Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Producatorii romani pot incepe exporturile cu carne de porc catre Japonia

carne1 porc exportAutoritatile sanitare japoneze au anuntat ca abatoarele din Romania indeplinesc toate conditiile sanitare si celelalte criterii necesare aprobarii importului de carne de porc provenind de la noi din tara.

Veste buna pentru producatorii de carne de porc, anuntata la finele saptamanii trecute de catre ANSVSA, care a primit la randul sau o instiintare de la Ambasada Romana din Japonia, privitoare la faptul ca autoritatile nipone au avizat favorabil inceperea exporturilor de carne de porc catre aceasta tara.

Anuntul a fost facut prin intermediul unui comunicat remis de ANSVSA, in care se precizeaza ca Ambasada Romaniei la Tokio a transmis catre ANSVSA o informare oficiala din partea autoritatii competente din Japonia, prin care se certifica faptul ca procedurile din abatoarele din Romania indeplinesc criteriile necesare pentru exportul de carne de porc. Totodata, in document se mai specifica faptul ca inceperea exporturilor de carne de porc catre Japonia fusese facuta inca din 2013 de catre partea romana si ca aceasta avizare din partea autoritatilor nipone era esentiala pentru ca acest lucru sa se realizeze.

Raspunsul favorabil al autoritatilor japoneze vine dupa ce, in perioada 23-27 martie, o delagatie de specialisti japonezi a efectuat o vizita in Romania, tocmai pentru a evalua standardele si reglementarile sanitare veterinare din tara noastra, in vederea demararii exportului de carne de porc pe piata nipona.

In cadrul acestei misiuni, specialistii japonezi au vizitat o ferma de porci, o unitate de abatorizare, un Post de Inspectie la Frontiera si Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala, institut national de referinta.

Decizia autoritatilor nipone vine la scurt timp dupa ce si chinezii au aprobat la 17 martie importurile de carne de porc congelata provenind din Romania, producatorul roman Smithfield primind aprobarea inregistrarii in acest sens.

In data de 16 martie 2015, Romania a primit scrisoarea oficiala a Administratiei de Stat pentru Supravegherea Certificarii si Acreditarii din R.P.Chineza prin care se comunica partii romane aprobarea inregistrarii in R.P.Chineza a primei companii producatoare de carne de porc din Romania, S.C. Smithfield Romania SA. In acest fel, dupa listarea pe site-ul Autoritatii Sanitare Veterinare din China, se poate incepe exportul de carne de porc congelata in R.P.Chineza, se arata la acea vreme intr-un comunicat al MADR.

Sursa:   agroromania.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor