Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

850 de milioane de euro pentru avansul din subventii

euros

O suma de 850 de milioane de euro este pregatita de la bugetul de stat pentru un avans din platile directe, a anuntat recent ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Platile directe vor putea fi efectuate catre fermieri dupa primirea unui acord in acest sens din partea Comisiei Europene.

“Cel mai important lucru este acela ca incercam si in acest an sa platim in avans, dar este un an mai dificil. Toti ministrii agriculturii din cele 28 de state membre (ale Uniunii Europene — n. r.) au solicitat Comisiei Europene sa putem sa platim fara controlul pe teren. Sper ca maine, la reuniunea Consiliului, sa avem acest accept si sa venim cu o plata in avans, care sa fie undeva intre 50 si 70%, deci o plata mai mare”, a declarat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a precizat de asemenea ca efortul bugetar va fi unul urias pentru plata in avans a subventiilor.

“Eu am identificat 850 de milioane de euro pe care le putem plati la sfarsitul lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie, astfel incat sa facem o infuzie de capital catre fermieri, pentru ca acestia sa poata sa-si continue activitatea agricola, a mai spus Daniel Constantin, conform Agerpres.

Potrivit ministrului, suma de 850 de milioane de euro va fi imprumutata de la Ministerul de Finante, prin Trezoreria Statului, aceasta fiind ulterior returnata dupa ce vor fi virati banii de la Comisia Europeana, mai exact peste doua luni de zile.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor