Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

30 septembrie 2015, termenul limita pentru depunerea ultimului dosar de cerere de plata prin PNDR 2007 - 2013

subventii-suprafata-iulie-2012Beneficiarii care au accesat fonduri europene nerambursabile prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 trebuie sa depuna dosarele de cerere de plata pana cel tarziu pe 30 septembrie 2015.

Cererile de plata pot fi depuse de beneficiarii PNDR pana cel tarziu pe 30 septembrie 2015, acesta fiind termenul limita pentru depunerea ultimului dosar de cerere de plata, atat pentru beneficiarii privati, cat si pentru cei publici, iar ultima plata se face pe 31 decembrie 2015.

Decalajul intre decembrie 2015 si septembrie 2015 este dat de termenul legal in care AFIR realizeaza decontarea cheltuielilor eligibile efectuate — in conformitate cu prevederile legale privind finantarea Politicii Agricole Comune si cu manualele de proceduri ale AFIR.

„Vreau sa subliniez faptul ca acest termen este ferm si nu se vor accepta derogari de la acesta indiferent de motivele invocate”, a declarat David Eugen Popescu, directorul Agentiei de Finantare a Investitiilor Rurale.

Seful AFIR le recomanda beneficiarilor fondurilor europene nerambursabile pentru agricultura sa isi programeze in mod corect etapele realizarii investitiilor, astfel incat pana pe 30 septembrie 2015 investitiile finantate prin PNDR 2007-2013 sa fie finalizate cu proces verbal de punere in functiune pentru a nu ajunge in situatia rezilierii contractului de finantare semnat, a constituirii debitului total pentru intreaga investitie si a recuperarii in integralitate a tuturor sumele acordate anterior.

Sursa: www.agroromania.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor