Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

45 de milioane de lei pentru programul „Fructe in scoli”

mar_elev

Fondurile alocate pentru implementarea programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli in perioada ianuarie-iunie a anului scolar 2015-2016 sunt de 45.141 mii lei.

Masura este prevazuta intr-un proiect de hotarare, lansata in dezbatere publica de Ministerul Agriculturii.

In perioada septembrie-decembrie si ianuarie-iunie a anului scolar 2015-2016, se vor acorda gratuit mere, in limita valorii zilnice de 0,37 lei/elev, pentru maximum 88 de zile de scolarizare, cu respectarea cuantumului aferent fiecarui an bugetar. Consiliile judetene si consiliile locale ale sectoarelor Municipiului Bucuresti si unitatile scolare vor lua masurile necesare astfel incat numai elevii prezenti la cursuri sa beneficieze de implementarea masurilor adiacente.

Masurile adiacente distributiei de mere in anul 2016 sunt urmatoarele:

  1. a) organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la statiuni de cercetare pomicola sau legumicola, la zilele recoltei, expozitii, targuri sau alte evenimente si/sau activitati similare;
  2. b) organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe si/sau legume, inclusiv degustarea de fructe si/sau legume proaspete, cu acordarea de premii, precum si organizarea de activitati de gradinarit la nivelul scolii.
  3. c) organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe si legume sau de activitati educative practice.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, alaturi de Consiliile judetene si Consiliile locale ale sectoarelor Municipiului Bucuresti vor implementa acest program in anul scolar 2015-2016.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor