Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 18 septembrie 2015

Cugetliber.ro. preluat de actualitati.ro, ultimele-stiri.eu: Colaborare în interesul mediului de afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR) au semnat un protocol care vizează întărirea colaborării dintre cele ele, pentru susţinerea şi promovarea în comun a intereselor mediului de afaceri din România, la nivel naţional şi internaţional.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comunicat de presă – Asociația pentru Implementarea Democrației

Întâlnire oficială de lucru între delegația Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, condusă de doamnă Președinte Roxana Mînzatu și reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României.

               Citeste mai mult…

Capital.ro: Schimburile comerciale cu Coreea de Sud au crescut cu 50% în primul semestru

Valoarea schimburilor comerciale ale României cu Coreea de Sud a crescut cu 50% în primele şase luni din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, ajungând la aproape jumătate de miliard de dolari, potrivit datelor Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).

Importurile ajung la aproximativ 238 de milioane de dolari, iar exporturile la 260 de milioane dolari.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comunicat de presă – Ambasada Franței

Regal culinar la a doua ediție a Fete de la Gastronomie!

Cea de-a doua ediție a Fete de la Gastronomie, o serie de evenimente care celebrează gastronomia franceză, va fi organizată în perioada 24-28 septembrie, la București, de către Ambasada Franței în România, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România, Institutul Francez din România și Business France alături de partenerii lor.

               Citeste mai mult…

Stiricovasnamedia.ro: Topul Firmelor 2014, un clasament surprinzător 

Conform tradiției, Camera de Comerț și Industrie Covasna, organizează și în acest an unul dintre cele mai importante evenimente de afaceri locale, ajuns deja la cea de-a XXII-a ediție, respectiv Topul Firmelor.

Într-o conferință de presă susți­nută joi, președitele CCI Covasna, Edler András, a precizat că punctarea și clasamentul firmelor incluse în top se face ținând cont de domeniul de activitate, de mărimea firmei și de o serie de indicatori care au pondere diferită. Între acești indicatori, relevantă este cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat, precum și calitatea de membru CCI Covasna.

               Citeste mai mult…

Brailei.ro: Targ de agricultura la inceput de octombrie la Braila

In perioada 1-4 octombrie 2015 raila va gazdui cea de a XIX-a ediţie a Târgului Naţional “AgriCultura”. Evenimentul este organizat de Camera de Comerţ Brăila, iar locatia aleasa pentru amplasare este în parcarea Promenada Mall.

               Citeste mai mult…

Aradreporter.ro: Peste 14.000 de vizitatori la AGROMALIM 2015

Evenimentul internațional de agricultură, industrie alimentară și ambalaje, Agromalim, desfășurat în perioada 10 – 13 septembrie 2015 la EXPO Arad, a înregistrat un număr record de peste 14.000 de vizitatori din toate regiunile țării, precum și din străinătate.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Sorin Câmpeanu: Salariile profesorilor ar putea fi majorate cu peste 10% de la 1 decembrie, dacă se găsesc fonduri disponibile

Salariile cadrelor didactice ar putea fi majorate cu mai mult de 10%, de la 1 decembrie anul curent, dacă vor fi identificate fonduri disponibile în acest sens, a declarat, joi, ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Câmpeanu, după întâlnirea avută cu sindicatele din învățământ.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Îngrijorată de starea economiei mondiale Fed menține nemodificată dobânda de bază

Banca Centrală a SUA (Federal Reserve-Fed) a decis joi seară să mențină nemodificată dobânda de politică monetară la un nivel apropiat de zero, îngrijorată de starea economiei mondiale, volatilitatea de pe piețele financiare și inflația redusă de acasă, dar a lăsat deschisă posibilitatea unei majorări a costului creditului la finele acestui an, transmite Reuters.

