Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

262 de milioane de euro pentru dezvoltarea Romaniei si a altor 13 tari dunarene, prin programul Dunarea

4304_620xIn data de 20 august 2015 a fost aprobat Programul Transnational Dunarea de catre Comisia Europeana (CE).

Evenimentul de lansare a programului va avea loc la Budapesta in perioada 23-24 septembrie a.c. Cu aceasta ocazie, va fi lansat si primul apel de propuneri de proiecte, ce se va desfasura in doua etape, asa cum este descris in Ghidul solicitanului.

Programul Transnational Dunarea 2014-2020 va finanta proiecte care vor avea ca obiectiv imbunatatirea politicilor publice si a cooperarii instutionale, implementate de un parteneriat transnational extins.

Bugetul total al programului este de 262.989.835,60 euro, din care 202.095.405,00 euro reprezinta finantare nerambursabila din FEDR. In perioada 2014-2020, vor fi finantate proiecte pe 4 axe prioritare, in domeniile:

  • Axa prioritara 1 – Inovare si responsabilitate sociala in Regiunea Dunarii
  • Axa prioritara 2 – Responsabilitatea fata de mediu si cultura in Regiunea Dunarii
  • Axa prioritara 3 – Conectivitatea in Regiunea Dunarii
  • Axa prioritara 4 – Buna guvernanta in Regiunea Dunarii

In Romania, Autoritatea Nationala a programului functioneaza la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP). Autoritatea de Management este stabilita in cadrul Ministerul Economiei Nationale din Ungaria, iar Secretariatul Comun la Budapesta. Auditul Programului va fi realizat de Directia Generala pentru Auditul Fondurilor Europene din Ungaria, iar atributiile de certificare vor fi indeplinite de catre Trezoreria de Stat a Ungariei.

Beneficiarii eligibili sunt: autoritati locale/ regionale/ nationale; organisme de drept public; Grupari Europene de Cooperare Teritoriala (GECT); organizatii internationale si organisme private, inclusiv IMM-uri.

Sursa : www.mdrap.ro

        Impreuna in lumea afacerilor