Adevarul.ro :DOCUMENT Pactul fiscal a fost semnat. „Fiscalitatea nu trebuie să aibă culoare politică“, afirmă iniţiatorii
Pactul fiscal este expresia voinţei mai multor patronate şi asociaţii de business Academia Română, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, Romanian Business Leaders, Consiliul Investitorilor Străini, Confederaţia Patronală Concordia, cu susţinerea Consiliului Concurenţei şi a Consiliului Fiscal, au semnat şi au lansat azi, 22 iunie 2015, petiţia „Pactul pentru Fiscalitate – Pactul pentru România“. Prin acest document, reprezentanţii instituţiilor şi organizaţiilor menţionate se angajează să lucreze împreună pentru a simplifica, eficientiza şi stabiliza legislaţia fiscală a României.
Zf.ro, Tentativă de normalizare a fiscalităţii în România prin lansarea Pactului pentru Fiscalitate. Va prinde la români?
Adoptarea unei legislaţii fiscale clare, uşor de înţeles şi de aplicat, stabilitatea legislaţiei fiscale, toleranţă zero la evaziunea fiscală sau păstrarea la un nivel rezonabil a impozitelor sunt câteva dintre “angajamentele“ pe care şi le asumă şi pentru care promit că vor acţiona cei care semnează petiţia “Pactul pentru Fiscalitate – Pactul pentru România”.
Economica.net, preluat de etleboro.org: Camera de Comerţ şi Industrie: România pierde în fiecare secundă 2.250 de lei din cauza evaziunii fiscale
România pierde în fiecare secundă 2.250 de lei din cauza evaziunii fiscale, pe minut pierderile se cifrează la 135.000 de lei, iar pe an la aproximativ 16 miliarde de euro, a declarat, luni, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, cu prilejul lansării în dezbatere publică a “Pactului pentru fiscalitate”, potrivit Agerpres.
Sursazilei.ro: ”Pactul pentru Fiscalitate”, lansat în București. Principalele declarații ale inițiatorilor
Pactul pentru Fiscalitate a fost lansat oficial luni, ca inițiativă dedicată găsirii unui consens național pentru politici publice eficiente, similară cu celebra ”Declarație de la Snagov”, semnată în 1995, prin care toată clasa politică și instituțiile și-au asumat ca obiectiv aderarea la UE.
Mediafax.ro: Teodorovici: Ministerul analizează posibilitatea reducerii TVA la 19% înainte de 1 ianuarie 2016
Ministerul Finanţelor analizează posibilitatea scăderii TVA de la 24% la 19% înainte de 1 ianuarie 2016, a declarat, luni, ministrul finanţelor Eugen Teodorovici, după ce Comisia de buget a Camerei a decis reducerea TVA la 19% de la începutul anului viitor.
Mediafax.ro: Emisiunea de stat pentru populaţie s-a închis la dobândă de 2,15%. Cea mai mare cerere, din Bucureşti
Populaţia a subscris 64.999 de titluri în cadrul emisiunii derulate în perioada 8-19 iunie, fiind alocată întreaga sumă de aproape 65 milioane lei, cu cea mai mare cerere din Bucureşti, de 46,13%, iar dobânda a fost stabilită de Ministerul Finanţelor la nivelul maxim din prospect, de 2,15%.
Intervalul de dobândă anunţat se situa între 1,75% şi 2,15%. În cazul în care se înregistra o suprasubscriere, Finanţele ar fi stabilit un nivel de dobândă competitivă.
Mediafax.ro: Bănicioiu: Economii de 100 de milioane de lei în luna mai, după introducerea cardului de sănătate
Numărul serviciilor medicale raportate în mai, prima lună de utilizare a cardului naţional de sănătate, a scăzut semnificativ şi, implicit, s-au redus cheltuielile cu 100 de milioane de lei, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
“Prima lună de card de sănătate a adus o scădere a numărului de servicii. Astfel dacă în aprilie 2015 s-au raportat 15.546.030 servicii, în mai au fost 12.228.000. O scădere semnificativă (3.318.030) a serviciilor decontate şi validate. Ne apropiem astfel de ceea ce ne doream, ca numărul de servicii raportate să fie la fel cu numărul de servicii validate”, a declarat Bănicioiu.
