Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Propunere legislativa de modificare si completare a Legii nr.123/2012 - Legea energiei electrice si a gazelor naturale, publicata in Monitorul Oficial nr. 485 din 16.07/2012, cu modificarile si completarile ulterioare

gazDeși au trecut  doar 3 ani de la adoptarea Legii energiei și gazelor naturale și, cu  toate   că între  timp  acest  act  normativ   a  mai  suferit  unele  modificări și completări, totuși în aplicarea ei practică se impun o serie de imbunatățiri.

Modificările și completările   precizate   în  propunerea   alăturată  nu  privesc principiile  fundamentale  și nici filozofia de la baza legii, ci au în vedere o serie de mecanisme  care  să facă legea mai operațională  și mai în acord cu realitatea  din economia  și societatea  noastră, cu nevoia  de aparare și protecție  a unor   priorități naționale și drepturi legitime.

Concret,  am avut în vedere următoarele  îmbunătățiri:

  • eliminarea  unor riscuri privind siguranța Sistemului Energetic Național;
  • o  mai  bună  ocrotire   a  libertății  de  alegere  a  fiecarui  producător de energie electrică;
  • o precizare  mai  amănunțită  a capacității  de  alocare  de interconexiune, mai ales, pe termen lung;
  • prioritatea  folosirii rezervelor  interne de cărbune  și reducerea  dependenței de importuri;
  • accesul  nediscriminatoriu, cu același tarif pentru  serviciul  de  introducere  a energiei  electrice  în rețea,  precum  și tratamentul  egal pentru toți producătorii  de energie  acreditați din punct de vedere tehnic.

Menționăm că în elaborarea propunerii legislative am beneficiat de observațiile  specialiștilor și managerilor cu experiență   în domeniul supus reglementării  și care, totodată, ne-au solicitat să facem toate  demersurile pentru ca propunerea legislativă să devină lege.

În  concluzie,  solicităm  analiza, dezbaterea  și adoptarea  propunerii legislative:

Lege de modificare  și completare a Legii nr.123/2012- Legea  energiei electrice și gazelor  naturale,  convinși fiind de necesitatea, oportunitatea și urgența acesteia.

Propunerile si observatiile se pot transmite:

  • On-line :

– la sectiunea Consultarea firmelor, prima pagina, meniu vertical

– prin email: ccibc@ccibc.ro

  • Direct, la numarul 0234.570.010

 

        Impreuna in lumea afacerilor