Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania si Camerele de Comert si Industrie Judetene prin Camera de Comert si Industrie a Romaniei, fac parte din Grupul de lucru, pentru definitivarea « Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publica a statului ».
Grupul de lucru a fost constituit recent de catre Ministerul Mediului Apelor si Padurilor (MMAP) pentru elaborarea actelor normative subsecvente noului Cod Silvic, aprobat prin Legea nr. 133/2015.
Intrucat, in conformitate cu prevederile art 60, din Legea nr.133/2015 se prevede ca producatorii din industria mobilei sa aiba prioritate in aprovizionarea cu masa lemnoasa fasonata din fondul forestier proprietate publica a statului, la discutiile ce au avut loc in perioada 5-6 august a.c. la sediul MMAP, in cadrul Grupului de lucru, s-a stabilit in mod expres ca APMR, in calitate de asociatie profesionala in domeniul industriei mobilei sa defineasca notiunea de « producatori din industria mobilei ».
APMR a solicitat in cadrul discutiilor, ca « Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publica a statului » in curs de elaborare sa cuprinda un capitol distinct privind « Asigurarea masei lemnoase sub formă de lemn fasonat pentru producătorii din industria mobilei…;
Din dezbaterile si discutiile purtate cu reprezentantii Ministerului, a Regiei Naționale a Pădurilor si a celorlalte organizatii neguvernamentale din domeniu, prezente, a rezultat si obligativitatea cunoasterii necesarului total anual de masa lemnoasa fasonata pentru producatorii din industria mobilei din Romania.
Avand in vedere ca in prezent nu exista nici o institutie publica a statului, care sa furnizeze aceste informatii s-a stabilit ca datele referitoare la necesarul de masa lemnoasă a producătorilor de mobilă din țară sa fie obtinute direct de la operatorii economici, prin sistemul Camerelor de Comert si Industrie Judetene, cu sprijinul APMR.
Datele preluate de la toti producatorii de mobila interesati in achizitionarea masei lemnoase fasonate pentru anul 2016, vor fi comunicate Ministerului.
In acest context, operatorii economici din industria lemnului, din județul Bacău interesati in achizitionarea masei lemnoase fasonate sunt rugați să completeze anexele 1 si 2, disponibile aici , si sa le trimita la adresa de email office@ccibc.ro.
Termenul limită pentru transmiterea anexelor completate este data de 15.09.2015 .