Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 11martie 2015

Mesagerdeconstanta.ro: Parteneriat de afaceri româno-turc

“Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa prin Centrul Enterprise Europe Network Constanţa în colaborare cu TIM – Asociaţia Exportatorilor din Istanbul Turcia, cu sprijinul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa şi al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea organizeaza evenimentul:

Parteneriat de afaceri româno-turc care se va desfăşura în ziua de miercuri, 1 aprilie a.c., la sala de conferinţe a hotelului DEL MAR din Mamaia, începând cu ora 09.30.

Citeste mai mult…

Constanteanul.ro, actualitati.net: Parteneriat de afaceri româno-turc sub egida CCINA Constanța

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa prin Centrul Enterprise Europe Network Constanta în colaborare cu TIM – Asociaţia Exportatorilor din Istanbul Turcia, cu sprijinul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanta si al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea organizeaza evenimentul Parteneriat de afaceri româno-turc care se va desfăşura în ziua de miercuri, 1 aprilie a.c., la sala de conferinţe a hotelului DEL MAR din Mamaia, începând cu ora 09.30.

Citeste mai mult…

Universulargesean.ro, preluat de ziare.com : Atracțiile culturale, istorice și arhitectonice ale Argeșului își vor depăna povestea în fața turiștilor la Târgul de Turism

Odată cu sosirea primăverii, Consiliul Județean Argeș invită publicul să descopere farmecul ”Zonei montane a Argeșului și Muscelului – diversitate și unicitate în România”, alături de vestigiile unui trecut legendar, prin intermediul proiectului ”Muzeul Județean Argeș – moștenire culturală, istorie și continuitate”, într-o călătorie în timp și spațiu, ce va avea loc la ROMEXPO, în perioada 12-15 Martie 2015, la Târgul de Turism al României, în Pavilionul C5.

        Citeste mai mult…

Ziuacargo.ro: CFR Călători, la Târgul de Turism al României 2015 – ediția de primăvară

CFR Călători va participa în perioada 12-15 martie la a 33-a ediție a Târgului de Turism al României 2015, ce se va desfășura în Complexul Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti.

Reprezentanții CFR Călători îi așteaptă pe vizitatori în standul 03-04 din pavilionul C3, deschis de joi până sâmbătă între orele 10:00 – 18:00 iar duminică, în intervalul 10:00 – 16:00.

Citeste mai mult…

Ccibc.ro:  Târgul de Turism al României începe mâine la București

Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo de două ori pe an, fiecare ediție transformând Centrul Expozițional într-un spațiu al destinațiilor de vis. Reprezentată prin cele mai importante companii din România și din străinătate, lumea fascinantă a turismului se întâlnește sub același acoperiș, în cadrul edițiilor de primăvară și de toamnă ale TTR.

 Citeste mai mult…

Obervatorulph.ro: CUM ÎŞI ATRAGE SINAIA TURIŞTII. STAND LA ROMEXPO

Între 12 şi 15 martie, la Bucureşti, în complexul expoziţional Romexpo va avea loc Târgul Naţional de Turism al României. Sunt aşteptaţi aproximativ 300 de expozanţi şi peste 30.000 de vizitatori. În această primăvară staţiunea Sinaia va promova turismul ecologic, neintruziv: muntele, traseele urbane, la pas, dar şi traseele pentru bicicletă.

Între 12 şi 15 martie, la Bucureşti, în complexul expoziţional Romexpo va avea loc Târgul Naţional de Turism al României. Sunt aşteptaţi aproximativ 300 de expozanţi şi peste 30.000 de vizitatori. În această primăvară staţiunea Sinaia va promova turismul ecologic, neintruziv: muntele, traseele urbane, la pas, dar şi traseele pentru bicicletă.

        Citeste mai mult…

ziarulevenimentul.ro: Târg de turism la Romexpo

Hotelierii şi agenţiile de turism anunţă reduceri între 10% şi 30% pentru pachetele vândute la târgul de turism care se va desfăşura între 12 şi 15 martie la complexul Romexpo din Bucureşti. „Biletul de intrare va scădea de trei ori faţă de ediţia anterioară a târgului şi va ajunge la 5 lei“, a declarat Cătălin Trifu, directorul general al Romexpo.

 Citeste mai mult… 

Infotravel.ro: Evenimente, conferinte, petreceri si manifestari conexe la Targul de Turism al Romaniei martie 2015

Pavilion A

11.00 – 13.00 – Sala Cupola

Happy Tour – prezentare de produs

Pavilion H1

12.00 – 14.00 – Sala Madgearu

Weco Travel – prezentare de produs

Pavilion C3 – ora 12.00 va avea loc deschiderea oficiala a targului.

Pavilion C1 – Joi 12 martie ora 12.00 la standul MALTA TRAVEL – Oscar Party

Citeste mai mult…

Infortravelmania.ro: VIDEO – Conferinta de presa TTR Targul de Turism al Romaniei 10 martie 2015

Complexul expozitional ROMEXPO din Bucuresti din Bucuresti va gazdui in perioada 12 – 15 martie 2015, cea de-a 33-a editie a Targului de Turism al Romaniei(TTR) , organizat impreuna cu partenerul strategic, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) si partenerii Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania (OPTBR), Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Crețu: Prioritatea Master Planului de Transport este, din perspectiva CE, realizarea la timp a proiectelor din TEN-T