Mediafax.ro: Bănicioiu: Economie de 15-20 la sută la medicamente după introducerea preţului cel mai mic
Prin trecerea de la 1 iulie la cel mai mic preţ din UE la medicamente se estimează o economie de aproximativ 15 – 20 la sută, care ar urma să fie folosită pentru înnoirea permanentă a listei de medicamente compensate, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Agerpres.ro: Mario Draghi: Băncile grecești sunt sigure atâta timp cât Grecia rămâne în programul cu creditorii
Președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, l-a informat luni pe premierul grec Alexis Tsipras că sistemul bancar din Grecia va rămâne protejat atâta timp cât Grecia rămâne în programul de asistență convenit cu creditorii internaționali, a declarat luni seară un oficial elen pentru Reuters.
Cele patru mari bănci grecești, National Bank of Greece SA, Piraeus Bank SA, Alpha Bank și Eurobank, sunt prezente și pe piața din România.
Agerpres.ro: FIDELIS: Populația a cumpărat titluri de stat de 65 de milioane de lei; dobânda – 2,15% pe an
Populația a cumpărat titluri de stat de 65 de milioane de lei în cadrul emisiunii cu o valoare totală de 100 de milioane de lei derulată în perioada 8 – 19 iunie 2015, iar dobânda a fost stabilită la 2,15% pe an, a anunțat, luni, Ministerul Finanțelor Publice.
Agerpres.ro : BNR: Sumele referitoare la incidentele de plăți nu au fost generate de problemele firmelor ci de câteva ordine de plată scrise greșit
Datele raportate de bănci în luna mai la Centrala Incidentelor de Plăți din cadrul Băncii Naționale a României, care arată o creștere de peste opt ori față de luna precedentă, nu se explică prin scăderea abruptă a capacității de plată a firmelor, ci printr-o serie de greșeli în redactarea unor bilete la ordin, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.
Zf.ro: LA BUCUREŞTI, CURSUL VALUTAR A FOST STABIL LA 4,48 LEI/EURO, IAR BURSA CHIAR A CÂŞTIGAT 0,12%
Tragedia Greciei continuă şi după mult-aşteptatele reuniuni de ieri ale liderilor zonei euro şi creditorilor internaţionali, considerate ultima şansă a guvernului de la Atena de a evita măsura disperată a introducerii restricţiilor mişcării de capital.
Investiţiile greceşti în România, prin bănci şi companii, se ridică la aproape 13,5 mld. euro, o sumă deloc de neglijat. Până acum tragedia din Grecia, care continuă, nu a avut reacţii la Bucureşti.
Zf.ro: CÂŢI BANI AU ADUS GRECII ÎN ROMÂNIA PRIN BĂNCI ŞI COMPANII
Cele patru mari bănci greceşti – Eurobank, NBG, Alpha şi Piraeus – aveau în toamna anului trecut o expunere totală pe piaţa românească (stat plus privat) de 12 mld. euro, în scădere cu echivalentul a 2,5 miliarde de euro faţă de nivelul din 2011, potrivit datelor agregate de Autoritatea Bancară Europeană. Practic, grecii (aflaţi sub presiunea crizei de la Atena) şi-au redus cu aproape o cincime expunerea pe piaţa locală.
Zf.ro: BT: Antreprenorii din IT nu vin la bursă de teamă că le sunt furate ideile
Cerinţele de transparenţă îi fac pe antreprenorii din servicii IT să evite bursa, dar unii sunt atraşi de posibilitatea de a-şi transforma ideile în bani, spune Radu Roşca, directorul general al firmei de intermediere financiară BT Securities, din grupul Banca Transilvania.
