarife se adauga si costurile implicate de verificarile in teren sau pentru obtinerea altor dovezi / expertize necesare in vederea evaluarii evenimentului invocat si / sau a consecintelor. Aceste costuri aditionale se vor comunica si accepta inainte de efectuarea lor.

Daca informatiile si serviciile de care aveti nevoie nu se regasesc in oferta noastra, va rugam sa ne comunicati propunerile si observatiile dumneavoastra pentru a ne ajuta sa ne imbunatatim portofoliul de servicii, adaptandu-l permanent la solicitarile si nevoile mediului de afaceri.

Contact

Mai multe informatii puteti afla comunicand prin email: ccibc@ccibc.ro, mobil: 0744.708.317 sau tel: 0234.570.010.

        Impreuna in lumea afacerilor