Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 29 aprilie 2015

Agerpres.ro: Premierul Victor Ponta începe joi un turneu în țările arabe din Golf

Premierul Victor Ponta va efectua în perioada 30 aprilie – 5 mai un turneu în țările arabe din Golf, respectiv Regatul Arabiei Saudite, Statul Qatar, Statul Kuweit și Emiratele Arabe Unite, informează un comunicat de presă al Executivului, transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, premierul va fi însoțit “de o importantă delegație guvernamentală, pe domeniile identificate ca fiind de interes comun”, de reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a României și de o delegație a Parlamentului.

               Citeste mai mult…

Romania-actualitati.ro: Probleme la zi: Cât de românească mai este economia românească?  

Discutăm cu domnul Ionel Blănculescu, secretar general al Consiliului Consultativ al Oamenilor de Afaceri şi consilier onorific al primului ministru.

Companiile din energie sunt cele mai valoroase din România, păstrându-şi explicabile locuri de frunte şi în clasamentul anului 2014.

              Citeste mai mult…

Agroazi.ro: AGRO EXPO TRANSILVANIA, târg internaţional Specializat pentru Agricultură, Zootehnie, Industrie Alimentară şi Ambalje

EXPO TRANSILVANIA şi Camera de Comert şi Industrie Cluj, organizează între 7-10 mai cel mai important eveniment expoziţional agricol din Transilvania AGRA EXPO TRANSILVANIA.

Desfăşurat într-un nou concept, tîrgul specializat în agricultura şi zootehnie se adresează cu precădere fermelor româneşti mici şi mijlocii şi a gospodăriilor ţărăneşti, tuturor fermierilor şi agricultorilor

             Citeste mai mult…

Oradetimisoradestiri.ro: Misiune economică timișeană la Novi Sad

Este vorba despre vizitarea celei de-a 82-a ediții a TÂRGULUI INTERNAȚIONAL DE AGRICULTURĂ, ce are loc în perioada 9 – 15 mai, la Centrul Expozițional Novi Sad.

Participanții la misiunea economică vor avea ocazia de a intra în contact direct cu cei peste 800 de expozanți, care își prezintă anul acesta oferta într-un spațiu de interior și exterior de aproape 54.000 mp.

              Citeste mai mult…

Cuget-liber.ro: PROIECT EUROPEAN PREZENTAT LA CCI MUREȘ

Fundația Antreprenoriat Social a organizat marți, 28 aprilie, la sediul Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Mureș o conferință de presă pentru prezentarea proiectului derulat în parteneriat cu CCI Bacău „EGALitate de șanse pe piața muncii – EGAL”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

              Citeste mai mult…

Tvmures.ro: Egalitate de şanse pe piaţa muncii

Peste 700 de femei din 7 judeţe, din care şi judeţul Mureş au primit şansa de a învăţa o nouă meserie şi astfel de a-şi creşte şansele în găsirea unui loc de muncă. Acestea participă la cursuri gratuite de calificare sau recalificare în cadrul proiectului „Egalitate de şanse pe piaţa muncii” cofinanţat din Fondul Social European.

Proiectul „Egalitate de şanse pe piaţa muncii” a fost iniţiat de Camera de Comerţ şi Industrie Bacău şi este implementat de Fundaţia Anterprenoriat Social Vâlcea, Camera de Comerţ Harghita, Fundaţia Centrul de Pregătire Profesională Vâlcea şi Indice Consulting and Management.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Avem sprijinul CE și PE pentru aderarea la Schengen, mai trebuie să convingem una sau două țări

Premierul Victor Ponta a declarat marți că România are sprijin la nivelul Comisiei Europene și al Parlamentului European în privința aderării la spațiul Schengen, însă mai trebuie să convingă ” una sau două țări membre” care încă “au rețineri” în această privință.

“Am discutat și despre MCV și Schengen, dar acolo deja lucrurile sunt știute, pozițiile noastre. Sprijinul, atât la nivelul Comisiei Europene cât și la conducerea Parlamentului European există, mai rămâne să convingem una sau două țări membre care încă au rețineri față de acest lucru”, a afirmat șeful Guvernului la finalul vizitei de lucru pe care a efectuat-o marți la Strasbourg.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: În ședința de Guvern de astăzi vom adopta decizia de dublare a rentelor veteranilor de război

Premierul Victor Ponta afirmă, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, că sprijinul pentru militari nu trebuie să se rezume la vorbe și anunță că, în ședința Executivului de miercuri, se va adopta decizia de dublare a rentelor veteranilor de război.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Numărul maxim de posturi din Ministerul Fondurilor Europene creşte de la 304 la 907

Numărul maxim de posturi pentru Ministerul Fondurilor Europene creşte de la 304 la 907, iar cel al secretarilor de stat de la doi la patru, potrivit unei Hotărâri publicate marţi în Monitorul Oficial.

Conform Hotărârii pentru modificarea HG nr. 43 din 2013 privind funcţionarea şi organizarea Ministerului Fondurilor Europene, articolul 7, alineatul 2, va avea următorul cuprins: “Numărul maxim de posturi pentru Ministerul Fondurilor Europene este de 907, exclusiv demnitarii şi cabinetul ministrului”.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro:Ediţia a XI-a Conferinţei de Risc de Ţară COFACE – invitat special Prof. Otmar Issing, fost Economist Şef al BCE – LIVE VIDEO

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, deschide miercuri, cea de-a XI-a Conferinţă de Risc de Ţară COFACE, eveniment care îl va avea ca invitat special pe Prof. Otmar ISSING, fost Economist-Şef şi membru al Comitetului Executiv al Băncii Centrale Europene.

Ediţia a XI-a Conferinţei de Risc de Ţară COFACE – invitat special Prof. Otmar Issing, fost Economist Şef al BCE

           Citeste mai mult…

URMĂRIŢI AICI LIVE CONFERINŢA

Mediafax.ro: Deputaţi, la Comisia de agricultură: Există informaţii de creşterea preţurilor. Supermarketuri: Nu am făcut nicio majorare de preţ

Reprezentantii supermarketurilor au susţinut, marţi, la Comisia de agricultură, că nu au făcut nicio majorare de preţ la produsele alimentare, în perspectiva reducerii TVA şi că aceste preţuri vor scădea cu 12%, în timp ce deputaţii au arătat că există informaţii privind creşteri de preţuri.

Deputaţi, la Comisia de agricultură: Există informaţii de creşterea preţurilor. Supermarketuri: Nu am făcut nicio majorare de preţ (Imagine: Shutterstock)

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ANALIZĂ

Efectul deblocării Prima casă: băncile au vândut luna trecută credite ipotecare de 800 milioane de lei pentru 4.000 de case

Creditele în lei acordate pentru achiziţia de locuinţe însumau 11 miliarde de lei la finalul primului trimestru al anului, fiind de 2,5 ori peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care doar în perioada ianuarie-martie creşterea a fost de echivalentul a 1,6 miliarde de lei.

Jumătate din creşterea din primul trimestru a fost consemnată doar în martie, când au fost reluate finanţările prin programul Prima casă, blocat timp de o lună şi jumătate la începutul anului.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: Meciul autostrăzilor a ajuns la loviturile de departajare

Sibiu-Pitești vs. Comarnic-Brașov: după prelungiri, iată că s-a ajuns și la penalty-uri. Nici o echipă (autostradă) nu va ieși victoriasă, cu atât mai puțin cei din tribune (șoferii).

De această dată, rubrica lunară „SUB LUPA CAPITAL“ nu mai conține o analiză referitoare la stadiul tuturor proiectelor de infrastructură rutieră. Am ales să vă prezentăm „disputa“ dintre cele două proiecte prioritare, la care asistăm, din tribune, ca la un meci de fotbal.

           Citeste mai mult...

Capital.ro: Băncile care îţi dau cei mai mulţi bani fără garanţii

Ofertele majorităţii instituţiilor de credit se opresc la circa 90.000 de lei când trebuie să acorde un credit de nevoi personale fără garanţii. Există, însă, câţiva curajoşi care plusează până la sute de mii de lei şi chiar un creditor care nu impune limite. Cei care câştigă peste 10.000 de euro pe lună pot împrumuta chiar şi 1 milion de lei fără garanţii.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Electrica: Acţionarii nu au aprobat planul anual de investiţii consolidat la nivelul grupului, aferent exerciţiului financiar 2015

Acţionarii Electrica nu au aprobat planul anual de investiţii consolidat la nivelul grupului Electrica, aferent exerciţiului financiar 2015, în cadrul Adunărilor Generale Ordinară şi Extraordinară.

Totodată, nu au fost aprobate propunerile făcute de consultanţii societăţii, în concordanţă cu bunele practici din piaţă, în ceea ce priveşte remuneraţia membrilor Consiliului de Administraţie al Electrica, precum şi a limitelor generale ale remuneraţiei directorilor care au contract de mandat cu Electrica, potrivit unui comunicat al companiei.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Anunţul făcut de cea mai mare companie din România: Reducem investiţiile!

Adunarea Generală a Acţionarilor a OMV Petrom S.A. a aprobat Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al OMV Petrom S.A. pentru anul 2015. Astfel, investiţiile estimate de OMV Petrom se ridică la circa 5,3 miliarde lei, cu 20% sub nivelul investiţiilor bugetate pentru anul 2014.

          Citeste mai mult…

Zf.ro : Grupul britanic de travel management ATPI a intrat pe piaţa românească

Grupul britanic ATPI, unul dintre liderii mondiali în domeniul organizării de evenimente şi management al serviciilor de turism, a intrat pe piaţa românească printr-un parteneriat cu Business Travel Turism, una dintre cele mai mari companii locale de organizare de evenimente şi turism corporativ.

“Sunt ţări în care ATPI are birouri proprii şi ţări în care fac contracte de reprezentare cu un jucător local. După semnarea parteneriatului, Business Travel Turism a devenit reprezentantul lor exclusiv pe piaţa românească. În urma acestui parteneriat, mă aştept să avem acces la piaţa internaţională de travel management. În acest moment, pe piaţa românească nu mai este foarte mult loc de creştere”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Paula Dobrescu, proprietar şi Director General al Business Travel Turism.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Veniturile din TVA fac un salt spectaculos de 21%, dar guvernul continuă politica de sugrumare a cheltuielilor: minus 25% la cheltuielile de capital în trimestrul I

Execuţia bugetului general consolidat pentru primele trei luni din 2015 vine cu date bune în ceea ce priveşte veniturile, care au înregistrat în T1 un salt de peste 12%, dar indică o continuitate în ceea ce priveşte politica de sugrumare a investiţi­ilor din buget înregistrată anul trecut, cheltuielile de capital suportând o cădere de 25% comparativ cu primele trei luni din 2014.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Adrian Vasilescu, BNR: Locul nostru în economia globală

Trei categorii de ţări se disting astăzi pe Terra: 1) ţări cu economii competitive puternice, viguroase, ce pot determina sau influenţa mersul lumii; 2) ţări care nu au forţa de a imprima direcţii în economia globală, dar au puterea şi voinţa de a se adapta cerinţelor eficienţei şi competitivităţii; 3) ţări care, dominate de imposibilitatea de a se adapta acestor cerinţe, se izolează în neputinţă şi sărăcie. Unde se încadrează România? Să influenţăm mersul lumii nu putem. Dar nici între cei izolaţi în neputinţă nu e locul nostru.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Doi membri din boardul FP cer un director general „curat“ la Hidroelectrica

În aproape doi ani de insolvenţă din Hidroelectrica au plecat 1.500 de oameni

Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank, şi Mark Gitenstein, fost ambasador SUA la Bucureşti, ambii membri în Comitetul Reprezentaţilor la Fondul Proprietatea, susţin în cadrul unui interviu acordat ZF că la Hidroelectrica, companie unde FP este acţionar cu 20% din capital, este crucială numirea unui director general care să provină dintr-un „context curat, în afara oricăror îndoieli” şi a unui consiliu independent (board), având în vedere potenţiala listare la bursă anul viitor.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Numărul conexiunilor la internet în bandă largă a crescut anul trecut la 16 milioane

Fondul Broadhurst a majorat capitalul Libra Internet Bank cu 5 milioane de lei

Numărul conexiunilor la internet în bandă largă la puncte mobile a crescut anul trecut cu 25%, la 12 milioane, iar cele la puncte fixe au urcat cu 6%, la 4 milioane, a anunţat marţi Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

            Citeste mai mult…

Zf.ro: „A devenit mai atractiv să investeşti în imobiliare decât să plasezi banii în bancă“

Piaţa locală de zidărie, formată din cărămizi şi BCA, a reuşit să crească în primul trimestru, în contextul unei reveniri a sectorului rezi­denţial, chiar dacă a fost o perioadă de extra­sezon, scrie revista Business Construct, în edi­ţia care apare joi alături de Ziarul Financiar.

„Dacă ne uităm la rezultatele obţinute în trimestrul 1 din 2015 comparativ cu aceeaşi perioadă a anul anterior, volumele vândute au crescut cu 51%.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: MasterCard: Piaţa cardurilor stagnează pentru că nu putem ajunge încă în mediul rural

Mediul rural are un grad de bancarizare exterm de redus şi sunt necesare soluţii altenative pentru popularizarea cardurilor bancare în aceste zone, care prezintă un potenţial de business ridicat pentru bănci, dar în care nu se pot dezvolta clasicele sucursale, consideră Cosmin Vladimirescu, director general al MasterCard România.

„Piaţa de circa 14 milioane de carduri a stagnat deoarece clienţii sunt concentraţi doar în zona urbană. Din păcate, nu am ajuns în zona rurală cu niciun fel de servicii financiare, aceasta este complet neatinsă de servicii financiar-bancare. Cei de aici nu pot plăti facturi de utilităţi, impozite sau produse.“

          Citeste mai mult…

Zf.ro : Managerii din toate domeniile estimează creşterea activităţii în următoarele trei luni

Managerii din toate sectoarele economice privesc cu mai mult curaj la evoluţia activităţii economice pentru următoarele luni, alătu­rându-se optimismului analiştilor financiari, care şi-au îmbunătăţit prognozele de creştere economică în ultima perioadă.

Astfel, managerii companiilor din industria prelucrătoare, construcţii, comerţ şi servicii estimează pentru perioada aprilie – iunie creşterea activităţii şi, în trei din cele patru sectoare, este aşteptată şi creşterea numărului de salariaţi, arată datele sondajului privind tendinţele în evoluţia activităţii economice culese în luna aprilie, publicat ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Transelectrica vrea să-şi actualizeze ratingul înaintea unei noi vânzări de bonduri

Transportatorul de energie Transelectrica (simbol bursier TEL) vrea să obţină un nou rating financiar din partea unei agenţii specializate, în contextul în care compania ia în calcul o nouă emisiune de obligaţiuni pentru a-şi finanţa planul de investiţii.

Transelectrica îşi propune astfel să cheltuiască 403.000 de lei, fără TVA, pentru serviciul de rating de credit, care se va desfăşura pe 12 luni, potrivit unui anunţ publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). În decembrie 2013, compania a atras 200 mil. lei printr-o emisiune de obligaţiuni, dar plafonul aprobat de acţionari este de 900 mil. lei, astfel că transportatorul mai are loc să se împrumute pe piaţa de capital pentru a-şi susţine cheltuielile.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Finanţele au împrumutat un miliard de lei pe un an, la randament în scădere

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri un miliard de lei (echivalentul a 223 mil. euro) printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount cu scadenţa în martie 2016, la un nivel mediu ponderat al randamentului de 1,46%.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Clienţii de internet banking ai Libra îşi pot comanda online cardurile şi le primesc direct acasă

Clienţii serviciului de internet banking al Libra, un jucător de talie mică din sistemul bancar specializat pe nişa profesiilor liberale, îşi pot comanda cardurile direct online şi le vor primi acasă prin curier fără să se deplaseze într-o sucursală a băncii. Cardurile comandate online nu au taxe de administrare, iar retragerile de numerar sunt gratuite în reţeaua de 400 de bancomate administrată de Euronet.

       Citeste mai mult…

Zf.ro : CÂND VOR DICTA CREIERELE ELECTRONICE LEGEA ÎN SISTEMUL FINANCIAR?

Tehnologia şi inovaţia izolează anchilozatele bănci centrale de economia reală şi ameninţă dominaţia băncilor comerciale tradiţionale

Controlul pe care marile bănci centrale ale lumii îl au asupra economiei reale prin politicile lor monetare, instrumentul preferat pentru stimulare economică şi de luptă anticriză, este erodat de ascensiunea finanţării din surse alternative sistemului bancar şi financiar tradiţional, susţinută de dezvoltarea tehnologiei şi inovaţiei.

Într-o lume financiară tradiţional rigidă, suprareglementată şi intens supravegheată, finanţarea nonbancară, monedele digitale, crowdfunding-ul şi creditarea peer-to-peer, adică directă, fără să fie intermediată de vreo bancă sau insti­tu­ţie financiară tradiţională, devin practici care se răs­pândesc rapid.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Bilanţ la Ministerul Transporturilor. CFR-urile au trecut pe profit, dar Tarom rămâne „gaură neagră“

Cu aproape 56.000 de angajaţi, companiile din subordinea Ministerului Transporturilor s-au apropiat în 2014 de profituri cumulate de 650 mil. lei, după ce cu un an în urmă raportaseră pierderi totale de 460 mil. lei.

Astfel, dintre companiile majore din subordinea Minis­terului Transpor­turilor, cea mai mare parte au intrat anul trecut pe profit, după mai mulţi ani în care au adunat pierderi cumulate de mai multe sute de milioane de euro.

         Citeste mai mult…

Zf.ro:  Statul a respins planul de investiţii al Electrica

Planul de investiţii al companiei de distribuţie a energiei Electrica (simbol bursier EL), a fost respins în adunarea acţionarilor desfăşurată ieri, cu votul Ministerului Energiei, care deţine 48,7% din acţiuni.

Electrica urmăreşte să-şi modernizeze reţeaua de distribuţie, ale cărei echipamente sunt în unele staţii mai vechi de 40 de ani, şi îşi propusese cheltuieli de 670 milioane de lei în anul 2015.

            Citeste mai mult…

Economica.net: ANAF a identificat impozite nedeclarate de peste un miliard de euro, în primele trei luni din 2015

16.087 de firme au fost controlate de Inspecția Fiscală din ANAF care a identificat impozite nedeclarate de peste 1 miliard de euro în primele 3 luni din 2015, conform unui comunicat al ANAF

În primul trimestru al anului 2015, Inspecţia fiscală din A.N.A.F. a înregistrat creşteri însemnate la principalii indicatori de performanţă, comparativ cu perioada similară a anului anterior, după cum urmează:

          Citeste mai mult…

Economica.net: Patronii din România promit ajutor românilor din diaspora, ca să-şi deschidă afaceri în ţară

Fundaţia Romanian Business Leaders (RBL) a lansat programul Re-Patriot, de sprijin al românilor „cu iniţiativă” antreprenorială stabiliţi în străinătate, care vor să facă afaceri în România. Liderii afacerilor din România promit să-i ajute, inclusiv cu relaţii, pe românii care se repatriază, pentru a deschide afaceri în ţară. Ca să-i cunoască îi invită la conferinţele de prezentare a programului din Italia, Spania şi Marea Britanie.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Carrefour: Preţurile la raft vor scădea cu 12%, după reducerea TVA la alimente

Reprezentanţii mai multor lanţuri de magazine din România au susţinut marţi că preţurile produselor alimentare nu au crescut iar reducere TVA la alimente de la 1 iunie va duce la scăderea preţurilor la raft cu aproximativ 12%.

Reprezentanţii principalelor lanţuri de supermarketuri au fost chemaţi marţi la audieri la Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor, după ce la comisie au ajuns foarte multe sesizări cu privire la creşterea preţurilor la produsele alimentare în ultima vreme, scrie Agerpres.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Fondul Proprietatea devine a treia firmă românească listată la Londra. Care sunt jocurile din spatele evenimentului

Miercuri 29 aprilie este ziua prevăzută pentru listarea Fondului Proprietatea (FP) la Bursa din Londra. FP devine astfel a treia companie românească cotată pe una dintre cele mai mari pieţe de capital din lume, după Romgaz şi Electrica. În aşteptarea evenimentului, acţiunile FP au crescut cu 10% la Bursa din Bucureşti. Mizele listării la Londra sunt diferite pentru diferiţii jucători interesaţi de FP.

Fondul  Proprietatea (FP) se listează azi, la Bursa din Londra, în urma unei proceduri tehnice, prin intermediul unor certificate de globale de depozit (Global Depositary Receipts, GDR). Aceeaşi metodă a fost folosită şi la listările duale ale Romgaz (SNG) şi Electrica (EL).

           Citeste mai mult…

Economica.net: Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa de marţi

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de marţi, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a cifrat la 23,08 milioane de lei (5,23 milioane de euro).

Schimburile cu acţiuni au totalizat 19,55 milioane de lei (4,43 milioane de euro), cele mai semnificative fiind tranzacţiile cu acţiunile Fondul Proprietatea (6,6 milioane lei), BRD Group Societe Generale (2,52 milioane lei) şi Romgaz (2,36 milioane de lei).

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: DEMISIILE DIN CONDUCERE ŞI NEÎNCREDEREA ACŢIONARILOR AMENINŢĂ VIITORUL BCC

Adunarea Generală a Acţionarilor băncii Carpatica a fost subiectul unui articol din urmă cu un an în ziarul BURSA, al cărui titlu era “Va fi fost odată Carpatica?”.

Ieri, în cadrul Adunării Generale Ordinare şi a Adunării Generale Extraordinare a acţionarilor, a venit şi răspunsul: întrebarea s-a transformat în afirmaţia din titlu, pe fondul refuzului acţionarilor de a majora capitalul băncii.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Acţionarii BVB şi-au pierdut vlaga

AGA a aprobat dividendele, într-o linişte neobişnuită

Conducerea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) nu a fost “deranjată” cu prea multe întrebări, ieri, la Adunarea Generală de bilanţ, unde acţionarii s-au rezumat la a-şi aproba dividendele şi bugetul pentru 2015.

Deşi cvorumul a fost de 52,4%, în sală au fost prezenţi numai vreo zece acţionari, potrivit unor surse prezente la şedinţă.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în urcare

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, creşte cu 0,20% fiind cotat la 7.538,21 puncte.

Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, urcă, de asemenea, cu 0,19%, la 1.107,71 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se micşorează, însă, cu 0,26%, atingând valoarea de 31.511,68 puncte.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: PETRU DANDEA, CNS CARTEL ALFA:

“25% din angajaţii administraţiilor locale au salarii sub minimul pe economie”

Salariaţii din administraţia publică locală au anunţat, pentru mâine, o grevă de proporţii care ar urma să aibă loc la nivel naţional.

Nemulţumiţi de faptul că legea salarizării unitare nu se aplică, peste 29.000 de angajaţi din cadrul autorităţilor locale spun că, mâine, deşi vor fi prezenţi la locurile de muncă, nu-şi vor exercita atribuţiile, blocând încasarea dărilor şi eliberarea de acte.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Numărul contractelor futures, în creştere uşoară

La Sibex, speculatorii şi-au făcut simţită prezenţa ceva mai bine în prima parte a şedinţei de marţi, după debutul dezamăgitor de săptămână. Ca urmare, volumul creştea faţă de luni, datele de la ora 17.30 indicând 49 de contracte futures, cu o valoare de aproape 700.000 lei.

La fel ca în sesiunea anterioară prima parte a zilei de marţi a propus statisticii contracte pe patru produse: pe Dow Jones, petrol şi pe cursurile euro/dolar şi liră sterlină/dolar, toate pe scadenţa iunie 2015.

          Citeste mai mult…

Antena3.ro:Daily Income: Cine sunt marii datornici la bugetul statului

Adrian Măniuţiu a prezentat, miercuri, la “Daily Income“, topul celor mai mari datornici la bugetul statului.

Pe primul loc în clasamentul marilor datornici se află Compania Naţională a Huilei (CNH) care a acumulat datorii mai mari de un miliard de euro

          Citeste mai mult…

Antena3.ro: Problema scumpirii alimentelor, discutată în Parlament. Retailerii spun că nu au mărit preţul, dar nu exclud această posibilitate

Problema creşterii preţurilor la alimente înainte de reducerea TVA a fost discutată astăzi în Parlament. Reprezentanţii marilor lanţuri comerciale au fost chemaţi să dea explicaţii în comisia pentru Agricultură.

Retailerii spun că nu au modificat niciun preţ, însă nu pot promite că nu o vor face în perioada următoare, motivând fluctuaţia preţurilor de pe piaţă.

          Citeste mai mult…

Antena3.ro: Invenţia care ar putea schimba viitorul industriei auto. Motorină ecologică, obţinută din apă şi dioxid de carbon

Producătorul auto german Audi a reuşit să obţină motorină din apă şi dioxid de carbon. Inventarea motorinei ecologice reprezintă un pas major pentru transportul sustenabil.

Motorina eco este utilizată deja de compania germană pentru a propulsa Audi-ul A8 deţinut de ministrul german al Educaţiei şi Cercetării, Johanna Wanka, relatează Science Alert.

        Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Şeful unei companii germane: Fără investitori străini şi fără o strategie de ţară nu vom ajunge nicăieri

România are nevoie de câteva sute de mii de locuri de muncă pentru a ajunge la o creştere economică sănătoasă, însă acest lucru nu se poate realiza fără sustinerea investiţiilor străine în ţara noastră sau fără aplicarea unei strategii de ţară cu un scop precis, cel puţin asta susţine managerul Stihl în România, executiv care a condus în trecut giganţi pe pieţele regionale precum Coca-Cola sau France Telecom. „Romania mai are nevoie de cateva sute de mii de euro pentru a avea o crestere sanatoasa. Fara investitori straini nu se poate, din pacate insa capacitatea administrativa a tarii noastre nu este la un nivel ridicat.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Fonduri europene 2015 pentru o plantaţie de roşii. Cum începi o astfel de afacere

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală oferă fonduri europene 2015 pentru plantaţii de roşii Cei care se gândesc să înceapă o mică afacere în agricultură se pot gândi la un proiect de fonduri europene pentru o plantaţie de roşii. O plantaţie de roşii de vară se înfiinţează în această perioadă, sfârşitul lunii aprilie, cel târziu începutul lunii mai. Dacă vreţi o plantaţie de roşii pentru toamnă, le plantaţi spre sfârşitul lunii mai. Pentru o suprafaţă de două hectare aveţi nevoie pentru arătură, discuit şi îngrăşăminte de un buget de aproximativ 2.000 – 2.500 de lei.

             Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: De ce este o excursie în Maramureș o misiune aproape imposibilă pentru turiști

Să petreci câteva zile de vacanţă în cea mai fascinantă zonă istorică a României, Maramureşul, este o misiune aproape imposibilă pentru bucureşteni.

            Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Ce facem la bătrâneţe fără pensie privată

Segmentul pensiilor private este cel mai tânăr în peisajul instituţiilor financiare non-bancare din ţara noastră, cu o istorie de numai opt ani, interval în care a demonstrat o dinamică permanent pozitivă. Componenta privată a ­sistemului de pensii ar putea deveni esenţială, în condiţiile în care sistemul de stat dă semne evidente de slăbiciune.

            Citeste mai mult…

Digi24.ro: Facturi mai mici la telefonia mobilă. Tarifele de interconectare sunt aşteptate să scadă de anul viitor

Facturile pentru telefonia mobilă ar putea fi mai mici dacă statul va fi de acord cu o reducere suplimentară a tarifelor de interconectare, adică acele convorbiri făcute în afara reţelei. Anul trecut, România a aplicat o reducere, dar tot are tarife mai mari ca în Franţa, Italia sau Marea Britanie.

Românii plătesc acum, indirect, 0,96 de eurocenți pe minut pentru apelurile făcute în alte rețele de telefonie mobilă.

          Citeste mai mult…

Digi24.ro: Investițiile, sacrificate pentru reducerea TVA

Guvernul Ponta are cinci miliarde de lei la dispoziţie, dar nu îl cheltuie. În primele trei luni ale anului au crescut încasările bugetare, în timp ce executivul a redus cu aproape 25% fondurile destinate investiţiilor. Are nevoie de bani pentru a acoperi reducerea TVA la alimente, care intră în vigoare din luna iunie.

Încasările statului au crescut cu șase miliarde de lei în primele trei luni ale anului şi au ajuns la 55 de miliarde de lei. Cheltuielile au crescut şi ele, însă foarte puţin. Asta înseamnă că statul a pus deoparte cinci miliarde de lei, exact suma care ar fi necesară pentru acoperirea pierderilor ce vor fi provocate, într-un an, de scăderea la 9% a TVA pentru alimente.

         Citeste mai mult…

Ziare.com: Impozitarea bacsisului, o masura “pompieristica”: Avantaje si dezavantaje – Interviu

Impozitarea bacsisului este o masura “pompieristica”, avand in vedere ca a fost luata pentru a evita situatiile in care inspectorii fiscali au amendat comerciantii pentru sume mici gasite asupra angajatilor, considera Alin Chitu, Tax Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii Tax.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Isarescu: Avem de finalizat ajustari de politica economica si monetara inainte de aderarea la euro

Romania trebuie sa finalizeze ajustarile majore de politica economica inainte de intrarea in mecanismul ratelor de schimb care precede zona euro, precum liberalizarea pietei energiei sau presiunile bugetare viitoare, dar si alinierea ratelor rezervelor minime obligatorii, considera guvernatorul BNR. “Apare intrebarea daca noi suntem pregatiti sa facem primul pas, sa intram in mecanismul cursurilor de schimb (ERM II). (…) Reasezarea raporturilor dintre principalele valute ale lumii, care are loc inclusiv pe fondul recentei relaxari cantitative recent adoptate de BCE, complica indentificarea cursului de echilibru al leului la care ar trebui sa se realizeze intrarea in ERM II si ulterior adoptarea euro”, a declarat miercuri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la Conferinta de Risc de Tara Coface organizata in parteneriat cu Mediafax.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Impozitul pe bacsis si impactul asupra afacerilor. Inca o povara administrativa pentru firme

La nenumaratele bariere birocratice care ingreuneaza mediul de afaceri din Romania, Guvernul a mai adaugat una. Odata cu introducerea impozitului pe bacsis au aparut si primele informatii despre cum va fi gestionat practic de catre administratorii firmelor, si acestea arata ca fluxul activitatii intr-un magazin, restaurant sau coafor va fi ingreunat. Iata cateva dintre primele constatari legate de modul cum se va aplica noul impozit.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Profitul Gazprom s-a redus cu 86% în 2014 până la 3 miliarde de dolari

Grupul rus Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, a anunțat miercuri că profitul său net atribuibil acționarilor, calculat potrivit standardelor internaționale de contabilitate IFRS, a scăzut anul trecut cu 86%, până la 159 miliarde de ruble (3,07 miliarde de dolari), din cauza evoluțiilor nefavorabile ale cursului de schimb, transmit Bloomberg și Reuters.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Sondaj Bloomberg: Europa a devenit cea mai atractivă destinaţie pentru investiţii, devansând SUA

Europa a devenit cea mai atractivă destinaţie pentru investiţii, devansând Statele Unite pentru prima oară după 2009, potrivit unui sondaj realizat de Bloomberg în rândul investitorilor din sectorul financiar.

O proporţie de 35% dintre cei intervievaţi în cercetarea Bloomberg Markets Global Poll au spus că zona euro va fi piaţa sau una din două pieţe care vor oferi investitorilor cele mai bune oportunităţi în următoarele 12 luni.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: Producătorii agricoli, obligaţi să deţină atestat şi carnet de comercializare începând cu 4 mai

De luni, 4 mai, toţi producătorii agricoli care vând produse vor fi nevoiţi să deţină atestat de producător şi carnet de comercializare.

Dacă înainte, mici producători puteau comercializa produse prin intermediul unui certificate de producător, de luni,4 mai, sunt obligatorii atestatul de producător şi carnetul de comercializare.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Protest al transportatorilor şi reprezentanţilor service-urilor auto la Parlament: Se cere demisia lui Negriţoiu

Aproximativ 350 de transportatori, şoferi şi reprezentanţi ai service-urilor auto protestează miercuri, de la ora 10,15, în faţa Palatului Parlamentului cerând demiterea preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, şi legiferarea de urgenţă a Corpului Experţilor şi Evaluatorilor Tehnici Independenţi (CEETAR).

Printre revendicări se numără şi abrogarea normei recent adoptate de ASF privind reclamaţiile, precum şi abrogarea Normei RCA care reduce valoarea despăgubirilor cu 30-50% în cazul daunelor majore, scrie Agerpres.

            Citeste mai mult…

Businesswoman.ro: Targul BIFE-SIM – crestere cu 5% fata de editia precedenta

In luna septembrie la ROMEXPO are loc cel mai mare eveniment dedicat industriei de mobila – BIFE – SIM – Targ international de mobila, echipamente si accesorii. Companii importante din Romania si din strainatate isi rezerva deja spatiile de expunere si se pregatesc sa impuna tedintele in domeniu pentru urmatoarea perioada.

Incepute in luna martie, inscrierile la BIFE-SIM continua in ritm alert, iar din centralizarile organizatorilor rezulta un interes crescut pentru participarea la eveniment.

            Citeste mai mult...

Mediafax.ro: Ponta: Nu putem îngheţa preţurile din magazine, dar există soluţia unor taxe speciale foarte mari

Guvernul nu poate îngheţa preţurile la mărfurile din magazine, în contextul reducerii TVA la 9%, dar poate introduce măsuri constituţionale şi europene, precum taxe speciale foarte mari, în cazul în care comercianţii nu scad preţurile la raft după diminuarea TVA, a afirmat premierul Victor Ponta.

