Agerpres.ro: Exporturile au crescut cu 5%, iar importurile cu 5,9% în primele patru luni; deficitul comercial a urcat la două miliarde de euro
Exporturile FOB ale României s-au cifrat la 17,78 miliarde de euro în primele patru luni ale acestui an, consemnând o creștere de 5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce importurile CIF au urcat cu 5,9%, la 19,79 miliarde de euro, potrivit datelor Institutului Național de Statistică remise marți AGERPRES.
Agerpres.ro: Investitorii străini care operează în sectorul energetic au investit peste 22 miliarde de euro în România, în ultimii 13 ani
Investitorii străini care operează în sectorul energetic au investit peste 22 miliarde de euro în România începând cu 2002 și până în prezent, sumă care a contribuit la stabilitatea acestui sector, se arată într-un comunicat presă al Consiliului Investitorilor Străini (FIC).
Agerpres.ro: Subvenții lunare între 500 și 750 de lei pentru angajatorii care încadrează absolvenți
Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nederminată absolvenți ai unor instituții de învățământ vor primi, timp de 12 luni, subvenții lunare situate între 500 și 750 de lei, pentru fiecare absolvent angajat, a anunțat, marți, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).
Bursa.ro: CREDITE IPOTECARE DE UN MILIARD DE LEI SE CALIFICĂ PENTRU NOUL PRODUS
După trei ani în care s-a ocupat de restructurare, Tomas Spurny, CEO-ul Băncii Comerciale Române vrea să arate că banca a trecut la o nouă filosofie.
În cadrul unui amplu interviu acordat ziarului “BURSA”, domnia sa a prezentat un program pilot iniţiat de BCR, prin care clienţii cu probleme în rambursarea creditelor pot fi ajutaţi.
Bursa.ro: INS: Cantitatea de lapte de vacă colectată a scăzut cu 8,9%, în aprilie
Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a fost aproximativ egală în aprilie 2014 cu cea din luna martie 2015 şi a scăzut cu 8,9% faţă de luna aprilie 2014, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).
În luna aprilie 2015, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a fost aproximativ egală cu cea din luna precedentă.
Bursa.ro: INS: Deficit comercial mai mare cu 255,5 milioane euro, în primele patru luni ale anului
În primele patru luni ale acestui an, exporturile FOB au însumat 17,78 miliarde euro, iar importurile CIF au însumat 19,79 miliarde euro, astfel că deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) a ajuns la 2,018 miliarde euro, mai mare cu 255,5 milioane euro decât cel înregistrat în perioada similară din 2014.
Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2015, exporturile şi importurile au crescut cu 5%, respectiv cu 5,9%, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2014
Bursa.ro: MUGUR ISĂRESCU:
“Băncile trebuie să revină la modelul clasic de banking”
Băncile din ţara noastră trebuie să revină la modelul clasic de banking, este de părere Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), prezent la evenimentul Summer Banking Academy, organizat de Institutul Bancar Român (IBR). Domnia sa a subliniat că este nevoie ca instituţiile financiare să acorde credite şi în baza altor garanţii decât cele imobiliare.
Bursa.ro: Lungul drum al SIF-urilor către normalitate
În ultimele luni, am lansat o serie de provocări în mass media privind modul de funcţionare a SIF-urilor şi a Fondului Proprietatea (FP). Prezentăm mai jos o sinteză a numeroaselor comentarii şi reacţii pe care le-am avut, parte reflectate în presă, inclusiv în Ziarul Bursa:
Există o puternică percepţie, atât la nivelul investitorilor, cât şi al autorităţii de reglementare că, după desfiinţarea RASDAQ-ului, SIF-urile se constituie ca principalul factor de risc pentru piaţa de capital.
Bursa.ro: AIPC SESIZEAZĂ DIN NOU ASF PRIVIND NEREGULI LA DESFIINŢAREA RASDAQ
După ce au reclamat probleme în evaluarea societăţilor de pe Rasdaq, piaţă care se desfiinţează, investitorii se plâng de tătăgănarea procedurilor de retragere din companiior care au decis delistarea.
Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) atrage atenţia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) că există o serie de societăţi listate pe piaţa Rasdaq ale căror adunări generale au aprobat delistarea de pe piaţa respectivă, dar care nu au finalizat nici până în prezent procedurile privind retragerea şi plata sumelor cuvenite acţionarilor care şi-au exercitat dreptul de retragere (vezi lista în insert).
Bursa.ro: FMI: Există un risc considerabil ca majorarea dobânzilor Fed să aibă efect negativ
Directorul general adjunct al FMI, Mitsuhiro Furusawa, a avertizat, ieri, că există un risc considerabil ca majorarea dobânzilor de către Rezerva Federală (Fed) din SUA să aibă un efect negativ asupra pieţei financiare, relatează Reuters, conform Mediafax. Fed a anunţat de mai multe luni că, până la sfârşitul acestui an, va începe să crească dobânzile aflate în prezent la nivelul zero.
Bursa.ro: BVB
Simion Tihon, Prime Transaction: “Absenţă a cumpărătorilor, probabil generată şi de evenimentele politice”
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat o lichiditate de aproape 18,09 milioane de lei (4,055 milioane de euro), în şedinţa de ieri.
Potrivit lui Simion Tihon, broker la Prime Transaction, Bursa a început săptămâna cu o şedinţă apatică şi uşoare scăderi. “Corecţiile de azi (ieri, n.r.) nu au fost determinate de o presiune ridicată la vânzare, ci mai degrabă de o absenţă a cumpărătorilor – probabil generată şi de evenimentele politice”, ne-a spus domnia sa.
Economica.net: Lactag intră pe piaţa AeRO
Producătorul de lactate şi mezeluri Lactag Costeşti debutează, marţi, pe piaţa AeRO, după transferul de pe Rasdaq, informează, luni, Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Potrivit sursei citate, Casa de brokeraj BT Securities este consultantul autorizat care a asistat Lactag în procesul de transfer pe piaţa AeRO şi va continua să acorde asistenţă companiei încă 12 luni după listare, scrie Agerpres.
Economica.net: Românii cheltuie 200 de milioane de euro anual pe flori. Piaţa gri are o pondere de 50%
Fie că e 1 Martie, 8 Martie sau orice altă sărbătore, românii cumpără flori, iar acest lucru se vede în business-urile florarilor care s-ar ridica la aproximativ 200 de milioane de euro.
Potrivit lui Marius Dosinescu, CEO și fondatorul FlorideLux.ro piata românească de flori se ridică la aproximativ 100 milioane euro. Real, însă, dacă includem și business-urile freelancer-ilor, putem vorbi de o piață dublă ca valoare.
Economica.net: ANALIZĂ Economia creşte, dar românii au mai puţini bani în buzunare. Veniturile familiilor au scăzut cu 2,4% în 2014, când economia avansa cu 2,8%
Până să ajungă la buzunarul românilor, creşterea economică din 2014 s-a transformat în scăderea veniturilor Economia creşte, dar românii au mai puţini bani în buzunareSTATISTICĂ Anul trecut, pe când economia creştea cu 2,8%, bugetele familiilor au scăzut cu 2,4%, de la o medie lunară de 2.559 lei în 2013 la 2.500 de lei în 2014. „De la creştere economică până la buzunarul omului e un drum lung“, spunea recent guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Iată că, la scurt timp după aceste declaraţii, statisticile oficiale i-au confirmat teza, arătând că în anul 2014, când economia a crescut cu 2,8%, în buzunarul românilor s-a regăsit, de fapt, o scădere a veniturilor, cu 2,4% faţă de 2013.
Adevarul.ro: Aveţi de luat dividende? BRD devine agent de plată pentru Depozitarul Central
Depozitarul Central îşi va extinde reţeaua de agenţi de plată Depozitarul Central informează că BRD – Groupe Societe Generale a devenit agent de plată pentru instituţie, prin intermediul acestuia urmând să fie efectuate plăţi de dividende sau alte sume de bani, pentru emitenţii de instrumente financiare care vor desemna respectiva instituţie de credit drept agent de plată propriu. Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil, emitentii vor distribui dividendele şi orice alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru.
Adevarul.ro: Comisia Europeană ia la puricat facilităţile fiscale oferite companiilor de 15 state, printre care şi România
Comisarii europeni suspectează unele state membre că acordă facilităţi fiscale incorecte Comisia Europeană cere de la 15 state membre, între care şi România, să îi pună la dispoziţie un număr substanţial de scrisori de confort emise de autorităţile fiscale către companii, iar Estonia şi Polonia au termen de o lună să prezinte informaţii privind practicile în domeniul fiscalităţii.
Jurnalul.ro: Planurile ASF pentru Astra
Mai multe fonduri de investiţii, printre care unul chinez, negociază achiziţionarea Astra Asigurări. De altfel, pentru a se face această vânzare, prospectul celei de a doua majorări de capital al companiei a fost aprobat recent.
Digi24.ro: Profit din datoria statului. Dobânda este cuprinsă între 1,75% şi 2,15% pe an
Debut cu stângul la vânzarea titlurilor de stat destinate populaţiei. Unii funcţionari ai băncilor prin intermediul cărora pot fi cumpărate aceste titluri ori nu au ştiut să-şi îndrume clienţii corect, ori nu cunoşteau complet procedura, pentru că primiseră târziu indicaţii. Mai mult, românii care au cumpărat astăzi titluri de stat vor afla dobânda pe care o primesc abia peste două săptămâni când se încheie vânzarea obligaţiunilor. Statul speră să vândă 100.000 de titluri în valoare de 100 de milioane de lei.
Digi24.ro: BNR cere băncilor să dea mai multe credite
Guvernatorul BNR spune că băncile trebuie să dea mai multe credite, atât populaţiei, cât şi celor care au afaceri. El atrage atenţia că fără finanţare din partea băncilor, România nu se poate dezvolta. Mugur Isărescu spune şi că unul dintre domeniile care au nevoie de relaxarea creditării este agricultura.
Guvernatorul Băncii Naţionale îi îndeamnă pe bancheri să le dea mai multe credite investitorilor din agricultură şi să accepte în schimb şi altfel de garanţii decât cele imobiliare.
Agerpres.ro: Georgescu (BNR): Profitabilitatea sistemului bancar a reintrat în teritoriu pozitiv în primul trimestru din acest an
Sistemul bancar românesc a reintrat pe profit în primul trimestru al acestui an, relansarea creditării s-a consolidat pe baza economisirii interne, însă viitoarea misiune a politicilor băncilor de administrare a riscurilor trebuie axată pe păstrarea echilibrelor prudențiale dobândite cu eforturi și costuri semnificative, cu accent pe standarde riguroase de alocare a resurselor, susține prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a României, Florin Georgescu.
Agerpres.ro: Gerea: Politica de bonusare va trebui regândită; bonusurile pentru cogenerare nu și-au atins scopul
Politica de bonusare va trebui regândită în condițiile în care bonusurile care s-au dat până acum, precum acelea pentru cogenerare, nu și-au atins în mod direct scopul inițial, respectiv de a fi o sursă pentru investiții în eficiență, a declarat marți ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, la un forum pe teme energetice, organizat la Palatul Parlamentului.
Zf.ro : S-a dublat numărul companiilor care restructurează pe timp de vară
Angajaţii din vânzări sunt primii vizaţi de către angajatorii care fac restructurări
Un procent de 11% din angajatorii de pe plan local susţin că în următoarele trei luni vor face restructurări, de două ori mai mulţi ca în urmă cu un an, arată un studiu realizat de firma de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Manpower Group România.
Zf.ro: INDEX ALIMENTAR ZF
Retailerii promovează reducerea TVA ca discount propriu
Preţul unui coş cu 23 de produse alimentare şi băuturi nonalcoolice a scăzut în perioada 29 aprilie-8 iunie cu până la 13% în trei magazine online, însă reducerea de TVA de la 24% la 9% este promovată de unii retaileri ca un discount aplicat de ei, arată indexul alimentar realizat de ZF.
Zf.ro: Comisarul pentru stabilitatea financiară: Uniunea pieţelor de capital va aduce bani companiilor care nu au acces la pieţe de finanţare dezvoltate
Planul de acţiune privind înfiinţarea uniunii pieţelor de capital va fi publicat de Comisia Europeană în luna septembrie, iar cel mai mult ar putea să beneficieze în urma implementării acestui proiect companiile şi investitorii din ţările care nu au pieţe de capital dezvoltate, a afirmat Jonathan Hill, comisarul european responsabil pentru stabilitatea financiară, serviciile financiare şi uniunea pieţelor de capital.
Zf.ro: Cum se poate transforma listarea la BVB într-un atu pentru dezvoltarea companiei?
Cum se poate transforma listarea la BVB într-un atu pentru dezvoltarea companiei? Urmăriţi emisiunea ZF Live de marţi, 9 iunie, de la ora 12:30, Radu Bostan, jurnalist ZF, despre listarea pe Aero a companiilor româneşti
Zf.ro: Ordine pentru dobânda de 2,15% în prima zi de bonduri pentru populaţie
Investitorii au depus ieri, 8 iunie, un număr de 31 de ordine pentru achiziţia a 597 de titluri de stat în cadrul primei oferte de titluri de stat pentru populaţie.
Mai bine de jumătate din titluri au fost cumpărate la dobânda de 2,15%, pragul maxim din care investitorii trebuie să aleagă, potrivit informaţiilor furnizate ZF de brokeri.
Zf.ro: Alro Slatina vrea credite de 200 mil. dolari pentru investiţii şi refinanţarea datoriilor vechi
Producătorul de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier ALR) va contracta facilităţi de credite în valoare totală de peste 200 milioane de dolari pentru a-şi refinanţa împrumuturi mai vechi, dar şi pentru a obţine fonduri pentru investiţii.
Compania, controlată de grupul Vimetco, avea la sfârşitul anului trecut datorii financiare de 741 milioane de lei, din care 678 milioane de lei reprezentau împrumuturi scadente în mai puţin de un an.
Zf.ro: ZF BANKERS SUMMIT ’15
Băncile mizează pe digitalizare după ce în perioada de criză au tăiat peste un sfert din reţeaua de sucursale.
Băncile trebuie să se obişnuiască cu marje de dobândă mici, în condiţiile în care creditele s-au ieftinit puternic, ceea ce înseamnă că va trebui să umble şi la partea de costuri, iar una dintre direcţiile principale de acţiune va fi digitalizarea activităţii, un proces care va avea ca efect inclusiv creşterea gradului de bancarizare a populaţiei, a fost concluzia bancherilori prezenţi la a patra ediţie a conferinţei ZF Bankers Summit.
Agerpres.ro: ANRE: România avea 3,4 milioane de consumatori de gaze naturale și un consum în scădere, în 2014
Consumul de gaze naturale în România a avut o evoluție descrescătoare din anul 2009 până în 2014, dar numărul de consumatori a crescut până la 3,4 milioane, din care 3,2 milioane reprezentau consumatori casnici, potrivit datelor prezentate, marți, într-un forum pe teme energetice, de Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei /ANRE/.
Economica.net: OMV Petrom: Sistemul românesc este vulnerabil atunci când creşte cererea de gaze naturale
Sistemul românesc este vulnerabil de fiecare dată când vorbim de o evoluţie majoră a creşterii cererii de gaze naturale, a declarat marţi Gabriel Selischi, membru în board-ul executiv responsabil pentru Upstream, OMV Petrom, într-o conferinţă organizată de Consiliul Investitorilor Străini (FIC).
Agerpres.ro: Victor Ponta: Încrederea investitorilor în România nu s-a schimbat
Premierul Victor Ponta a declarat marți că încrederea investitorilor în România nu a fost afectată de criza politică, care în opinia sa urmează să se încheie vineri, transmite Reuters.
‘Cursul de schimb al leului, toate datele privind încrederea investitorilor în România nu s-au modificat și de aceea este important să arătăm că nu avem de-a face cu o criză pe termen lung’, a declarat Victor Ponta la o întâlnire cu jurnaliștii străini.
Bursa.ro: PARIS CLIMAT 2015
România vrea să valorifice experiența franceză în domeniul eficacității energetice
Potrivit concluziilor acestui seminar, cu o intensitate energetică de două ori și jumătate superioară mediei europene, ţara noastră va trebui să depună mari eforturi să-și îmbunătățească eficiența energetică dacă dorește să îndeplinească obiectivele stabilite de Uniunea Europeană în cadrul pachetului energie-climat 2030. Toate sectoarele economice și toți actorii lanțului de valoare energetică vor trebui să contribuie la acest efort de reducere, dar o atenție deosebită va trebui acordată clădirilor, mai ales în spațiul urban.
Agerpres.ro: Comunicat de presă – Asociația pentru o Comunitate Solidară și Intervenție Socială
Asociația pentru o Comunitate Solidară și Intervenție Socială (ACSIS), împreună cu 24/7 Dental și Camera de Comerț Britanică Română, te invită să participi duminică, 14 iunie 2015, ora 19.00, Godot Cafe, la o piesă de teatru: ‘NOI 4’.
Evenimentul este caritabil și are ca obiectiv strângerea de fonduri necesare prevenirii abandonului copiilor români. La nivel mondial se estimează că există peste 153 milioane de copii orfani.
Agerpres.ro: Eurostat: România și Cehia au avut cea mai mare creștere economică din UE
România și Cehia au avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în primul trimestru din 2015 comparativ cu primul trimestru al anului trecut, datorită unui avans de 4,2% fiecare, a anunțat marți Oficiul european pentru Statistică (Eurostat), transmite AFP.
În cazul Uniunii Europene, Produsul Intern Brut a crescut cu 1,5% în ritm anual în primele trei luni ale acestui an, iar zona euro a înregistrat o creștere economică de 1% în primul trimestru al acestui an comparativ cu primul trimestru al anului trecut.
Agerpres.ro: 70% din populația lumii va folosi smartphone-uri până în 2020 (raport)
Un procent de 70% din populația lumii va utiliza smartphone-uri până în 2020, iar 90% dintre oameni vor locui în zone acoperite de rețele de broadband mobil, potrivit unu studiu de profil remis marți AGERPRES.
Totodată, numărul de abonamente pentru smartphone-uri se va dubla, ajungând la un total de 6,1 miliarde.
Agerpres.ro: CNADNR: Două noi puncte fixe de control al valabilității rovinietei, în funcțiune de marți
Două noi puncte fixe de control al valabilității rovinietei au fost puse în funcțiune începând de marți, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România, a anunțat, marți, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA.
Până la data de 9 iunie 2015 controlul valabilității rovinietei se realiza prin intermediul a 72 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control, prin intermediul personalului cu drept de verificare a deținerii rovinietei valabile aparținând IGPR, ISCTR și prin intermediul personalului CNADNR în punctele de trecere a frontierelor.
Zf.ro: Fermier cu 1.375 de hectare în cel mai nordic punct al României: „Am învăţat să fac afaceri de la evrei. Negociau întotdeauna pentru orice bănuţ“
Gheorghe Alupoaie (63 de ani) face agricultură pe 1.400 de hectare în localitatea Rădăuţi-Prut, din Botoşani, cel mai nordic punct al României.
Omul de afaceri a pornit în afaceri pe fundaţia fostei ferme agricole de stat din Rădăuţi-Prut, iar acum a ajuns la rulaje anuale de aproape 1 milion de euro din producţia de grâu, soia sau rapiţă.
Agerpres.ro: Iulian Iancu: Problema cea mai mare pentru România este în continuare ineficiența sistemului energetic
Problema cea mai mare pentru România este în continuare ineficiența sistemului energetic, în condițiile în care numai pierderile cuantificate în unitățile energetice pe cărbune se ridică la circa 4 miliarde de euro anual, a declarat marți președintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, la un forum pe teme energetice, organizat la Palatul Parlamentului.
Economica.net: Solicitanţii de fonduri UE prin PNDR, obligaţi să utilizeze modulul de achiziţii online al AFIR din 6 iulie
Solicitanţii de fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 vor fi obligaţi din 6 iulie 2015 să utilizeze modulul de achiziţii online al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), a anunţat, marţi, AFIR.
AFIR a completat procedura de lucru privind achiziţiile private derulate prin PNDR 2014 – 2020 pentru a permite utilizarea modulului on-line de către persoanele care intenţionează să depună o cerere de finanţare, scrie Agerpres.
Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI,
Lichiditate de aproximativ 10,5 milioane lei pe BVB
Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 10,5 milioane lei (2,3 milioane euro).
La orele prânzului, BVB era în scădere. Indicele BET coboară cu 0,21%, ajungând la valoarea de 7.382,93 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care se micşorează cu 0,22%, la 8.056,68 puncte. BET-FI se depreciază, de asemenea, cu 0,46%, până la 30.501,77 puncte.
Bursa.ro: JUDECĂTORIA CONSTANŢA:
Bancpost va realiza conversia în lei la cursul din 2008 pentru un credit în CHF
Judecătoria Constanţa obligă Bancpost să convertească în lei, la cursul de schimb din anul 2008, un împrumut acordat în franci elveţieni, transmite Ziua de Constanța.
Bursa.ro: POTRIVIT NOULUI COD FISCAL,
Producătorii de medicamente vor fi obligaţi să raporteze sponsorizările către ANMDM
EY România informează că adoptarea noului Cod fiscal aduce provocări suplimentare pentru industria farmaceutică din România, iar prin Ordinul 194/2015 producătorii de medicamente vor fi obligaţi să raporteze sponsorizările către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.
Agerpres.ro: Românii se așteaptă la o îmbunătățire a nivelului de trai în acest an; cea mai frecventă îngrijorare este creșterea prețurilor – studiu
Așteptările românilor pentru 2015 în ceea ce privește nivelul de trai sunt mai mari în acest an față de anul anterior, alimentate și de alegerile prezidențiale, în condițiile în care 35,2% consideră că nivelul de trai este unul “mai bun” față de 2014, comparativ cu 26,1% dintre respondenți în 2014, potrivit unui studiu de specialitate remis, marți, AGERPRES.
Hotnews.ro: Azamat Zhangulov, KMG International (fostul Rompetrol Group): Procedura de achizitionare a pachetului de 26,69% din actiunile statului la Rompetrol Rafinare poate dura pana la zece luni de acum inainte
Guvernul ar fi aprobat si chiar a inceput procedura de vanzare a pachetului de 26,69% pe care il detine statul roman la Rompetrol Rafinare, a declarat marti pentru HotNews.ro Azamat Zhangulov, senior vice presedinte KMG International. Potrivit acestuia, procedura ar putea dura pana la zece luni. Acest lucru a fost confirmat marti si de ministrul energiei, Andrei Gerea. Si acesta spune ca intreaga procedura va dura 10 luni, insa nu a precizat clar de cand incepe efectiv.
Mediafax.ro: Gazprom: Europa va fi nevoită în curând să discute cu Rusia despre gazoductul Turkish Stream
Europa va fi nevoită în curând să discute cu Rusia despre construcţia conductei Turkish Stream dar şi despre creşterea volumului gazelor livrate, a declarat marţi vicepreşedintele grupului rus Gazprom, Alexandr Medvedev, citat de agenţia Sputnik.
“Credem că bunul simţ va prevala în Europa şi vom discuta nu doar despre distribuţia gazelor în Europa prin intermediul proiectului Turkish Stream dar şi despre volume suplimentare de gaze”, a spus Medvedev.
Agerpres.ro: Expoziția internațională INFRATRANS 2015 are loc pe 10 și 11 iunie la Gara de Nord din București
Peste 20 de companii din țară și din străinătate vor participa, miercuri și joi, la cea de-a VIII-a ediție a Expoziției internaționale INFRATRANS 2015 care se va desfășura la Gara de Nord din București, se arată într-un comunicat remis marți AGERPRES de Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA.
“INFRATRANS 2015 promovează în acest an cele mai noi produse și tehnologii în domeniu, iar în cadrul dezbaterilor specialiștii feroviari vor analiza perspectiva dezvoltării infrastructurii și a transportului feroviar în contextul alinierii la directivele europene, dar și Master Planul General de Transport din România”, se arată în comunicatul citat.
Zf.ro: Telekom respinge în termeni duri intenţia Guvernului a impune peste noapte o taxă de 5% pe venituri, la pachet cu reducerea TVA pentru serviciile TV
Grupul Telekom România, cu afaceri anuale de 1 miliard de euro, şi al doilea furnizor de servicii de televiziune de pe piaţa locală, critică în termeni duri intenţia Guvernului Victor Ponta de a introduce printr-o ordonanţă de urgenţă care ar urma să intre în vigoare luna viitoare o taxă de 5% pe venituri pentru susţinerea unor staţii radio şi TV, la pachet cu o reducere a TVA-ului la 9% pentru aceste servicii, conform unui punct de vedere transmis de grup, la solicitarea ZF.
Jurnalul.ro: Unde au dispărut 80 de mari uzine româneşti
Peste 80 de fabrici din ţară, din care 30 din Capitală, au ajuns în proprietatea retailerilor sau a dezvoltatorilor care construiesc locuinţe. Halele au fost dărâmate şi în locul lor au apărut turnuri din sticlă, mall-uri şi multe ansambluri rezidenţiale.
Zf.ro: Francezii de la Leroy Merlin au deschis trei magazine în doar două săptămâni
Grupul francez Leroy Merlin, care în toamna anului trecut a cumpărat reţeaua BauMax din România, a deschis astăzi un magazin în Braşov, acesta fiind cea de-a şasea unitate pe care compania din Hexagon o are în România în prezent.
Deschiderea magazinului din Braşov, care este de fapt o fostă unitate bauMax, vine în contextul în care Leroy Merlin a mai deschis în ultimele două săptămâni alte două magazine, unul în sudul Bucureştiului, la Piaţa Sudului, în cadrul mallului Sun Plaza, şi unul pe Şoseaua Alexandriei, în Bragadiru. Dacă cel de la Piaţa Sudului a fost tot o unitate BauMax rebranduită, în schimb cel din Bragadiru a fost construcţie nouă.
Economica.net: BCR estimează o revenire pe creştere a volumului creditelor în 2017 şi scăderea valorii creditelor neperformante
Volumul creditelor aflate în portofoliul Băncii Comerciale Române (BCR) va reveni pe creştere în 2017, banca estimând un total al finanţărilor acordate de 38,4 miliarde de lei, în paralel cu scăderea valorii creditelor neperformante la 4,8 miliarde de lei în acelaşi an, potrivit datelor anunţate, marţi, de preşedintele executiv al BCR Erste,Tomas Spurny, la evenimentul Summer Banking Academy, organizat de Institutul Bancar Român.