Banca centrală a SUA menține de peste șase ani dobânda de bază la un nivel apropiat de zero, pentru a stimula creditarea, consumul și creșterea economică.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CONFERINŢA MEDIAFAX – Vlăsceanu: Companiile de utilităţi înregistrează pierderi mari din cauza furturilor de energie. Statul nu sprijină recuperarea pagubelor

Companiile de utilităţi înregistrează constant pierderi semnificative cauzate de furturile din reţele de electricitate, potrivit Asociaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), care acuză autorităţile că nu sprijină recuperarea acestor pierderi.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CONFERINŢA MEDIAFAX – Şeful CEZ România: Finalizarea strategiei naţionale este un subiect crucial pentru domeniul energetic

Finalizarea strategiei energetice naţionale este un subiect crucial pentru acest domeniu, care are nevoie de stabilitate şi predictibilitate, a declarat joi, la Mediafax Talks about Energy, directorul general al CEZ România, Martin Zmelik.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: CIFRELE DRAMATICE DIN SPATELE PREZENTĂRILOR, ÎN 2014

Multinaţionale au raportat pierderi de 2 mld. lei, antreprenorii au făcut profit de 14 mld. lei

În ultimii şapte ani multinaţionalele au înregistrat un sold al profitului de 2,5 mld. lei, în timp ce antreprenorii au declarat profituri de 22 de ori mai mari. 
Companiile cu capital stră­in au avut în perioa­da 2008-2014 un sold al pro­fi­­tu­lui net, calculat ca di­fe­­renţă între profitul şi pier­derile nete raportate, de numai 2,5 mld. lei. Acelaşi indicator în cazul an­tre­prenorilor a fost de 55 mld. lei, potri­vit datelor Registrului Comerţului.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Negriţoiu, ASF: Sunt deja oferte pentru preluarea portofoliului Astra

Mai multe companii locale sunt inte­­resate de preluarea unor bucăţi din portofoliul Astra Asi­gu­rări, după ce în cazul asi­gu­rătorului Autoritatea de Su­praveghere Finan­cia­ră (ASF) a decis recent des­chi­derea pro­ce­durii de faliment.

„Decizia privind vân­za­rea porto­fo­liului este lua­tă de lichidator, iar aces­ta va fi ales de in­stanţă. În pre­zent sunt com­panii interesate de por­to­­foliul Astra“, a afirmat Mişu Ne­gri­ţoiu, preşedintele ASF în cadrul emi­siunii ZF Live.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Firmele nu îşi mai ţin banii la bancă pe termen lung

Companiile aveau depozite noi cu scadenţa mai mare de doi ani în lei plasate la bănci în valoare de 9,8 milioane de lei (echivalentul a 2 mil. euro) în luna iulie, la jumătate faţă de luna precedentă, ceea ce reprezintă practic cel mai scăzut nivel din ultimii şapte ani, potrivit datelor BNR.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Costul cu forţa de muncă a accelerat în trimestrul al doilea la 7,7%

România şi-a epuizat resursele interne de muncă. Singura şansă de creştere este deschiderea graniţelor pentru a aduce un milion de moldoveni, ucraineni, sârbi, italieni, spanioli

Dinamica anuală a costului cu forţa de muncă, pe piaţa locală, a ajuns în T2 din 2015 la 7,7%, ceea ce, în opinia economiştilor, are mai multe cauze: creşterea competitivităţii în cazul unor companii, un deficit de candidaţi, primele oferite angajaţilor şi creşterea salariului minim pe economie. Însă creşterea ar putea avea impact pe competitivitatea unor dintre întreprinderi.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE SORIN PÂSLARU, REDACTOR-ŞEF AL ZF

Gardul Ungariei este salvarea băncilor de către state în 2008: fiecare pentru sine

Ungaria a suprataxat multinaţionalele, a desfiinţat fondurile de pensii private obligatorii, a dispus conversia creditelor în franci elveţieni în forinţi, iar acum îşi protejează teritoriul în faţa refugiaţilor cu garduri pe care le va construi inclusiv spre România.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: 6,2 ani va mai dura criza financiară, în opinia românilor

Cota de optimism a românilor a ajuns la cele mai ridicate cote din ultimii şapte ani, dar chiar dacă starea generală se apropie de o zonă de stabilitate, reducându-se tensiunea şi confuzia, românii fac prognoze pentru viitor cu precauţie, arată un studiu realizat de compania de cercetare de piaţă 360insights pentru Business Magazin.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Şeful Vrancart a primit un loc provizoriu în board-ul SIF Banat-Crişana

SIF Banat-Crişana (SIF1) a anunţat ieri pe bursă că Autoritatea de Supraveghere Financiară a avizat modificarea componenţei consiliului de administraţie prin numirea lui Ionel Ciucioi, preşedinte şi director general al producătorului de hârtie Vrancart Adjud (VNC), în funcţia de administrator provizoriu al SIF-ului.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: 23 de pachete de acţiuni, executate silit pe bursă

Un număr de 23 de pachete de acţiuni de pe RASDAQ şi AeRO au fost scoase ieri la vânzare pe bursă prin metoda vânzării speciale la ordin, făcând obiectul unor executări silite. Vânzarea specială la ordin este o operaţiune care se execută atunci când vânzătorul vrea să vândă dintr-un foc un pachet mai mare de 5% din acţiunile unei companii.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: BRD va reduce până pe 31 decembrie dobânda pentru creditele de consum

BRD, a doua bancă din sistem în funcţie de mărimea activelor, va reduce dobânzile pentru creditele de consum de maximum 90.000 de lei.

Astfel, în cazul unui credit de de 20.000 de lei acordat pe o perioadă de cinci ani, dobânda anuală efectivă va fi până la finele anului de 10,07% pentru clienţii care încasează salariul la bancă sau de 11,1% pentru ceilalţi clienţi, în scădere cu 0,73%, respectiv 0,76% faţă de nivelurile anterioare. Totodată, în baza acordului încheiat

             Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Erste a rebalansat portofoliile fondurilor de randament absolut. „În lunile următoare se va testa rezistenţa economiilor dezvoltate“

Societatea de administrare Erste Asset Management a rebalansat portofoliile de investiţii ale fondurilor de randament absolut din clasa You Invest, mărind expunerea pe obligaţiuni în euro şi rezervele de cash şi reducând investiţiile pe pieţele de acţiuni din SUA şi Europa.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Singura companie de IT listată ia credit de la NexteBank

Furnizorul de servicii de training IT Bittnet Systems (simbol bursier BNET) a contractat un plafon de credit de un milion de lei de la NexteBank, destinat finanţării unor livrări de servicii în situaţia unor desincronizări între încasările de la clienţi şi plăţile către furnizori.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Aproape 157.000 de autoturisme second-hand, înmatriculate în România, în primele opt luni (DRPCIV)

Înmatriculările de autoturisme second-hand au înregistrat, în România, o creștere de 12,67%, în primele opt luni ale anului în curs, până la 156.885 unități, comparativ cu aceeași perioadă din 2014, când numărul acestora s-a situat la 139.244 de unități, potrivit statisticii Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/, consultată de AGERPRES.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Robin Sharma la București – evenimentul de business al anului 2015

Robin Sharma, unul dintre cei mai importanți specialiști din lume în domeniul leadership-ului, recunoscut la nivel global ca autor a 15 bestsellere internaționale, a susținut seminarul cu tema ‘Best performance tactics for success’ la Hotelul Alexander, din București.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIF Transilvania sprijină fuziunea BVB cu Sibex

Reporter: Cum apreciaţi, din punct de vedere al SIF Transilvania, apariţia Legii nr. 74/2015 privind administratorii de fonduri de investiţii alternative (FIA) şi a regulamentului de aplicare a legii?

Mihai Fercală: Este clar că Autoritatea de Supraveghere Financiară este preocupată în mod constant de modernizarea cadrului legislativ de funcţionare a pieţei de capital. Atât Legea, cât şi Regulamentul său de aplicare se înscriu în acest demers. Credem că punerea în aplicare a orientărilor şi recomandărilor elaborate de către Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) la nivelul pieţei de capital româneşti trebuie să ţină seama de specificul şi condiţiile de formare a societăţilor de investiţii financiare din România.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: Banca Elveţiei ţine dobânda la -0,75%

Moody’s: “O majorare a dobânzii Fed nu va avea impact semnificativ asupra dobânzilor sau monedelor ţărilor dezvoltate”Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a decis, ieri, să menţină dobânda de politică monetară la nivelul minim record, semnalând că moneda naţională – francul-, încă este supraevaluată.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: SIBEX

Participanţii, cu ochii pe piaţa americană

Pe piaţa Sibex, în prima jumătate a şedinţei de joi, participanţii au stat din nou în expectativă, implicarea speculativă fiind redusă. La ora 17.00, se înregistrau 17 contracte, cu o valoare de 273.000 lei. Şedinţa păstra coordonatele zilei precedente, participanţii aşteptând de această dată concluziile şedinţei de două zile a Băncii Centrale Americane, “miza” cea mare fiind ridicarea dobânzii de referinţă din SUA.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB/ PRIME TRANSACTION:

“Bursa, a doua zi consecutivă cu variaţii de preţ foarte mici”

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în apreciere, pe fondul unei lichidităţi crescute faţă de ziua anterioară, de 28,09 milioane de lei.

