Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Propunere: Scheme de garantare dedicate startup-urilor si IMM-urilor

865432_52320143-768x300Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a inaintat o noua propunere pentru imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-uri catre Ministerul Finantelor Publice.

Astfel, ar fi vorba de doua scheme de minimis, una pentru sustinerea accesului la finantare al intreprinderilor nou infiintate, iar cea de a doua pentru finantarea IMM-urilor aflate temporar in dificultate.

In ceea ce priveste schema de garantare pentru sustinerea accesului la finantare pentru startup-uri, garantiile ar fi acordate in numele si in contul statului, in limita unui plafon alocat pentru toata durata de implementare a programului, in favoarea finantatorilor care acorda credite beneficiarilor eligibili.

In ceea ce priveste creditele de investitii, valoarea garantiei va fi de maximum 300.000 lei, cu o perioada de rambursare de maxim 5 ani, iar pentru liniile de credit valoarea garantiei va fi de maximum 200.000 lei, cu o perioada de rambursare de maxim 24 de luni.

Mai multe detalii se pot afla accesand linkul: http://www.fngcimm.ro/index.php?page=noutati

Sursa:finantare.ro

        Impreuna in lumea afacerilor