Prioritatea numărul 1 a Master Planului General de Transport al României este, din punct de vedere al Comisiei Europene, realizarea la timp a proiectelor din cadrul rețelei principale TEN-T, iar în al doilea rând identificarea celor mai importante proiecte pentru rețeaua TEN-T extinsă, acestea putând beneficia, la rândul lor, de susținerea financiară a CE, a declarat, marți, comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, după o reuniune de lucru cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Citeste mai mult… 

Zf.ro: Deşi master planul nu este funcţional, Rus visează că România devine „un mare şantier“ anul acesta, după ce în 2014 construcţiile de infrastructură s-au prăbuşit

Ioan Rus: Proiectele cuprinse în Master Planul General de Transport vor beneficia de 7 miliarde de euro contribuţie de la bugetul de stat, dar şi de cele 6,8 miliarde de euro pe care România le va putea contracta de la Uniunea Europeană în exerciţiul financiar 2014-2020 pentru infrastructura de transport.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: INS: Producţia industrială a crescut cu 4,4% în ianuarie

Producţia industrială a crescut în ianuarie, faţă de luna precedentă, cu 4,4% ca serie brută, respectiv cu 0,9%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna ianuarie 2015, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 4,4%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+6,3%).

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Creditorii Oltchim au aprobat planul de reorganizare a companiei

Adunarea Generală a Creditorilor Oltchim (OLT) a aprobat, luni, planul de reorganizare a companiei, care prevede vânzarea combinatului din Râmnicu Vâlcea pentru minim 307 milioane euro.

Documentul elaborat de administratorii judiciari BDO Business Restructuring şi RomInsolv va fi supus aprobării judecătorului sindic la 25 martie.

Planul prevede o perioadă de reorganizare de trei ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă un an.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Propunere legislativă: 51% din carnea, legumele şi fructele din supermarket să fie româneşti

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a depus, marţi, o propunere legislativă prin care să se instituie obligaţia ca 51 la sută din carnea, legumele şi fructele comercializate în supermarketuri să fie din producţie românească, în caz contrar magazinele urmând a fi amendate cu 25.000-50.000 de lei.

Prin iniţiativa depusă de senatorul PSD Ovidiu Donţu la Biroul Permanent al Senatului, se completează Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, prin introducerea unui capitol referitor la obligaţiile speciale ale comercianţilor de tip cash&carry, supermagazin sau hipermagazin, astfel încât aceştia să aibă obligaţia să achiziţioneze minim 51 la sută din produsele carne, legume şi fructe din producţia românească, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum „încurajează“ bancherii economisirea. Dobânzile scad sub 2% şi la depozitele pe un an

Un client care depune 10.000 de lei la bancă pe un an mai primeşte la scadenţă maximum 300 de lei şi doar dacă alege o bancă de talie mică, precum TBI Bank sau Romanian International Bank (RIB), care încearcă să-şi creeze o bază de clienţi, în timp ce banii depuşi la o bancă mare, ca Raiffeisen, UniCredit sau BCR, aduc un câştig net de 140-180 de lei.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF Live, Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF: Companiile de asigurări trebuie să aducă în acest an un miliard de lei la capital

ASF aşteaptă timp de trei luni o majorare de capital de 420 milioane de lei la Astra Asigurări. „Trei investitori au semnat protocolul de confidenţialitate. Poate veni cu bani şi acţionarul actual”.

Piaţa de asigurări are nevoie de un influx de capital de 1 mld. lei în acest an, după ce anul trecut nece­sarul aco­pe­rit a fost de 600 mil. lei, a de­cla­rat, la ZF Live, preşedintele Au­to­rităţii de Su­pra­ve­ghere Financiară (ASF), Mişu Ne­gri­ţoiu.

Urmăriţi aici înregistrarea integrală a emisiunii ZF Live de marţi, 10 martie 2015

Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum puteai să câştigi 27% în doi ani cu risc zero

Care sunt joburile viitorului în România şi ce presupune investiţia într-un start-up online? Urmăriţi emisiunea ZF Live de miercuri, 4 martie, de la ora 12:00, cu Adrian Cernat, fondatorul platformei de recrutare online Smartdreamers şi Mălin-Iulian Ştefanescu, antreprenor şi investitor în smartdreamers.ro

Un investitor turc a dat un milion de euro pe 32 de studiouri în proiectul Cosmopolis

Citeste mai mult…

Zf.ro: ROMÂNIA 5%

IT-ul poate ajunge la o pondere de 10% din PIB

Dacă antreprenorii locali vor migra spre un model de bu­siness bazat pe produse proprii, cu care să atace piaţa glo­bală, industria locală de IT ar putea ajunge în câţiva ani de zile să deţină o pondere de 10% din PIB fată de 6% acum.

„IT-ul poate ajunge şi la 10% din PIB dacă vom reuşi să dezvoltăm mai multe produse cu proprietate intelectuală românească şi dacă aceste produse vor şti să folosească la maximum avan­ta­jele globalizării“, a declarat Andrei Pitiş, antreprenor şi pre­şedintele Asociaţiei patronale a industriei de software şi servicii (ANIS).

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Un fond al Templeton a lichidat 10 milioane de acţiuni Petrom

Fondul de investiţii Sanlam BIFM Emerging Markets Equity, înregistrat în Irlanda şi administrat de Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a vândut 10 milioane de acţiuni OMV Petrom (0,017% din capitalul companiei) pentru 3,6 mi­lioane de lei în şedinţele de joi 5 martie şi vineri 6 martie.