Raportul zilnic realizat de Prime Transaction reţine: “Bursa a marcat a doua zi consecutivă cu variaţii de preţ foarte mici, în linie cu majoritatea pieţelor occidentale, în aşteptarea deciziei de politică monetară a FED din această seară (seara trecută, n.r.). Lichiditatea a crescut până la 6,34 milioane de euro, dintre care 6,2 milioane în tranzacţii cu acţiuni şi 115.000 cu structurate.”

           Citeste mai mult…

Economica.net: Mecanismul European de Stabilitate ar putea vinde obligaţiuni non-euro în 2016

Mecanismul European de Stabilitate (MES), ‘zidul de protecţie’ al finanţelor Europei, ar putea vinde obligaţiuni în alte monede decât euro pentru prima dată în 2016, cu intenţia de a-şi extinde gama de împrumuturi la trei ani de la crearea sa, a declarat, joi, directorul său financiar, Christophe Frankel, transmite Bloomberg.

Alte agenţii şi creditori instituţionali ai Uniunii Europene, precum Banca Europeană de Investiţii şi banca germană de dezvoltare KfW Group, au emis deja obligaţiuni în alte monede, precum dolarul american.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Se schimbă legea prin care străinii pot cumpăra teren în România. Piaţa este blocată

La mai puţin de un an de la intrarea în vigoare a legii care reglementează tranzacţiile cu terenuri agricole pe persoană fizică, două proiecte de acte normative sunt pe cale să modifice modul în care străinii cumpără teren în România. Între timp, mii de proprietari nu pot beneficia de propriile terenuri.

Pe masa parlamentarilor există în momentul de faţă două proiecte de acte normative prin care se doreşte să se aducă modificări la controversata Lege care permite cetăţenilor străini persoane fizice să cumpere teren agricol în România (Legea 17/2014).

             Citeste mai mult…

Economica.net: Motorină la 4,84 lei, tot weekend-ul. 

În staţiile Petrom, motorina se va ieftini cu 3 bani, iar benzina cu 6 bani.

Petrom ieftineşte cu 3 bani motorina şi 6 bani benzina, în cadrul promoţiei de weekend care durează până în octombrie. În cea mai ieftină staţie din ţară, cea din Odorheiul Secuiesc, Strada Rackozi Ferenc, motorina va costa, de azi, ora 23.00, până duminică, la aceeaşi oră, 4,84 lei. Benzina va fi 5,11 lei.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Fondurile de pensii au pierdut 200 de milioane de lei din cauza prăbuşirii burselor în august

Cele şapte fonduri de pensii private obligatorii au pierdut în luna august peste 186 milioane de lei (peste 42 mil. euro) din cauza prăbuşirii cotaţiilor acţiunilor din portofoliile lor. Alte peste 13 milioane de lei au fost pierdute din cauza obligaţiunilor corporatiste. Rentabilitatea fondurilor a scăzut cu peste 1%.

Ratele anualizate ale rentabilităţilor celor şapte fonduri de pensii cu contribuţie obligatorie administrate privat au scăzut cu până la 1,16% în august faţă de iulie 2015, potrivit datelor centralizate de Autoritatea de Supraveghere Finaciară (ASF).

             Citeste mai mult…

Evz.ro: AUTOSTRADA Sebeș – Turda: Cauzele care au dus la întârzierea lucrărilor. VEZI pe unde ar trebui să se poată circula din martie 2016

Contractele de lucrări ale proiectului “Construcția Autostrăzii Sebeș – Turda” sunt de tip proiectare și execuție, iar în conformitate cu prevederile Contractului, Antreprenorul trebuie să proiecteze și să execute lucrările aferente. Astfel, în cadrul acestora este prevăzută o perioadă de 4 luni pentru realizarea proiectării și o perioadă de 18 luni pentru realizarea execuției lucrărilor, se menționează într-un comunicat emis de Compania Naționașă de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

            Citeste mai mult…

Evz.ro: EVZ EXCLUSIV. Ce le-ar putea pregăti Guvernul producătorilor de petrol şi gaze

Nivelul mediu al redevențelor este în prezent de circa 8%, ușor sub media europeană.

