Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

SSM: Este necesara o instruire suplimentara pentru angajatii delegati sau detasati?

Traveling-employees-iSiteAccessAngajatorul este intotdeauna responsabil sa ia masurile potrivite pentru informarea si instruirea lucratorilor.

Angajatorul roman trebuie sa asigure conditii pentru ca fiecare lucrator detasat sau pus la dispozitia unui angajator strain sa primeasca o instruire suficienta si adecvata in domeniul securitatii si sanatatii in munca la schimbarea locului de munca.

Asa cum se precizeaza in Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, contractele bilaterale incheiate de persoane juridice romane cu parteneri straini, in vederea efectuarii de lucrari cu personal roman pe teritoriul altor tari, vor cuprinde clauze privind securitatea si sanatatea in munca, inclusiv clauze referitoare la instruirea in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Angajatorul strain beneficiar al serviciilor lucratorilor detasati sau pusi la dispozitia sa va asigura instruirea lucratorilor respectivi privind activitatile specifice intreprinderii si/sau unitatii respective, riscurile pentru securitatea si sanatatea lor, precum si masurile si activitatile de prevenire si protectie la nivelul intreprinderii si/sau unitatii, in general.

Nu neglijam faptul ca scopul instruirii introductiv-generale este de a informa despre activitatile specifice intreprinderii si/sau unitatii respective, riscurile pentru securitate si sanatate in munca, precum si masurile si activitatile de prevenire si protectie la nivelul intreprinderii si/sau unitatii, in general.


Prin urmare, cele trei faze ale instrurii se vor derula la locul de munca unde lucratorul a fost detasat sau delegat.

Sursa: www.legislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor