Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact
Home » Reglementarea pietei » Inregistrare aegrm

Procedura de inregistrare in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare


Pentru inregistrarea in AEGRM, creditorul sau reprezentantul sau trebuie sa completeze, conform prevederilor legale, un formular tip cu datele corespunzatoare cuprinse in contractul de ipoteca mobiliara.

Formularele sunt specifice pentru fiecare serviciu in parte si se pot completa online sau se pot descarca in vederea completarii.

Operatorul de arhiva procedeaza la inscrierea fidela in AEGRM a datelor cuprinse in formularul completat de solicitant, fara sa exercite controlul de legalitate asupra acestora.

Prin control de legalitate se intelege o verificare a concordantei dintre datele inscrise in formularul de aviz de ipoteca mobiliara completat si cele cuprinse in contract si totodata o verificare a valabilitatii actului juridic.

Potrivit legii, inscrierea formularelor de avize de ipoteca in AEGRM constituie o activitate administrativa, iar „personalul operatorilor si agentii autorizati nu vor verifica si nu vor raspunde pentru corectitudinea informatiilor din avizul de garantie, concordanta dintre avizul de garantie si faptele juridice care stau la baza acestuia sau valabilitatea acestor fapte juridice”, intreaga raspundere pentru datele trecute in formular revenind persoanei care solicita efectuarea inregistrarii.

Inregistrarea efectuata in Arhiva de catre operatori/agenti autorizati, prin redarea fidela a continutului formularului tip completat de solicitantul inscrierii se numeste aviz de ipoteca.

Inregistrarea in AEGRM se face dupa dovada achitarii tarifului mentionat anterior la detalierea serviciilor.

In cazul in care creditorul dorește sa stinga, sa prelungeasca sau sa modifice avizul de constituire a garantiei, trebuie sa inscrie un aviz modificator, in care sa mentioneze numarul de inregistrare a avizului de constituire a garantiei.

Contact

Pentru detalii si comandarea serviciilor, va rugam sa ne contactati la tel: 0234.570.010, email: