Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

S-a dat startul campaniei de depunere a cererilor unice pentru subventii

In data de 17 martie 2015 s-a dat startul campaniei de depunere a cererii unice de plata la APIA, fermierii urmand sa completeze o singura cerere pentru obtinerea tuturor subventiilor.Cererea vizeaza atat ajutoarele nationale tranzitorii, acordate de la bugetul de stat, cat si ajutoarele europene. Fie ca este vorba despre SAPS, schema de plata unica pe suprafata, sau de sprijinul financiar acordat crescatorilor de animale, se va completa un singur formular. Beneficiarii platilor directe sunt fermierii activi, persoane fizice sau juridice, care desfasoara o activitate agricola.

Ministrul Daniel Constantin a declarat ca, in prezent, sunt 1.030.000 de beneficiari ai platilor directe, din care 800.000 au o suprafata intre unu si cinci hectare.

APIAAPIA pune gratuit la dispozitia fermierilor aplicatia online IPA. Pe baza numelui si-a unei parole, fermierii vor putea completa si online cererea. Dupa care formularul va fi tiparit si va fi depus, tot pe hartie, la centrele judetene APIA.

Saptamana trecuta, George Turtoi, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, declara ca lansarea campaniei de depunere are nevoie de doua documente: hotararea de Guvern pentru alocarea bugetului pe fiecare schema de plata si Ordinul de ministru prin care sunt detaliate procedurile de plata si de verificare a cererilor unice.

Proiectul hotararii de Guvern, aflat pe flux, nu a intrat in dezbaterea Executivului, saptamana trecuta, asa cum era de asteptat. Hotararea ar putea sa fie aprobata in sedinta de saptamana aceasta.

Schemele de plati directe care se acorda sunt: schema de plata unica pe suprafata, ajutor national tranzitoriu, plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, plata pentru tinerii fermieri, schema de sprijin cuplat, schema simplificata pentru micii fermieri. Ultima zi de depunere a cererilor ar urma sa fie 15 mai.

Sursa: www.agroromania.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor