Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

1 miliard de euro, granturi pentru IMM-uri

grantimmOrdonanța de Urgență adoptată in sedinta de Guvern de saptamana trecuta, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, certifică cele trei tipuri de granturi acordate IMM-urilor:

• 100 de milioane euro pentru microgranturi: IMM-uri fără niciun angajat, PFA-uri și ONG-uri cu activitate economică în domeniiile cultural-artistice și cinematografie, cabinete medicale individuale implicate în tratarea pacienților infectați cu COVID. Valoarea unui microgrant va fi de 2.000 euro și vor fi sprijiniți aproximativ 50.000 de beneficiari;
• Granturi pentru capital de lucru în cuantum de 350 milioane euro acordate IMM-uri din domenii de activitate precum: HoReCa, serviciile de transport, industria de evenimente, editurile și bibliotecile. De aceste finanțări vor beneficia aproximativ 65.000 de firme din România;
• 550 milioane de euro pentru granturi de investiții: IMM din industria alimentară, energie, echipamente, servicii de îngrijire, reparații și întreținere, turism, hoteluri, confecții etc. Valoarea acestora va fi între 50.000 euro și 200.000 euro, în funcție de nevoile de finanțare ale proiectelor de investiții depuse pentru contractarea de finanțări.

Granturile vor fi acordate de către administratorii schemei de ajutor de stat – Ministerul Economiei, Energiei și al Mediului de Afaceri (MEEMA) în parteneriat cu Agențiile pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE) și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Conform declarațiilor ministrului fondurilor europene, Marcel Boloș, „apelul de proiecte urmează să fie deschis după lansarea în dezbatere publică a Ghidului solicitantului, în a doua jumătate a lunii august”.

Sursa: Fonduri-Structurale.ro

        Impreuna in lumea afacerilor