Aradon.ro: CCIA Arad, de 25 de ani în sprijinul mediului de afaceri
Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, vorbeşte despre rolul CCIA în dezvoltarea economică a regiunii, dar şi despre reperele activităţii viitoare a instituţiei.
Soridapress.ro: PREŞEDINTELE CAMEREI DE COMERŢ, MARIAN DRĂGAN, PRECIZEAZĂ- „GABRIELA BĂDICĂ NU MAI ARE NICI O LEGĂTURĂ CU INSTITUŢIA NOASTRĂ!“
Pentru că nu doar în „Jurnalul de Călăraşi“ au apărut mai multe informaţii legate de condamnarea (cu suspendare) a fostei şefe a Şcolii de Afaceri din cadrul Camerei de Comerţ Călăraşi, preşedintele Marian Drăgan a ţinut să facă mai multe precizări publice, extrem de importante. Pentru a nu afecta imaginea Camerei de Comerţ din Călăraşi, neimplicată în nici un fel de eveniment „cu cântec“…
Mediafax.ro: Luni este termenul limită pentru depunerea declaraţiilor privind veniturile
Luni 25 mai 2015 este termenul limită pentru depunerea declaraţiilor privind veniturile realizate în România, în străinătate, precum şi privind veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit, respectiv declaraţiile 200, 201, 221, precum şi a formularului 230 (Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor).
Agerpres.ro: Stația de epurare a Azomureș, printre cele mai mari proiecte din lume ale Nijhuis Industries
Directorul executiv al grupului olandez Nijhuis Industries, Menno Holterman a declarat la Doetinchem (Olanda), că investiția în valoare de 12 milioane de euro în stația de epurare a apelor reziduale a SC Azomureș SA Târgu Mureș este a cincea ca mărime și complexitate pe care o realizează în acest an prin Nijhuis Water Technology.
Astfel investiția de la Azomureș se află printre cele mai importante realizate Nijhuis Industries pentru companii mari cum ar fi Shell, EXXON Mobil, Tengizchevroil (TCO) Kazakhstan sau Unilever și beneficiază de o tehnologie unică în lume.
Agerpres.ro: Ovidiu Nicolescu: Finanțarea IMM-urilor din România are foarte mult de suferit
Numărul firmelor care care apelează la bănci pentru credite a scăzut foarte mult, a declarat vineri președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu. El a afirmat că finanțarea IMM-urilor din România are foarte mult de suferit.
Mediafax.ro: Minivacanţa de Rusalii la munte: Preţuri între 195 şi 335 de lei pentru pachete turistice în Poiana Braşov şi Predeal
Unii hotelieri din staţiunile Predeal şi Poiana Braşov au pregătit oferte pentru minivacanţa de Rusalii, preţurile pornind de la 195 de lei de persoană pentru două nopţi la un hotel din Poiana Braşov şi ajungând la 335 de lei de persoană, tot pentru două nopţi, la un hotel din Predeal.
În staţiunile braşovene sunt puţini hotelieri care au pregătit oferte speciale pentru minivacanţa de Rusalii, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Zf.ro: Peste 10.000 de antreprenori români şi-au dus afacerile la Londra. Construcţiile, manufactura şi IT-ul sunt în top
Unu din zece români care s-a mutat în Marea Britanie în ultimii ani a ales să devină antreprenor. Birocraţia redusă, interesul crescut al finanţatorilor şi piaţa de desfacere fără graniţe au pus Londra pe prima listă de opţiuni şi pentru afacerile româneşti care vor să se extindă în afara graniţelor. Peste 10.000 de antreprenori români au descoperit un mediu de afaceri în care joacă după alte reguli decât cele de acasă.
Zf.ro: OPINIE CRISTIAN HOSTIUC, DIRECTORUL EDITORIAL AL ZF
Cum te aperi când multinaţionalele fac razii între angajaţii tăi şi îţi iau oamenii-cheie, dublându-le salariul?
Firmele româneşti de soft (dar nu numai ele) mici şi mijlocii, încă antreprenoriale, simt pe pielea lor puterea multinaţionalelor şi companiilor mari. Când multinaţionalele decid să facă o investiţie în România, când au ţinte de performanţă clar stabilite, când au clientul şi trebuie doar să execute comanda, nu se uită la ”preţul” angajaţilor, pe care trebuie să îi recruteze din piaţă, de la concurenţă sau de unde îi găsesc. Dacă trebuie să umple neapărat o poziţie specială, multinaţionalele dublează chiar şi salariile pentru a atrage acel candidat. Chiar şi o creştere salarială de ”numai” 50% nu este de lepădat.
Zf.ro: A reînceput să duduie piaţa de construcţii? Urmăriţi emisiunea ZF Live de luni, 25 mai, de la ora 12:30, cu Claudiu Georgescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România.
A reînceput să duduie piaţa de construcţii? Urmăriţi emisiunea ZF Live de luni, 25 mai, de la ora 12:30, cu Claudiu Georgescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România.
Zf.ro: UN START-UP PE ZI
200.000 de euro din servicii de telecom pentru firme
Alexandru Bălan a absolvit automatica la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi este antreprenor de când se ştie, pornind pe acest drum în 2002 cu o reţea de internet „de bloc“ împreună cu câţiva vecini.
De-a lungul timpului, businessul a ajuns la stadiul de reţea de internet de cartier, iar în 2007 au decis să îşi vândă ideea către unul dintre cei mai mari operatori de telecom de pe plan local – RCS&RDS. Dar nu au părăsit ideea de a fi antreprenori, investind ulterior în jur de 50.000 de euro într-o firmă care furnizează servicii de telecomunicaţii strict companiilor. În prezent, DOTRO Telecom oferă, cu ajutorul a 15 angajaţi, soluţii de internet, de telefonie fixă, de găzduire de web şi e-mail, dar şi implementare de soluţii de call-center către 500 de clienţi.
Zf.ro: Romsilva cheltuieşte anual 16 milioane de lei pentru parcurile naţionale şi încasează 600.000 de lei
În România, cea mai mare firmă de procesare a lemnului, Schweighofer, a ajuns să aibă afaceri mai mari decât Romsilva, regia de stat care îi furnizeazã materia primă
Romsilva cheltuieşte anual aproximativ 16 milioane de lei pentru cele 22 de parcuri naţionale şi naturale pe care le are în administrare şi încasează doar 600.000 – 700.000 de lei, din turism, a declarat pentru MEDIAFAX şeful Serviciului arii protejate, Dragoş Mihai, cu ocazia Zilei Parcurilor.
Zf.ro: Lucrări pe Autostrada Soarelui, sâmbătă toată ziua
Centrul Infotrafic informează că sâmbătă, până la ora 20.00, sunt efectuate lucrări pe A2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul de mers către Constanţa, pe două porţiuni, pe banda I şi banda de urgenţă.
Lucrările sunt efectuate la kilometrul 143+500 de metri, pe banda 1 (la staţia de taxare de la Feteşti), şi între kilometrii 198+500 şi 199+500 de metri, pe banda 1 şi pe banda de urgenţă.
Zf.ro: Cum arată şantierul celui de-al doilea tronson al autostrăzii Timişoara-Lugoj, o investiţie de peste 400 mil. lei.
Cel de-al doilea tronson al autostrăzii Timişoara-Lugoj, între localităţile Izvin şi Sanoviţa (25,6 km), este în prezent construit în proporţie de 71%, potrivit datelor de la CNADNR, şi deşi are ca termen contractual de finalizare trimestrul al treilea din 2016, lucrările ar putea fi gata de anul acesta, după cum au declarat în ultima perioadă reprezentanţii companiei de drumuri.
De altfel, şi fotografiile realizate de asociaţia Pro Infrastructura, care urmăreşte proiectele de autostrăzi, arată că lucrările au avansat în ultima perioadă.
Economica.net: Bursa de Valori a închis în scădere şedinţa de vineri
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de vineri, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a cifrat la 20,99 milioane de lei (4,72 milioane de euro).
Schimburile cu acţiuni au totalizat 20,2 milioane de lei (4,55 milioane de euro), cele cu obligaţiuni, 20.761 lei (4.667 euro), iar tranzacţiile cu certificate au ajuns la 699.126 lei (157.167 euro).
Bursa.ro: Agenţia SUA pentru Agricultură: Producţia de grâu a României e mai slabă decât anul trecut
Uniunea Europeană va recolta anul acesta a treia cea mai mare producţie de grâu din istorie, după un 2014 de excepţie, însă ţara noastră este pe lista scurtă a statelor unde suprafeţele cultivate vor scădea.
Potrivit unui raport al Agenţiei Americane pentru Agricultură (USDA), citat de Economica.net, UE îşi va menţine, anul acesta, poziţia de cel mai mare producător de grâu la nivel mondial, cu o recoltă estimată la 150,3 milioane de tone.
Adevarul.ro: Afacere cu legume în solar. Ce investiţie iniţială este necesară şi ce costuri apar
Afacerea cu legume în solar promite câştiguri frumuşele, dar investiţia iniţială este mare, de circa 5.000 de euro pentru o mie de metri pătraţi FOTO mnlga.org Aveţi un teren pe la ţară? Dacă da, o afacere cu legume în solar poate aduce câştiguri bune. „Adevărul“ vă prezintă care sunt costurile pentru demararea unei astfel de investiţii. Sera are avantajele sale nu atât pentru faptul că se obţin recolte bune pe suprafeţe mici, cât pentru rapiditatea cu care se maturizează plantele şi pentru faptul că acestea apar mai repede decât celelalte. În primul rând, trebuie spus că maximul de profitabilitate al unei astfel de investiţii este primăvara, când preţurile legumelor sunt mai mari şi oamenii abia aşteaptă ca acestea să vină pe piaţă, după perioada de peste iarnă. Pe urmă, tot mai mulţi fermieri vor veni cu produse pe piaţă, ceea ce va duce preţurile în jos.
Evz.ro: Lucrările de reparaţii la canalizarea dn zona Splaiul Independenței – Podul Izvor au fost finalizate
Lucrările de reparaţii la canalul colector de pe Splaiul Independenței, zona Podului Izvor, determinate de avaria produsă marţi, au fost finalizate, transmite Apa Nova printr-un comunicat.
Zf.ro: Oamenii care mişcă o piaţă de 17 mld. euro vin luni dimineaţă la conferinţa ZF “Agricultura intră în febra banilor europeni”
Manageri şi antreprenori cheie din agrobusiness-ul românesc vor vorbi luni (25 mai) dimineaţă despre noul program de fonduri europene, industrializare în agricultură şi procesare la conferinţa ZF “Agricultura întră în febra banilor europeni”.
Uniunea Europeană are 8 miliarde de euro pentru proiectele de investiţii în agricultură ale companiilor româneşti până în 2020,
Digi24.ro: Carrefour negociază preluarea Billa România
Carrefour negociază preluarea supermarketurilor Billa din România. Le-au preluat şi pe cele din Italia. Dar, pentru magazinele româneşti germanii care patronează Billa au purtat iniţial discuţii cu Mega Image. Însă nu au ajuns la o înţelegere, iar pe fir a intrat Carrefour, care de ceva vreme a început să cumpere tot mai multe supermarketuri în întreaga lume. Se concentrează pe acest format mai mic, iar Billa pare un lanţ taman bun de preluat: deşi nu străluceşte, are afaceri stabile
Digi24.ro: Interesaţi să investească în România
Două nume noi din industria britanică ar putea veni în România. Spirit Circuits şi Portsmouth Aviation ar putea deschide câte o fabrică la Craiova, spun autorităţile locale
Companiile s-au angajat să fabrice în România filtre de apă şi circuite integrate, iar pentru Craiova o astfel de investiţie ar fi o gură de oxigen. Regiunea are o rată crescută a şomajului, iar autorităţile spun că englezii ar crea câteva sute de locuri de muncă.
B1.ro: Producătorii români au ajuns la limita disperării: Produsele lor nu au loc în hipermarketuri
Chiar dacă au marfă de calitate și se încadrează în normele impuse de marii retaileri, produsele producătorilor români nu intră în magazin, informează B1 TV.
De vină, spun fermierii, sunt angajaţii hipermarketuri care decid ce alimente sunt cumparate de retaileri de la oameni.
Digi24.ro: Freelancerii câștigă prea puțin și cresc inegalitatea socială
Freelancerii, oamenii care muncesc pe cont propriu, câştigă prea puţini bani, iar situaţia lor creşte inegalitatea socială, arată atât sondajul realizat de un ONG, cât şi un studiu al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Problema e că pentru mulţi muncitori independenţi nu există alternativă. Nu îşi găsesc un loc de muncă stabil, aşa că se mulţumesc cu ce au, chiar dacă, pe termen lung, nivelul lor de trai va rămâne la un nivel scăzut
Agerpres.ro: CFA: Indicatorul de încredere macroeconomică a urcat la valoarea de 70,7, nou maxim istoric
Valoarea indicatorului de încredere macroeconomică a înregistrat, în aprilie 2015, o creștere cu 2,6 puncte față de luna anterioară, ajungând la valoarea de 70,7, un nou maxim istoric, potrivit unui comunicat al CFA România, remis luni AGERPRES.
Indicatorul de încredere macroeconomică se calculează pe o scară cu valori între zero (lipsa încrederii) și 100 (încredere deplină în economia românească) pe baza a șase întrebări privind condițiile curente referitoare la mediul de afaceri și piața muncii și a anticipațiilor pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piața muncii, evoluția venitului personal la nivel de economie și evoluția averii personale.
Mediafax.ro: Investiţie de 4,75 milioane de euro într-o staţie de apă demineralizată la ArcelorMittal Galaţi
ArcelorMittal Galaţi a investit 4,75 milioane euro într-o staţie de apă demineralizată utilizată la producerea aburului pentru turbosuflante şi pentru diverse procese tehnologice, reprezentanţii companiei spunând că investiţia va contribui la consolidarea independenţei în asigurarea materiilor prime.
O staţie de apă demineralizată, în valoare de 4,75 milioane de euro, a fost pusă în funcţiune la combinatul ArcelorMittal din Galaţi, cu rezultate iniţiale foarte bune, a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al unităţii, Dorian Dumitrescu.
Mediafax.ro: Participanţii la fondurile de pensii obligatorii au câştigat în conturi 1 miliard euro în 7 ani
Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au obţinut în şapte ani de la lansare un câştig net de 4,48 miliarde lei (circa 1 miliard euro) pentru cei peste 6,3 milioane de români care contribuie în sistem, reprezentând un randament mediu anualizat de 10,93%, potrivit datelor APAPR.
În cei şapte ani de funcţionare, fondurile de Pilon II au încasat de la Casă Naţională de Pensii Publice (CNPP) şi Casă de Pensii Sectorială a Armatei (CPS MApN) contribuţii brute în valoare totală de 16,72 miliarde lei, ajungând la active nete administrate în valoare de 21,2 miliarde lei, se arată într-un comunicat al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România.
Bursa.ro: CURTEA DE CONTURI CRITICĂ MINISTERUL DE FINANŢE:
Statul a susţinut băncile prin rostogolirea datoriilor publice
Călin Rechea: “Acest comportament al Finanţelor a fost facilitat de faptul că BNR a redus dobânda”
Aurelian Dochia: “Probabil vom continua să înregistrăm o majorare a datoriei publice”
Bursa.ro: Convergenţa reală şi nu numai!
Domnul Theodor Stolojan şi subsemnatul suntem de acord (vezi textele semnate în Bursa, 18 şi 22 mai) că avem nevoie de analiză privind aderarea la zona euro. Chiar necesitatea elaborării unei foi de parcurs arată o lipsă din acest punct de vedere. Cum poţi stabili o ţintă dacă nu lămureşti ce ai de făcut şi care este contextul general al procesului? Există un numitor comun al textelor noastre şi anume: avem nevoie de analiză şi dezbatere publică serioase; avem nevoie de o foaie de parcurs pentru aderare, ce nu trebuie să fie o formă fără conţinut; zona euro are nevoie de ameliorare a funcţionării sale. Există, însă, şi diferenţe de abordare a aderării, care nu sunt nesemnificative. Încerc să revin asupra câtorva aspecte.
Bursa.ro: Listarea FP la Londra şi lipsa ofertelor au dăunat lichidităţii BVB
Brokerii speră într-un sezon estival atipic, cu rulaje mai mari, pe motiv că datele ex-dividend au fost împinse în vară
Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti este în picaj dramatic în acest an, media zilnică fiind de 7,2 milioane de euro până acum, cu 37% sub cea de anul trecut, în condiţiile în care până acum nu s-au derulat oferte publice sau plasamente private.
Bursa.ro: Gindi Group va investi 20 milioane euro în proiectul imobiliar GViTown
Compania Gindi Group va investi 20 de milioane de euro în construcţia proiectului imobiliar GviTown din Şoseaua Vântului, din sectorul 3, Bucureşti, iar fondurile pentru dezvoltarea complexului provin din surse proprii ale companiei, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.
Complexul GViTown cuprinde 324 de locuinţe şi este dezvoltat în parteneriat cu firma Real-Sol, deţinută de Shimon Galon.
Bursa.ro: “Legea insolvenţei persoanelor fizice are probleme de constituţionalitate”
Steven van Groningen: “Mă aştept la o lege mai echilibrată decât propunerile iniţiale”
ARB: “Legea privind insolvenţa persoanelor fizice nu înseamnă ştergerea de datorii”
Bursa.ro: SIBEX
Lichiditatea a scăzut îngrijorător, la finalul săptămînii trecute
La Sibex, săptămâna trecută a debutat cu un volum destul de generos, de 111 contracte, care a dat speranţe că nivelul de implicare din partea participanţilor la piaţă va creşte. Dar, conform mereu actualului proverb “socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg”, evoluţia din zilele următoare a fost una mult sub aşteptări. Astfel, în şedinţa de marţi 19.05, au fost încheiate 54 de contracte futures, pentru ca miercuri 20.05 volumul să coboare la 27 de contracte. Joi 21.05 s-au înregistrat 31 de contracte, iar în ultima şedinţă (n.r. – vineri 22.05) s-a consemnat minimul săptămânii, cu doar 8 contracte. Valoarea tranzacţiilor de vineri a fost de numai 131.647 lei. De altfel, sesiunea în discuţie a fost cea mai slabă dinultima perioadă de o lună şi trei săptămâni.
Bursa.ro: BVB
BVB nu îşi revine din apatie
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de vineri, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a cifrat la 20,99 milioane de lei (4,72 milioane de euro).
Schimburile cu acţiuni au totalizat 20,2 milioane de lei (4,55 milioane de euro), cele cu obligaţiuni, 20.761 lei (4.667 euro), iar tranzacţiile cu certificate au ajuns la 699.126 lei (157.167 euro).
Zf.ro: „UITAŢI-VĂ LA GRECIA ŞI VEDEŢI CE ÎNSEAMNĂ SĂ INTRI NEREFORMAT ÎN ZONA EURO“
Leszek Balcerowicz, 68 de ani, arhitectul terapiei de şoc din Polonia anilor ’90, spune că singura soluţie de dezvoltare pentru România este impulsionarea antreprenoriatului, mai ales a întreprinderilor mici, care să creeze locuri de muncă.
Nici introducerea euro, nici fondurile europene, nici FMI şi nici chiar stimuli fiscali precum reducerea TVA sau a contribuţiilor sociale nu sunt atât de importante în economia românească precum crearea unui mediu favorabil pentru antreprenori, crede Leszek Balcerowicz, fost ministru de finanţe în Polonia (septembrie 1989 – decembrie 1991 şi 1997-2000) şi fost guvernator al Băncii Poloniei (2001 şi 2007).
Zf.ro: Oltchim va reveni la tranzacţionare după doi ani
Acţiunile combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflat în insolvenţă, ar putea reveni în scurt timp libere la tranzacţionare, după o suspendare care durează de mai bine de doi ani.
Deşi compania, care are datorii de peste 3 miliarde de lei, mai are un drum lung până va deveni din nou solvabilă, legea nu impune menţinerea suspendării de la tranzacţionare pe durata întreg procesului de restructurare a firmei. Acţiunile pot reveni pe bursă în momentul în care instanţa confirmă planul de reorganizare.
Zf.ro: INFRASTRUCTURA LA RAPORT
Autostrăzile de 5 mld. lei au avansat cu 7% în două luni
Cei aproape 200 de kilometri de autostrăzi care se află în lucru în prezent în România şi care costă circa 5 miliarde de lei au avansat în medie în ultimele două luni cu 7%, arată o analiză a ZF pe baza datelor transmise de CNADNR.
Ritmul de construire este mai mic decât în lunile similare ale anilor anteriori, când în general şantierele de autostrăzi înaintau cu 5-7% pe lună, deci în medie cu 10-14% la fiecare două luni.
Zf.ro: ZF CONSTRUCTION & INFRASTRUCTURE SUMMIT
Se pregăteşte piaţa rezidenţială de un nou boom?
Sectorul rezidenţial a început încă de anul trecut să dea primele semne ale unui reviriment, în contextul în care şi condiţiile de creditare s-au mai relaxat, iar potenţialii cumpărători au prins curaj. Iar avansul din domeniul construcţiei de locuinţe a continuat să se simtă şi în prima parte a anului acesta, mai mulţi dezvoltatori anunţând deja proiecte noi.
Zf.ro: BUSINESS MAGAZIN, 100 DE TINERI MANAGERI DE TOP – ZECE ANI
Martin Zmelik: România este ţara mea favorită
Martin Zmelik a venit în România în februarie 2010, ca director de operaţiuni şi membru al directoratului CEZ pe plan local, şi a apărut în Catalogul Tineri Manageri de Top ediţia 2014. Cu mai puţin de un an în urmă, Martin Zmelik a preluat conducerea companiei.
Povestea CEZ pe piaţa locală a început în 2005, acelaşi an când Martin Zmelik, un tânăr manager de 31 de ani, primea responsabilitatea de a coordona businessul internaţional al CEZ.
Zf.ro: Curtea de Conturi: Băncile deţin o poziţie privilegiată pe piaţă
Curtea de Conturi a României susţine că băncile de pe plan local deţin o poziţie privilegiată pe piaţă întrucât, împrumutându-se cu precădere din piaţa internă, Ministerul Finanţelor a asigurat sectorului bancar privat un venit sigur şi plasamente în active fără risc.
Zf.ro: SIF-urile şi FP au bătut bursa la mijlocul lui mai
Indicele BET-FI, care include Fondul Proprietatea (FP) şi cele cinci SIF-uri, a bătut bursa după evoluţia din săptămâna 18-22 mai, în care performanţa indicelui de referinţă al pieţei, BET, a fost frânată de deprecierea acţiunilor OMV Petrom (SNP).
BET-FI a crescut cu 0,63% săptămâna trecută, graţie unui avans de 1,5% al titlurilor FP şi unei evoluţii pozitive a titlurilor a patru dintre SIF-uri.
Zf.ro: Statul s-a împrumutat mai ieftin în luna mai
Statul s-a împrumutat mai ieftin în luna mai decât în luna precedentă, randamentele la titlurile de stat emise pe zece ani fiind în scădere de la 3,32% în aprilie la 3,2% în mai, iar costurile la scadenţa pe termen scurt şi-au continuat tendinţa de ajustare. Randamentele pe termen de şase luni au ajuns în mai la 1,43%, iar cele pe 12 luni la 1,39%.
Zf.ro: H Group IT Expert: Recrutăm absolvenţi de facultăţi tehnice non IT pe care îi transformăm în programatori
H Group IT Expert, subsidiara locală a grupului francez Hochberg Niquet (HN), specializat în dezvoltarea de aplicaţii software în regim outsourcing, recrutează în prezent absolvenţi de facultăţi cu profil tehnic, dar non IT-işti, pe care îi formează ca programatori în trei luni.