Preţul mediu la care s-au încheiat tranzacţiile a fost de 0,36 lei/titlu, apropiat de cel din piaţă.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Cel mai slab început de an pe piaţa valutară din 2008 încoace

Tranzacţiile de pe piaţa valutară de la Bucureşti au înregistrat un volum mediu zilnic de 1,3 mld. euro în ianuarie şi februarie, cu 25% sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul interesului tot mai scăzut manifestat de investitorii străini pentru activele denominate în lei. Piaţa valutară este practic la minimul ultimilor opt ani, chiar şi sub nivelul din 2009-2010, când economia se afla în plină criză, potrivit datelor BNR.

Cursul de schimb a evoluat într-un interval mai amplu, între 4,4 şi 4,5 lei/euro în lunile ianuarie şi februarie, după ce în toamna anului trecut se stabilizase în jurul nivelului de 4,45 lei/euro.

Citeste mai mult…

Zf.ro: 50 de companii britanice chiar cred în master planul pe transport sau în proiectele nucleare ale României: Se poate mai bine

Delegaţia formată din 50 de companii britanice care a vizitat ieri România este interesată de câştigarea unor contracte în energie nucleară, transport, petrol şi gaze şi mediu, dar spune că nu exclude nici posibile investiţii în zona de producţie ţinând cont de forţa de muncă bine calificată de aici.

Marea Britanie este doar al zecelea partener comercial al României, schimburile dintre cele două ţări având anul trecut o valoare de 3 mld. euro, în timp ce investiţiile companiilor britanice în România se ridică la 6,5 mld. euro.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Rata de absorbţie a fondurilor structurale a crescut cu 2,8% în ianuarie şi februarie

În privinţa declaraţiilor de cheltuieli procentul a avansat cu 0,72%. România rămâne, la zece luni de la închiderea definitivă a finanţării pe exerciţiul financiar 2007 – 2013, cu o rată de absorbţie de sub 50% – 47,7%, echivalentul a 9 miliarde de euro din totalul de 19,2 miliarde de euro acordaţi României în exerciţiul financiar care se încheie la finalul lui 2015.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Adrian Vasilescu, BNR: Ce mai învăţăm la şcoala inflaţiei

A trecut ceva timp din 1993, anul în care preţurile de consum înregistrau cel mai înalt vârf de creştere, de 300 la sută. Îmi amintesc că în acel an academicianul Costin Kiriţescu, membru în primul Consiliu de Administraţie al Băncii Centrale, căruia în cercurile financiare i se spunea „profesorul de monedă“, afirmase într-un interviu că „inflaţia n-a omorât pe nimeni“. Când i-am fost prezentat, trei ani mai târziu, l-am întrebat dacă ar mai repeta răspunsul. „Nu se mai potriveşte“, mi-a spus. Şi a adăugat cu umorul la care nu renunţa nici în discuţiile cele mai grave: „De atunci au murit câţiva“…

Citeste mai mult…

Zf.ro: BERD: BVB controlează Depozitarul, dar nu se poate impune

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) are o putere limitată în stabilirea priorităţilor Depozitarului Central, deşi este cel mai mare acţionar al instituţiei, spune Jim Turnbull, manager senior la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dez­voltare (BERD) şi membru ales în consiliul de administraţie al Depozitarului. Bursa de la Bucureşti controlează 70% din Depozitar, instituţie responsabilă de registrul acţionarilor şi de decontarea tranzacţiilor cu acţiuni la BVB.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Andrei Gerea, ministrul energiei: Am dori ca strategia energetică să fie gata în septembrie-octombrie 2015

„Bine ar fi fost dacă am fi avut deja finalizată strategia de reindustrializare, ca să ştim în ce direcţie vrem să mergem. Trebuie să ştim cât vom consuma şi unde vom consuma. În acest moment nu avem o idee finalizată despre reindustrializare, şi atunci la nivelul ministerului va trebui să găsim un răspuns: vom merge pe eficienţă energetică, pe asigurarea unui mix energetic şi un potenţial de dezvoltare optim pentru industria românească“, a declarat Andrei Gerea, ministrul energiei în cadrul ZF Power Summit ’15.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Retrospectiva celor mai mari tranzacţii din ultimii 15 ani

Piaţa locală de fuziuni şi achiziţii s-a schimbat radical în ultimii 15 ani trecând de la o perioadă efervescentă, bogată în deal-uri, când valorile de tranzacţionare erau de ordinul a 5-6 mld. euro, la perioada de criză, când abia dacă se mai pot cumula deal-uri de 1-1,5 mld. euro.

Citeste mai mult...

Zf.ro: Fondul de investiţii Broadhurst contestă alegerea noului consiliu de administraţie al Oil Terminal

Fondul de investiţii Broadhurst Invest­ments, acţionar minoritar la Oil Terminal (simbol bursier OIL), contestă în instanţă modul în care a fost ales în luna februarie noul board al operatorului portuar, format aproape exclusiv din membri propuşi de Ministerul Energiei, care deţine 60% din acţiuni.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Preţul petrolului şi-ar putea relua declinul

Pentru că încă ţine producţia la maximele ultimelor patru decenii, industria petrolieră din SUA poate cauza încă o prăbuşire a preţurilor ţiţeiului în această primăvară, scrie CNBC. Secretarul general al OPEC Abdalla Salem el-Badri a declarat că măsurile luate de cartelul producătorilor de petrol a afectat industria petrolului de şist din SUA şi au forţat o reducere a investiţiilor industriei petroliere la nivel global care într-un final va duce la o penurie de combustibil şi la majorarea preţurilor.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Libra Bank şi-a crescut activele cu 600 mil. lei anul trecut şi a ajuns la 0,5% cotă de piaţă

