Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 10 iunie 2015

CCIRO Italia participă la Forumul Internațional pentru Dezvoltarea Afacerilor, Futurallia București 2015 cu o delegație formată din 10 societăți

Camera de Comerț și Industrie a României în Italia participă la Forumul Internațional pentru Dezvoltarea Afacerilor, Futurallia București 2015 cu o delegație formată din 10 societăți și 16 participanți. Toate cele 10 societăți au fost selectate de către CCIRO Italia în funcție de nevoile acestora, respectând în același timp strategia de dezvoltare adoptată individual de acestea. CCIRO Italia va deține în cadrul forumului și un stand propriu, unde vor fi distribuite materiale informative cu privire la activitatea organizației noastre, precum și broșuri cu o prezentare detaliată a oportunitățile investiționale prezente în România, a fondurilor europene disponibile, precum și a politicilor statului român destinate sprijinirii tuturor investitorilor străini.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comunicat de presă – Coaliția pentru Dezvoltarea României

Campania de promovare a învățământului profesional susținută de Mihai Petre

Pentru al doilea an consecutiv, dansatorul și vedetă de televiziune Mihai Petre susține campania de promovare a învățământului profesional. Campania este derulată de Coaliția pentru Dezvoltarea României în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT).

          Citeste mai mult…

Ccibc.ro: Conferinţa “Facilităţi fiscale pentru angajatori”

Camera de Comerţ şi Industrie Bacău in parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, organizeaza conferinţa “Facilităţi fiscale pentru angajatori” ce va avea loc în data de 22.06.2015, ora 10.00, in Aula Universitatii Vasile Alecsandri din Bacau, (corpul D, etajul I).

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Politicienii sunt singurii care pot strica “lucrurile extraordinare” din economie

Oamenii politici sunt singurii care pot strica aceste “lucruri extraordinar de bune” care se întâmplă în economie, a declarat miercuri liderul PSD, premierul Victor Ponta, arătând că doreşte ca noul Cod Fiscal să fie adoptat în următoarele două săptămâni inclusiv ca un mesaj de stabilitate.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Bilanțul BCE și al băncilor centrale naționale din zona euro a ajuns la 2.428 de miliarde de euro

Bilanțul Băncii Centrale Europene și al băncilor centrale naționale din zona euro a crescut cu 11,66 miliarde de euro (nouă miliarde de lire sterline) în săptămâna încheiată pe 5 iunie, până la 2.428 de miliarde de euro, arată datele publicate, marți, de BCE, transmite Reuters.

În martie, Banca Centrală Europeană a demarat mult așteptatul program de relaxare cantitativă, în valoare de 1.100 de miliarde de euro, menit să redreseze economia zonei euro și să evite riscul unei spirale deflaționiste.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Directorul RADET: Sistemul de distribuție a energiei termice era ca un autobuz cu mulți oameni pe scară, dar acum e ca o rablă

Sistemul de distribuție a energiei termice a fost proiectat în anii ’50-’60 și era ca un autobuz cu mulți oameni pe scară, datorită dezvoltării industriale a Capitalei, dar a ajuns precum o rablă care mai duce vreo 10 persoane, dar cu aceleași costuri, a apreciat, marți, directorul general al RADET București, Gabriel Tănase, la un forum pe teme energetice, organizat la Palatul Parlamentului.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Unitatea 1 a CNE Cernavodă, deconectată în mod controlat de la Sistemul Energetic Național, miercuri dimineață

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată, miercuri dimineață, în mod controlat de la Sistemul Energetic Național, pentru efectuarea unor lucrări de remediere a unor defecțiuni punctuale în partea de evacuare a puterii electrice, a anunțat, miercuri, Societatea Națională Nuclearelectrica.

Această intervenție se va efectua cu reactorul la putere și nu va afecta securitatea nucleară a reactorului, a personalului de exploatare, a populației și a mediului înconjurător, precizează compania.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Fond străin de investiţii: Bursa românească este încă nedescoperită de restul lumii

Cum se poate transforma listarea la BVB într-un atu pentru dezvoltarea companiei? Urmăriţi emisiunea ZF Live de marţi, 9 iunie, de la ora 12:30, Radu Bostan, jurnalist ZF, şi Adriean Asan, director general Lactag Costeşti, despre listarea pe Aero a companiilor româneşti

Bursa de la Bucureşti este subevaluată în comparaţie cu alte pieţe de acţiuni din lume şi oferă oportunităţi de investiţii, însă fondurile străi­ne de investiţii care îşi iau expunere locală trebuie să îşi asume riscurile de lichiditate redusă, cele legate dificultatea deschiderii unui cont de tranzacţionare, dar şi de costul tranzacţiilor, spune olandezul Marco Knaap, managerul fondurilor Over­levings cu plasamente pe piaţa locală de acţiuni.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Gabriel Selischi, Petrom: Conductele de gaze sunt ca şoselele. Dacă nu le ai, nu ai cum să te dezvolţi

Abia în doi ani de zile ar putea demara investiţiile concrete pentru extracţia de gaze din Marea Neagră, anul acesta fiind de foraj, iar 2016 urmând să fie de analiză, spune Gabriel Selischi, românul care conduce din toamna anului 2013 divizia de upstream (explorare şi producţie – n.red.), principalul centru de profit din Petrom.

           Citeste mai mult…

zf.ro: Ministrul economiei, optimist în privinţa exporturilor, vede un plus de 20% în acest an, la fel ca în 2011

Cum s-a schimbat clasamentul celor mai mari jucători din economie pe 80 de industrii în ultimii 10 ani? Urmăriţi emisiunea ZF Live de marţi, 26 mai, de la ora 12:00, cu Dana Ciriperu, redactor-şef adjunct al Ziarului Financiar

„Dacă lucrurile merg liniar, ca trend şi pe ce avem acum la nivel contractual, închidem anul cu un plus de 20%“, a declarat Tudose.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Adrian Vasilescu, BNR: PIB-ul, consumul şi mult-râvnita bunăstare

Acum, în 2015, este certă contribuţia consumului la creşterea economică. Iar când spunem consum avem în vedere toate gurile care înghit bunuri fizice şi servicii: ale populaţiei, ale unităţilor bugetare şi ale bugetului în totalitate, ale companiilor lucrative. De aici, din zona consumului, se pun în mişcare motoarele economiei.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Top 20 cele mai mari companii din România, „terenul“ greilor din energie şi comerţ, clasamentul care aşteaptă încă după prima afacere antreprenorială

♦ Automobile Dacia este pentru al doilea an consecutiv cea mai mare companie din România după cifra de afaceri ♦ Energia are 12 dintre cele mai mari 20 de companii locale, comerţul patru, în timp ce bunurile de larg consum, industria grea, sectorul auto şi  telecomul au câte un reprezentant ♦ Statul are două companii în top 20: Romgaz şi Electrica Furnizare, ambele listate la BVB. ♦ Nicio companie antreprenorială nu se numără printre primii 20 de jucători din economie, însă Dedeman Bacău, cu afaceri de 3,4 mld. lei în 2014, bate la uşa „greilor“ ♦ Primele nouă poziţii sunt neschimbate în ultimii doi ani, în timp ce Auchan şi OMV Petrom Gas sunt singurele intrări în top 20 în 2014.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: MIRCEA BUSUIOCEANU, RAIFFEISEN BANK:

Prezent la evenimentul “Summer Banking Academy”, organizat de Institutul Bancar Român (IBR), domnia sa a precizat că, “la baza acestei profesii, se află bunul simţ, onestitatea, prudenţa şi căutarea sustenabilităţii pe termen lung”, subliniind că presiunea la care industria bancară este supusă este foarte mare şi vine din mai multe părţi.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: AVERTISMENT PENTRU PERSOANELE FIZICE CARE DORESC SĂ ÎMPRUMUTE GUVERNUL 

Prima zi a perioadei de subscriere pentru titlurile de stat destinate persoanelor fizice a adus o surpriză neplăcută şi un avertisment pentru cei care doresc să împrumute statul.

 Criza politică internă, derulată pe fondul unei tendinţe europene de creştere a dobânzilor şi a ieşirilor masive de capital de pe pieţele emergente, a început să creeze dificultăţi semnificative pentru procesul de finanţare şi refinanţare a datoriei publice.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Tomas Spurny: “Nu vom mai vedea niciodată extinderea nechibzuită a creditării”

Domnia sa apreciază că pieţele de capital au o şansă să contribuie la finanţarea companiilor, însă nu se arată convins că acest lucru “se aplică şi pieţei româneşti de capital”.

Domnia sa a acordat ziarului “BURSA” un amplu interviu. În cadrul primei părţi (publicată ieri), CEO-ul BCR a prezentat un program de ajutorare a clienţilor cu probleme în achitarea ratelor.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Ar putea fi stinse datoriile către bănci “dând în plată” case ipotecate?

Întrebarea din titlul acestui comentariu agită spiritele în spaţiul public. Principalii protagonişti sunt un grup de 156 de parlamentari, plus susţinătorii lor, care şi-au legat numele de un proiect de lege pe care presa l-a botezat “Dai casa băncii şi scapi de datorii”.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN VALOARE ABSOLUTĂ

Tudor Ciurezu: “Cheltuielile de administrare SIF Oltenia, de peste 3 ori mai mici decât la FP”

Pragul de deţinere la SIF-uri trebuie să fie atributul acţionarilor societăţilor şi nu al legiuitorului, este de părere Tudor Ciurezu, preşedintele SIF5 Oltenia.

Anterior unei eventuale ridicări a pragului, Tudor Ciurezu consideră că ar trebui să intre în legalitate toţi cei care nu se încadrează în prag, vânzându-şi deţinerile care depăşesc nivelul admis.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Dor de Gust, Ţara mea, Gusturi româneşti: Retailerii se bat în programe “made in Romania”, agricultorii câştigă

Marii retaileri au ajuns să se bată pe fermierii români. Până acum, lanţurile de magazine au lansat trei programe ample de susţinere a agricultorilor români, extrem de reticenţi însă la cooperativizare.

Retailerul german Kaufland, numărul unu pe piaţa hipermarketurilor din România, a lansat săptămâna aceasta “Ţara mea” o nouă marcă proprie care vinde tradiţionalism şi care este creată prin colaborarea cu o asociaţie de producători agricoli. O alternativă la importurile de mâncare, iniţiativa Kaufland  intră în competiţie directă cu cel puţin alte două programe similare. Este vorba despre “Dor de Gust”, proiect lansat anul trecut de Organizaţia Interprofesională Prodcom Legume-Fructe, Centrul de Comunicare al Fermierilor din România şi grupul Agricover şi de “Gusturi Româneşti” al lanţului Mega Image.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Erste Group şi Raiffeisen Bank International au fost retrogradate de S&P

Standard & Poor’s Ratings Services a coborât, marţi, ratingul mai multor bănci comerciale europene, printre care Erste Group, care controlează BCR, Raiffeisen Bank International, banca-mamă a Raiffeisen România. Celelalte bănci retrogradate sunt din Germania şi Marea Britanie.

Agenţia a apreciat că există şanse reduse ca guvernele din Germania, Marea Britanie şi Austria să ofere sprijin extraordinar pentru sistemele lor bancare, transmite Bloomberg.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa de marţi

Bursa de Valori Bucureşti /BVB/ a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de marţi, valoarea totală a tranzacţiilor cifrându-se la 50,2 milioane lei (11,23 milioane de euro).

Schimburile cu acţiuni au totalizat 47,43 milioane de lei (10,6 milioane de euro), iar tranzacţiile cu certificate au ajuns la 2,39 milioane lei (535.608 euro).

         Citeste mai mult…

Economica.net: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,7% în primele 4 luni, dar a scăzut în aprilie cu 7,2% faţă de mai

Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut în primele patru luni ale anului în curs cu 1,7%, comparativ cu perioada similară din 2014, însă a scăzut în aprilie cu 7,2% faţă de luna precedentă şi cu 0,8% raportat la aprilie 2014, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Se scumpesc gazele

Guvernul ar putea aproba miercuri majorarea preţului gazelor naturale pentru populaţie la 60 de lei/MWh, a declarat miercuri Andrei Gerea, ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri.

          Citeste mai mult…

Evz.ro: Economia a egalat recordul din 2008. De ce nu simt românii creșterea în buzunare

După aproape şapte ani de criză, economia României a depăşit uşor nivelul de vârf atins în 2008. Chiar o ducem la fel de bine ca atunci?

Graficul INS arată, pentru prima dată, o creştere a PIBului cu peste 70% faţă de anul 2000 şi uşor peste nivelul de vârf atins în trimestrul al treilea al anului 2008. Cel puţin pe hârtie, economia a depăşit criza. Mai mult de atât, bazele creşterii economice de acum sunt mai solide decât cele din 2008, consideră Cristian Pârvan, președintele Patronatului Serviciilor Private.

          Citeste mai mult…

Evz.ro: Rovinietă: Două noi puncte de control au fost amplasate de CNADNR!

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA a pus în funcțiune de ieri 2 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România, potrivit unui comunicat CNADNR.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: ANALIZĂ Bâlbele economice ale celor trei ani de guvernare Ponta

După ce a introdus o serie de măsuri care au afectat şi afacerile companiilor, dar şi economiile românilor, Executivul condus de Victor Ponta a fost nevoit să le retragă, recunoscându-şi dizabilităţile manageriale. Efectele acestor gafe au fost, însă, suportate tot de firme şi de populaţie În lipsa unei viziuni coerente privind reforma economică, dar şi presat de nevoia de a aduna cât mai mulţi bani la buget pentru a-şi finanţa programul social, Guvernul Ponta a acţionat haotic, adoptând măsuri care nu de puţine ori i-au derutat pe investitori, apoi renunţând la ele sub diverse pretexte.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Idei de afaceri 2015 cu fonduri europene. Se dau bani pentru procesarea fructelor şi marketing

Agricultorii pot obţine bugete importante pentru ferme şi plantaţii Reprezentanţii Ministerului Agriculturii vor să-i încurajeze pe cei care au afaceri în agricultură să se ocupe şi de procesarea producţiei. Fermieri au la dispoziţie 8,8 milioane de euro pentru procesarea fructelor şi marketingul produselor din sectorul pomicol. Banii pot fi accesaţi prin submăsura 4.2a “Investiţii în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol” care se încadrează în măsura 4 „Investiţii în active fizice” din cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Clauze abuzive apar şi în contractele de leasing. Reclamaţiile au început să curgă

Clauzele abuzive au acţionat ca o bombă cu ceas pe pieţele financiare În ultimii ani se poate observa o creştere a numărului debitorilor care invocă în faţa instanţelor de judecată dispoziţiile Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive, existenţa acestora în cadrul contractelor de leasing, atunci când li se solicită plata unor sume de bani calculate în conformitate cu clauzele contractuale, arată specialiştii companiei Avestis International, profilată pe recuperarea de creanţe şi de bunuri. În marea majoritate a cauzelor, această practică este folosită ca un mijloc de tergiversare şi sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor contractuale.

          Citeste mai mult…

Digi24.ro: Credite obținute într-o zi, cu ajutorul Fiscului

Creditul cu buletinul revine, dar intră în joc şi Fiscul. Trei mari bănci din România au stabilit deja o linie directă cu ANAF, prin care îi verifică pe cei care solicită împrumuturi, fără să le mai ceară adeverinţe de venit sau fişe fiscale. Clienţii pot obţine astfel creditul de care au nevoie imediat, iar băncile sunt sigure că îşi vor recupera banii.

          Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Repornesc motoarele băncilor?

Volumul creditelor noi acordate de bănci populaţiei şi firmelor în primele patru luni ale acestui an se cifrează la aproximativ 3,6 miliarde de euro, arată Asociația Română a Băncilor.

          Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Ce înseamnă pensiile private pentru România

Sistemul de pensii private în România reprezenta 3,07% din produsul intern brut la 31 martie 2015, cu o valoare totală a activelor în administrare de aproximativ 5 miliarde de euro (21,7 miliarde de lei), potrivit unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

          Citeste mai mult…

Antena3.ro: Ilan Laufer, la Daily Income: Creşterea economică va avea de suferit

Antreprenorul Ilan Laufer a explicat în emisiunea Daily Income ce efecte are criza politică asupra economiei româneşti.

„Ceea ce se întâmplă astăzi este o luptă fără precedent în ţară care va dăuna foarte mult sectorului de dezvoltare a României. În mod special, creşterea economică va avea de suferit”, a declarat Ilan Laufer.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Andrei Gerea: Nu există un conflict între România și Serbia privind situația de la Porțile de Fier

Experții români și cei sârbi caută soluții pentru asigurarea producției de energie electrică la Porțile de Fier, astfel încât să nu existe excese care ar determina scăderea accentuată a nivelului apelor Dunării și care ar putea duce la probleme de mediu și de navigație, a anunțat, miercuri, ministrul Energiei, Andrei Gerea.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Companiile de software şi servicii IT au înregistrat venituri de 2,42 miliarde de euro

Industria de software şi servicii IT din România a înregistrat, în 2014, venituri de 2,42 miliarde de euro, în creştere cu 13% faţă de anul precedent, conform rezultatelor studiului ‘Software and IT Services in Romania’, prezentat, miercuri, de Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii.

          Citeste mai mult… 

Agerpres.ro: București, pe locul 81 în topul celor mai vizitate 132 de orașe din lume; Londra se menține pe prima poziție

Capitala României se situează pe locul 81 în topul celor mai vizitate 132 de orașe din lume și a urcat o poziție, până pe 28, la nivel european, potrivit unui studiu dat miercuri publicității.

“Bucureștiul se situează pe locul 81 în GDCI 2015, iar la nivel regional (Europa) pe locul 28, cu o poziție mai sus decât anul trecut”, se spune în studiul anual MasterCard Global Destinations Cities Index (GDCI).

          Citeste mai mult…

Ziare.com: Summitul bancar: Banking 365 – Banca Viitorului

“Summitul Bancar: Banking 365 – Banca Viitorului” se va desfasura joi, 18 iunie 2015, incepand de la ora 9:00, la Marshal Garden Hotel din Calea Dorobantilor.

Evenimentul se adreseaza profesionistilor, care doresc sa fie la curent cu tot ce este nou in comunitatea bancara, cu tot ceea ce inseamna provocarile si oportunitatile din mediul de afaceri, aduse de noile tehnologii de informare si comunicare, de tendintele de dezvoltare care ne vor guverna viitorul.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: Ministrul Energiei: “Vrem să stimulăm angajarea în cadrul microîntreprinderilor”

Andrei Gerea, ministrul energiei, întreprinderilor mici şi mijlocii şi mediului de afaceri, a declarat astăzi că se doreşte stimularea angajărilor în cadrul microîntreprinderilor, iar Guvernul va institui un impozit de 1% pentru microîntreprindele cu peste 2 angajați, 3% la cele cu un angajat, iar cele fără niciun angajat vor plăti 3% plus 1500 de lei, arată un comunicat transmis azi redacţiei.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: AVOCAT CUCULIŞ:

Piraeus trebuie să returneze comisionul de acordare într-un proces colectiv

Piraeus Bank trebuie să returneze unui grup de 11 persoane comisionul de acordare din contracte de credit luate atât în franci, cât şi în euro, după ce Judecătoria Sector 1 Bucureşti a constatat caracterul abuziv al acestuia, scrie avocatul Adrian Cuculiş.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Bunescu (BRD): Creditele neperformante din sistem au fost generarate de criză, dar și de activitatea irațională a băncilor

Creditele neperformante din sistemul bancar au fost generate de criza financiară dar și de activitatea băncilor care, în perioada pre-criză, au slăbit frâiele analizei de risc, fiind preocupate doar de vânzarea de credite, a declarat miercuri directorul general adjunct al BRD – Groupe Societe Generale (GSG), Petre Bunescu, în cadrul evenimentului “Summer Banking Academy”, organizat de Institutul Bancar Român.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Constanța: Traficul de mărfuri în porturile maritime a crescut cu 20% în primele cinci luni din 2015

Traficul total de mărfuri, înregistrat în porturile maritime românești Constanța, Midia și Mangalia, în perioada ianuarie – mai 2015, a fost de peste 23 milioane de tone, cu 20% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, Valeriu Nicolae Ionescu, a informat, miercuri, printr-un comunicat remis presei, că traficul maritim a fost, în primele cinci luni ale anului în curs, de 17,3 milioane de tone (15,3 milioane de tone în aceeași perioadă a anului 2014), iar cel fluvial a reprezentat 5,7 milioane de tone (4 milioane de tone în 2014).

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Video ZF Live. Raiffeisen Bank: La emisiunea de titluri de stat, clientul nu este penalizat dacă vinde înainte de scadenţă, ca la un depozit bancar

Emisiunea de titluri de stat pentru populaţie, lansată de Finanţe pe 8 iunie, are avantajul de a permite clienţilor să vândă obligaţiunile înainte de scadenţa de 2 ani fără să fie penalizaţi la dobândă ca în cazul în care ar sparge un depozit bancar, a spus la ZF Live Mirela Dana Ionescu, directorul direcţiei de Invesment Banking  la Raiffeisen Bank, una dintre cele trei bănci din consorţiul de intermediere a ofertei.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Electrica vrea să obţină acordul acţionarilor pentru investiţii de 860 mil. lei

Grupul de distribuţie Electrica (sim­bol bursier EL) încearcă din nou să treacă de acţionari planul de investiţii în reţele pentru acest an după ce prima variantă de buget a fost respinsă de stat în urmă cu două luni.

Noua propunere de buget măreşte cu 30% cheltuielile de investiţii previzionate pentru acest an până la 860 mil. lei, însă şi aşa bugetul este cu 40% mai mic decât suma promisă investi­torilor la listarea companiei, în urmă cu un an.

       Citeste mai mult…

agerpres.ro: Principala preocupare a ARB se referă la inițiativele legislative care afectează activitatea bancară, susține Florin Dănescu

Principala preocupare a Asociației Române a Băncilor în prezent are în vedere inițiativele legislative care vizează sectorul bancar, implicit modul de transpunere a directivelor europene în legislația națională, a declarat miercuri președintele executiv al ARB, Florin Dănescu, în cadrul evenimentului “Summer Banking Academy”, organizat de Institutul Bancar Român.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Vlaicu (CFR Călători): Craiovenii și brașovenii vor avea, din acest an, legături directe spre litoral

Locuitorii orașelor Craiova și Brașov vor beneficia, din acest an, de legături directe spre litoral, timpul efectiv de călătorie urmând să se scurteze, a anunțat, miercuri, directorul de Strategie la CFR Călători, Adrian Vlaicu, la cea de-a VIII-a ediție a expo-conferinței internaționale pe teme de infrastructură feroviară “InfraTrans 2015”.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Românii vor risca peste 100 milioane euro pe acţiuni, în 2015, prin fondurile mutuale, spun administratorii

Erste Asset Management România (EAM) se aşteaptă să ajungă la vânzări nete de titluri ale fondurilor mutuale cu expunere pe acţiuni, în valoare de 100 milioane euro, în 2015, a declarat, miercuri, Dragoş Neacşu, preşedintele executiv al EAM. „Credem că a început un nou ciclu economic de creştere şi, pe termen lung, acţiunile continuă să fie cele mai profitabile instrumente de investiţe”, a spus Dragoş Neacşu.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: British Petroleum: Producția de gaze a României a totalizat, în 2014, 11,4 miliarde mc, reprezentând 0,3% din cea mondială

Producția de gaze naturale a României a crescut anul trecut cu 5,4%, până la 11,4 miliarde metri cubi, și a reprezentat 0,3% din producția mondială, în timp ce consumul a scăzut cu 6,7%, la 11,7 miliarde metri cubi (0,3% din total), conform statisticilor realizate de British Petroleum, publicate miercuri.

Producția mondială de gaze naturale a fost, anul trecut, de 3.460 miliarde de metri cubi, iar cea a Uniunii Europene de 132,3 miliarde metri cubi (3,8% din total). Consumul mondial a totalizat 3.393 miliarde metri cubi, din care 386,9 miliarde metri cubi în UE (11,4% din total).

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Deputații au eliminat prevederile privind impozitarea bacșișului

Plenul Camerei Deputaților a aprobat miercuri – cu 285 de voturi ‘pentru’ și 2 abțineri – eliminarea prevederilor privind bacșișul și emiterea de bonuri fiscale pentru bacșiș.

Deputații au adoptat proiectul de Lege privind aprobarea ordonanței de urgență a Guvernului nr.8/2015 pentru modificarea și completarea unor acte normative prin care se abrogă toate prevederile care țin de bacșiș.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Berea la draft va avea TVA de 9%

Un amendament introdus de deputaţi în textul de aprobare a scăderii TVA la alimente de la 24% la 9% scade şi TVA la berea la halbă.

În ordonanţa de scădere a TVA la alimente băuturile alcoolice erau excluse expres de la cota de TVA redus. Însă un deputat a considerat că scăderea TVA la berea la draft ar fi o măsură bună. Azi, parlamentarii au adoptat legea de aprobare a ordonanţei privind scăderea TVA la alimente, cu tot cu amendamentul privind berea la halbă.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Creditarea în Europa Centrală şi de Est va accelera în următorii patru ani – analiză Raiffeisen Research

Băncile din Europa Centrală şi de Est (CEE) se pot aştepta la accelerarea creditării în următorii patru ani, în timp ce nivelul ridicat al creditelor neperformante şi încetinirea accentuată a creditării în Rusia va reduce profiturile, se arată într-o analiză publicată miercuri de Raiffeisen Research, transmite Bloomberg.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Guvernul urmează să prelungească până la 31 decembrie 2016 termenul privind trecerea la televiziunea digitală

Guvernul urmează să prelungească, printr-o ordonanță, până la 31 decembrie 2016, termenul privind trecerea de la sistemul analogic la cel digital în ceea ce privește emisia terestră a serviciilor publice și private de televiziune, a anunțat, miercuri, premierul Victor Ponta.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Andreea Paul: PNL cere demisia ministrului Finanțelor pentru ‘nefasta experiență’ privind impozitarea bacșișului

PNL cere demisia ministrul Finanțelor, având în vedere “haosul fiscal indus” prin “nefasta experiență” privind impozitarea bacșișului, a anunțat prim-vicepreședintele liberal Andreea Paul, într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

“Parlamentul României a eliminat azi prin vot impozitul pe bacșiș introdus de incompetentul Guvern Ponta. Cam costisitoare pentru români școlirea ministrului de Finanțe la locul de muncă, așa cum însuși domnul Teodorovici spunea că ‘impozitarea bacșișului a fost o experiență’. Pentru haosul fiscal indus și această nefastă ‘experiență’ a PSD, PNL cere demisia ministrului Teodorovici”, a explicat prim-vicepreședintele PNL.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Homor (Metrorex): Execuția tunelului pentru a doua linie dinspre Străulești va începe până pe 15 august

Utilajul Tunelling Boring Machine (TBM) “Sfânta Parascheva” va începe cel târziu pe 15 august săpăturile la tunelul prin care va trece a doua linie dinspre Străulești spre Laminorului, a anunțat, miercuri, directorul general al Metrorex, Cătălin Homor.

        Citeste mai mult…

Fermierii care întârzie depunerea cererii unice de plată pentru 2015 sunt penalizaţi cu 1% pe zi

Fermierii vor putea depune cererea unică de plată pentru anul 2015 (inclusiv modificări, corecturi, actualizări etc.) până la data de 15 iunie fără penalizări, după această dată cererea putând fi depusă, timp de 25 de zile, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi calendaristică de întârziere anunţă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 8 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 8 milioane lei (1,77 milioane euro).

La orele prânzului, BVB era în scădere. Indicele BET coboară cu 0,11%, ajungând la valoarea de 7.387,11 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care se micşorează cu 0,12%, la 8.061,27 puncte. BET-FI se depreciază, de asemenea, cu 0,32%, până la 30.398,63 puncte.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul a aprobat ratificarea acordului intre Romania si SUA pentru imbunatatirea conformarii fiscale internationale

Guvernul a aprobat miercuri proiectul de lege pentru ratificarea Acordului intre Romania si Statele Unite ale Americii pentru imbunatatirea conformarii fiscale internationale si implementarea masurilor FATCA (The US Foreign Account Tax Compliance Act). Acordul a fost semnat la Bucuresti in 28 mai 2015 de ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, si insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Dean Thompson.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Standul Romaniei la targul de vinuri de la Bordeaux va ramane gol din cauza ministerului economiei – Asociatia Producatorilor si Exportatorilor de Vinuri

 Exportatorii de vinuri din Romania rateaza prezenta lor la targul international Vinexpo Bordeaux, cu desfasurare in perioada 14-18 iunie 2015, in baza Programului de Promovare a Exportului 2015, derulat prin Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, acuza Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din România (APEV) intr-un comunicat de presa.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: Profitul Lukoil a scăzut cu 60% în primul trimestru, pe fondul ieftinirii ţiţeiului

Profitul Lukoil, al doilea mare producător de petrol din Rusia, a scăzut cu 60% în primul trimestru din 2015, sub estimările analiştilor, din cauza declinului preţului ţiţeiului, transmite Bloomberg.

În perioada ianuarie-martie 2015, profitul net a scăzut la 690 de milioane de dolari, de la 1,73 miliarde de dolari în primul trimestru din 2014, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,04 miliarde de dolari. Preţul ţiţeiului a scăzut în ultimele luni cu aproape 40%.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Independența energetică a Europei. Factura zilnică a importurilor depășește 1 mld. euro

Securitatea energetică este o temă importantă aflată pe agenda autorităților europene în contextul în care mai bine de jumătate din consumul de energie al statelor membre este acoperit din importuri. Cel mai important furnizor pentru acoperirea consumului, în special al celui de gaze, este Rusia.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: Premieră la Bursă: Capitalizarea totală a companiilor listate a depăşit 150 miliarde de lei

Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv a celor internaţionale, a depăşit 150 miliarde lei (aproape 34 miliarde euro), în luna mai, pentru prima dată în istoria BVB.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: România va participa la Fondul de ajutorare a ţărilor sărace administrat de FMI, cu peste 9 milioane de euro

România va participa la Fondul de ajutorare a ţărilor sărace administrat de Fondul Monetar Internaţional (FMI) cu o contribuţie de 7,5 milioane Drepturi Speciale de Tragere, reprezentând aproximativ 9,4 milioane euro, în baza unui proiect de lege aprobat miercuri de Guvern.

         Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor