Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

80 de producatori romani de mobilier din lemn si produse agricole ecologice pot participa gratuit la un program inovator de instruire pentru export

Colaj fotografii reprezentativeIncepand cu data de 24 octombrie 2017, s-a dat startul selectiei firmelor participante la un program complet de instruire si promovare pentru a deveni competitive pe pietele internationale. Selectia celor 80 de firme participante se va incheia pe data de 10 noiembrie.

Vor fi selectate firme care au capacitate de productie si competenta manageriala pentru a exporta produse cu valoare adaugata ridicata. Se pot inscrie in program firmele care nu au mai exportat pana acum, dar si cele care au exportat pe o singura piata, catre un singur distribuitor sau alte firme care prin aplicatia completata dovedesc ca au potential de export.

Astfel, vanzarea unor produse cu valoare adaugata mare printr-un grad ridicat de procesare si inovare, care au fost imbunatatite de-a lungul timpului, va fi punctata in procesul de departajare. De asemenea, dotarea firmei cu echipamente tehnologice si capacitatea de a creste sau imbunatati produsul pentru a corespunde noilor piete pot aduce puncte participantilor. Alte criterii determinante sunt existenta cererii pe pietele internationale pentru produsul comercializat si bonitatea financiara a firmei. In plus, este necesar ca firma sa dispuna de o echipa de management flexibila, capabila sa se adapteze pentru a avea succes la export.

Firmele selectate vor intra intr-un program sustinut de instruire, desfasurat pe parcursul unui an. Pregatirea va aborda urmatoarele teme: strategia de export, analiza pietelor internationale cu potential, crearea unor produse inovatoare si dezvoltarea tehnologica, ambalare si etichetare, branding si promovare, legislatie fiscala, certificare si standarde de calitate, canalele de distributie. Cursurile vor fi sustinute de catre o echipa de specialisti romani si straini.

In paralel, firmele vor fi sustinute de catre echipa de specialisti a Centrelor de Afaceri pentru Export din Ploiesti si Bacau, create in cadrul Camerelor de Comert si Industrie, in prima etapa a acestui program, prin servicii de coaching si mentoring. La finalul etapei de instruire, firmele participante vor avea un plan de afaceri pentru export si pot participa gratuit la o serie de expozitii internationale si sesiuni de matchmaking.

Pentru a aplica in cadrul acestui program, firmele interesante trebuie sa completeze formularul de aplicatie disponibil on-line la adresa www.caebc.ro/aplicatie sau www.caeploiesti.ro/aplicatie  pana la data de 10 noiembrie.

In urma procedurii de achizitie publica  organizata de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, acest proiect este realizat de asocierea Gama Proconsult – Camera de Comert si Industrie Prahova – Inpulse Partners – TDP Partners.

Pentru alte detalii, cei interesati pot obtine informatii prin e-mail la adresa marian.dobrila@tdppartners.ro sau prin telefon 0727.10.20.30 – Marian Dobrila.

        Impreuna in lumea afacerilor