Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

A avut loc reuniunea Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020

colaj_pocuMinistrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a participat in data 20 mai 2015, la prima reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020, alături de reprezentantul Comisiei Europene, Aurelio Cecilio (Direcția Generală Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune).

In cadrul acestei prime intalniri, Ministrul Fondurilor Europene a sublinait urmatoarele aspecte care vor fi avute in vedere in perioada de programare 2014-2020:

  • absorbtia integrala a fondurilor nerambursabile,
  • simplificarea birocratiei
  • introducerea sistemului de evaluare a performantei angajatilor din cadrul tuturor autoritatilor de management si a organismelor intermediare.

Au fost aprobate prin consens Regulamentul de Organizare și Funcționare al Comitetului de Monitorizare, metodologia și criteriile folosite pentru selecția operațiunilor (inclusiv pentru proiectele non competitive).

De asemenea, a fost prezentat un calendar orientativ pentru lansarea cererilor de propuneri pentru POCU 2014 – 2020, pentru anii 2015 si 2016.

„POCU este programul care stabilește prioritățile de intervenție ale României în domeniul ocupării forței de muncă, al incluziunii sociale și al educației pe termen lung. Având în vedere faptul că pentru programarea 2014-2020 marea parte a schimbărilor aduse cadrului de implementare a fondurilor europene urmăresc simplificarea procedurilor de finanţare, angajamentul României privind noua perspectivă financiară este acela de a facilita accesul la fondurile europene, mai mulţi beneficiari fiind astfel încurajați să pregătească proiecte pentru utilizarea acestor resurse”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Directorul general al POSDRU, Dragos Iorga, a punctat că la nivelul MFE se lucrează la crearea unui mecanism de lucru eficient, prin asigurarea unei corelări mult mai bune între finanţările acordate în cadrul programelor operaţionale pentru a facilita o abordare integrată a proiectelor depuse, pentru a răspunde strategiilor de dezvoltare locală şi, mai ales, pentru a evita investiţiile disparate.

Sursa: www.fonduri-ue.ro

        Impreuna in lumea afacerilor