Zf.ro: ŞEFUL PE EUROPA AL WESTERN UNION:
Tot mai multe transferuri de bani vin în România din Germania
Fenomenul de emigrare s-a schimbat, iar în prezent din ce în ce mai mulţi români merg să muncească în Germania, tendinţă care se reflectă şi în transferurile de bani către România, afirmă Odilon Almeida, preşedintele pentru America şi Uniunea Europeană al Western Union, cel mai mare jucător la nivel mondial din sectorul transferurilor de bani.
Zf.ro: Top 20 producători de materiale de construcţii. Doar cinci antreprenori români şi-au făcut loc
Cei mai mari 20 de producători de materiale de construcţii au făcut anul trecut afaceri cumulate de aproape 5,6 mld. lei, în creştere cu 4% faţă de anul precedent, vârful ierarhiei fiind condus în continuare de cei trei mari cimentişti, elveţienii de la Holcim, nemţii de la Carpatcement Holding şi francezii de la Lafarge, care şi-au menţinut poziţiile de neclintit şi în 2014, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.
zf.ro: Unanimitate politică: TVA scade de la 24% la 19%
Guvernul a decis – cu largul concurs al opoziţiei – că TVA va fi de 19% de la 1 ianuarie 2016 şi nu de 20% cum aprobase deja în proiectul de modificare a Codului fiscal.
Reducerea suplimentară neaşteptată înseamnă un minus în buget de încă cel puţin 2 miliarde de lei, la un PIB estimat de 700 de miliarde de lei în 2015. Reducerea TVA cu cinci puncte de la 24% la 19% înseamnă un gol în buget de peste 10 miliarde de lei anual. TVA de 24% a adus la buget, în 2014, 51 de miliarde de lei echivalentul a 7,5% din PIB-ul de 674 mld. lei.
Zf.ro: EY: Consumul intern a ajuns cel mai puternic vector de creştere economică din 2008 încoace
Consumul intern înregistrează în România cel mai mare avans începând cu 2008 şi reprezintă principalul vector de creştere a Produsului Intern Brut (PIB), potrivit barometrului EY Eurozone Forecast.
Zf.ro: UN AN DE PETROL IEFTIN:
În urmă cu un an de zile, mai exact pe 15 iunie 2014, barilul de petrol atingea recordul de 115 dolari spre deliciul companiilor petroliere, în România, cel puţin, preţul carburanţilor atingând cote istorice după ce benzina şi motorina au depăşit pragul de 6 lei pe litru.
În jumătate de an însă, barilul de petrol a pierdut jumătate din valoare, în anumite zile scăzând chiar sub pragul de 50 de dolari, iar estimările companiilor pentru anul acesta nu sunt deloc optimiste, cele mai multe anticipând valori în jurul pragului de 60 de dolari. Au fost mai mulţi factori care au dus la scăderea abruptă a preţului barilului de petrol.
Zf.ro: Economia a creat 160.000 de noi locuri de muncă în cinci luni. Ţinta oficială este de 350.000 până la finalul anului
Peste 160.000 de români au reuşit să se angajeze în primele cinci luni ale acestui an, majoritatea ca urmare a faptului că au aplicat la locurile de muncă vacante anunţate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.
Zf.ro: Pârvu, Piraeus: Am luat toate măsurile necesare pentru a menţine controlul
Piraeus Bank, subsidiara locală a grupului elen cu acelaşi nume, are lichiditate corespunzătoare şi a implementat toate măsurile necesare pentru a menţine un control optim, conform procedurilor şi reglementărilor BNR, a declarat pentru ZF Cătălin Pârvu, directorul general al băncii.
Zf.ro: Clienţii Crédit Agricole îşi pot retrage banii de la bancomate Euronet cu comision de 0,2%
Clienţii Crédit Agricole au acces la reţeaua de 500 de bancomate a Euronet, unde pot efectua tranzacţii de retragere numerar, interogare sold, eliberare de miniextrase şi schimbare de PIN în aceleaşi condiţii ca la bancomatele băncii.
Zf.ro: Ministrul fondurilor europene: Programele operaţionale 2014 – 2020, aprobate în iulie
În iulie vor fi aprobate programele operaţionale pentru perioada 2014-2020, cu excepţia celui de pescuit, astfel că nu va exista nicio scuză dacă nu se va realiza un grad de absorbţie de 100%, beneficiind de un start egal cu statele membre UE,a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.
Zf.ro: O discuţie cu Radu Bostan, despre exuberanţa pieţelor financiare europene după anunţul unei soluţii pentru Grecia.
Urmăriţi emisiunea ZF Live de marţi, 23 iunie, de la ora 12:30, O discuţie cu Radu Bostan, despre exuberanţa pieţelor financiare europene după anunţul unei soluţii pentru Grecia. Prin telefon, analistul Nicu Grigoraş, analist la Intercapital Invest
Bursa.ro: CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE – EDIŢIA A VII-A / ÎN EXERCIŢIUL BUGETAR 2014-2020
Toate programele operaţionale aferente exerciţiului bugetar 2014-2020 vor fi aprobate până la finalul lunii iulie, a anunţat Marius Nica, ministrul fondurilor europene, subliniind că nu există niciun pretext să nu avem un grad de absorbţie de 100% în 2020. Singurul program care nu va fi aprobat în această vară este cel de pescuit, acesta având o alocare financiară redusă şi aşteptând aprobarea în luna septembrie.
Bursa.ro: Rompetrol Rafinare, investiţie de 11 milioane dolari în creşterea gradului de protecţie a mediului
Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a investit peste 11 milioane dolari pentru punerea în funcţiune a primei Instalaţii de Separare Particule (ESP) din România.
Potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), construcţia poate asigura un nivel al conţinutului de pulberi emise în atmosferă de instalaţia de cracare catalitică de pană la patru ori mai mic faţă de limita prevăzută de legislaţia europeană de mediu.
Bursa.ro: BVB deschide în scădere
Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, scade, de asemenea, cu 1,10%, la 1.061,53 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se micşorează, totodată, cu 1,49%, atingând valoarea de 329.811,80 puncte.
Bursa.ro: INS: Rata de ocupare a populaţiei a fost de 59,1%, în primul trimestru
Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 59,1% în primul trimestru al acestui an, în scădere faţă de trimestrul anterior (1,7 puncte procentuale), arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate astăzi.
Gradul de ocupare era mai mare pentru bărbaţi (66,8%, faţă de 51,4 pentru femei). Pe medii de rezidenţă rata de ocupare a avut valori apropiate (59,5% în mediul urban şi 58,7% în mediul rural).
Zf.ro: BAROMETRUL KEYSFIN
Perspectivele economiei româneşti, optimiste la început de an, sunt puse sub semnul întrebării în al doilea semestru, pe fondul provocărilor externe generate de criza din zona euro, de anticipata perioadă secetoasă care va influenţa producţia agricolă, de instabilitatea fiscală şi zgomotul de pe scena politică, arată barometrul semestrial privind aşteptările economice, realizat de agenţia de business information şi credit risk management KeysFin.
Economica.net: Cum se vede seceta în birourile Ministerului Agriculturii. Este de 1.000 de ori mai restrânsă decât spun fermierii
În timp ce Direcţiile Agricole din mai multe judeţe ale ţării avertizează cu privire la situaţia culturilor agricole de toamnă afectate de lipsa precipitaţiilor, la Ministerul Agriculturii este secetă doar în Timiş şi Argeş. Fermierii vorbesc despre 1 milion de hectare afectate, faţă de 1.000 de hectare, cât indică datele oficiale.
Economica.net: Industria constructoare de maşini, pe primul loc în topul exporturilor româneşti, în primul trimestru
Produsele industriei constructoare de maşini (inclusiv electrotehnică) s-au aflat pe primul loc în topul exporturilor româneşti în primul trimestru din acest an, valoarea toată a acestora depăşind 6,127 miliarde euro, arată datele publicate pe site-ul Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT).
Din totalul exporturilor româneşti, de 13,382 miliarde euro, valoarea exporturilor acestei industrii reprezintă 45,79%, în creştere cu 1,78 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (ca pondere din total exporturi). Această industrie se află pe primul loc şi în ceea ce priveşte importurile, cu o valoare de peste 5,747 miliarde euro, scrie Agerpres.
Capital.ro: Băncile nu au făcut suficient pentru a preveni fraudele FIFA
Un organism interguvernamental antifraudă spune că activitatea Federaţiei Internaţională de Fotbal a fost cauţionată de bănci astfel încât organizaţia a putut ocoli legea.
Capital.ro: Bursa de Valori a închis luni cu majoritatea indicilor în creştere
Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere pe majoritatea indicilor şedinţa de tranzacţionare de luni iar indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a consemnat un avans de 0,12%.
Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,04%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat o scădere de 0,34%.
Adevarul.ro: ANALIZĂ Ce jonglerii fiscale mai face Guvernul. Războiul procentelor în reducerea TVA
În timp ce Comisia Europeană nu este de acord cu scăderea cotei generale TVA de la 24% la 20% de la 1 ianuarie 2016 fără alte măsuri de compensare, premierul Victor Ponta anunţă o reducere şi mai mare, la 19%, măsura urmând să fie aplicată înainte de sfârşitul anului. După ce autorităţile promiteau săptămâna trecută că noul Cod Fiscal nu va fi adoptat fără acordul Comisiei Europene, urmând ca reducerea cotei generale de TVA de la 24% la 20% să fie scoasă de pe listă, premierul Victor Ponta a revenit şi a plusat: TVA se reduce şi mai mult, la 19%, iar măsura va fi aplicată chiar înainte de 1 ianuarie 2016.
Adevarul.ro: Legislaţia muncii, depăşită de realităţi: 26 de profesii creative nu se regăsesc în Codul
Industriile creative sunt cele mai dinamice din economie, dar autorităţile le ignoră Autoritatea Naţională pentru Calificări, instituţia care gestionează standardele ocupaţionale – competenţele profesionale pe care trebuie să le deţină persoana care are ocupaţia respectivă – din România, prezintă pe propriul site 89 de standarde ocupaţionale pentru ocupaţii creative, dar 26 dintre acestea nu au corespondent în Codul Ocupaţiilor, arată asociaţia Arte 21. Cu alte cuvinte, „puteţi dobândi competenţele profesionale aferente ocupaţiei «Editor multimedia», dar nimeni nu vă poate angaja pe această funcţie. Puteţi totuşi să o treceţi pe cartea de vizită“, se precizează într-un comunicat al organizaţiei.
Adevarul.ro: STUDIU Criza din zona euro, harababura fiscală şi zgomotul de pe scena politică erodează optimismul investitorilor privind evoluţia economiei româneşti
Temerile investitorilor privind evoluţia economiei româneşti sunt alimentate şi de perspectivele unei posibile crize pe scena politică Perspectivele economiei româneşti, optimiste la început de an, sunt puse sub semnul întrebării în al doilea semestru, pe fondul provocărilor externe generate de criza din zona euro, de anticipata perioadă secetoasă care va influenţa producţia agricolă, de instabilitatea fiscală şi zgomotul de pe scena politică, arată rezultatele barometrului privind aşteptările economice, realizat de agenţia de credit risk management KeysFin.
Adevarul.ro: Industria alimentară, în declin: cele mai mari 10 firme după cifra de afaceri au avut pierderi în 2014
Producătorii de mâncare au avut performanţe mai slabe în 2014 Compania de cercetare Risco.Ro a realizat topul celor mai mari 10 companii din industria alimentară după cifra de afaceri înregistrată în anul 2014. Cei mai mari 5 jucători din piaţă au înregistrat pierderi nete importante, iar profitabilitatea generală a jucătorilor din industrie pare să depindă în mare măsură de politicile interne ale firmelor respective, nu de sub-sectorul în care activează.
Adevarul.ro: Cât câştigă statul din cumpărăturile românilor. Taxele şi impozitele înseamnă cel puţin un sfert din preţurile produselor
Doar o mică parte din banii plătiţi de cumpărători ajung – şi rămân – la producători, restul fiind preluat la bugetul de stat prin taxe şi impozite Ponderea taxelor şi impozitelor în preţurile produselor din coşul de consum trece de 20% şi poate ajunge la 75-80% în cazul produselor accizabile. De fiecare dată când cumpărăm câte ceva, pe bonul fiscal apare o cotă de TVA (24% sau, în cazul alimentelor, 9%), dar firmele producătoare şi comercianţii mai dau statului, din aceiaşi bani încasaţi de la cumpărători, şi alte sume reprezentând taxe, contribuţii sociale şi impozite.
Digi24.ro: Efectele scăderii TVA la 19% înainte de 1 ianuarie 2016
Analiştii economici cred că Executivul nu poate acoperi golul bugetar creat de reducerea TVA, mai ales dacă face asta mai devreme, din acest an chiar. Iar scăderea de la 24% la 19%, cu un punct procentual mai mult decât promisiunea iniţială, ar împovăra şi mai mult statul. Economiştii estimează că ar fi nevoie de două miliarde de lei pentru a acoperi deficitul. Deja Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a votat reducerea de TVA, dar cu aplicare de la 1 ianuarie.
Romanialibera.ro: De ce se scumpește benzina în România
Autorităţile nu pot explica scumpirea carburanţilor din ultimele luni, în condițiile în care cotaţia internaţională a ţiţeiului a scăzut. Totuși, specialiştii spun că motivul ar putea fi decizia companiilor petroliere de a creşte preţurile pentru a profita de cererea tot mai mare, informează Digi24.
Romanialibera.ro: Ce riscuri implică reducerea TVA
Economiștii arată că scăderea TVA la 19% nu este sustenabilă, Guvernul trebuind să stimuleze investițiile, și nu consumul, care este la un nivel ridicat, asemănător celui dinaintea crizei. Altfel, cererea va depăși oferta.
Ziare.com: Eliminarea pragului de detinere la SIF-uri: conditie necesara, dar insuficienta
Dificultatea vine din faptul ca, intr-o tara in care legislatia nu asigura o protectie suficienta a societatilor in raport cu actiunile celor care le controleaza, niciuna dintre cele doua variante nu pare a fi suficienta pentru a ajuta SIF-urile sa devina investitii atractive.
Radiometafora.ro: Comunicat CCIR_ Pactul pentru Fiscalitate_lansare spre semnare publica.
Bucuresti 22 iunie 2015: Camera de Comert si Industrie a Romaniei a fost, luni 22 iunie 2015, gazda evenimentului de lansare spre semnare publica a Pactului pentru Fiscalitate, un document prin care reprezentantii institutiilor si organizatiilor partenere se angajeaza sa lucreze impreuna pentru a simplifica, eficientiza si stabiliza legislatia fiscala a Romaniei.
Rri.ro: România pierde în fiecare secundă 2.250 de lei din cauza evaziunii fiscale, iar 23 de miliarde de euro se pierd în fiecare an din cauza unui sistem de colectare ineficient.
România pierde în fiecare secundă 2.250 de lei din cauza evaziunii fiscale, pe minut pierderile se cifrează la 135.000 de lei, iar pe an la aproximativ 16 miliarde de euro – a afirmat, luni, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban. Cu prilejul lansării în dezbatere publică a aşa-numitului ‘Pact pentru fiscalitate’, el a mai spus că, în total, sunt circa 23 de miliarde de euro care se pierd în fiecare an din cauza unui sistem de colectare ineficient. Un demers al comunităţii academice şi al mediului de afaceri.
Gandul.info, preluat ziarulincomod.ro: Dimensiunile evaziunii fiscale. România pierde în fiecare secundă mai mult decât câştigă, în medie, un român pe lună
România pierde în fiecare secundă 2.250 de lei din cauza evaziunii fiscale. Suma ajunge la 135.000 de lei pe minut, respectiv 16 miliarde de euro pe an, a declarat, luni, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, citat de Agerpres.
Hunedoaralibera.ro: “Viteza” evaziunii din România: 30.000 euro/minut
România pierde în fiecare secundă 2.250 de lei din cauza evaziunii fiscale. Suma ajunge la 135.000 de lei pe minut, respectiv 16 miliarde de euro pe an, a declarat, luni, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, citat de Agerpres.
Agerpres.ro: Comunicat de presă – Camera de Comerț și Industrie Prahova
‘La fiecare interviu de angajare trebuie să fii dispus să intri într-un rol’ le-a spus actrița Romina Boldasu participanților la seminarul interactiv ‘Șanse pentru tine: oportunități de angajare pentru persoanele vulnerabile din regiunea Muntenia’, desfășurat astăzi, 23.06.2015, la Camera de Comerț și Industrie Prahova. Prin intermediul jocurilor de rol și exercițiilor de actorie, cei 50 de participanți au reușit să identifice problemele cu care se confrunta atât angajatorii, cât și persoanele în căutarea unui loc de muncă, în procesul de angajare. În decursul celor trei ore, invitații au fost ajutați să descopere canalele de comunicare prin intermediul cărora își pot transmite cu succes mesajul, depășind barierele ridicate de preconcepții.
Agerpres.ro: Aproape jumătate din capacitatea de producție a energiei electrice din România, ineficientă economic sau la limită
Aproape jumătate din capacitatea de producție a energiei electrice din România este ineficientă din punct de vedere economic sau se află la limita eficienței, a declarat, marți, Andrei Dominic Gerea, ministrul Energiei, la o dezbatere despre energie regenerabilă.
Agerpres.ro: Constantin (ALDE): A venit timpul ca românii să aibă din nou acces la împrumuturile bancare
Copreședintele ALDE Daniel Constantin a declarat marți că românii trebuie să aibă din nou acces la împrumuturile de la bănci, iar relația dintre instituțiile bancare și cetățeni trebuie să devină una constructivă.
Mediafax.ro: ANT alocă 8 milioane de euro pentru promovarea turistică a României şi deschide reprezentanţă la Beijing
Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) va aloca în acest an aproape 8 milioane euro din fonduri europene pentru publicitatea outdoor şi pentru participarea la târgurile de turism din afara ţării, sumele bugetate de Guvern în acelaşi scop însumând 110.000 euro.
Hotnews.ro: ANAF a publicat Ordinul care clarifica modul in care, daca ai venituri din chirii, iti recalculezi platile anticipate, atunci cand contractul de inchiriere se reziliaza
ANAF a publicat luni un Ordin care reglementeaza procedura privind recalcularea platilor anticipate datorate de o persoana fizica, atunci cand intervine rezilierea contractului de inchiriere. Documentul se aplica nu doar celor ce incaseaza bani din inchirierea apartamentului sau a garsonierei, ci si celor care au date in chirie mai mult de 5 camere turistice. In situatia in care intervine rezilierea contractului de chirie, contribuabilii au posibilitatea recalcularii platilor anticipate incepand cu data de 1 iunie 2015.
Bursa.ro: ANDREEA PAUL:
“Guvernul să nu mai ascundă impactul bugetar al măsurilor din noul Cod Fiscal”
PSD s-a opus azi prin votul dat în Comisia de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor să prezinte impactul bugetar al măsurilor de relaxare fiscală din noul Cod Fiscal înainte de votul final de mâine din plenul Parlamentului, transmite prim-vicepreședinte PNL Andreea Paul.
Citeste mai mult…
Agerpres.ro: Calotă: Impactul exceptării de la plata certificatelor verzi pentru marii consumatori se va vedea în 2016
Impactul pe care îl va avea exceptarea de la plata certificatelor verzi pentru marii consumatori se va vedea în 2016, a declarat, marți, vicepreședintele Agenției Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Emil Calotă, prezent la o dezbatere despre energie regenerabilă.
Agerpres.ro: Plumb: Alocațiile pentru copii nu vor mai fi cuplate cu ajutorul de sprijin al familiei și cu venitul minim garantat
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat marți că Guvernul va modifica legislația astfel încât alocațiile de stat pentru copii să nu mai fie cuplate cu ajutorul pentru susținerea familiei și cu venitul minim garantat.
Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI,
Lichiditate de aproximativ 16,5 milioane lei pe BVB
Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 16,5 milioane lei (3,6 milioane euro).
La orele prânzului, BET Total Return era în creştere. Indicele BET se depreciază cu 1,13%, ajungând la valoarea de 7.211,40 puncte, iar, pe de altă parte, indicele BET Total Return, creşte cu 0,51%, la 8.000,89 puncte. BET-FI se depreciază cu 1,79%, până la 29.719,46 puncte.
Mediafax.ro: BERD analizează un împrumut de 15 milioane de euro pentru infrastructura rutieră din Sibiu
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut de până la 15 milioane de euro Primăriei Sibiu, pentru finanţarea unor investiţii majore în sectorul transportului urban şi infrastructura rutieră.
Investiţiile se referă la reabitarea străzilor, concesionarea activităţilor de întreţinere a drumurilor locale şi susţinerea pregătirii unui Plan Sustenabil de Mobilitate Urbană, se arată într-un comunicat al BERD.
Hotnews.ro: FMI: Pachetul de taxe aprobat de guvern ar crea un gol fiscal semnificativ
Fondul Monetar International considera ca pachetul de taxe in forma aprobata de Guvern ar crea un gol semnificativ fata de tintele fiscale ale executivului si va fi o provocare sa fie acoperit, a declarat, marti, reprezentantul rezident al FMI in Romania, Guillermo Tolosa, intr-o declaratie de presa remisa HotNews.ro.
Hotnews.ro: Atentat la dezvoltarea Romaniei. Romania pierde 3,7 miliarde euro, peste jumate din noul buget european pentru infrastructura, pentru ca nu a fost in stare sa termine la timp proiectele vechi
Romania are la dispozitie in noul buget european circa 5,1 miliarde de euro pentru infrastructura (fara cofinantarea nationala), dar mai bine de 3,7 miliarde euro vor merge catre terminarea proiectelor de autostrazi, drumuri si cai ferate pe care tara noastra nu le-a putut finaliza in actualul exercitiu financiar ce se incheie la final de 2015. Simplu spus, aproape 60% din noile fonduri ce erau menite pentru noi proiecte de infrastructura vor merge catre faza a II-a a proiectelor pe care autoritatile nu le-au putut termina la timp, adica bani pierduti de Romania. Pe componenta rutiera, proiectele “vechi” vor manca nu mai putin de 1 miliard de euro din totalul de 2,65 miliarde de euro fonduri europene alocate.
Hotnews.ro: Cat sta un roman in somaj, in medie?
Radu a lucrat la un mic producator de carne si produse din carne din Dambovita, care in 2012 a dat faliment. Intai a intrat in insolventa, dupa care in faliment, ca sa fim rigurosi. Acolo lua in mana 1800 de lei si mai avea dreptul lunar la 5 kilograme de carne. Dupa ce a ramas pe liber, a incercat sa isi gaseasca un job in domeniu, dar cate fabrici de carne sunt in Dambovita? Cel mai bun job care i s-a oferit a fost de vanzator la un butic, pentru 900 de lei lunar. Naveta ii manca insa 200 de lei, asa ca a preferat sa mai caute. In final si-a gasit de lucru in Capitala. Trecusera aproape 3 ani de cand nu mai avusese un job.
Agerpres.ro: Legea prin care la loteria bonurilor fiscale se pot acorda maximum 100 de premii, promulgată
Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, care prevede că se pot acorda maximum 100 de premii.
Potrivit actului normativ, la extragerea bonurilor fiscale se va acorda un număr de maximum 100 de premii. Unitatea teritorială a administrației fiscale unde a fost depus în original bonul fiscal câștigător va elibera titularului bonului o copie pe care este scris că este conform cu originalul și conține un număr unic de înregistrare atribuit automat printr-o aplicație informatică la nivel național.