Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Forum dedicat energiilor regenerabile - Waste to energy

slide-4Camera de Comerţ și Industrie Româno-Germană a organizat la Athénée Palace Hilton, în data de 16 iunie 2015, simpozionul  „Waste-to-Energy” cu scopul de a ajuta specialiștii energetici din România prezenti in sala și companiile germane, la stabilirea unor prime contacte între societățile din România interesate să-și îmbunătățească performanțele în domeniul obținerii de energie din deșeuri și reziduuri agricole.

La manifestare au fosti prezenți reprezentanți ai guvernului federal alături de experți germani și români care au prezentat atât aspectele legislative actuale cât și soluții tehnice și experiențe concrete privind utilizarea energiilor regenerabile în domeniul deșeurilor

Evenimentul a fost deschis de domnul Sebastian Metz, Directorul General al AHK România și de domnul Sebastian Gromig, Șeful Secției Economice al Ambasadei Republicii Federale Germania la București.

„În România există un potențial mare pentru producerea de energie din surse regenerabile, dar este nevoie de fonduri. Dorim să prezentăm companiilor germane piața energetică din România pentru că eficientizarea ei este foarte importantă. Dorim de asemenea să creștem atractivitatea României pentru investitorii germani care doresc să încheie inclusiv parteneriate cu firme locale”, a spus Sebastian Metz.

Dl. Gromig a declarat că „bio- masa este o sursă de energie importantă în România care poate atrage investiții germane semnificative. Valorificarea deșeurilor se poate face numai cu utilaje performante”.

Dr. Emil Calotă, vicepreședinte al ANRE a declarat la simpozion că sectorul de biogaz are în România un potențial extraordinar, „regăsit la nivelul comunităților mici și mijlocii din țară în anumite servicii care pot fi motoare de dezvoltare în economie, precum turismul, mica industrie, agricultură și industrie agroalimentară”.

Șapte firme germane care doresc să își consolideze poziția pe piața din România și-au prezentat pe scurt sistemele și produsele:

  • BMF HAASE Energietechnik GmbH (soluții complete pentru instalațiile de biogaz),
  • HUNING Maschinenbau GmbH (soluții complete pentru instalațiile de biogaz),
  • Schnell Mo- toren AG (tehnologia motoarelor în utilizarea biogazului),
  • EconTe- ch-Theiss GmbH (soluții complete de încălzire bazate pe surse regenerabile de energie), ERK Eckrohrkessel GmbH (cazane și instalații de ardere, inginerie completă pentru biomasă și instalații de incinerare a deșeurilor),
  • Strawtherm GmbH (energie din paie),
  • Wilhelm Tölke GmbH & KG (construcții rezistente la foc și coșuri de fum).

Simpozionul face parte din proiectul iniţiat și finanțat de Ministerul Federal al Economiei din Germania ce se adresează firmelor românești și germane interesate să dezvolte afaceri bilaterale în domeniul energiilor regenerabile și are ca scop promovarea pe plan local a sistemelor și produselor germane din acest domeniu.

 

Sursa: CCI  Romano-Germana

        Impreuna in lumea afacerilor