Libra Bank, un jucător de talie mică din sectorul bancar specializat pe nişa profesiilor liberale, a ajuns la o cotă de piaţă de aproape 0,5% la finalul anului trecut, de la 0,3% în decembrie 2013, ceea ce înseamnă echivalentul unui volum de active de 1,7 miliarde de lei, potrivit unor date publicate de bancă. Activele sistemului bancar se ridicau la 364 miliarde de lei în decembrie 2014.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Firma de leasing a BRD a dat anul trecut finanţări de 95 milioane de euro, în creştere cu 25%

BRD Sogelease a acordat anul trecut finanţări în valoare de 95 milioane euro, în creştere cu 25% faţă de nivelul consemnat în 2013, avans susţinut de segmentul auto, în special al vehiculelor comerciale grele, dar şi de echipamente, care au avut un avans de 26%, a anunţat marţi compania.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Economiile pe termen lung ale populaţiei au crescut cu 2,4 mld. lei într-un an

Depozitele bancare cu scadenţa mai mare de un an constituite de persoanele fizice cumulau 13 miliarde de lei (echivalentul a 3 mld. euro) la finele lunii ianuarie, reprezentând 12% din totalul depozitelor la termen, potrivit celui mai recent raport lunar al BNR. Stocul economiilor pe termen lung este mai mare cu 2,4 miliarde de lei faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Declaraţia istorică din Cipru a şefului BCE: Zona euro a ieşit din criză, iar economia îşi revine hotărât. Puteţi relua investiţiile

Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene, instituţia care de luni a lansat cel mai vast program de stimulare economică din istoria zonei euro, a transmis săptămâna trecută de la Nicosia (Cipru) un mesaj clar: economia uniunii monetare a depăşit criza şi este adusă cu ajutorul injecţiei de cash pe calea unei reveniri serioase.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Proiect european de 500.000 de lei pentru un centru de informare turistică în Hunedoara

Primăria Hunedoara a câştigat un proiect european de peste 500.000 de lei (110.000 de euro) pentru realizarea unui centru de informare şi promovare turistică în municipiu. Investiţia va fi susţinută din fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: DAVID SMART, FRANKLIN TEMPLETON:

“Vrem să vedem mai multe tranzacţii pe «Bursa lui Ludwik»”

“Aderarea României la Zona Euro trebuie cântărită cu foarte mare atenţie”

*  La relaxarea cantitativă din Anglia, efectele negative ale represiunii financiare aproape au egalizat beneficiile costurilor reduse de împrumut

Bursa de Valori Bucureşti şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar trebui să convingă Guvernul să accelereze privatizările prin IPO-uri (oferte publice iniţiale) şi să uşureze procedura de deschidere de conturi, consideră David Smart, Head of Franklin Templeton Investment Solutions EMEA.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: EY: 64% din companiile medii din România se așteaptă la creșterea cifrei de afaceri în 2015

În privința evoluției cifrei de afaceri, 50% dintre companiile medii din Europa se așteaptă la creșterea veniturilor, conform barometrului EY European Mid-Market, comparativ cu 64% dintre companiile medii românești, arată un conmunicat remis azi redacţiei.

Marea majoritate a companiilor de dimensiuni medii (87%) din Europa evaluează ca pozitivă situația actuală a afacerii lor, conform studiului.

“Perspectivele pentru lunile următoare rămân, de asemenea, pozitive: aproape jumătate dintre companiile de dimensiuni medii din Europa (46%) se aşteaptă ca performanţelor lor în următoarele şase luni să se îmbunătățească şi doar 7% dintre companii anticipează o deteriorare a activității de business. Cel mai ridicat nivel de optimism se înregistrează în servicii şi industria producătoare. Cele mai atractive condiţii pentru derularea afacerilor se întâlnesc, în prezent, în Turcia, Irlanda şi Marea Britanie, iar cele mai nefavorabile în Grecia”, arată sursa citată.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: BCR scade la 5,25% dobânda fixă la creditele ipotecare în lei pentru produsul “Casa Mea”

Banca Comercială Română (BCR) reduce la 5,25% pe an dobânda pentru creditele ipotecare “Casa Mea” în lei, începând din această săptămână.

Astfel, informează banca într-un comunicat, pentru creditele ipotecare “Casa Mea” în lei cu dobândă fixă pe primii 5 ani aceasta scade la 5,25%/an, iar ulterior 4,62% (ROBOR 6M + doar 3,00%).

Pentru creditele ipotecare “Casa Mea” în lei cu dobândă fixă pe primii 10 ani aceasta este de 5,95%/an. BCR reduce marja la dobânda variabilă la 3,00% de la 3,95%, dobânda finală fiind de 4,62% (ROBOR 6M + doar 3,00%).

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: ANUL TRECUT,

E.ON a raportat cele mai mari pierderi din istoria companiei

E.ON, cel mai mare grup de utilităţi din Germania, a înregistrat anul trecut cele mai semnificative pierderi din istoria companiei, din cauza deprecierilor de active, a măsurilor de reorganizare din 2014 şi a crizei din sectorul energetic, transmit AFP şi Reuters.

Compania germană a raportat pierderi nete de 3,2 miliarde de euro (3,4 miliarde de dolari) în 2014, comparativ cu un profit de 2,14 miliarde de euro în 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la pierderi de 3,3 miliarde de euro.

Directorul general al E.ON, Johannes Teyssen, a afirmat că preţul scăzut al ţiţeiului, efectele fluctuaţiilor de curs valutar şi ratele scăzute ale dobânzilor în Europa au avut un impact negativ asupra câştigurilor companiei.

“Şi nimeni nu poate spune cu certitudine cât va dura această tendinţă”, a adăugat şeful E.ON.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: Euro – la cel mai redus curs din ultimii 12 ani, faţă de dolar

Aurul pierde teren pe fondul aprecierii monedei americane

Euro s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, faţă de dolar, ajungând la cel mai redus nivel din ultimii 12 ani, după ce, în ziua precedentă, Banca Centrală Europeană (BCE) a lansat planul de relaxare cantitativă (achiziţii masive de obligaţiuni), în timp ce banca centrală a SUA (Fed) se pregăteşte să majoreze dobânzile.

Pe de altă parte, moneda unică europeană este influenţată în mod negativ de faptul că investitorii urmăresc cu atenţie evoluţiile din Grecia.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: DAN MANOLESCU:

“Dezbaterea noilor redevenţe petroliere, din aprilie”

Dezbaterea noilor redevenţe din domeniul petrolier va începe din aprilie, estimează secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Dan Manolescu. “Noul sistem va include, de fapt, un cadrul fiscal de taxare a activităţilor din domeniul producţiei de petrol şi gaze”, a explicat domnia sa pentru ziarul BURSA, subliniind că grupul de lucru de la nivelul Ministerului Finanţelor încă nu şi-a coagulat propunerea pe care o va lansa în dezbatere.

Oficialul ne-a spus că unul dintre scenariile analizate vizează o taxare a profiturilor suplimentare, fără a ne oferi detalii.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în urcare

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în urcare şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, creşte cu 0,38% fiind cotat la 7.099,67 puncte.

Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, urcă, de asemenea, cu 0,36%, la 1.046,64 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se majorează, totodată, cu 0,03%, atingând valoarea de 30.988,98 puncte.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: INS: Resursele de energie primară au scăzut cu 0,4%, în ianuarie

Resursele de energie primară au scăzut cu 0,4% pe perioada lunii ianuarie, iar cele de energie electrică au crescut, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, cu 2,1%, transmite Institutul Naţional de Statistică (INS).

Principalele resurse de energie primară în perioada 1 – 31 ianuarie 2015 au totalizat 2716,1 mii tone echivalent petrol (tep), în scădere cu 10,6 mii tep faţă de perioada 1 – 31 ianuarie 2014.

Producţia internă a însumat 1936,1 mii tep, în creştere cu 4,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar importul a fost de 780,0 mii tep, în scădere cu 11,2%.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Seful Asociatiei Romane a Bancilor: Contractul de credit valutar contine asadar un element de risc valutar, insa aceasta nu il transforma automat intr-un contract abuziv

In contextul aprecierii francului elvetian, pentru a veni in intampinarea situatiei dificile cu care se confrunta unii dintre clientii lor, bancile au implementat masuri individuale si/sau la nivelul intregului portofoliu, intelegand ca orice masura administrativa, unitara, aplicabila tuturor clientilor, ar putea adduce atingere dispozitiilor art. 45 “Libertatea economica” si art. 135 “Economia” din Constitutia Romaniei, scrie seful executiv al Asociatiei Romane a Bancilor, Florin Danescu.

Citeste mai mult… 

Hotnews.ro: Bancile si IFN-urile vor raporta la BNR informatii suplimentare despre creditele peste 20.000 lei

Bancile si IFN-urile din Registrul Special vor raporta, de la 1 mai, informatii suplimentare la Centrala Riscului de Credit pentru creditele peste 20.000 de lei, care se refera in principal la expuneri neperformante, improbabilitatea de plata sau restructurari de credite, potrivit unui proiect de Regulament transmis marti de BNR, citat de Mediafax. Baza de date a Centralei Riscului de Credit va fi completata cu informatii noi referitoare la debitori si credite, datele solicitate fiind atat calitative, cat si cantitative, potrivit unui proiect de regulament BNR pentru modificarea Regulamentului Bancii Nationale a Romaniei 2/2012 privind organizarea si functionarea Centralei Riscului de Credit.

 Citeste mai mult…

Adevarul.ro: EXCLUSIV Ce profituri garantează statul  în contractele cu particularii

Drumarii sunt cei mai câştigaţi în afacerile cu statul Ministerele, primăriile, consiliile judeţene şi ceilalţi ordonatori de credite le asigură partenerilor privaţi, în contracte, realizarea de profituri în cote de la 5% la 12%. În afacerile cu statul, partenerii privaţi nu trebuie să facă abuzuri sau să încalce legea pentru a ieşi în câştig. Asta pentru că statul recunoaşte şi acordă, chiar prin standardele de COST şi contractele de achiziţii, dreptul partenerului privat la o cotă de profit.

 Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Ministrul Energiei, despre conducerea Complexului Energetic Oltenia: Lucrurile sunt de natura a ne semnala un deficit serios la nivel de management

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a criticat dur activitatea managementului de la Complexul Energetic Oltenia, avand in vedere ca acesta si-a indeplinit planurile doar in proportii cuprinse intre 25% si 50%. Deci lucrurile acestea sunt de natura a ne semnala un deficit serios la nivel de MANAGEMENT, la nivel de piata, la nivel de strategie si atunci va trebui cu totii sa intervenim si sa luam masuri”, a declarat Andrei Gerea la Tele 3, o televiziune gorjeana. Declaratiile au fost facute vineri, la Targu Jiu, dupa o intalnire cu sindicalistii de la Federatia Nationala Mine Energie (FNME) si Federatia Univers. Gerea a mai spus ca au fost sesizate organele de ancheta, dupa ce Corpul de Control al ministerului a analizat contractul incheiat de Complexul Energetic Oltenia si o firma de apartament nou infiintata din Constanta.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Fiscul v-a luat banii de mai multe ori pentru aceeaşi datorie? Aberaţia este recunoscută, dar numai teoretic rezolvată

Actuala legislaţie fiscală permite blocarea tuturor conturilor unui debitor şi le impune băncilor să reţină datoriile. Practic, se întâmpla ca fiecare BANCĂ la care există conturi să oprească suma respectivă, ajungându-se, astfel, ca datoriile să fie plătite şi de câteva ori. Proiectul Codului de procedură fiscală recunoaşte problema, dar în loc să o rezolve, aşa cum ar fi de aşteptat, doar “creează premisele evitării” ei.