El a cerut, în şedinţa de guvern, ca Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Consiliul Concurenţei să verifice atent situaţia preţurilor din magazine.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Bulgaria, Grecia, Cipru și Italia sunt cele mai vizitate destinații europene în minivacanța de 1 mai

Topul destinațiilor de 1 Mai este în continuare dominat de litoralul românesc, însă turiștii tineri, în special cuplurile de până în 35 de ani, optează din ce în ce mai mult pentru destinațiile din afara țării, chiar din afara Europei, conform unei analize a unei agenții de turism online, remise miercuri AGERPRES.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Premierul Ponta ameninta ca va impune comerciantilor “taxe speciale” daca preturile la alimente nu scad dupa reducerea TVA de la 24 la 9%

Premierul Victor Ponta ameninta ca va impune “taxe atat de mari” impotriva comerciantilor care nu vor reduce preturile dupa scaderea TVA la produsele alimentare “incat tot ce castiga speculativ sa piarda pe partea cealalta”.

La inceputul sedintei de guvern, Ponta a cerut ministrului Agriculturii, Consiliului Concurentei si Autoritatii pentru Protectia Consumatorului sa verifice daca sunt adevarate informatiile relatate de o parte a presei potrivit carora o mai multe supermarketuri ar fi inceput sa majoreze preturile astfel incat reducerea TVA de la 24% la 9% sa nu conduca la o scadere reala a preturilor.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Jianu (CNIPMMR): În fiecare lună se înfiinţează 1.000 de firme ale întreprinzătorilor debutanţi

Numărul de SRL-D înfiinţate în România a ajuns la 19.775, iar ritmul de creştere a urcat la 1.000 de firme debutante pe lună, a declarat miercuri, Florin Jianu – preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), fost ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism.

Oficialii Telekom Romania, operator care trebuie sa dezvolte pana la sfarsitul acestui an o retea de internet de banda larga in 783 de localitati defavorizate din tara, contract in valoare de peste 85,6 milioane euro, au precizat pentru HotNews.ro ca au finalizat prima etapa a acestui proiect – design-ul retelei (vezi harta atasata). Proiectul Ro-Net nu presupune si conectarea la internet a celor aproape 400.000 de locuitori din aceste zone.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Ministrul Finanţelor vrea un grup de lucru care să analizeze 1.200 de companii în vederea listării – consilier de stat

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, vrea să facă un grup de lucru în care să fie analizate 1.200 de companii în care statul este acţionar majoritar pentru a vedea care dintre acestea pot fi listate pe bursă, a declarat miercuri, la sediul Bursei de la Londra (London Stock Exchange – LSE), Dragoş Andrei, consilier de stat în cadrul Cancelariei primului ministru.

          Citeste mai mult…

Digi24.ro: Propunere: Alimentele să aibă două etichete după scăderea TVA

Două preţuri pentru un singur aliment – prețul de dinainte și cel de după reducerea TVA. Este propunerea venită de la ministrul Agriculturii care vrea ca, de la 1 iunie, fiecare român să ştie dacă produsul pe care îl cumpără s-a ieftinit sau nu. O măsură imposibil de pus în practică, spun comercianţii, pentru că numai preţul legumelor se schimbă şi de trei ori pe timpul verii. Măsura Guvernului a agitat marii retaileri, iar tot mai mulţi producători spun că hipermarketurile le cer taxe de raft mai mari pentru a suplini scăderea TVA cu 12 procente.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Leul creşte. Dolarul, la minimul ultimelor două luni, euro scade la 4,40 lei, francul se depreciază la 4,19 lei – curs BNR

Francul elveţian a scăzut, la cursul anunţat azi de BNR, până la 4,19 lei, minimul ultimei luni. Francul a scăzut în această dimineaţă până la 4,17 lei, faţă de 4,22 lei, cursul de referinţă de ieri. Moneda elveţiană a început să se deprecieze încă de ieri, când a scăzut cu 4 bani, până la 4,2230, de la 4,2664 lei, cât a fost luni cursul anunţat de BNR. Astfel, francul a atins minimul ultimelor trei săptămâni la cursul BNR (9 aprilie 2015 / 4,2112 lei/franc).

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Agricover: Cifră de afaceri de 285 milioane euro, în creştere cu 18%

Agricover, platforma de soluţii integrate pentru agricultură, a înregistrat o cifră de afaceri de 1,3 miliarde de lei (285 milioane de euro) în 2014, în creştere cu 18% faţă de anul anterior, arată un comunicat transmis, astăzi, redacţiei.

Ştefan Bucătaru, Director General Agribusiness, a declarat: “În 2014, am înregistrat o creştere de 22% a portofoliului de clienţi şi o diversificare a categoriilor de fermieri deserviţi, cu focus pe cea a fermierilor de culturi speciale şi de zootehnie. Totodată, anul 2014 a însemnat o reaşezare a structurii de business a Agricover pe două axe principale – agri-Business şi agri-Finance, fundamentată de preocuparea noastră constantă pentru a susţine fermierii în dezvoltarea activităţii şi sporirea profitabilităţii acestora”.

           Citeste mai mult...

Hotnews.ro: Guvernul a aprobat alocarea temporara a 415 milioane de lei pentru programe finantate din fonduri structurale

Guvernul a aprobat, prin Hotarare, alocarea temporara din venituri din privatizare, de catre Ministerul Finantelor Publice, a sumei de 415 milioane lei, in echivalent euro, in scopul asigurarii necesarului de finantare pentru luna mai 2015 al Autoritatilor de management pentru programele operationale finantate din fonduri structurale in cadrul Obiectivului Convergenta.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru aleși a intrat în dezbatere parlamentară

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru aleși a intrat în dezbatere parlamentară, Comisia comună privind Statutul deputaților și senatorilor având termen două săptămâni pentru întocmirea raportului, potrivit unei decizii de miercuri a Birourilor permanente reunite.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii 96/2006 privind Statutul senatorilor și deputaților trebuie primească în acest termen avizul Consiliului Legislativ și punctul de vedere al Guvernului.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: E adevărat că sunt salarii mici, dar greva funcționarilor publici e cea mai proastă soluție

Premierul Victor Ponta le-a cerut miercuri ministrului Muncii, Rovana Plumb, și ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, să continue discuțiile cu sindicatele funcționarilor publici, afirmând că greva acestora “e cea mai proastă soluție”, deși admite că salariile în domeniu sunt foarte mici.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Creditarea din zona euro, către companii şi populaţie, a crescut prima oară în trei ani

Creditarea acordată de băncile din zona euro companiilor şi populaţiei a crescut pentru prima oară în ultimii trei ani, semn că măsurile de stimulare ale Băncii Centrale Europene (BCE) încep să aibă efecte în economie, relatează Bloomberg.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Comisia Europeană lansează un infringement împotriva României în domeniul eficienţei energetice

Comisia Europeană a lansat, miercuri, procedura de infringement (aviz motivat) împotriva României, Austriei, Croaţiei, Irlandei şi Letoniei, întrucât aceste ţări nu au asigurat transpunerea integrală a Directivei privind eficienţa energetică.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Comisia Europeana, catre Ponta: Atragerea fondurilor UE 2007-2013, o provocare majora pentru Romania. Nu afectati absorbtia 2014-2020!

Comisia Europeana considera ca absorbtia fondurilor europene din perioada de programare 2007-2013 ramane o provocare pentru Romania, desi s-a imbunatatit, insa tara nu trebuie sa afecteze nici startul programelor de bani europeni 2014-2020, le-a spus comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu, premierului Victor Ponta si ministrului Muncii, Rovana Plumb, la o intrevedere gazduita de presedintele executivului comunitar, Jean Claude Juncker.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul a adoptat trei Hotarari privind sprijinirea agricultorilor

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri trei Hotarari privind sprijinire agricultorilor. Prima dintre acestea se refera la introducerea unei noi perioade de depunere a cererilor de ajutor pentru schema de minimis “Ajutor specific compensatoriu acordat exploatatiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica”. Noua perioada va fi de 60 de zile, incepand de la data intrarii in vigoare a actului normativ. Se estimeaza ca acest ajutor ca va fi acordat unui numar total de 9.600 de beneficiari.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Ministerul Dezvoltarii Regionale va prezenta Programul National de Cadastru

Premierul Victor Ponta a anuntat la inceputul sedintei de Guvern de miercuri ca Ministerul Dezvoltarii Regionale va prezenta Programul National de Cadastru si Carte Funciara. Potrivit premierului, cadastrarea proprietatilor imobiliare este una dintre cele mai mari reforme din Romania. Cadastrarea va fi realizata din fonduri nationale si europene. Mai multe amanunte vor fi prezentate de ministrul dezvoltarii, Liviu Dragnea, in cursul zilei de joi.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Dumitru, Consiliul Fiscal: Reducerea TVA la 9% pentru alimente trebuia anunţată doar cu puţin timp înainte de aplicare

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, a arătat că reducerea TVA la alimente trebuie luată şi anunţată rapid, fără prea mult „spaţiu de manevră“, pentru a avea efectul scontat Reducerea TVA de la 24% la 9% pentru toate produsele agroalimentare, care urmează să fie apicată de la 1 iunie, ar fi trebuit anunţată foarte rapid, cu puţin timp înainte de a fi aplicată, pentru a nu lăsa „spaţiu de manevră“ comercianţilor de a creşte preţurile produselor, apreciază Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal. .

          Citeste mai mult…

Digi24.ro: Fiscul face angajări. Ce condiții trebuie să îndeplinească toți cei care vor un post în Direcția generală antifraudă

159 de posturi în Direcția generală antifraudă fiscală sunt scoase la concurs pe 23 mai, anunță ANAF.

Cei care doresc să participe la concurs trebuie să fie cetățeni români, să aibă minimum 18 ani împliniți și vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției specifice de execuție de inspector antifraudă clasa I, gradul profesional superior (9 ani), principal (5 ani) și asistent (1 an).

         Citeste mai mult…

Zf.ro: În căutarea bogăţiei din subsolul României. Romgaz spune că va fora de două ori mai multe sonde de explorare decât anul trecut: Există un potenţial ce nu trebuie neglijat pentru noi zăcăminte

Activitatea de explorare este primul pas care duce la identificarea de noi resurse, oamenii din piaţă spunând că odată cu dezvoltarea noilor tehnologii sunt şanse mari de a descoperi noi rezerve chiar în zăcămintele mature.

Romgaz, cel mai mare producător de gaze local controlat de statul român, spune că-şi intensifică eforturile de explorare, activi­tatea prin care pot fi iden­tificate noi resurse de gaze, astfel că anul acesta va fora 40 de sonde de explorare, dublu faţă de anul trecut.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: O veste bună pentru şoferii care circulă pe autostrada Bucureşti-Constanţa: Sistem informatic de plată la podurile între Feteşti şi Cernavodă

Tarifele de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre, între Feteşti şi Cernavodă, vor fi încasate, de vineri, printr-un sistem informatic similar celui care se utilizează pentru rovinietă, soluţia vizând fluidizarea traficului, a anunţat Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a semnat marţi un ordin privind stabilirea tarifului de trecere înregistrat prin intermediul sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR).

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Popa, fost viceguvernator BNR: Avem nevoie de investiţii pentru a creşte PIB-ul potenţial

Bogdan Olteanu, BNR: La intrarea în anticamera zonei euro politica monetară naţională este constrânsă, iar atunci când se adoptă euro este „eliminată“

Economia are nevoie de investiţii pentru a putea stimula creşterea PIB-ului potenţial, până la 80% din acesta reprezentând stoc de capital productiv, iar o o rată de creştere economică mai mare decât PIB potenţial ar putea crea mai multe probleme, apreciază Cristian Popa, fost viceguvernator BNR.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Guvern: Rentele lunare ale veteranilor de război se majorează cu 75% începând de la 1 iulie

Guvernul a decis majorarea de la 1 iulie a rentelor lunare acordate veteranilor de război cu 75% față de valoarea aflată acum în plată.

Potrivit Biroului de Presă al Executivului, măsura a fost luată prin adoptarea unei ordonanțe de urgență adoptate în ședința de miercuri, având în vedere că pe 29 aprilie în România este marcată Ziua Veteranilor de Război.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: România, trimisă la Curtea Europenă de Justiţie a UE pentru că nu a modificat legislaţia privind deşeurile de ambalaje

Comisia Europeană a decis miercuri să trimită România în faţa Curţii Europene de Justiţie a UE pentru neîndeplinirea obligaţiei de a transpune în dreptul său intern legislaţia revizuită a UE privind deşeurile de ambalaje, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

         Citeste mai mult…

Economica.net: 10.000 de euro pentru o idee de afaceri. 40 de proiecte vor fi finanţate în cadrul programului Antreprenor

Un număr de 40 de idei de afaceri vor primi finanţări în valoare de 10.000 euro fiecare în cadrul proiectului multi-regional ‘Antreprenor – idei de afaceri de succes şi dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia’, derulat de OTP Consulting România, companie membră a OTP Group, şi Universitatea Politehnica din Bucureşti, a declarat miercuri Răzvan Daraban – preşedintele Asociaţiei ‘Centrul Român de Iniţiative’, în conferinţa de lansare a proiectului.

          Citeste mai mult…

Ziare.com: Totul despre fiscalitatile din Romania

Cea de-a doua editie a evenimentului “Tax & Finance Forum” se va desfasura in perioada 6- 7 mai 2015, la Hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti.

Forumul constituie un prilej de analiza si dezbatere a fiscalitatii in Romania, reunind reprezentanti ai Ministerului Finantelor, ai celor mai mari companii de consultanta si experti financiari, factori de decizie din departamentele financiar-contabile ale celor mai importante companii prezente pe piata romaneasca.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Lazea: Prin programul de relaxare monetară, BCE dă economiilor necompetitive drogul ieftin al unui euro slab

Programul Băncii Centrale Europene de relaxare monetară (QE) face mai mult rău decât bine, cea mai mare problemă pe care o creează constând în faptul că amână adoptarea reformelor structurale de către economiile necompetitive, susține economistul-șef al Băncii Naționale a României (BNR), Valentin Lazea.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Twitter alocă aproape jumătate din veniturile din primul trimestru pentru bonusurile directorilor, deşi a înregistrat pierderi de 160 mil. dolari

Twitter a alocat 42% din veniturile de 435,94 milioane de dolari obţinute în primul trimestru pentru beneficiile directorilor, respectiv 182,8 milioane dolari sub formă de acţiuni, peste nivelul din trimestrul anterior, chiar dacă a înregistrat pierderi de 162,4 milioane de dolari.

Analiştii anticipau că operatorul reţelei de socializare va obţine în primele trei luni ale anului venituri de 470-485 milioane de dolari, relatează MarketWatch.

         Citeste mai mult…

B1.ro: Victor Ponta, despre o nouă convenție cu FMI: De același acord ca până acum nu va mai fi nevoie, e alt stadiu

Un nou acord cu FMI este posibil, însă în alte condiții. Anunțul a fpst făcut de Victor Ponta, după ce a arătat că România a ieșit din recesiune, are excedent bugetar, iar acum poate obține împrumuturile mult mai ușor, motiv pentru care, dacă va mai fi nevoie de un nou ajutor de la Banca Mondială, acordul se va încheia în termeni mult mai favorabili țării noastre, informează B1 TV.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Răzvan-Horaţiu Radu, despre trimiterea României în faţa CJUE: Am atras atenţia autorităţilor privind transpunerea legii UE

MAE a atras atenţia autorităţilor de linie responsabile în vederea implementării în timp util a directivelor UE, a precizat, pentru MEDIAFAX, agentul guvernamental Răzvan-Horaţiu Radu, după ce Comisia Europeană a trimis România în faţa CJUE pentru netranspunerea Directivei privind eficienţa energetică.

“Decizia Comisiei de a ne trimite la Curtea în această cauză pune în umbră un efort susţinut al autorităţilor române de a duce la descreşterea numărului de acţiuni deschise împotriva României”, a afirmat agentul guvernamental la CJUE, Răzvan-Horaţiu Radu, subsecretar de stat în cadrul MAE.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Conferinţa COFACE – Analist economic: Numărul insolvenţelor a scăzut cu 58% în primul trimestru, dar concedierile au crescut cu 24%

Numărul insolvenţelor s-a redus în primul trimestru cu 58% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce anul trecut a scăzut pe ansamblu cu 28%, însă cu impact social şi financiar în economie mai mare, concedierile salariaţilor crescând cu 24%, a afirmat Iancu Guda, analist economic Coface.

           Citeste mai mult…

Zf.ro : Alro vrea să treacă pe profit în acest an, cu un câştig de 63,6 milioane dolari

Alro Slatina a avut anul trecut o pierdere de 108,55 milioane lei, la o cifră de afaceri de 1,99 miliarde lei, iar pentru 2015 estimează un profit de 63,6 milioane de dolari, a anunţat miercuri compania.

Pentru acest an, Alro estimează venituri de 663,6 milioane dolari şi a planificat investiţii de 58,965 de milioane de dolari.

           Citeste mai mult…

Economica.net: ING: Noul Cod Fiscal aduce creştere economică de 4,1% în 2016, inflaţie negativă şi îndepărtarea de euro

Implementarea noului Cod Fiscal va duce la o creştere economică de 4,1% în 2016, inflaţie negativă din iunie 2015 până în iunie 2016, la îngrijorări privind deteriorarea balanţei de plăţi şi la îndepărtarea de zona euro, susţine economistul-şef al ING Bank, Ciprian Dascălu.

‘Noi am revizuit creşterea la 4,1% pentru 2016, vedem o inflaţie negativă, o negociere a compactului fiscal, politică monetară mai restrictivă anul viitor, o cursă electorală mai degrabă strânsă în urma acestor măsuri, îngrijorări privind supraîncălzirea consumului şi deteriorarea balanţei de plăţi. Considerăm că o rebalansare va veni în 2017 şi tot atunci inflaţia va reveni către ţinta BNR.

          Citeste mai mult…

Digi24.ro: Surse: Sechestru la Rafinăria Petrotel, deținută de Lukoil

Soarta a aproape o mie de angajaţi ai Rafinăriei Petrotel Ploieşti, deținută de Lukoil, este incertă. Rafinăria trebuia să-şi repornească azi instalaţiile oprite pentru o revizie tehnică. Surse ale Digi24 spun însă că situaţia rafinăriei este gravă şi că cei aproape o mie de angajaţi ar putea rămâne în curând fără locuri de muncă, după ce ANAF ar fi pus sechestru asigurator asupra mărfurilor companiei.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Acţionarii Transelectrica au aprobat un dividend de 2,8033 lei/acţiune

Acţionarii Transelectrica (simbol TEL) au aprobat un dividend brut per acţiune de 2,8033 lei pe titlu, pentru 2014. mai mare decât cel oferit anul trecut, când compania mărise de cinci ori valoarea cuvenită pentru acţionari.

Suma totală care ar urma să fie distribuită este de 205.490.698 lei. Profitul net al societăţii a fost de 370 milioane lei, în creştere cu 85% faţă de 2013.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care aloca 188,5 milioane de lei pentru doua proiecte de investitii ale Metrorex

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege in vederea alocarii Ministerul Transporturilor a sumei de 188,5 milioane de lei. Banii provin din sumele obtinute in urma scoaterii la licitatie prin platforma comuna a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera si ar urma sa fie utilizati pentru finantarea, in 2015, a doua proiecte de investitii ale Metrorex. Proiectul de lege urmeaza sa fie transmis Parlamentului.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Program de cooperare între România şi Ungaria, în valoare de 232 milioane euro

Guvernul României a aprobat, printr-un Memorandum, Programul de cooperare transfrontalieră Interreg V-A România-Ungaria 2014-2020, cu un buget total de aproximativ 232 de milioane de euro, precizează un comunicat transmis redacţiei.

Din suma totală necesară derurălii acestui program, 189 de milioane de euro reprezintă alocare financiară din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), iar restul provine din cofinanţare naţională.

            Citeste mai mult…

Ziare.com: Inspectorii Fiscului au “dezgropat” o comoara din economia gri: Impozite nedeclarate de peste un miliard de euro   

Inspectorii fiscali au identificat, in urma controalelor realizate in primul trimestru din 2015, impozite nedeclarate de peste un miliard de euro.

In total, in aceasta perioada, 16.087 de firme au fost verificate, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

           Citeste mai mult…

 

 

        Impreuna in lumea afacerilor