Zf.ro: Petrom: Analiştii anticipează un raliu de 14% al acţiunilor, dar recomandă investitorilor nervi tari
Stabilizarea cotaţiei petrolului la un nivel de peste 60 dolari/baril va antrena o revenire a preţului titlurilor OMV Petrom (SNP), susţin analiştii financiari, care se aşteaptă ca acţiunile producătorului de ţiţei şi gaze să-şi revină cu 14% până la sfârşitul anului, după o evoluţie negativă în 2015.
zf.ro: ANTREPRENORI LOCALI
Elcomex: 4.000 de capre produc lapte pentru export şi Mega Image în Dobrogea
Elcomex Agroindustrial, un grup deţinut de omul de afaceri Ion Grecu, trimite la export peste 90% din cele 50 de tone de lapte de capră procesate zilnic în fabrica din Constanţa deschisă în urmă cu mai puţin de un an, în timp ce pe piaţa locală grupul produce şi marcă privată pentru a putea intra în marile reţele de magazine.
Zf.ro: FINANŢE PERSONALE
Albalact vine la cota bursei, unde „joacă“ fondurile de pensii cu active de 21 mld. lei
Mutarea de pe RASDAQ pe piaţa reglementată va pune acţiunile producătorului de lactate Albalact (simbol bursier ALBZ) în colimatorul investitorilor instituţionali precum fondurile de pensii, dornice de „marfă nouă“ după mai mulţi ani în care şi-au putut plasa banii doar în companii din energie şi în bănci.
Economica.net: OMV, E.ON şi RWE îşi vând activele din Turcia
Nemţii de la RWE şi E.ON precum şi austriecii de la OMV se află printre companiile străine de utilităţi care vor să renunţe la centralele energetice pe care le deţin în Turcia, din cauza deprecierii lirei turceşti şi a preţului scăzut al electricităţii, transmite Reuters.
Economica.net : România are schimburi comerciale de 90 de mil. de euro cu cea mai rea dictatură a lumii. Ce vindem, ce cumpărăm
Anul trecut, din România au plecat ţigări în valoare de 83 de milioane de euro către Coreea de Nord. Din ţara asiatică au venit piese auto, cauciuc vulcanizat şi sticlă securit, în valoare de 5 milioane de euro. În 2011, România importa din Coreea de Nord lumânări de 350 de milioane de euro
Gandul.info: România se pregăteşte să ia o decizie cu o miză uriaşă: cultivăm sau nu organisme modificate genetic? Există multe avantaje, dar şi câteva riscuri
Europa se bate cu pumnul în piept spunând că vrea să fie independentă când vine vorba de organisme modificate genetic (OMG). Ignoră însă dependenţa masivă pe care o are faţă de ele şi faptul că, fără OMG-urile importate în cantităţi de zeci de milioane de tone anual, industria sa agricolă nu poate funcţiona. După numeroase dispute la nivel european între statele membre UE care abordează problema OMG-urilor din perspective contradictorii, Comisia Europeană – organismul care a fost până acum mâna de fier a UE şi a controlat tot ce purta eticheta “modificat genetic” în comunitate – a cedat. Acum, vrea să lase deciziile privind organismele modificate genetic la nivel naţional, atât în aceea ce priveşte cultivarea acestora, dar şi importul lor. Reprezentanţii industriilor din agricultură văd însă un singur deznodământ – haosul. Aflaţi mai jos care este poziţia României în acest scenariu.
Hotnews.ro: 14 speakeri de marca vorbesc despre finantari pentru mediul privat – marile investitii, la #RoFinLarge
Vittoria Alliata di Villafranca, Director DG Regio, Marius Nica, Ministrul Fondurilor Europene, plus o serie de reprezentanti ai Autoritatilor de Management, bancilor comerciale si companiilor private vor sustine prezentari in cadrul conferintei de marti, 26 mai: “Oportunitati de finantare pentru mediul privat. Marile investitii”. Lista participantilor este inchisa. Sesiunea de deschidere va putea fi urmarita LIVE pe internet.
Cursdeguvernare.ro : Capital autohton: România producătoare – România exportatoare
București-20 mai 2015, la Camera de Comerț și Industrie a României, sala A.I.Cuza.