Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Studiul EUROCHAMBRES Economic Survey 2024

EUROCHAMBRES_LOGO-RGBCamera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), membră a Asociației Camerelor de Comerț și Industrie Europene (EUROCHAMBRES), participa la realizarea studiului EUROCHAMBRES Economic Survey 2024 (EES).

EES, aflat la a 31 a editie reflectă atât așteptările mediului de afaceri european, cât și provocările cu care acesta se confruntă. Una dintre concluziile raportului de anul trecut – EES 2023 – se referă la reziliența impresionantă de care au dat dovadă antreprenorii europeni, în ultimii ani, în ciuda dificultăților cu care s-au confruntat în ceea ce privește creșterea costurilor salariale, de producție, precum și incertitudinile legate de lanțurile de aprovizionare. Principalele provocări invocate de companiile românești în studiul EES 2023 au fost accesul la energie și materii prime la prețuri accesibile, costurile privind forța de muncă, lipsa muncitorilor calificați și condițiile de finanțare.

Rezultatele studiului vor fi lansate în luna noiembrie a acestui an și vor fi publicate pe website-ul CCIR www.ccir.ro. Ediția anterioară a Studiului Economic al EUROCHAMBRES se regăsește aici.

        Impreuna in lumea afacerilor