Companiile de petrol și gaze ar putea fi taxate suplimentar de la 1 ianuarie 2016. Draftul noii legi a redevențelor va fi lansat în dezbatere publică în acest an

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Profilul turiştilor de pe litoral: 20% certăreţi, 80% mulţumiţi. Cum se comportă „frustratul“ şi „relaxatul“

Turiştii „low-cost“ îşi iau cazare fără mese incluse, apoi mănâncă pe plajă, spun hotelierii Hotelierii îi clasifică pe vizitatorii staţiunilor de pe malul românesc al Mării Negre în categorii de la „supărăcioşi“ sau „mofturoşi“ la „relaxaţi“ şi „entuziaşti“. Conducerea Federaţiei Patronatelor din Turism (FPTR) a anunţat joi, în deschiderea Bursei de Turism Litoral 2015, că a încercat identificarea tipurilor de turişti care vin pe litoralul românesc pentru a putea fi oferite serviciile pe care şi le doreşte fiecare.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Liderii patronatelor din turism apreciază că introducerea voucherelor de vacanţă va atrage mai mulţi vizitatori

Mohammad Murad, liderul FPTR, estye convins că litoralul românesc poate atrage mai mulţi turişti Federaţia Patronatelor din Turism anunţă că preţurile pachetelor pe litoral de anul viitor vor rămâne la nivelul celor de acum, iar introducerea voucherelor de vacanţă va conduce la creşterea numărului de turişti români, notează Adevărul Financiar. Cu un sezon considerat foarte bun pe 2015, hotelierii îşi fac deja planuri pentru anul viitor. Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism (FPTR), Mohammad Murad, citat de adevarulfinanciar.ro, susţine că anul acesta numărul turiştilor pe litoral a crescut cu 15-20%.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: BVB a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de joi

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de joi, iar valoarea tranzacţiilor s-a situat la 28,096 milioane de lei (6,347 milioane de euro).

Schimburile cu acţiuni au totalizat 27,552 milioane de lei (6,224 milioane de euro), iar cele cu certificate 543.556 lei (122.790 euro).

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Sistemul cardului de sanatate areprobleme de functionare: Ce sfaturi da CNAS catre medici

Incepand cu ora 6.55, vineri, 18.09.2015, la sistemul de card – CEAS a aparut o defectiune. Echipa de suport lucreaza la remedierea acestei defectiuni”, anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) pe site-ul propriu. Pana la remediere, CNAS recomanda furnizorilor de servicii medicale introducerea cardului in cititor si tastarea PIN-ul de catre asigurat, sistemul IT find pregatit sa pastreze amprenta de timp si numarul de card folosit. De la momentul repunerii in functiune a sistemului CEAS, care va fi anuntat de CNAS, serviciile efectuate si operate in aplicatie de furnizori vor trebui incarcate Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS) in limita a 72 de ore.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Gabriel Biris: Solutia adoptata in Noul Cod Fiscal creste semnificativ sarcina fiscala

Fiscalizarea muncii este mult prea mare in cazul veniturilor din salarii si mult prea mica in cazul altor tipuri de venituri. Conformarea voluntara este redusa, iar munca la negru omniprezenta in Romania”, a explicat joi Gabriel Biris in cadrul unui seminar organizat de Finmedia. Biris a propus si cateva solutii care sa reformeze actualul sistem fiscal care “ia mult de la putini in loc sa ia putin de la multi”.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Radulescu, Banca Transilvania: Noul Cod Fiscal si Legea Salarizarii vor duce la cresterea deficitului iar BNR va reactiona, stimuland viteza de circulatie a banilor. Estimam un leu apreciat pana la 4.28/eur in urmatorii doi ani

Romania intra intr-un nou ciclu economic de crestere, iar Noul Cod Fiscal si Noua Lege a Salarizarii vor avea  impact semnificativ atat asupra investitiilor si consumului, cat si asupra echilibrelor din economie. “Ma astept ca deficitul de cont curent sa creasca si Banca Centrala sa reactioneze la prevederile acestui nou Cod Fiscal”, a spus joi Andrei Radulescu, economistul sef al Bancii Transilvania, in cadrul unui seminar pe teme economice organizat de Finmedia. Potrivit economistului sef al BT, leul s-ar putea aprecia pana la 4,28 lei in 2017, iar cresterea economica ar urma sa urce la 4.8% in 2016 si 5.6% in 2017. Vezi prezentarea pe care Andrei Radulescu a avut-o joi la seminar.

            Citeste mai mult…

Gandul.info: După ce i-a pus pe românii fără venituri pe lista neagră a Fiscului, Guvernul le face un cadou amatorilor de yahturi şi maşini de lux

Noul Cod Fiscal le impune românilor fără venituri să plătească CASS, dar îi avantajează pe cei care vor să îşi achiziţioneze bunuri de lux. Pasionaţii de yahturi sau de maşini cu motoare de peste 3.000 centimetri cubi, cei ce îndrăgesc bijuteriile şi hainele luxoase de blană, precum şi vânătorii împătimiţi se numără între categoriile favorizate de noul Cod Fiscal, valabil din 2016. Noul Cod prevede eliminarea supra-accizelor pentru produse de lux şi cafea, introduse acum doi ani, pentru a acoperi pierderile la buget din cauza reducerii TVA la pâine. „Erau încasări prea mici şi o sarcină administrativă prea mare”, motivează pentru gândul surse din Finanţe eliminarea supra-accizei la produsele de lux. Ca un detaliu, în clubul exclusivist al vânătorilor se numără şi socrul premierului Ilie Sârbu, precum şi fostul premier Adrian Năstase.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: LOTERIA BONURILOR FISCALE: Extragerea pentru bonurile din august va avea loc duminică

Extragerea Loteriei fiscale pentru bonurile emise în luna august va avea loc duminică, 20 septembrie, ora 17:15, fondul de premiere fiind tot de un milion de lei, cu cel mult 100 de premii acordate, a anunţat vineri Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Duminică va fi organizată prima etapă de selecţie care va consta în extragerea din urne a bilelor care vor desemna ziua şi valoarea bonurilor câştigătoare. După centralizarea cererilor de revendicare a premiilor, dacă numărul acestora este mai mare de 100, va fi organizată cea de a doua extragere, pentru determinarea a maximum 100 de bonuri câştigătoare, se arată într-un comunicat al MFP.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ce spune ING despre impactul trimiterii în judecată a premierului asupra leului

Evenimentele politice, precum trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta, acuzat de corupţie, au un impact limitat asupra cursului leului, care s-a apropiat de marja inferioară a intervalului de stabilitate al BNR, de 4,3800-4,5200 lei/euro, potrivit economiştilor ING Bank România.

De asemenea, ING consideră că leul are potenţial de întărire vineri, ca urmare a deciziei Rezervei Federale a SUA de a menţine dobânda de politică monetară, dar un trend de întărire a monedei naţionale este limitat.

            Citeste mai mult…

Realitatea.net: Bogdan Neacșu, Garanti Bank: Colaborare între bănci și ANAF, pentru verificarea clienților

Bogdan Neacșu, director general adjunct în cadrul Garanti Bank, susține că cel mai important proiect din domeniul bancar, care a început în urmă cu un an, este colaborarea cu ANAF, pentru a verifica situațiile financiare ale clienților și pentru a-i încadra în anumite standarde.

Adjunctul Garanti Bank susține că posibilitatea de a verifica veniturile clienților prin surse publice este un lucru important, care a început să se manifesteze de puțin timp, făcând referire la bazele de date ale Fiscului.

            Citeste mai mult…

Stiritvr.ro: Gaze naturale mai ieftine de la jumătatea anului viitor

România nu mai are nevoie de gaze din import: spunem “nu” gazelor ruseşti şi, de la jumătatea anului viitor, vom vedea şi scăderi de preţ cu 10 procente. Anul acesta importăm doar 3 la sută din necesar, restul e asigurat din producţie internă. Veştile sunt bune pentru populaţie, dar pentru industrie sunt catastrofale: excedentul de gaz metan e provocat de prăbuşirea sectorului industrial.

             Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor