Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Start la proiectele Interreg Europe: aplicatiile se primesc pana pe 31 iulie!

downloadDe ce avem nevoie de proiecte de cooperare interregionala?

Pentru a pune mai bine in aplicare politicile si programele de dezvoltare regionala, mai ales cele care urmaresc cresterea economica si a locurilor de munca.

Invatand din experienta statelor membre, putem gasi solutii deja verificate la nivel european si care pot fi adaptate la specificul national.

De exemplu, daca reprezentati:

  • o autoritate de managementa unui program operational care doreste sa imbunatateasca criteriile de selectie a proiectelor, pentru a selecta acele proiecte care raspund cel mai bine nevoilor din aria eligibila, sau sa finanteze niste investitii prioritare prin intermediul unor clustere,
  • ori primaria unui oras sau municipiucare trebuie sa elaboreze planul de dezvoltare urbana, obligatoriu din actuala perioada de programare,
  • sau un institut de cercetare si o organizatie non-profit care reprezinta interesele comunitatii locale si care cauta impreuna modalitati inovative pentru a proteja comunitatea de efectele nocive ale autostrazii care traverseaza localitatea sa

Puteti identifica, in baza de date cu potentiali parteneri a Interreg, institutii din UE care au o experienta bogata in domeniu, pentru ca au facut de multe ori toate acestea, cu rezultate excelente, si puteti primi finantare prin Interreg Europe pentru un proiect de cooperare interregionala prin care sa castigati din experienta partenerilor.

Primul apel de proiecte Interreg Europe pentru perioada 2014-2020, dedicat proiectelor de cooperare interregionala, a fost lansat pe 22 iunie si va continua pana pe 31 iulie 2015, ora 12:00 (CEST).

Pana in 2020, la finalul perioadei de programare, vor exista doar 3-4 apeluri, iar participarea la primul dintre acestea are avantajul ca rezultatele obtinute vor putea fi folosite pe parcursul intregii perioade de programare (durata medie a unui proiect va fi de 3-5 ani). De aceea, este foarte utila implicarea activa inca din primul apel de proiecte.

Programul dispune de un buget de 359 de milioane de euro, finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), pentru perioada 2014-2020, din care 322,4 de milioane de euro pentru proiecte de cooperare interregionala.

Partenerii din Norvegia si Elvetia vor fi cofinantati din fonduri nationale de tarile respective.

Documentele necesare aplicarilor pot fi descarcate accesand site-ul www.fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?t=stiri&eID=16895

Sursa: www.mdrap.ro

        Impreuna in lumea afacerilor