         Citeste mai mult…

Capital.ro : Cum rămâi fără bani pe card fără să ştii. Totul este legal

Băncile sunt obligate de Protecţia Consumatorilor (ANPC) să afişeze, de luna aceasta, comisioanele pe care le practică la operaţiunile cu cardul la bancomate.

Românii îşi primesc salariile pe card de la o anumită BANCĂ, iar fiecare operaţiune la bancomat este taxată. Care este, însă, suma pe care o pierde un utilizator de card, dacă nu găseşte un bancomat al propriei bănci în apropiere şi este nevoit să folosească ATM-ul altei bănci.

        Citeste mai mult...

Mediafax.ro: Străinii încep să fie atraşi de all inclusive-ul românesc. Ce mâncăruri preferă

Numărul străinilor care vor ajunge în această vară în hotelurile all inclusive de pe litoralul românesc se va dubla, urmând să depăşească 10.000 de persoane, care vin în principal din Germania, Polonia şi Israel, potrivit Mareea, agenţia care aduce cei mai mulţi turişti în staţiunile de la mare.

Dintr-o analiză a agenţiei de turism, anul trecut au ajuns în hotelurile all inclusive de pe litoralul românesc aproximativ 5.000 de turişti străini, din totalul de 31.000 de mii de turişti din străinătate care au venit la mare.

Citeste mai mult…

Ziuacargo.ro: Bursa de Turism, premieră la Târgul de la Romexpo (12-15 martie)

Hotelierii şi agenţiile de turism anunţă reduceri între 10% şi 30% pentru pachetele vândute la târgul de turism care se va desfăşura între 12 şi 15 martie la complexul Romexpo din Bucureşti. Biletul de intrare costă 5 lei.

        Citeste mai mult…

Voceatransilvaniei.ro: Oradea, Băile Felix şi Munţii Apuseni, la Târgul de Turism al României de la Bucureşti

Oradea alături de stațiunea Băile Felix şi Munţii Apuseni vor participa la Târgul de Turism al României de la Romexpo Bucureşti, dedicat pieței de turism din România. Este pentru prima data când oferta turistică a județului nostru se va regăsi într-un stand comun, care prezintă oferta Oradea-Băile Felix şi cea a județului prin zonele naturale şi tradițiile din munții Apuseni.

 Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro, preluat de realitatea.net: MANGALIA, LA TÂRGUL INTERNAŢIONAL DE TURISM 2015

Municipiul Mangalia şi staţiunile din sudul litoralului vor fi reprezentate la ediţia de primăvară a Târgului Internaţional de Turism, care se desfăşoară în perioada 12-15 martie la Centrul Expoziţional Romexpo, Bucureşti.

          Citeste mai mult…

Opiniatimisoarei.ro: Managementul sistemelor de productie, in atentia firmelor candidate la marca “Made in Banat”

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de partener coordonator al Proiectului MADE IN BANAT, finantat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Republica Serbia, organizeaza in perioada 17 – 18 martie 2015, in Sala Bega a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr. 22, cel de-al 9-lea workshop cu tema:

made in banat2

         Citeste mai mult…

Newsme.ro: Județul Suceava reprezentat la Târgul de Turism al României

Consiliul Județean Suceava va participa în perioada 12-15 martie 2015 la Târgul de Turism al României, ediția XXXIII, ce va avea loc la pavilionul expozițional Romexpo – București.

poza Județul Suceava reprezentat la Târgul de Turism al României

Târgul de Turism al României rămâne locul ideal atât de prezentare a celor mai interesante oferte şi atracţii turistice din România şi din străinătate, cât şi pentru a reînnoi şi fideliza relaţiile existente cu partenerii tradiţionali.

        Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro, preluat de realitatea.net: PAVILIONUL EXPOZIŢIONAL AR PUTEA FI CONCESIONAT DE CJC CAMEREI DE COMERŢ

Consilierii judeţeni discută în prezent, în cadrul şedinţei CJC, despre posibila concesionare a Pavilionului Expoziţional, însă singura entitate interesată, până acum, este Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură.

        Citeste mai mult…

Ziuadevest.ro: Gheorghe Seculici, preşedintele CCIA Arad a depus amendamente pentru Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală

Gheorghe SeculiciGheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului pentru Strategii de Dezvoltare ECONOMICă din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a depus amendamente pentru Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală prezentate în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor Publice.

Modificările propuse au fost conturate cu scopul de a ajuta la crearea unui sistem transparent şi predictibil, ca un pilon de susţinere al dezvoltării durabile pentru comunitatea de BUSINESS din România.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Frankstahl România: ”Construcțiile sunt în continuare în criză, în special în domeniul confecțiilor metalice”

Criza nu a trecut pentru anumite piețe, potrivit Frankstahl România construcțiile fiind în continuare într-o asemenea etapă, în special în domeniul confecțiilor metalice.

“Sunt industrii încă în criză, care mențin consumul scăzut pe anumite segmente, dar și domenii care anunță o revenire în 2015. Spre exemplu, în domeniul confecțiilor metalice, construcțiile nu și-au revenit așa cum era de așteptat.  Mizez pe o revenire a construcțiilor, dar și pe schimbarea strategiei la nivel de vânzător, pe o mai bună adaptare la noua situație a pietei. Îşi vor creşte profiturile doar firmele care aduc valoare adăugată în procesul de vânzare şi care vând într-un mod profesionist”,  a declarat Romano Del Negro, CEO-ul Frankstahl România.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Electrica alocă 10,37 mil. lei pentru echipamente de protecţie

Electrica alocă, din surse proprii, 10,37 milioane lei, fără TVA, pentru echipamente individuale de protecţie pentru lucrătorii din filialele companiei, potrivit unui anunţ de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Compania care câştigă licitaţia trebuie să asigure echipamente de protecţie pentru angajaţi, respectiv mănuşi de lucru, îmbrăcăminte de protecţie împotriva intemperiilor, articole de protecţie pentru cap, îmbrăcăminte de protecţie şi de securitate.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Adoptarea noilor Coduri fiscale va reprezenta o reformă radicală pe care o putem face acum

Adoptarea proiectelor Codului fiscal și Codului de procedură fiscală propuse de Guvern va reprezenta o reformă radicală pentru România ce poate fi făcută acum, întrucât rezultatele economice înregistrate de țara noastră permit acest lucru, a declarat premierul Victor Ponta, miercuri, în cadrul ședinței de Guvern. Premierul a spus că ia în considerare angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul noului Cod fiscal doar dacă va exista un “blocaj politic în Parlament”.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: PONTA, DESPRE FONDURILE EUROPENE:

“Absorbţia a ajuns la 55%, de la 7%, cât am preluat de la PDL”

Gradul de absorbţie a fondurilor europene a ajuns la 55%, de la 7% în timpul guvernării PDL, a anunţat prim-ministrul Victor Ponta, în şedinţa de Guvern de astăzi, transmit mass media.

Adresându-i-se ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, premierul a afirmat: “Astăzi, mergeţi la Parlament, să explicaţi încă o dată că aşteptăm felicitări şi noi, şi colegii noştri liberali că am preluat de la PDL 7% grad de absorbţie, suntem la 55%. Am preluat toate programele operaţionale blocate. Poate o să vorbească domnul Orban (Leonard Orban, fost ministru al Fondurilor Europene – n.r.) şi doamna Boagiu (Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor – n.r.), să ne spună cum au făcut în cinci ani absorbţie 4%. (…) Cât era la Transporturi? 4% era în 2012 şi programul blocat. Acum este 58%, mergeţi să vă critice. Ăia care au făcut 4% să vă critice că aveţi 58%.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Ministerul Energiei va finanta achizitia de carbune de catre Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare, dar si pentru restituirea unor imprumuturi

Guvernul a aprobat un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care Ministerul Energiei va asigura din bugetul de stat contravaloarea cantitatilor de carbune necesare Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare Drobeta Turnu-Severin (RAAN) pana la 1 septembrie 2015. Masura luata de Guvern are in vedere oprirea controlata si in conditii de siguranta a productiei de apa grea, sustine Guvernul printr-un comunicat de presa. De asemenea, potrivit actului normativ, vor fi asigurate fondurile necesare pentru restituirea imprumuturilor acordate RAAN. Precizam ca RAAN se afla in insolventa din septembrie 2013.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul a aprobat deblocarea a doua milioane de lei pentru cercetarea in domeniul nuclear

Guvernul a aprobat, printr-un Memorandum, deblocarea sumei de doua milioane lei, pentru luna martie 2015, din bugetul alocat Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri. Suma va contribui la finantarea activitatii de cercetare din cadrul Regiei Autonome TEHNOLOGIIpentru Energia Nucleara (RATEN). Se vor asigura, astfel, utilitatile pentru Platforma nucleara de la Mioveni, operarea in siguranta a infrastructurii cu functii de securitate nucleara si platile pentru activitatile curente.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: UNPR propune un proiect de lege privind finanţarea de la buget a firmelor care angajează tineri

Firmele vor primi, timp de un an şi jumătate, de la bugetul de stat valoarea salariului de bază minim brut pentru fiecare tânăr fără experienţă angajat pe o perioadă nedeterminată, potrivit unui proiect de lege al UNPR, depus miercuri la Biroul Permanent al Senatului.

Proiectul de lege iniţiat de UNPR vizează tinerii cu vârste între 16 şi 29 de ani “care nu au mai avut anterior un loc de MUNCĂ pe perioadă nedeterminată”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Haralambie Vochițoiu, liderul senatorilor UNPR.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: MAI MIC DECÂT CEL ACORDAT PENTRU 2013

SIF Oltenia propune un dividend brut de 0,12 lei/acţiune

Consiliul de Administraţie (CA) al SIF Oltenia (SIF5) propune Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) un dividend brut de 0,12 lei/acţiune, mai mic decât cel de 0,16 lei/titlu acordat pentru anul 2013, potrivit unui raport trimis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproape 7,41 milioane euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o LICHIDITATE de 32.920.523,35 lei (7.408.692,10 EURO).

În jurul orei 14, şapte dintre cei opt INDICI ai BVB erau în scădere. Astfel, indicele BET cobora cu 0,17%, până la 7.060,23 puncte, iar indicele BET Plus scădea cu 0,23%, la 1.040,44 puncte.

De asemenea, indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de INVESTIţii financiare plus Fondul Proprietatea, se diminua cu 0,24%, către 30.904,38 puncte.

           Citeste mai mult…

Gandul.info: Interviu Gândul LIVE: Cum pot obţine tinerii bani europeni pentru a-şi începe prima afacere în agricultură

Românii vor putea depune dosarele pentru a obţine fonduri europene în agricultură, ca parte a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, începând cu 25 martie.

Bottom of Form

Persoanele interesate de obţinerea finanţării în agricultură din fonduri europene îşi pot depune proiectele începând cu 25 martie. Banii europeni vor fi oferiţi prin măsurile de investiţii în exploataţii agricole şi de sprijinire a tinerilor fermieri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR).

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Guvernul intervine la RAAN: Bani din buget pentru apa grea şi împrumuturi, MAI cumpără la Rezerve

Ministerul Energiei va asigura din bugetul de stat contravaloarea cantităţilor de cărbune necesare Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu-Severin (RAAN) până la 1 septembrie 2015, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri prin ordonanţă de urgenţă.

Măsura luată de Guvern are în vedere oprirea controlată şi în condiţii de siguranţă a producţiei de apă grea, anunţă Executivul.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Video ZF Live: Ar trebui să asistăm din acest an la o relansare a investiţiilor productive

Ar trebui să asistăm din acest an la o relansare a investiţiilor productive, în minus cu 43% din 2008 în 2014, a declarat miercuri la ZF Live Andrei Rădulescu, economistul şef al Băncii Transilvania.

http://www.zf.ro/zf-live/video-zf-live-ar-trebui-sa-asistam-din-acest-an-la-o-relansare-a-investitiilor-productive-13967945

 Citeste mai mult…

economica.net: NEPI a început construcţia la cel mai mare mall din Timişoara

Fondul sud-african de investiţii NEPI a demarat în Timişoara lucrările la un nou mall regional, care va domina zona de sud a oraşului.

Noul mall de pe strada Şagului va avea o suprafaţă închiriabilă de 70.000 metri pătraţi. Mulţi dintre partenerii NEPI, prezenţi în celelate centre comerciale din ţară, se vor regăsi şi în proiectul dezvoltat în Timişoara. Fondul de investiţii a cumpărat anul trecut terenul fostei fabrici Dermatina din Timişoara, de la fraţii Emil şi Marius Cristescu.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: BNR, despre Bitcoin: Moneda virtuala NU este moneda nationala si nici valuta, iar acceptarea acesteia la plata nu este obligatorie

In contextul utilizarii unor scheme de moneda virtuala (Bitcoin si altele), Banca Nationala a Romaniei precizeaza ca moneda virtuala nu este moneda nationala si nici valuta, iar acceptarea acesteia la plata nu este obligatorie din punct de vedere legal. Totodata, moneda virtuala nu reprezinta o forma de moneda electronica, in intelesul Legii nr. 127/2011 privind activitatea de emitere de moneda electronica. Utilizarea schemelor de moneda virtuala ca modalitate alternativa de plata prezinta potentiale riscuri pentru sistemul financiar legate de lipsa reglementarii si a supravegherii, spalarea banilor, finantarea terorismului, volatilitatea pretului si lipsa unei securitati adecvate, potrivit unui  raport elaborat recent de catre Banca Centrala Europeana.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gerea a discutat cu viceministrul economiei din Moldova despre interconectarea rețelelor de gaze naturale și energie electrică

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, și Valeriu Triboi, viceministru al economiei în Republica Moldova, coordonator al sectorului energetic au discutat, marți, despre realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică din România și Republica Moldova, se arată într-un comunicat al ministerului.

‘România susține parcursul european al Republicii Moldova și sprijină întărirea securității energetice a acestui stat. Realizarea proiectelor de interconectare a rețelelor de gaze naturale și energie electrică, susținute și de Comisia Europeană, constituie pași importanți pe linia integrării țării vecine în piața energetică a Uniunii Europene’, a declarat Andrei Gerea.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Teodorovici: Fondurile europene – între Făt-Frumos și Fata Morgana, adică între guvernarea PSD și programul PNL

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, în plenul Camerei Deputaților, că situația fondurilor europene se află “între Făt-Frumos și Fata Morgana”, adică între guvernarea PSD și programul de guvernare PNL 2015, și că toate propunerile pe care liberalii le-au făcut în moțiunea simplă pe acest domeniu le-a transpus deja în practică.

      Citeste mai mult…

Evz.ro: Preţul benzinei şi motorinei ar putea să explodeze din cauza întăririi dolarului. Scumpirea carburanţilor declanșează o avalanşă în toată economia

Dolarul se întărește și asta va afecta prețul benzinei și motorinei.

Dolarul a crescut astăzi vertiginos în raport cu leul, până la 4,17 lei/dolar, la ora 10. Cursul oficial indicat de BNR la ora 13 a fost de 4,2 lei/dolar, un nou maxim istoric. Ieri, moneda americană a atins de asemenea un maxim istoric în raport cu cea locală, de 4,12 lei/euro. De la începutul anului și până acum creșterea cursului dolar/leu se apropie de 10%. De la jumătatea anului trecut și până acum, creșterea ar putea ajunge în curând la 30%.

       Citeste mai mult…

Capital.ro : Guvernul a aprobat majorarea capitalului deţinut de România la BIRD

Guvernul a aprobat majorarea capitalului deţinut de România la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă.

        Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor