Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 8 octombrie 2015

Curier.ro, preluat de ziare.com: Administraţia locală nu oferă nimic unui investitor 

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, la Piteşti:

Camera de Comerţ şi Industrie Argeş a organizat, ieri, o conferinţă cu tema „Economia argeşeană – provocări şi oportunităţi“. Alături de George Caval, preşedintele acestei instituţii, au fost prezenţi Mihai Daraban – preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Traian Caramanian – Secretarul General al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi Florin Tecău – preşedintele CJ Argeş. Întîlnirea de la Piteşti face parte dintr-un plan mai vechi al CCIR, de a vizita toate Camerele din ţară

Citeste mai mult….

Ziarulargesul.ro, preluat de ziare.com, stirimuntenia.net, i-ziare.ro: La CCI Argeş au poposit şefii, dar fără soluţii concrete pentru mediul de afaceri

Într-un periplu anunţat ce vizează mai toate judeţele din ţară, şefii Camerei de Comerţ şi Industrie România au poposit ieri la CCI Argeş şi au subliniat câteva dintre problemele economice cu care ne confruntăm. Din păcate, nu au venit şi cu soluţii.

Citeste mai mult….

Ziarulargesenilor.ro: Presedintele Camerei de Comert, in Arges! Firmele autohtone “pierd teren”! “Rutina economica”, in Romania!

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban, a fost astazi prezent in judetul Arges, alaturi de secretarul general al CCI, Traian Caramanian, tinand o conferinta de presa alaturi de George Caval, noul presedinte al CCI Arges.

Citeste mai mult….

Bzb.ro: Peste 1.300 de firme braşovene vor primi premii pentru activitatea din 2014

1.300 de firme braşovene vor fi premiate, pe 15 octombrie, în cadrul Topului Naţional al Firmelor, faza judeţeană, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Braşov. Firmele admise în acest top au avut, anul trecut, profit din exploatare, o cifră de afaceri de minim 100.000 de lei pentru microîntreprinderi şi de minim 250.000 lei pentru celelalte entităţi.

Citeste mai mult….

Graiulsalajului.ro: Zalăul a fost gazda Summitului de Integritate pentru Prosperitate

Summitul de integritate pentru prosperitate, proiect co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul specific “Prevenirea și Combaterea Infracționalității”, a ajuns ieri în cea de-a patra sa etapă la Zalău, reunind personalități de vârf din mediul antreprenorial și oameni de afaceri. Evenimentul a fost organizat de Transparency Internațional România, Asociația Română pentru Transparență, Griffiths School of Management și Rotary International – Rotary District 2241 Romania & Republica Moldova. Obiectivul este promovarea unui model de antreprenori pe care tinerii antreprenori să-l poată integra exemplului propriu. Conferința a fost deschisă de dr. ec. Vasile Pădurean, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Județului Sălaj, care a subliniat cât de important este pentru mediul de afaceri și pentru economie un comportament antreprenorial integru.

Citeste mai mult….

Adevarul.ro: Oportunităţile de afaceri din Oradea, promovate la un târg internaţional din Germania

Targul Expo Real 2015 Oradea îşi promovează oportunităţile de afaceri la Târgul Internaţional de Imobiliare şi Investiţii Expo Real 2015, ce are loc în perioada 5 – 7 octombrie, la Munchen. În cadrul acestui târg, unde România are un stand rezervat, Eurobusiness Parc Oradea îşi prezintă oportunităţile de investiţii pentru companiile care vor să vină în Oradea şi facilităţile acordate de administraţia locală celor care aleg să-şi dezvolte afacerile în parcurile industriale din oraş. Oradea este reprezentată la Expo Real 2015 de către Delia Ungur, directorul general al Eurobusiness Parc, şi Liana Boangiu, manager resurse umane.

Citeste mai mult….

Ziaruldeiasi.ro: Camera de Comerţ vrea să afle care sunt cele mai căutate meserii din judeţ

Camera de Comerţ şi Industrie încearcă să identifice profesiile la mare căutare în economia judeţului pentru a lansa noi cursuri de formare profesională. „Vom lansa o amplă acţiune de identificare a nevoii reale de formare a resursei umane necesare economiei judeţului

Citeste mai mult….

Monitoruldevaslui.ro: Creste numãrul participantilor la Festivalul Vinului de la Vaslui

Primãria Vaslui, Consiliul Judetean Vaslui si Camera de Comert, Industrie si Agriculturã (CCIA) Vaslui sunt in plinã activitate de organizare a Festivalului Viei si Vinului. Panã la aceastã datã, pe lista participantilor care au confirmat prezenta la festival au fost trecuti producãtori din judetele Iasi, Vrancea, Buzãu si din Republica Moldova. Organizatorii isi doresc ca evenimentul din acest an sã reprezinte un „cap de pod” pentru urmãtoarele editii, astfel incat manifestarea sã se inscrie, din start, cu succes pe harta evenimentelor de profil din Romania. „Va iesi, cu sigurantã, o treabã bunã. Vasluiul are traditie in vinificatie si putem aminti vinurile de exceptie care se fac la Tutova, Berezeni sau Bunesti-Averesti. Avem agenti economici care exportã in China peste un milion de sticle de vin si concureazã cu cele mai bune vinuri europene.

Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Gabriel Biriș: Investițiile sunt la minime istorice; punem gaz pe foc, în loc să le stimulăm

Investițiile sunt la minime istorice, iar autoritățile ar trebui să încurajeze stimularea acestora, a declarat, joi, Gabriel Biriș, partner Biriș Goran, într-o conferință pe fiscalitate.

“Modul în care se transferă bunăstarea nu este unul care să genereze foarte mult optimism. Noi în această fuziune creată de o aparentă bunăstare deja am început să repetăm greșelile trecutului. Adică punem gaz pe foc, în loc să stimulăm investițiile. În toate raportările cu privire la nivelul investițiilor o să vedeți că sunt la minime istorice. Anul trecut a fost groaznic, anul acesta e un pic mai bun, dar e un pic mai bun pentru că se raportează la ceva groaznic”, a explicat avocatul.

Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Românii au la dispoziție 1.687 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European

Angajatorii din Spațiul Economic European /SEE/ oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 1.687 de locuri de muncă vacante, cu 278 mai multe față de săptămâna precedentă, informează Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă /ANOFM/.

Românii interesați să lucreze în Spațiul Economic European pot opta pentru Spania, unde angajatorii oferă cele mai multe locuri de muncă — 801, la fel ca săptămâna precedentă, însă 800 sunt pentru muncitori necalificați în agricultură și un loc pentru un maseur.

Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Gazprom amână proiectul Turkish Stream din cauza tensiunilor dintre Rusia și Turcia

Grupul rus Gazprom a anunțat miercuri că proiectul gazoductului Turkish Stream va fi amânat în condițiile tensiunilor dintre Moscova și Ankara din cauza intervenției Rusiei în conflictul din Siria, transmite AFP.

Conducta Turkish Stream ar urma să traverseze Marea Neagră până la granița dintre Turcia și Grecia, de unde ar putea ajunge la consumatorii din sudul Europei. Conform acordului preliminar convenit în luna decembrie 2014 între Gazprom și compania turcă Botas, capacitatea totală a întregului proiect Turkish Stream este estimată la 63 de miliarde de metri cubi pe an, dintre care 43 de miliarde de metri cubi ar fi pentru Turcia.

Citeste mai mult….

Economica.net: Listarea OMV Petrom la Londra, după majorarea preţului la petrol – şeful FP

Fondul Proprietatea (FP) aşteaptă majorarea preţului la petrol şi apariţia de oportunităţi pentru listarea unor acţiuni OMV Petrom la Bursa de la Londra, a afirmat, miercuri, directorul FP, Greg Konieczny, transmite Bloomberg.

Acţionarii OMV Petrom au aprobat listarea secundară a OMV Petrom pe Bursa de Valori din Londra prin emisiune de certificate de depozit, având la bază acţiuni suport, această aprobare fiind valabilă până la data de 31 decembrie 2016, potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Citeste mai mult….

Economica.net: INS: Veniturile medii ale populaţiei s-au situat la 2.655 lei, iar cheltuielile la 2.314 lei, în T2

Veniturile totale medii lunare ale unei gospodării din România s-au situat, în al doilea trimestru, la valoarea de 2.655 lei, în timp ce cheltuielile s-au ridicat, în medie, la 2.314 lei, cea mai mare parte fiind orientată către consum, impozite şi contribuţii, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri.

Citeste mai mult….

Economica.net: Kazahii vor să ne furnizeze tot uraniul de care are nevoie România pentru funcţionarea Centralei Nucleare de la Cernavodă

Oficiali din Kazakhstan au transmis omologilor săi din România că statul kazah este dispus să furnizeze orice cantitate necesară de uraniu pentru centrala atomoelectrică de la Cernavodă. Oficialii statului român au luat notă de propunerea kazahilor, însă deocamdată, prioritară este producţia internă.

Citeste mai mult….

Bursa.ro: Opt indici BVB au deschis în urcare

Opt din cei nouă indici de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în urcare şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, creşteau cu 0,61%, la 7.041,31 puncte, iar indicele BETPlus urca cu 0,58%, la 1.038,55 puncte.

Noul indice BET Total Return, introdus pe 23 septembrie, se aprecia cu 0,61%, la 8.020,17 puncte.

Citeste mai mult….

Bursa.ro: INS:

Cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut cu 11,2%

În luna august 2015, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut cu 8,9% faţă de luna iulie 2015 şi cu 11,2% faţă de luna august 2014, potrivit unui raport INS.

În luna august 2015 cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut cu 7732 tone (-8,9%) faţă de luna precedentă.

Citeste mai mult….

Bursa.ro: DACĂ AUTORITATEA NU VA ÎNCEPE ACŢIUNILE ÎN ÎNCETARE

Debitorii vor să deschidă proces penal împotriva ANPC

Clienţii bancari intenţionează să acţioneze în judecată, pe latura penală, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), dacă aceasta din urmă nu va demara acţiunile în încetare împotriva băncilor.

Anunţul consumatorilor vine din partea Grupului de acţiune al debitorilor în franci elveţieni (CHF), care a demarat demersurile pentru acţiunile în încetare.

“Îi vom ataca penal conform art. 298 – Neglijenţa în serviciu, din Codul Penal”, avertizează unul dintre clienţi.

Citeste mai mult….

Bursa.ro: PROFESORUL MIRCEA COŞEA:

“Consumăm mai puţină energie pentru că s-au închis întreprinderi, nu că suntem mai eficienţi”

Creşterea economică şi consumul de energie din ţara noastră au fost decuplate începând cu anul 1998, iar intensitatea energetică a economiei, măsurată prin consumul de energie primară pe unitate de produs intern brut, a scăzut în mod substanţial, arată un raport al ANRE (reglementatorul pieţei noastre de energie).

După contracţiile mari ale consumului de energie şi economiei în anii 1990, PIB-ul a crescut cu 53% în perioada 2000-2011, în timp ce cererea de energie a rămas aproape constantă, menţionează documentul, subliniind că acest lucru a fost cauzat în mare parte de ajustările structurale ale economiei spre o valoare adăugată a producţiei şi serviciilor mai mare şi îmbunătăţirii semnificative a eficienţei energetice în industrie.

Citeste mai mult….

Bursa.ro: Repetenţii la absorbţia de fonduri nu pot fi premianţi la cote de imigranţi

Marile puteri europene s-au supărat, ne-au certat, ne-au şi ameninţat uşor şi în final ne-au impus ce şi cum să facem în ceea ce priveşte primirea, cazarea şi integrarea imigranţilor. Îndărătnicia liderilor autohtoni, care se blocaseră la o cifră fixă, undeva la 1600 de imigranţi, nu a fost privită cu ochi buni în principalele cancelarii ale ţărilor care compun Uniunea Europeană. Acest lucru dovedeşte în mod evident că Europa nu înţelege exact cum funcţionează guvernarea la Bucureşti sau se face că nu înţelege. Să pretinzi de la o ţară codaşă la absorbţia de fonduri europene – adică la primit bani – să fie premiantă şi foarte deschisă în materie de cazat imigranţi – adică la cheltuit bani – este uşor cinic şi dovedeşte că te interesează mai mult soarta unor cetăţeni din afara graniţelor UE decât a unora din interiorul lor.

Citeste mai mult….

Bursa.ro: SIBEX

Volumele de pe ATS continuă să se îmbunătăţească

La Sibex, şedinţa de la mijlocul săptămînii a reconfirmat creşterea interesului participanţilor pentru unele societăţi tranzacţionate pe sistemul alternativ administrat de Sibex, dar şi adâncirea crizei segmentului futures, care pare părăsit de jucători. Conform datelor de la ora 17.30 (cu jumătate de oră înainte de închiderea pieţei spot) se observa un total de 9593 de acţiuni tranzacţionate, cu o valoare de 3165 de lei.

Citeste mai mult….

Bursa.ro: BVB

Indicii, în urcare, pe un rulaj de 11,97 milioane de euro

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri apreciindu-se, pe fondul unei lichidităţi cres¬cute faţă de ziua anterioară, de 52,88 milioane de lei (11,97 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de Prime Transaction menţionează: “Valoarea tranzacţiilor de la BVB a înregistrat un reviriment în şedinţa de astăzi (ieri, n.r.), ajungând până la 11,9 milioane de euro, dintre care 11,7 milioane pe piaţa de acţiuni. În ciuda tranzacţiilor mai mari, indicii au rămas în apropierea valorilor de marţi. (…) Singurul indice pe minus a fost BET-FI, cu o scădere de 0,11%”.

 Citeste mai mult….

Capital.ro: Amenzi de 1,5 milioane de lei pentru munca la negru

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare de 1.510.800 de lei şi a depistat 124 de persoane care lucrau fără forme legale într-o săptămână

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 28 septembrie – 02 octombrie 2015, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 343.363 de euro, adică  1.510.800 de lei. Au fost depistate 124 persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 21 erau din judeţul Bihor şi 13 din judeţul Braşov.

Citeste mai mult….

Digi24.ro: Munca de acasă, tot mai populară în România

Ca urmare e evoluției tehnologice, a dorinței de păstra un echilibru între muncă și viața personală, dar și din dorința de a câștiga mai mulți bani, tot mai multe persoane aleg să muncească pe cont propriu, ca freelanceri. Ei nu au niciun angajament pe termen lung cu nicio companie. În SUA, studiile arată că numai în 2014, zeci de mii de americani au ales să muncească de acasă. În România, tot mai mulți tineri, veniți de pe băncile facultății, aleg să lucreze de acasa

Citeste mai mult….

Digi24.ro: BIZIDAY. Românii, mai atenți cu banii

Românii sunt mai atenţi la bani şi şi-ar dori să fie şi mai atenţi, doar că le lipseşte cultura în acest sens. De exemplu, mulţi ar vrea să ştie cum să economiseşti fără să apelezi la ajutorul băncilor şi cât de profitabil ar fi să cumperi de exemplu un apartament pe care să îl închiriezi. În momentul de faţă, o treime dintre români economisesc regulat pentru viitorul familiei.

Românii au devenit tot mai atenţi la cheltuielile zilnice şi lunare. Unii renunţă la maşină cel puţin o zi pe săptămână ca să meargă cu transportul în comun, alţii au început să gătească mai des acasă. Indiferent de metodele abordate, este clar că românii sunt tot mai precupaţi să facă economii. În total, o treime dintre români economisesc regulat pentru viitorul familiei.

Citeste mai mult….

Digi24.ro: Fermierii vor subvenții ca să-și vândă produsele în supermarketuri

Fermierii români privesc cu reticenţă proiectul de lege adoptat de senatori, care obligă marile magazine să aibă la raft carne, legume şi fructe româneşti în proporţie de 51%. Deşi spun că iniţiativa este una bună, cei mai mulţi cred că va fi greu de pus în practică. Asta pentru că aduce după sine mai multe costuri, cu transportul şi ambalarea produselor. Ei vor subvenţii de la stat pentru acoperirea acestor cheltuieli. Până atunci, cei mai mulţi preferă să-şi vândă marfa tot în pieţe.

Citeste mai mult….

Evz.ro: PE CINE va afecta legea falimentului personal!

Legea falimentului personal nu va afecta tot volumul pieţei imobiliare, cu atât mai mult cu cât randamentele investiţionale sunt bune.

„Ideea de scădere a creditării ca urmare a intrării în vigoare a Legii falimentului personal este una dintre temele care pot alimenta fricile. Piaţa a depăşit un anumit nivel psihologic de încredere, iar acesta va alimenta o creştere a pieţei imobiliare. Sigur că finanţarea este un element cheie în susţinerea tranzacţiilor care mai departe generează creşterea construcţiilor. Nu cred că o astfel de modificare legislativă va modifica de-a dreptul tot volumul pieţei imobiliare şi, oricum, nu pe termen lung”, a spus Răzvan Cuc, director regional RE/MAX România, într-o conferinţă de specialitate, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult….

Ziare.com: Romanii, datori pana-n gat: Un proiect dezamagitor destinat restantierilor la banci

Guvernul ar urma sa garanteze jumatate din datoria convertita in lei pe care o au romanii care au luat credite imobiliare in valuta, insa acest proiect de lege este nesustenabil.

Ideea a fost prezentata in aceasta saptamana in Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor si presupune ca statul sa acorde garantii pentru jumatate din suma, daca un client care a contractat un credit il converteste in lei.

Citeste mai mult….

Zf.ro: ANALIZĂ ZF

Un deceniu de la privatizările strategice din energie. Ce am câştigat şi ce am pierdut: România are facturi duble la curent, gaze şi benzină, în schimb a câştigat „calitate şi dialog“

Investiţiile, transferul de know-how şi managementul depolitizat sunt câştigurile cedării utilităţilor. 

Perioada 2004-2005 România a trecut prin cel mai important val de privatizări din domeniul energetic, deschizând unul dintre cele mai puternice sectoare de activitate pentru investitorii străini în scopul atragerii de investiţii.

Şi atunci, dar şi acum, România ocupă o poziţie forte la nivel european în ceea ce priveşte resursele disponibile, fiind al cincilea cel mai mare producător de petrol şi gaze şi având un mix energetic de invidiat. Niciunul din­tre aceste atribute nu a transformat-o într-o forţă, iar privatizarea pe bucăţi a sectorului energetic şi spargerea aces­tuia poate fi una dintre explicaţii.

Citeste mai mult….

Zf.ro: Preţurile cerute de proprietarii apartamentelor din Bucureşti au crescut cu 1,5% în T3

Preţurile solicitate de proprietarii apartamentelor din Bucureşti au crescut cu 1,5% în trimestrul al treilea, faţă de precedentele trei luni, suma medie fiind de 59.140 euro

Citeste mai mult….

Zf.ro: OPTIMISMUL EXAGERAT DEVINE MODERAT

INS reconfirmă reducerea ritmului de creştere economică în T2: agricultura cade, iar industria, construcţiile şi comerţul stagnează

Avansul de doar 0,1% în T2 faţă de T1 este cel mai redus din ultimele patru trimestre, fiind influenţat puternic de agricultură, care a căzut cu 7,8%, de industrie, care s-a contractat cu 0,7% şi de construcţii şi comerţ, unde scăderea a fost de 0,3% respectiv 1,4%.

Citeste mai mult….

Zf.ro: Carrefour a revenit în joc, expansiunea din ultimul an aducând un plus de 15% în S1

Carrefour România, cea mai mare companie deţinută de gigantul francez pe piaţa locală, a terminat primul semestru cu afaceri de 2,3 mld. lei, cu 15% mai mari decât în perioada similară din 2014, avans ce aminteşte de vremurile de boom.

Avansul a fost însă susţinut în principal de expansiunea puternică din ultimul an, când au fost inaugurate trei hipermarketuri şi zece magazine de proximitate.

Compania Carrefour România operează hipermar­keturile Carrefour şi este responsabilă pentru alimentarea magazinelor de proximitate în franciză deschise sub brandurile Express şi Contact.

Citeste mai mult….

Zf.ro: „Promisiune electorală“ la Fondul Proprietatea: Templeton oferă un dividend constant pentru încă doi ani

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprie­tatea, cere un nou mandat de doi ani din partea acţionarilor şi le promite că va menţine neschimbată valoarea distribuţiilor de capital, la 0,05 lei/acţiune, neimpozabil.

Citeste mai mult….

Zf.ro: România a ajuns la o pondere de 42% a salariului minim în salariul mediu

Cu toate acestea, cel mai prost plătiţi angajaţi români câştigă de şase ori mai puţin decât salariaţii „săraci” ai Franţei.

Ritmul rapid de creştere a salariului minim pe economie din ultimii ani prin hotărâri de guvern a făcut ca ponderea acestuia în salariul mediu să crească semnificativ, de la circa 30% la începutul anului 2008 până la 42% în prezent. Astfel, cel mai prost plătiţi angajaţi din România câştigă astăzi câte 237 de euro brut pe lună (faţă de un salariu mediu pe economie de circa 560 de euro), în timp ce angajaţii cu salarii minime din Franţa primesc, în medie, câte 1.500 de euro brut pe lună (şi care reprezintă aproape jumătate din salariul mediu).

Citeste mai mult….

Zf.ro: ÎN CIFRELE CUI SĂ MAI CREDEM?

Prognozele economice ale FMI sunt o loterie mai ales în criză, însă experţii Fondului sunt mai buni decât cei ai băncilor centrale

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a revizuit pentru a patra oară în ultimul an prognoza de creştere a economiei mondiale. Investitorii se simt lăsaţi în ceaţă de Rezerva Federală americană, iar Banca Centrală Europeană introduce cenzura în privinţa a ceea ce pot spune, relevant pentru pieţe, membrii boardului executiv. Marii „forecasteri“ şi băncile centrale au o problemă de încredere.

Citeste mai mult….

Zf.ro: ASF caută un lichidator provizoriu pentru Astra Asigurări

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat pe site-ul propriu un anunţ prin care „invită“ practicienii în insolvenţă să depună, până azi oferte pentru rolul de lichidator al Astra Asigurări, companie în cazul căreia a cerut în instanţă deschiderea procedurii de faliment.

Lichidatorul numit de ASF va fi unul provizoriu, dreptul de numire a unui practician în insolvenţă cu rol de lichidator aparţinând instanţei judecătoreşti. Totuşi, o decizie privind numirea unui lichidator de către ASF nu a fost hotărâtă definitiv.

 Citeste mai mult….

Zf.ro: CUM ARATĂ CREDITAREA DE RETAIL DE PESTE 20.000 DE LEI ÎN LUNA AUGUST:

Numărul restanţierilor s-a diminuat într-un an cu 8.000, însă ratele neplătite la timp au crescut

Aproape 175.000 de clienţi persoane fizice aveau la finele lunii august rate restanţe în valoare de 6,3 miliarde de lei (echivalentul a 1,4 mld. euro) în contul creditelor de valori mari contractate de la bănci, potrivit datelor de la Centrala Riscului de Credit (CRC).

Citeste mai mult….

Zf.ro: Investitorii au început să-şi marcheze profitul la Oltchim Vâlcea

Acţiunile combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT) erau ieri în scădere cu 3%, acesta fiind primul declin după ce în cele cinci zile anterioare compania a crescut pe bursă neîntrerupt cu variaţia zilnică maximă, dublându-şi capitalizarea.

Citeste mai mult….

Zf.ro: BNR: Falimentul Astra nu prezintă risc de contagiune în sectorul bancar

Falimentul Astra Asigurări nu va avea efecte semnificative asupra sistemului bancar local, riscul de contagiune prin intermediul expunerilor directe în sistemul bancar fiind scăzut. Cea mai mare parte a conturilor şi depozitele Astra sunt plasate la o singură bancă, însă valoarea acestora este redusă.

Citeste mai mult….

Zf.ro: Vârf de plată de peste 7 miliarde de lei pentru Trezorerie la sfârşitul lunii octombrie

Ministerul Finanţelor va avea o misiune destul de dificilă în octombrie în condiţiile în care la sfârşitul lunii ajung la scadenţă titluri de stat de peste 7 mld. lei. Pe parcursul acestui an au mai existat şi alte vârfuri de plată. Astfel, în martie a ajuns la scadenţă o emisiune de eurobonduri de 1 mld. euro, iar la finele lunii aprilie a fost un alt vârf de plată a datoriei, ajungând la maturitate titluri de stat de 7 mld. de lei.

Citeste mai mult….

Zf.ro: Schimbare de atitudine. Alro nu mai cere curent ieftin, ci reciclare mai multă

 După ce până nu demult producătorul de aluminiu Alro Slatina cerea autorităţilor sprijin în privinţa accesului la electricitate mai ieftină, pe care o foloseşte în procesele de producţie, şi diminuarea sprijinului acordat de Guvern energiilor regenerabile, acuzate de încărcarea facturii, compania atrage atenţia asupra reciclării aluminiului şi a nevoii de educare a populaţiei în această privinţă.

Citeste mai mult….

Zf.ro: Boardul Teraplast Bistriţa, reconfirmat pentru încă un an

Acţionarii producătorului de materiale de construcţii Teraplast Bistriţa (simbol bursier TRP) au acordat un nou mandat de un an celor cinci membri ai consiliului de administraţie, din care trei sunt reprezentanţi ai acţionarilor şi doi sunt administratori independenţi. Omul de afaceri clujean Dorel Goia, care deţine 46,77% din acţiunile Teraplast, a fost reconfirmat ca membru al Consiliului de Administraţie, urmând ca boardul să decidă dacă îi acordă un nou mandat de preşedinte

Citeste mai mult….

Zf.ro: BNR a calculat averea românilor la zi. Avuţia netă pe persoană a ajuns la circa 10.000 de euro. Datoria netă este de 1.300 euro/persoană

Avuţia netă pe persoană în România a ajuns la 44.000 de lei (aproape 10.000 de euro), nivelul fiind de 13 ori mai mic decât în zona euro, potrivit datelor BNR din Raportul asupra stabilităţii financiare 2015.

Citeste mai mult….

Zf.ro: Banca Naţională angajează auditor intern

Banca Naţională a României, instituţie în cadrul căreia lucrează aproximativ 1.900 de persoane, scoate la concurs un post de auditor intern cu contract pe durată nedeterminată, potrivit site-ului instituţiei.

Citeste mai mult….

Zf.ro: Sectorul agriculturii a suferit pagube de 25 de milioane de euro în acest an din cauza secetei

Seceta din vara acestui an a produs pagube de aproape 25 de milioane de euro agricultorilor din judeţul Vaslui, în condiţiile în care au fost afectate peste 135.000 de hectare de teren, peste 7.000 de fermieri declarând pierderi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Vaslui au raportat pierderi de peste 108 milioane de lei, respectiv 24,7 milioane de euro, provocate de seceta din perioada aprilie – august.

Citeste mai mult….

Zf.ro: Deputaţii au respins propunerea ca pragul la SIF-uri să fie decis de acţionari în AGA

Deputaţii din Comisia de buget şi finanţe au respins în şedinţa de marţi 6 octombrie pro­punerea adusă la Ordonanţa de Urgenţă 90/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 297/2004 privind piaţa de capital, sus­ţi­nută de Coaliţia pentru Dezvoltarea Ro­mâ­niei, de a lăsa acţionarii să decidă în AGA dacă menţin sau elimină pragul de deţinere la SIF-uri.

Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Rădulescu (ANRE): O familie din România alocă, în medie, 30% din buget pentru factura de energie

Suma alocată de o familie din România pentru plata facturii de energie are o pondere, în medie, de 30% din bugetul total, în timp ce, în unele țări, este considerat vulnerabil consumatorul care alocă peste 10% din buget pentru același tip de factură, a declarat, joi, directorul general al Departamentului de Eficiență Energetică din Autoritatea Națională pentru Reglementare în Energie /ANRE/, Corneliu Rădulescu.

Citeste mai mult….

Mediafax.ro: Deutsche Bank anticipează pierderi de 6,2 miliarde de euro în trimestrul trei, după reevaluări de active

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, anticipează pierderi de 6,2 miliarde de euro în trimestrul al treilea, ca urmare a reevaluării în scădere a activelor operaţiunilor de investment banking şi private banking cu 5,8 miliarde de euro, transmite MarketWatch

Citeste mai mult….

Capital.ro: Ce taxe pe clădiri se vor plăti în Bucureşti, în 2016?

Consiliul local al municipiului Bucureşti a elaborat proiectul de Hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale începând cu anul 2016, în conformitate cu modificările aduse de noul Cod fiscal. Astfel, cotele de impozit pentru clădirile nerezidenţiale deţinute de persoane fizice se vor dubla., iar cele pentru clădiri rezidenţiale (de locuit) vor rămâne la fel. În cazul firmelor, va scădea cota impozabilă de la 1,5% la 0,2% pentru clădirile rezidenţiale.

Citeste mai mult….

Economica.net: OTP mai pierde un proces pe clauze abuzive. Banca, obligată să încaseze un credit la cursul CHF de la semnarea contractului

OTP Bank a pierdut încă un proces pe clauze abuzive, banca fiind obligată de o instanţă a Tribunalului Bucureşti să recalculeze ratele unui credit în CHF la cursul de la semnarea contractului, din 2008, de 2,3 lei/franc. Decizia nu este definitivă.

Citeste mai mult….

Economica.net: Exclusiv. Fosta DOMO Retail SA, executată de Fisc. Cum explică fostul imperiu din retail această prăbuşire dramatică

SC Family Home Concept SRL, compania creată anul acesta prin redenumirea SC Domo Retail SA, firma înfiinţată în 1994 de omul de afaceri Lorand Szarvadi prin care comercializa electrice şi electrocasnice prin magazinele Domo, intrată recent în insolvenţă, se luptă în instanţă pentru suspendarea şi anularea executării silite dispuse de Direcţia Marilor Contribuabili din cadrul ANAF. Compania îşi explică declinul prin criza financiară, dezvoltarea vânzărilor online de către concurenţă şi scăderea “adaosului aferent vânzărilor”.

 Citeste mai mult….

Capital.ro: Cartierele în care merită să cumperi un apartament

Într-o perioadă în care dobânzile anuale la depozitele în lei au scăzut sub 2%, iar fondurile monetare oferă randamente de circa 3% pe an, achiziţia unui apartament cu scopul închirierii este cea mai viabilă opţiune pentru un investitor pe termen lung.

  Citeste mai mult….

Bursa.ro: Scădere record pentru rezervele valutare ale Chinei

Yuanul – aproape de cursul maxim al ultimelor două luni, faţă de dolar

Rezervele valutare ale Chinei, cele mai mari din lume, au înregistrat, în perioada iulie-septembrie 2015, cel mai mare declin trimestrial din istorie, în condiţiile în care banca centrală de la Beijing şi-a accelerat intervenţiile menite să stabilizeze yuanul şi să calmeze pieţele după devalorizarea neaşteptată a monedei ţării.

Citeste mai mult….

Capital.ro: Producătorii agricoli solicită extinderea cotei obligatorii la raft pentru lapte, miere şi pâine

Mai multe asociaţii de producători solicită extinderea cotei obligatorii la raft pentru alte produse autohtone, în afară de carne, legume şi fructe, în această categorie fiind introduse şi lactatele, mierea sau produsele de panificaţie, se arată într-un comunicat al Federaţiei Pro Agro.

Citeste mai mult….

Mediafax.ro: Finanţele lucrează la proiectul normelor de aplicare a Codului Fiscal până la finele lunii noiembrie

Ministerul Finanţelor Publice lucrează la elaborarea proiectului normelor de aplicare a noului Cod Fiscal, dorind să aibă “un proiect închegat” până la sfârşitul lunii noiembrie, a declarat joi Mariana Vizoli, director general adjunct Direcţia de legislaţie Cod Fiscal şi reglementări vamale în MFP.

“La Ministerul Finanţelor pregătim normele de aplicare pentru Codul Fiscal. În ceea ce priveşte cota de TVA, vor fi date multe exemple care să vă ajute în activitate, să lămuriţi diverse aspecte”, s-a adresat Vizoli specialiştilor în fiscalitate şi contabilitate, în cadrul unei conferinţe.

Citeste mai mult….

Evz.ro: Delta ACM 93 a obţinut un credit sindicalizat de 52 mil. euro

Compania de construcţii Delta ACM 93, controlată de antreprenorul român Florea Diaconu, a obţinut un credit sindicalizat în valoare de circa 52 mil. euro, pe o durată de doi ani, de la BRD Groupe Société Générale şi Bancpost, se arată într-un comunicat transmis de BRD.

Finanţarea asigură capitalul de lucru şi emiterea de scrisori de garanţie bancară pentru contractele încheiate de companie cu diverşi beneficiari.

Citeste mai mult….

Hotnews.ro: Joi: Cotatia petrolului se redreseaza usor

Cotatia petrolului este in usoara crestere, joi dimineata, pe bursele asiatice in timp ce investitorii oscileaza intre cresterea stocurilor americane si previziunile OPEC privind cresterea cererii, scrie AFP.

Cursul unui baril de titei “light sweet crude” cu livrare in noiembrie a castigat 23 de centi, pana la 48,04 dolari, in primele tranzactii ale zilei. Barilul de petrol Brent, referinta europeana a petrolului, s-a scmpit cu 21 de centi, pana la 51,54 dolari.

 Citeste mai mult….

Adevarul.ro: Fondul Proprietatea cere ca acordul dintre Nuclearelectrica şi China General Nuclear Power să fie semnat după aprobarea Strategiei Energetice

Construcţia Reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă costă 6,4 miliarde de euro, fără  a include costurile cu dobânzile Fondul Proprietatea, care deţine 9,1% din acţiunile Nuclearelectrica, vrea ca încheierea memorandumului de înţelegere cu China General Nuclear Power Corporation privind reactoarele 3 si 4 de la Cernavodă să fie amânată şi să aibă loc abia după ce Guvernul va aproba strategia energetică.

Citeste mai mult….

Adevarul.ro: România a atras în primele nouă luni investiţii imobiliare de 600 de milioane de euro, ocupând locul al treilea în regiune

 CTP Invest, unul dintre liderii parcurilor de business din Europa Centrală, a preluat proiectul Deva Logistics Park de la grupul belgian Weerts România a înregistrat în primele nouă luni tranzacţii imobiliare în valoare de 600 de milioane de euro, ocupând poziţia a treia în Europa Centrală şi de Est (ECE), după Cehia şi Polonia, iar pe ansamblul întregului an indicatorul ar putea depăşi 800 de milioane de euro.

Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Teodorovici: La o absorbție de 80%, România pierde patru miliarde de euro fonduri europene din exercițiul 2007-2013

România va pierde patru miliarde de euro din fondurile europene aferente perioadei de programare 2007 – 2013, dacă ajunge la o absorbție de 80%, iar situația s-ar putea repeta în exercițiul financiar următor, dacă nu se schimbă oamenii din instituțiile responsabile, a avertizat, joi, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, într-o conferință pe teme de construcții.

Citeste mai mult….

Mediafax.ro: CNADNR a reziliat două contracte pentru modernizarea unor sectoare ale DN 76 Deva – Oradea

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat, joi, că a reziliat două contracte pentru modernizarea unor sectoare ale DN 76 Deva – Oradea, întrucât constructorii nu şi-au îndeplinit obligaţiile.

Unul dintre cele două sectoare este Ioneşti-Vârfurile, de 14 km, unde lucrările au fost realizate în proporţie de aproape 30% şi un nou constructor urmează să fie selectat prn licitaţie.

Citeste mai mult….

Capital.ro: CA Immo a început construcţia turnurilor din zona Orhideea

Grupul austriac CA Immo, unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii de birouri din ţară, a demarat luna aceasta lucrările de construcţie la proiectul de birouri Orhideea Towers de lângă pasajul Basarab, o investiţie de 75 mil. euro. Acesta este primul proiect de birouri dezvoltat de companie în România.

Citeste mai mult….

caleaeuropeana.ro: INTERVIU Adrian Stoica, CEO Soft Galaxy, mesaj pentru specialiștii IT români: ”Vă așteptăm acasă!”

În perioada 7-8 octombrie 2015, se desfășoară la București cea de-a doua ediție a Internet&Mobile World (IMWorld), un eveniment de referință în lumea IT-ului, al software-ului și al tehnologiei.

”Lumea pe care o știm este conturată de digitalizare în mod constant. Arhitecții săi sunt vizionari, lideri și antreprenori. Ei proiectează felul în care va arăta viitorului prin intermediul noilor lor idei și tehnologii” este conceptul de la baza IMWorld, un eveniment structurat pe trei paliere principale: content states, zone de networking și spații de expoziții, toate concentrându-se pe business software, marketing digital, comerț online, inovație, gadget-uri și construcție de infrastructură în domeniu

Citeste mai mult…. 

Ziuaconstanța.ro: COMUNICAT DE PRESĂ CCINA CONSTANŢA

EXPONATURA – TÂRG DE PRODUSE ȘI SERVICII ECO, BIO, NATURALE

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA Constanța) organizează, în perioada 08-11 octombrie 2015, Târgul Exponatura, un eveniment dedicat unui stil de viață sănătos, care oferă o gamă completă de resurse, constând în produse, tehnologii și servicii eco (bio), naturale și organice.Târgul va avea loc la Maritimo Shopping Center Constanța şi va aduce în atenția publicului constănțean o alternativă la modul actual de viață, din care fac parte atât de controversatele E-uri, coloranții, aditivii și chimicalele.

 Citeste mai mult…. 

Recolta.eu: Agricultura bio în România, o dezbatere cu fermieri, autorităţi şi traderi

Camera de Comerț Italiană pentru România sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei la București organizează în data de 29 octombrie 2015, începând cu ora 09:30, la sala Madgearu din cadrul Romexpo, conferința: „Agricultura biologică în România: un mare viitor? O dezbatere cu autorităţile, societăţile agricole şi traderii”.

 Citeste mai mult…. 

agerpres.ro: Gorghiu: Susținem o consultare națională amplă pe tema oportunității modificării Codului Muncii

PNL susține realizarea unei consultări naționale pe tema modificării Codului Muncii, afirmă copreședintele PNL Alina Gorghiu.

“Suntem de acord cu mediul de afaceri că proiectul BNS, așa cum e el acum, reduce flexibilitatea pe piața muncii, afectează orientarea spre performanță a firmelor și birocratizează un sistem oricum destul de birocratic. Susținem, de aceea, o consultare națională amplă pe tema oportunității modificării Codului Muncii și a modificărilor vizate, inclusiv prin compararea cu legislația similară din țările UE”, a scris joi Gorghiu pe Facebook.

Citeste mai mult…. 

Mediafax.ro: Numărul de angajaţi din industria serviciilor pentru afaceri va creşte cu peste 60% până în 2017

Numărul de angajaţi din industria serviciilor pentru afaceri va creşte cu peste 60% până în 2017, urmând să fie depăşit astfel pragul de 100.000 salariaţi, conform unui studiu realizat de compania de audit şi consultanţă KPMG pentru Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri (ABSL).

Citeste mai mult…. 

hotnews.ro: Guvernul ar putea extinde saptamana viitoare amnistia fiscala si asuprapersoanelor fizice , nu doar pentru firmele cu datorii la Stat/ Exista mai multe argumente pro decat contra ca masura sa cuprinda si firmele in insolventa

Persoanele fizice care inregistreaza la 30 septembrie datorii la bugetul de stat ar putea fi scutite de penalitatile de intarziere aferente daca achita pana la 31 martie obligatiile principale de plata, potrivit unui proiect de lege care s-a discutat miercuri intr-o prima lectura in Guvern, urmand ca proiectul sa fie aprobat in sedinta urmatoare. Potrivit actualei forme a proiectului, masura se va aplica si PFA-urilor, ONG-urilor si, foarte probabil, si companiilor aflate in insolventa, desi acestia se afla sub un regim special in ceea ce priveste modul de indeplinire a obligatiilor de plata. Initial, Finantele au publicat un proiect care se referea doar la persoanele juridice, insa decizia politica a fost ca masura sa se aplice tuturor, fara discriminare.

Citeste mai mult….

Hotnews.ro: Retailer-ul IT QuickMobile incepe sa vanda si in celelalte tari UE si externalizeaza operatiunile din service

​QuickMobile, unul dintre cei mai mari retaileri online de la noi, lanseaza un magazin online international prin care va livra si in celelalte 27 de tari UE, in portofoliu fiind 5.000 de produse. In plus, compania spune ca a externalizat operatiunile de service (reparatie/inlocuire), catre atelierele autorizate de producatori. Multa lume s-a plans de service-ul companiei, insa externalizarea a fost gandita sa rezolve acest lucru.

Citeste mai mult…. 

economica.net: BCR vrea să dea în judecată avocaţii care deformează mincinos realitatea în procesele contra băncii

BCR ia în considerare acţionarea în judecată a avocaţilor care ‘deformează mincinos realitatea’ în acţiunile unor clienţi împotriva băncii, în condiţiile în care majoritatea proceselor au fost câştigate de BCR, cu o rată de succes de 80%, iar strategia instituţiei financiare este de ‘închidere amiabilă a litigiilor’ cu clienţii, au precizat, joi, într-un comunicat remis Agerpres, oficiali ai băncii.

Citeste mai mult…. 

Economica.net: Concurenţă pe terenul fostei fabrici Spicul: Doi dezvoltatori investesc 160 milioane de euro în turnuri de birouri

Fondul de investiții CA Immo, care deține în România cinci clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 106.000 de metri pătrați, a început în această toamnă dezvoltarea unui nou proiect pe piața locală.

Citeste mai mult…. 

Zf.ro: Topul celor mai mari închirieri de birouri: Bucureştiul domină piaţa, iar firmele de IT şi outsourcing iau „grosul“ spaţiiilor

Perioada ianuarie-septembrie a acestui an a adus tranzacţii cu spaţii foarte mari de birouri, primele trei depăşind volume de 10.000-20.000 de metri pătraţi fiecare.

Citeste mai mult…. 

Zf.ro: Şeful VIG a fost numit preşedintele consiliului de administraţie al Asirom

Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group (VIG), a fost numit preşedintele consiliului de administraţie al Asirom, companie deţinută de grupul austriac.

Hagen îi ia astfel locul slovacului Juraj Lelkes, care a fost propus la ASF pentru preluarea conducerii executive a Asirom. Lelkes nu a primit încă avizul Autorităţii, propunerea fiind încă în curs de analizare.

Citeste mai mult….

Zf.ro: ZF CELE MAI CITITE

Cu numai 18 angajaţi face afaceri de 22 de milioane de lei. Un business la care nu v-aţi gândit, dar care se dovedeşte extrem de profitabil

Gabriel Andronescu, country manager al furni­zorului de paleţi CHEP România, spune că avansul cererii de paleţi este direct proporţional cu creşterea volumelor de marfă paletizată şi a numărului de produse (SKUs), ceea ce poate reprezenta un barometru pentru mersul industriilor.

Citeste mai mult…. 

ziare.com: Mobila Simex va invita la Mobila Expo Constanta, 15-18 octombrie!

In perioada 15-18 octombrie 2015, Mobila Simex are deosebita onoare sa va invite la Mobila Expo Constanta, eveniment cu titlu de referinta in industria mobiliei din Romania si care marcheaza un punct de intalnire important intre producatorii romani de mobila si publicul larg.

Citeste mai mult….

Zf.ro: CNADNR despre autostrada Suplacu Barcău-Borş:Neînţelegeri între constructori, dar şi privind avansul

CNADNR a anunţat, în contextul în care UNPR cere demiterea conducerii companiei pentru întârzierea construcţiei autostrăzii Suplacu de Barcău-Borş, că sunt neînţelegeri între firmele din asocierea care ar urma să execute lucrările şi divergenţe între CNADNR şi consorţiu privind acordarea avansului.

Citeste mai mult…. 

Economica.net: Producţia de carne de porc, în creştere în august 2015. Scăderi la bovine, păsări, ovine şi caprine

Producţia de carne de porcine a crescut în luna august 2015, comparativ cu luna precedentă, pe fondul tendinţei ascendente a sacrificărilor de animale, în timp ce la păsări, bovine, ovine şi caprine s-au înregistrat scăderi ale producţiei în perioada menţionată, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică /INS/.

Citeste mai mult…. 

Adevarul.ro: Noul Cod Fiscal: taxarea inversă se va aplica şi la construcţii, telefoane mobile, calculatoare, tablete, laptopuri şi energie. Ce este taxarea inversă

Contribuabilii vor avea un nou regim fiscal din 2016. Una dintre cele mai importante prevederi din noul Cod Fiscal, pe lângă scăderea cotei de TVA , este extinderea taxării inverse pentru livrarea de construcţii şi terenuri, masură exclusă în 2008 şi reluată din 2016. Taxarea inversă va fi aplicată şi pentru telefoane mobile, dispozitive cu circuite integrate (calculatoare, PC, tablete, laptopuri), pentru furnizorii de console şi de jocuri de noroc şi pentru dealerii din domeniul energiei.

Citeste mai mult…. 

Economica.net: Producţia de carne de porc, în creştere în august 2015. Scăderi la bovine, păsări, ovine şi caprine

Producţia de carne de porcine a crescut în luna august 2015, comparativ cu luna precedentă, pe fondul tendinţei ascendente a sacrificărilor de animale, în timp ce la păsări, bovine, ovine şi caprine s-au înregistrat scăderi ale producţiei în perioada menţionată, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică /INS/.

În comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2014, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au crescut la bovine, porcine şi păsări, dar au scăzut la ovine şi caprine.

Citeste mai mult…. 

Bursa.ro: KPMG:

Băncile sunt mult mai deschise la finanţarea proiectelor imobiliare

În general, finanțarea de către bănci a investițiilor imobiliare și proiectelor de dezvoltare “a făcut un mare pas înainte” în Europa, reiese dintr-un sondaj recent publicat de KPMG, Property Lending Barometer 2015.

Acest studiu amplu, de 50 de pagini, realizat de KPMG prin intervievarea reprezentanților băncilor din țările europene evaluează atitudinea băncilor față de finanțarea imobiliară și parametrii cheie de finanțare. Participanții la cea de a 6-a ediție a studiului anual realizat de KPMG au fost reprezentanții unui număr de peste 90 de instituții financiare din 21 de țări, inclusiv Romania. Economiile analizate au fost clasificate drept “dominante “, “stabile ” și “alte ” economii mai puțin stabile.

Citeste mai mult….

Bursa.ro: Banca Românească verifică la ANAF veniturile celor care vor credite

Banca Românească, deţinută de grupul elen National Bank of Greece (NBG), va verifica la ANAF veniturile celor care solicită un credit, în baza unui protocol încheiat, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Citeste mai mult….

Bursa.ro: BRD GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE:

Credit sindicalizat de 230 milioane lei pentru Delta ACM 93

Delta ACM 93 a desemnat BRD Groupe Société Générale, principalul său partener bancar, ca aranjor al unui credit sindicalizat în valoare de 230 milioane de lei, cu o durată de doi ani, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: OECD: Creșterea economică rămâne stabilă în zona euro, dar încetinește în SUA, China și Japonia

Ritmul de creștere a economiei zonei euro a rămas stabil în august, însă redresarea pierde avânt în cele mai mari economii mondiale – SUA, China și Japonia – dar și în Marea Britanie și Canada, se arată într-un raport publicat, joi, de Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD), transmit MarketWatch și Reuters.

Citeste mai mult…. 

Economica.net: Peste 1.400 de firme vor primi, de la 1 ianuarie, ajutor de minimis prin Programul de Promovare a Exportului – proiect

Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT) va institui, de la 1 ianuarie 2016, o schemă de ajutor de minimis în valoare totală de maximum 51 de milioane de lei, pentru promovarea exportului pentru participarea firmelor la târguri şi expoziţii, conform unui proiect postat pe site-ul instituţiei.

De această schemă de ajutor denumită ‘Participarea operatorilor economici la târguri şi expoziţii internaţionale în străinătate’ vor putea beneficia maximum 1.000 de operatori economici, scrie Agerpres.

Citeste mai mult…. 

Zf.ro: Construcţia liniei de metrou la aeroportul Otopeni mai are de aşteptat. Metrorex nu găseşte 500 mil. euro

Construcţia unei linii de metrou către aeroportul Otopeni, de care se vorbeşte de mai mulţi ani, se mai lasă aşteptată. Metrorex, compania care gestionează metroul bucureştean, spune că mai are nevoie de 500 mil. euro. Deşi „posibilităţile de finanţare sunt multe”, compania încă nu ştie de unde va face rost de această sumă.

Citeste mai mult….

Hotnews.ro: ASF vrea sa propuna un lichidator judiciar in cazul falimentului Astra Asigurari/Cine sunt cei sase practicieni in insolventa care candideaza la aceasta pozitie

 Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a demarat in data de 21 septembrie un proces de selectie a unui lichidator juridic in cazul falimentului Astra Asigurari si a agreat pana acum sase practicieni in insolventa din 13 candidaturi depuse, a anuntat joi autoritatea. Printre cei sase practicieni in insolventa agreati se afla si KPMG Restructuring SRL. Amintim ca administratorul special al Astra Asigurari a fost KPMG Advisory. ASF a depus in 8 septembrie la Tribunalul Bucuresti cererea de deschidere a procedurii de faliment in cazul Astra, termenul de judecata fiind 12 octombrie.

Citeste mai mult…. 

Evz.ro: Noul Cod fiscal: Modificări care au scăpat la prima vedere

Cristian Tătaru, Consultant Taxe, KPMG

Multe modificări ale Codului fiscal au scăpat aproape neobservate până la publicarea formei finale a legii.

Din perspectiva unui investitor, eliminarea impozitului pe construcții și reducerea impozitului pe dividende încă de la 1 ianuarie 2016 ar fi fost probabil de preferat, chiar în dauna reducerii cotei de TVA cu patru puncte procentuale, date fiind presiunile asupra bugetului. Calculele politice au dus însă la un rezultat diferit, anul 2016 fiind unul electoral. Pentru populație, reducerea TVA este un beneficiu  mult mai concret decât o creștere economică (abstractă) în urma investițiilor, tradusă prin creșterea numărului de locuri de muncă, a productivității, a nivelului de trai.

Citeste mai mult…. 

Capital.ro: Două contracte pentru reabilitarea unor tronsoane ale DN 76 Deva-Oradea, reziliate

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat contractele ce vizau reabilitarea a două tronsoane ale DN 76 Deva-Oradea, respectiv Ioneşti – Vârfurile şi Beiuş – Oradea, din cauza slabei mobilizări a antreprenorilor şi a faptului că aceştia nu şi-au respectat obligaţiile contractuale.

Citeste mai mult…. 

Hotnews.ro: Cele 6 mesaje ale investitorilor strainitransmise joi autoritatilor

Numarul investitorilor straini din Romania care se asteapta ca veniturile lor sa creasca ramane in jur de 60% in comparatie cu procentul de 62% din luna martie 2015, insa cei care se asteapta la o crestere semnificativa s-a injumatatit (de la 14,28% la 7,4%), se arata intr-un raport transmis joi de Consiliul Investitorilor Straini.

Un aspect pozitiv este ca niciunul dintre respondenti nu se asteapta la o contractie semnificativa, dar cei care asteapta oarecum o contractie a veniturilor a crescut de la 2,86% la 7,4%, indicand astfel provocari specifice sectorului in care isi desfasoara activitatea, se mai arata in raport.

Citeste mai mult…. 

Zf.ro: AFACERILE ÎN FAMILIE, CELE MAI PROFITABILE

O afacere ”murdară”, dar extrem de bănoasă. Gunoierii învaţă să facă profit dintr-un business de peste 1,6 miliarde lei

Marja netă de profit în sectorul care trăieşte în special din contractele cu autorităţile locale este de aproape 10%.

Afacerile celor mai mari 20 de firme de salu­bri­tate din România au crescut nesemnificativ anul tre­cut, la 1,62 mld. lei (365,4 mil. euro), după ce în 2013 ajunseseră la 1,61 mld. lei, iar liderul a rămas ne­schimbat – Romprest Service.

Citeste mai mult….

Mediafax.ro: Microsoft va angaja câteva sute de specialişti IT în România, în următorii ani

Microsoft va angaja câteva sute de specialişti IT în România în următorii cinci ani, având în prezent 700 de salariaţi, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, Andrew Townhill, EMEA Chief Technology Officer la Microsoft Customer Services and Support.

În România există mulţi tineri absolvenţi foarte buni cunoscători de limbi străine, potrivit Townhill, care a adăugat totodată că românii sunt atraşi de tehnologia de ultimă oră.

Citeste mai mult…. 

Adevarul.ro: Teodorovici: Ţinta de deficit bugetar ar putea fi modificată în sus la rectificarea din 23 octombrie. Este nevoie să finalizăm proiectele în derulare

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a spus că, până la sfârşitul anului, se va plăti tranşa a patra din titlurile executorii, vor fi necesare plăţi pentru calamităţi, pentru energie termică Ţinta de deficit bugetar ar putea fi modificată în sus la următoarea rectificare bugetară, programată pentru 23 octombrie, având în vedere că, până la sfârşitul anului, vor fi alocări suplimentare pentru bugetele locale în valoare de 1,4 miliarde de lei, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, în cadrul unei conferinţe pe teme de construcţii. Teodorovici a spus că, până la sfârşitul anului, se va plăti tranşa a patra din titlurile executorii, vor fi necesare plăţi pentru calamităţi, pentru energie termică etc.

Citeste mai mult…. 

Adevarul.ro: Teodorovici vrea amnistie fiscală parţială şi asupra dobânzilor datorate de contribuabilii cu întârzieri la plată

Contribuabilii cu datorii la stat la 30 septembrie 2015 vor putea beneficia de ştergerea penalităţilor de întârziere la plată dacă îndeplinesc cumulativ mai multe condiţii, una dintre acestea fiind achitarea restanţelor până în martie 2016 Amnistia fiscală anunţată în şedinţa de Guvern de miercuri, prin care se şterg penalităţile contribuabililor persoane fizice şi juridice care au întârzieri la plată şi care achită principalul şi dobânda până în martie 2016, ar putea fi extinsă parţial prin ştergerea unei părţi din dobânzi, însă până la limita la care statul se împrumută din piaţă, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor. „Ieri (miercuri – n. r.) a fost pe masa Guvernului un proiect de amnistie fiscală, contribuabililor persoane fizice şi juridice care au de plătit dobânzi şi penalităţi de întârziere (pentru taxe neachitate – n. r.) să le putem şterge penalităţile dacă îşi vor plăti până în martie 2016 principalul şi dobânzile.

Citeste mai mult…. 

Evz.ro: Cripto-valuta, pe agenda summit-ului european organizat de The Economist

Pe 14 și 15 octombrie se va desfășura la Sofia summit-ul Europei de Sud-Est organizat de The Economist.

Evenimentul (care anul trecut a fost găzduit de București) are loc într-o perioadă agitată pentru construcția europeană, criza imigranților urmând la scurt timp după ce Grecia a fost la un pas de ieșirea din Zona Euro.

Citeste mai mult…. 

        Impreuna in lumea afacerilor