Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

La ce trebuie sa fie atent un fermier atunci cand doreste sa achizitioneze utilaje agricole

Agrotron-6150-in-camp

Fermierii care sunt interesati sa cumpere utilaje agricole, fie noi sau chiar second-hand, trebuie sa se asigure ca furnizorul ofera cel putin 1 sau 2 ani de garantie. De asemenea, un alt aspect deosebit de important la achizitionarea unor utilaje agricole este si asistenta tehnica specializata, in cazul in care vom avea nevoie de inlocuirea unei piese.

„In primul rand, atunci cand dorim sa achizitionam utilaje agricole trebuie sa cautam, chiar daca sunt utilaje second hand, furnizorul care ofera un minim de garantie. E primul aspect deosebit de important. Apoi, trebuie sa cautam produsul de calitate. Cum il recunoastem? Suntem cu totii europeni, nu vrem sa fim snobi, sa dam la o parte alti producatori de pe alte continente, insa ar fi bine sa ne indreptam atentia catre utilaje agricole fabricate in Uniunea Europeana. Asta deoarece trebuie sa ne gandim si la perioada post-achizitie. In cazul in care este nevoie sa schimbi o piesa sau o consumabila este important sa ai furnizorul aproape”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Ing. Andone Nini, reprezentantul companiei italienesti „Agri Ionica” din Romania.

Achizitia unui utilaj agricol ar trebui sa aiba in vedere si capacitatea furnizorului de a asigura o asistenta tehnica specializata, cu un timp redus de interventie. Mai mult decat atat, fermierul nu ar trebui sa se uite doar la pretul de achizitie, cat si la fiabilitatea utilajului.

„Un alt punct important este si asistenta tehnica specializata. Astfel, atunci cand dorim sa cumparam utilaje agricole este bine sa alegem un furnizor din strainatate, chiar daca este mai scump, deoarece, de foarte multe ori, acesta poate interveni mai rapid si poate asigura o durata mai mare a reparatiei. In agricultura, stim ca nu ne permitem sa asteptam prea mult. Nu trebuie sa ne uitam doar la pret. Nu imi place sa spun asta despre fermierii romani, dar inca suntem prea saraci, comparativ cu fermierii europeni, ca sa ne luam utilaje agricole nerentabile sau proaste. Asta deoarece cu un utilaj agricol ieftin vom face o economisire de moment, insa vom investi si mai mult cu repararea lui”, mai spune Ing. Andone Nini.

Cele mai ieftine utilaje agricole comercializate de compania „Agri Ionica” incep de la pretul de 2.500 de euro, in cazul plugurilor pentru vie, si pot ajunge pana la 130.000 de euro, pentru o combina.

„Noi suntem specializati pe utilaje agricole pentru vii si livezi. Oferim utilaje specifice de lucrat intre plante, utilaje care fac mai multe lucrari in acelasi timp, masini de desfrunzit, atomizoare pentru tratamente, nebulizatoare, tocator de resturi vegetale, prafuitoare pentru tratamente, clasicile pluguri, tractoare, remorci specializate. Oferta noastra incepe de la 2.500 de euro, pentru un plug pentru vie, si poate ajunge pana la 130.000, in cazul combinelor autopropulsate de recoltat struguri”, mai afirma Ing. Andone Nini.

Agricultorii care doresc sa achizitioneze prin leasing utilaje agricole, precum tractoare sau combine, vor primi finantare nerambursabila prin intermediul noului Program National de Dezvoltare Rurala (2014-2020), singura conditie fiind ca beneficiarii de fonduri sa devina proprietarii utilajelor in maxim cinci ani.

Fermierii interesati de utilaje agricole vor avea ocazia sa vada cele mai recente inovari in domeniu la Targul international Indagra, care se va desfasura in perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, la Romexpo.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor