Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

S-au adus modificări la legea calităţii în construcţii

catedrala-mantuirii-neamului-4Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice,  a declarat miercuri că modificările la legea calităţii în construcţii urmăresc în principal să responsabilizeze proiectanţii, precum şi specialiştii din acest domeniu.

“Suntem în situaţia în care autorităţile locale şi statul au suportat costuri generate de greşeli de proiectare, pentru că a fost nevoie de modificări de proiecte, de modificări de cheltuieli suplimentare pentru ca lucrarea respectivă să poată fi dusă la finalizare. Modificările urmăresc în principal să responsabilizeze proiectanţii, precum şi specialiştii din acest domeniu, să simplifice şi să clarifice noţiunile existente, să introducă noţiunea de utilizare sustenabilă a resurselor naturale, care este în acord cu legislaţia europeană”, a spus Ministrul.

El a adăugat că iniţiativa legislativă introduce o prevedere nouă care spune că, dacă apar erori de proiectare şi ele generează cheltuieli suplimentare faţă de documentaţia iniţială aprobată, aceste cheltuieli vor fi suportate de proiectanţi.

De asemenea, proiectanţii vor fi obligaţi să asigure asistenţa tehnică pentru proiectele pe care le-au elaborat pe toată perioada execuţiei construcţiilor.

Ministrul a precizat că au fost adăugate câteva contravenţii şi sancţiuni noi, în special pentru proiectanţii care elaborează proiecte incomplete sau care prezintă soluţii neconforme, care afectează calitatea viitoarei construcţii. “Se instituie, pentru Ministerul Dezvoltării, atributul ca, atunci când se aplică contravenţii la sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcţii, să poată proceda la suspendarea dreptului de practică pentru specialiştii care desfăşoară activităţi în domeniul construcţiilor, între 6 şi 12 luni, iar, dacă în această perioadă nu se respectă această suspendare, anularea acestui drept”.

Proiectul de lege a primit raport de adoptare de la Comisia pentru industrii a Camerei Deputaţilor şi urmează să intre în dezbaterea plenului.

Sursa: www.eurourbanism.ro

        Impreuna in lumea afacerilor