Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE -2 noiembrie 2015

Romanialibera.ro, preluat de diacaf.com, ultimelestiri.com, stiri.discard.ro, actualitati.net, ziarelive.ro, stiri-presa-online.ro, sursadestiri.net: Topul firmelor din județul Constanța

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a organizat „Topul societăţilor comerciale“ din judeţ, eveniment ajuns la a XXII-a ediţie.

Din totalul de 27.743 societăţi din judeţul Constanţa, care au depus bilanţurile financiar-contabile pentru anul 2014 a fost selectat pentru „Topul judeţean“, în conformitate cu criteriile cuprinse în metodologia aprobată de comisia constituită la nivel naţional, un număr de 5.377 de firme. Ele acoperă cele șase domenii de activitate economică, divizate în 187 de subdomenii. Pe primele trei locuri din topurile pe domenii şi subdomenii de activitate s-au clasat 895 de firme.

              Citeste mai mult…

Ziarulevenimentul.ro: Topul firmelor din Botoşani

Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură a judeţului Botoşani a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, a XXII-a ediţie a Topului firmelor Botoşani, după datele financiare raportate la sfârşitul anului fiscal 2014.

Cea mai mare firmă din judeţul Botoşani după cifra de afaceri este Rolana Tex, cu 223 milioane lei, urmată de Formens SRL (191 milioane lei) şi Elsaco Electronic SRL (169 milioane lei).

               Citeste mai mult…

Monitoruldevaslui.ro: Topul Firmelor din acest an, o lectie de patriotism local

Joi, la Restaurantul „Vascar”, din municipiului Vaslui, Camera de Comert, Industrie si Agriculturã Vaslui a premiat cele mai performante societãti comerciale din judet. În prezenta a peste 250 de invitati, într-o atmosferã selectã, au primit plachete de excelentã, medalii, trofee si diplome, deopotrivã, oameni de afaceri si personalitãti din judet si din tarã. Poate cele mai importante mesaje ale vorbitorilor s-au centrat, deloc întâmplãtor, având în vedere felul în care sunt privit Vasluiul si vasluienii, pe necesitatea „reabilitãrii” imaginii acestui colt de tarã, care trebuie iubit, respectat si ajutat sã se dezvolte.

                Citeste mai mult…

Estnews.ro: Au început pregătirile pentru Festivalul Viei și Vinului Vaslui 2015

După mai mulți ani de întrerupere se va relua tradiția Festivalului Viei și Vinului Vaslui, eveniment care, cândva, era înscris în calendarul național al acestor tip de manifestări. În afara producătorilor de vin recunoscuți din județul Vaslui și-au anunțat participarea și crame din Iași, Vrancea, Buzău, Târnave ori Republica Moldova, dar și producători de produse tradiționale din carne sau patiserie. Vasluienii sunt invitați în perioada 6 – 8 noiembrie, în Piața civică atât pentru a lua parte la degustări de vinuri sau întâlniri de lucru, ci și la concertele artistice.

               Citeste mai mult…

Turnulsfatului.ro: Topul companiilor performante. Sute de firme premiate, zeci prezente

Zeci de diplome au rămas neridicate, vineri seara, în urma Topului companiilor performante, eveniment organizat în fiecare an de către CCIA Sibiu. Premiile au fost decernate pentru rezultatele financiare ale anului trecut, dar au existat și categorii în care au fost premiate companiile care au ocupat același loc I în ultimii cinci, respectiv trei ani. Numărul diplomelor acordate a fost extrem de ridicat, având în vedere că aceste clasamente au fost întocmite de reprezentanții CCIA pentru fiecare domeniu de activitate în parte. În acest context, reprezentanții multor societăți nu și-au ridicat premiile acordate în cadrul evenimentului organizat la Sala Thalia. De altfel, potrivit directorului executiv al CCIA Sibiu, Eugen Iordănescu, nici anul economic 2014 nu a fost unul cu rezultate tocmai excepționale.

            Citeste mai mult…

Edumanager.ro: Universitatea Danubius s-a clasat în Topul Firmelor Gălățene 2015 organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură

Pe 30 octombrie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Galați (CCIA) a împlinit 25 de ani de la reînființare. Cu această ocazie, CCIA a organizat Topul Firmelor Gălăene 2015 și a premiat companii care s-au remarcat în mediul de afaceri gălățean, demonstrând faptul că sunt capabile să își desfășoare activitatea în condiții concurențiale, la parametri de eficienţă europeni, potrivit declarației lui Ion Mocanu, Președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Galați.

            Citeste mai mult…

Amosnews.ro: Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud – 25 de ani în sprijinul mediului de afaceri

Anul 2015 marchează 25 de ani de existență a Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud — ani de eforturi susținute pentru a contribui activ la dezvoltarea durabilă a economiei locale și pentru a promova un mediu economic flexibil, creativ și inovativ.

              Citeste mai mult…

Casa-romanilor.ch: România pe radarul investitorilor elvețieni

Oamenii de afaceri elvețieni iau în calcul extinderea afacerilor pe piața românească. Prezența unor nume importante din conducerea a numeroase companii elvețiene la Forumul organizat în urmă cu câteva zile de Ambasada României în Elveția și Principatul Liechtenstein, împreună cu Camera de Comerț Elveția – Europa Centrală și Camera de Comerț şi Industrie Elveția-România, o demonstrează din plin.

            Citeste mai mult…

Tlplus.ro: TOPUL FIRMELOR EDITIA 2015

Cele mai bune societati din judet au fost premiate asazi in cadrul Topului Firmelor editia 2015, manifestare organizata de

Camera de Comert si Industrie Maramures. Au primit diplome si trofee 113 manageri si s-au acordat sapte premii speciale.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Edler András (CCIC):Cei care vor să vină în Covasna pentru forţă de mână ieftină, să nu mai vină

Cei care vor să investească în Covasna pentru forţa de mână ieftină, să nu mai vină, pentru că aceasta este deja absorbită, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna (CCIC), Edler András-Gyorgy. Foto: mesageruldecovasna.ro.

“Nu mai avem forţă de muncă ieftină. Toate fabricile de pantaloni, de piese pentru industria auto, deja au absorbit forţa de muncă ieftină. În judeţ, avem rata şomajului de 6%, însă mai sunt oameni care nu vor să lucreze. Dacă ne uităm la ponderea adevărată a celor care caută un loc de muncă şi nu găsesc, atunci avem undeva la 2% rata şomajului, adică foarte mică”, a spus Edler András-Gyorgy

              Citeste mai mult…

Ziarulevenimentul.ro: Exporturile de lemn ridică economia Bacăului

Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer Baco, din Comăneşti, este cel mai mare exportator al judeţului Bacău, cu partide totale în valoare de 228,3 milioane de lei, în anul 2014, peste 53 de milioane de euro

În Regiunea Nord-Est, cifra depăşeşte doar valoarea exportului făcut de cele mai bune firme din judeţele Botoşani şi Vaslui şi se află cu mult sub realizările înregistrate în judeţele Iaşi (de firma Delphi Diesel Systems, în industria auto, cu 1.500 de milioane de lei), Suceava (Egger România, tot în industria lemnului, cu peste 1.300 de milioane de lei) şi Neamţ (ArcelorMittal Tubular Products Roman, laminorul de ţevi, cu aproape 650 de milioane de lei). Pe total, în Regiunea Nord-Est, în prima jumătate a acestui an judeţul Bacău este al doilea după valoarea exportului, după judeţul Iaşi.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România participă la Târgul Internațional de Turism World Travel Market de la Londra, în perioada 2-5 noiembrie

România va participa, în perioada 2-5 noiembrie 2015, la Târgul Internațional de Turism World Travel Market 2015 (WTM) de la Londra, eveniment la care standul țării noastre se va întinde pe o suprafață de 308 metri pătrați.

,,Târgul de turism de la Londra este al doilea cel mai important târg de turism din lume, unde participă peste 180 de țări în fiecare an și peste 50.000 de specialiști. În cele patru zile ale târgului prezența României aici este extrem de importantă pentru că, dacă nu ești prezent la World Travel Market, practic nu exiști ca țară turistică. Evenimentul este deschis doar specialiștilor, fiind un târg B2B /Business-to-Business/. Organizatorii spun că la târgul de la Londra se semnează contracte tip B2B anual de peste două miliarde de euro’, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Răzvan Pascu, consultant de turism.

               Citeste mai mult…

Rador.ro: Cu faţa spre viitor

Odata cu anul 2006, Antena Satelor devine post national. Tot anul 2006 aduce pentru Radio Bucuresti un premiu din partea Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti pentru abordarea cu profesionalism a problemelor economice si ale mediului de afaceri.

In anul 2007, Agentia de presa RADOR lanseaza un nou format de newsletter si va avea doua editii transmise zilnic între orele 14:00 si 20:00. In acelasi timp, in luna mai Radio România devine membru al Comisiei Radio a Uniunii Europene de Radio si Televiuziune.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Agrometeo: Lucrările agricole specifice campaniei de toamnă se vor desfășura în condiții agrometeorologice favorabile

Condițiile agrometeorologice prognozate pentru următoarele zile vor fi favorabile desfășurării lucrărilor agricole specifice campaniei de toamnă, precum recoltare, transport sau depozitare, reiese din prognoza agrometeorologică întocmită de către specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/.

Potrivit sursei citate, până în data de 6 noiembrie, vremea mai rece decât în mod obișnuit prognozată la începutul intervalului, va intra într-un proces de încălzire treptată, aceasta devenind normală sub aspect termic, în aproape toată țara.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INTERVIU George Turtoi: Vrem să nu dezangajăm mai mult de un miliard de euro la finalul PNDR 2007-2013

Sumele dezangajate la finalul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013 nu vor depăși un miliard de euro, iar rata de absorbție va fi de peste 90%, ceea ce înseamnă că în sector au intrat peste 9 miliarde de euro din fonduri europene și naționale, a declarat George Turtoi, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), într-un interviu acordat AGERPRES.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Mega Image se extinde cu încă 40 unităţi în acest an. Se deschide magazinul de lângă Ikea

Mega Image va mai deschide până la sfârşitul anului circa 40 de magazine, printre care unul în Băneasa, situat vizavi de Ikea, retailerul mizând pe afaceri de 650-700 milioane euro, în creştere cu aproape 30%, a declarat sâmbătă directorul de marketing al companiei, Adrian Nicolaescu.

În 2014, retailerul a avut o cifră de afaceri de 550 milioane euro, iar pentru acest an estimează un nivel de 650-700 milioane euro.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Maramureș: Ministrul Tudose se declară nemulțumit de activitatea administratorului special al Remin

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, a declarat vineri seara, într-o conferință de presă, că este nemulțumit de activitatea administratorului special de la compania minieră Remin Baia Mare, care n-ar fi respectat obligațiile contractuale.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Maramureș: Aeroportul internațional Baia Mare va fi modernizat din fonduri europene

“Cred că săptămâna viitoare putem semna contractul de finanțare a Aeroportului internațional Baia Mare. Cred că ne-am specializat în finanțarea de lucrări pentru aeroporturi, iar cu puțin timp înainte am semnat contractul pentru Aeroporturile Satu Mare și Tulcea. Am deblocat problemele care existau la aeroportul din Suceava și sper ca și la Aeroportul internațional Baia Mare să se finalizeze lucrările contractului de finanțare, chiar dacă lucrările pe partea de execuție se află în procedură de contestație. Am înțeles că săptămâna viitoare urmează să aibă un răspuns în instanță și sper să se și finalizeze lucrările, ca din 2016 să beneficiem de alte fonduri (…) ca orice investiție într-un aeroport, indiferent de orice zonă a țării unde se află, indiferent de disputele politice pe un asemenea subiect, eu, personal, consider că orice investiție în acest domeniu poate genera creștere economică pentru zona în care se află”, a afirmat Marius Nica.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Drumul către profit, pavat cu investiţii mari în modernizarea fermelor

Fermele moderne sunt sisteme integrate – exploataţii agricole din care este obţinută hrana pentru animale, grajduri îngrijite, mici fabrici de lactate, distribuţie – prin care agricultorii controlează tot lanţul de producţie. Profitul e garantat, dar şi investiţiile sunt însemnate.

Agricultorii care ajung să obţină câştiguri notabile din ferme sunt cei care fac în mod constant investiţii, unii dintre ei ajungând să aloce milioane de euro pentru modernizare.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: Bursa de la Bucureşti a închis vineri în creştere. Tranzacţii de 89 milioane de lei

Tranzacţiile cu acţiuni au cumulat 87,73 milioane lei (19,79 milioane euro), cele cu certificate 798.514 lei (180.162 euro), iar cele cu obligaţiuni 169.060 lei (38.144 euro).

Cele mai semnificative au fost schimburile cu acţiunile Banca Transilvania (23,96 milioane lei), Fondul Proprietatea (18,36 milioane lei) şi Romgaz (8,25 milioane lei).

          Citeste mai mult…

Economica.net: Altex şi Flanco angajează peste 130 de oameni în toată ţara. Caută oameni care au minimum studii medii

Altex recrutează 80 de persoane în această perioadă pentru magazinele pe care le va deschide în curând în şase oraşe, şi încă 10 oameni la magazinele deja prezente pe piaţă. Flanco angajează peste 40 de oameni la nivel naţional. Iată posturile vacante, profilurile profesionale căutate de recrutori şi termenele-limită de primire a CV-urilor pentru posturile vacante.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Profitul SIF Moldova a scăzut de 2,8 ori în primele 9 luni

SIF Moldova a înregistrat, în primele nouă luni, un profit net de 79,5 milioane de lei, în scădere de 2,8 ori comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, de 223,126 milioane lei, conform raportului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

‘Profitul net înregistrat la sfârşitul T3 2015 este de 79,5 milioane lei (72% raportat la ţinta de profit 2015) pe fondul realizării unor venituri din investiţii financiare cedate de 96 milioane lei şi a unor investiţii în acţiuni de 129 milioane lei. Valoarea totală a activelor administrate a fost de 1,527 miliarde lei, în creştere cu 10% faţă de T3’, se menţionează în raportul Consiliului de Administraţie al societăţii.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: AFIR:

Valoarea cererilor de finanţare pentru sectorul zootehnic a atins nivelul maxim alocat

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță, prin intermediul unui comunicat, că valoarea totală nerambursabilă a tuturor cererilor de finanțare depuse până în acest moment pentru sectorul zootehnic din cadrul submăsurii 4.1 “Investiții în exploatații agricole”, a atins nivelul maxim al valorii publice disponibile pentru această sesiune de depunere, mai precis 120% din alocarea disponibilă de 72.021.933 euro.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: PAMBUCCIAN:

“România este pe locul trei în lume în ce privește raportul performanță/preț în comunicații”

Varujan Pambuccian, deputat la Comisia pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor, a declarat, la cea de-a doua ediție a conferinței internaționale RONOG (Romanian Network Operators Group), că țara noastră este pe locul trei în lume în ce privește raportul preț/performanță în comunicații, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Stein Bestasig: “Clienții din agricultură vor avea o pondere de 10% în portofoliu în 2016”

Stein Bestasig, broker de asigurări care oferă consultanță personalizată, estimează că, în 2016, clienții din agricultură și domenii conexe vor avea o pondere de minimum 10% în portofoliul companiei, în pofida sezonalității acestor asigurări, acest domeniu intrând în focus începând cu anul acesta, informează un comunicat remis redacţiei.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Indicii, în creştere, pe un rulaj de 6,48 milioane euro

Marcel Murgoci: “Investitorii au apreciat reconfirmarea Franklin Templeton ca administrator al FP”

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri apreciindu-se, pe fondul unei lichidităţi de 28,71 milioane de lei (6,48 milioane de euro).

           Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINII PRIMITE LA REDACŢIE

RO-mânia

În epoca în care se construiesc autostrăzi pentru ca omul să se deplaseze ÎN SIGURANŢĂ şi cu viteză între două localităţi pentru a-şi revedea prietenii, a dezvolta o afacere sau a merge la munte, există o ţară pe planetă în care se închid autostrăzi. Nu pentru că ar avea prea multe ci pentru că au fost inaugurate în grabă, din motive electorale, fără a respecta norme minimale de siguranţă în construcţii.

        Citeste mai mult…

agerpres.ro: Majorarea ratei creditelor neperformante a provocat pierderi băncilor elene National Bank of Greece și Alpha Bank

National Bank of Greece (NBG) și Alpha Bank au raportat pierderi în trimestrul doi din 2015, din cauza majorării ratei creditelor neperformante, transmite Reuters.

NBG, cel mai mare creditor elen, a înregistrat în perioada aprilie — iunie 2015 pierderi de 1,614 miliarde de euro (1,78 miliarde de dolari), comparativ cu pierderile de 159 milioane de euro în trimestrul doi din 2014.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Grecia va recapitaliza băncile prin achiziționarea de obligațiuni convertibile contingente (CoCos) și noi acțiuni

Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) va furniza ajutorul de stat necesar recapitalizării creditorilor eleni, prin achiziționarea de obligațiuni convertibile contingente (CoCos) și noi acțiuni, a anunțat duminică Guvernul de la Atena, transmit Bloomberg și Reuters.

Necesarul de capital al băncilor din Grecia se ridică la 14,4 miliarde de euro (15,9 miliarde de dolari), potrivit scenariului negativ al testelor de stres anunțate sâmbătă de Banca Centrală Europeană și la 4,4 miliarde de euro, conform scenariului de bază.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: PIPEREA, ÎN REPLICĂ LA AFIRMAŢIA FIC CĂ NU DIALOGHEAZĂ CU PERSOANELE FIZICE:

Răspunsul Consiliului Investitorilor Străini (FIC) la scrisoarea deschisă transmisă de unul dintre debitorii împrumutaţi în franci elveţieni (CHF), în care reprezentanţii FIC afirmă că “nu dialoghează cu persoane fizice, ci cu instituţii şi cu factorii de decizie”, este arogant şi sinucigaş, consideră Gheorghe Piperea.

Opinia avocatului vine în contextul în care FIC îi critică proiectul de lege privind darea în plată a locuinţei.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: “Băncile slovene au oferit împrumuturi fără multe precauţii, pe relaţii clientelare”

Mihael Zupancic este noul şef al misiunii diplomatice slovene la Bucureşti, la conducerea căreia a fost numit după mai mult de şapte ani petrecuţi la Bruxelles, în cadrul reprezentanţei permanente a Sloveniei la Uniunea Europeană. Este tânăr, dar are expertiză în afacerile europene. Tinde să se simtă mai degrabă avocat, decât diplomat, însă este pe deplin conştient de aşteptările pe care le au, de la actualul său mandat, autorităţile de la Ljubljana şi companiile conaţionale. După ce s-a aflat timp de 16 ani în Franţa şi în Belgia, a ales să vină în România, pentru provocarea de a munci şi trăi la frontiera estică a Uniunii Europene.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: JOHN GILBERT, DIRECTORUL DHL SUPPLY CHAIN:

“Ţintim, în 2015 şi 2016, concentrarea şi conectarea operaţiunilor noastre”

DHL Supply Chain, divizia de depozitare şi distribuţie a celei mai mari companii de logistică dn lume, “Deutsche Post DHL Group”, va avea în atenţie, anul viitor, “concentrarea şi conectarea” operaţiunilor sale, după cum ne-a declarat domnul John Gilbert, cel care a devenit directorul executiv al acestei divizii în martie 2014.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Inflaţia din zona euro a ieşit din teritoriul negativ

Inflaţia a revenit în teritoriu pozitiv datorită preţurilor alimentelor, alcoolului şi ţigărilor, care au crescut cu 1,5%, după un avans de 1,4% în septembrie. Tarifele serviciilor au consemnat o creştere anuală de 1,3%, mai mare decât cea de 1,2% înregistrată în septembrie. În schimb, preţurile energiei au scăzut cu 8,7%, după un declin de 8,9% în septembrie.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Jumătate din rulajul BVB, susţinut de tranzacţiile cu acţiuni TLV

Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avansat vineri, excepţie făcând segmentul fondurilor şi al companiilor din energie, pe fondul unei evoluţii foarte bune a acţiunilor “BRD – Groupe Societe Generale S.A.” (BRD) şi “Banca Transilvania” (TLV), ne-a transmis Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul companiei de brokeraj Tradeville.

.              Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Octombrie a stabilit un nou minim istoric al volumului de contracte futures

La Sibex, luna octombrie a stabilit un nou minim istoric al volumului de contracte futures, operatorul de piaţă continuându-şi seria neagră. Noul “record” a fost setat la 734 de contracte, într-o lună în care cea mai bună sesiune a adus 62 de contrcate (n.r. – 5.10.2015).

             Citeste mai mult…

Economica.net: Vot UE pentru mâncarea viitorului: în curând vom putea consuma viermi şi alimente cu structură moleculară modificată

Deputaţii parlamentului European au votat pentru reglementarea alimentelor noi – novel food. În categoria acestora ar putea intra în viitorul apropiat alimente cu o structură moleculară modificată, microorganisme, ciuperci, alge, alimente obținute din culturi de țesuturi, de celule și insecte.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Petrolul scade şi dolarul slăbeşte după ultimele date catastrofale ale sectorul de producţie din China

Bursa japoneză a închis şedinţa de luni în scădere cu 2,1%, indicele principal Nikkei-225 a ajuns la nivelul de 18.683,24 puncte, în scădere cu 399,86 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite AFP.

La Seul, Bursa sud-coreeană a încheiat şedinţa de luni în creştere cu 0,35%, indicele principal Kospi a ajuns la valoarea de 2.035,24 puncte, în creştere cu 5,77 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Yonhap.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Cât ne putem baza pe capitalul autohton și ce rol are în economia locală

Tot mai des auzim despre afaceri românești de succes, despre oameni de afaceri care au reușit să construiască businessuri mari, care astăzi se luptă de la egal la egal cu multinaționalele și, așa cum arată statisticile, de foarte multe ori reușesc să le depășească. Văzută din această perspectivă, România ar arăta ca o țară propice antreprenoriatului sau, dusă până la extrem, chiar un El Dorado. De fapt, lucrurile nu stau chiar așa. Încă ne aflăm la coada clasamentului când vine vorba de  numărul de întreprinderi mici și mijlocii raportat la populație. Avem un decalaj uriaș față de țările vestice (suntem undeva la jumătatea mediei europene, așa cum reiese din cele mai recent rapoarte întocmite de OECD, Eurostat sau alte instituții).

           Citeste mai mult…

Capital.ro: Salariu de 5.200 euro pe lună pentru doar doi ani de experiență în domeniu

Au fost scoase la concurs șapte asemenea poziții. Conform anunțului de angajare, postat pe site-ul eJobs.ro, candidatul ideal deține diplomă în domeniu, are o vechime de cel puțin doi ani pe un post similar și deține permis de conducere. De asemenea, este necesară cunoașterea limbii engleze la un nivel cel puțin mediu, însă preferabil avansat.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Sosirile turistilor straini in Romania au crescut in primele 9 luni cu aproape 20%. Cu toate acestea, ei “lasa” anual in hotelurile de la mare, munte si in cele din Delta mai putin decat strange Disneyland Paris

In luna septembrie 2015, fata de luna corespunzatoare din anul precedent atat  sosirile cat si innoptarile turistilor au crescut cu 18,5 % respectiv cu 16,9 %, au transmis luni oficialii Institutului National de Statistica. Sosirea unui turist se inregistreaza cand o persoana este inscrisa la Receptie, pentru a fi gazduita una sau mai multe nopti, iar innoptarea reprezinta numarul de zile pentru care o persoana este inregistrata in momentul cazarii. Cu toate cresterile statistice, e bine sa consemnam faptul ca in 2014 de pilda, banii cheltuiti de turistii straini in intreaga Romanie a “adunat” mai putini bani decat veniturile  parcului de distractii Disneyland din Paris. Noi am facut, cu toti muntii, marea si Delta Dunarii, circa 1,1 miliarde de euro, Disneyland a strans 1,3 miliarde. Potrivit Organizatiei Mondiale a Turismului, Romania are o cota de 0.3% in turismul mondial dupa numarul de turisti si de 0.4% dupa incasarile aduse din turism.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Încercare de aliniere la retailul din vest. Auchan testează plata cumpărăturilor fără casier

Lanţul francez de hipermarketuri Auchan testează în magazinul pe care îl deţine în zona Titan din Capitală, unul dintre cele mai bune ale reţelei după vânzări, sistemul de plată a cumpărăturilor fără casier. De curând, retailerul a amplasat 13 automate de plată în unitatea din sectorul 3, la care clienţii pot să îşi achite cumpărăturile fără a mai sta la coadă la casă.

Practic, produsele sunt scanate, la fel ca până acum, de un casier şi plătite apoi la automat pe baza unui bon cu cod de bare eliberat la casă. Odată achitată suma, clientul primeşte un alt bon pe care îl scanează pentru a ieşi pe „porţile de securitate“ ale zonei în care sunt amplasate bornele de plată.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: ANTREPRENORI LOCALI

Macromex: reducerea TVA a majorat consumul şi a „albit“ vânzările din retail

Dan Minulescu, cel mai mare antreprenor român din sectorul distribuţiei de bunuri de larg consum, care deţine compania Macromex, spune că măsura reducerii TVA la alimente şi băuturi nonalcoolice începând cu 1 iunie a avut un impact pozitiv asupra pieţei.

„Efectul reducerii TVA este major şi a fost văzut de noi clar în creşterea din ultimele patru luni. Măsura este cert pozitivă, iar creşterea vânzărilor se datorează atât majorării consumului, cât şi unui proces de «albire» a vânzărilor de retail. Cred că reţelele mari au înţeles oportunitatea şi au transmis această reducere către consumator. Şi toată lumea a beneficiat de asta“, a declarat pentru ZF Dan Minulescu, CEO al Ma­cromex, un grup cu afaceri de peste 100 de milioane de euro.

             Citeste mai mult…

Zf.ro : CEI MAI IMPORTANŢI 1.000 DE OAMENI DIN BUSINESS

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Marius Dragne, CEO al Xella România

Ziarul Financiar a început o serie de articole care prezintă poveştile celor mai importanţi 1.000 de oameni din mediul de afaceri din România prin prisma afacerilor pe care le conduc, a evoluţiei profesionale şi a studiilor absolvite. Articolele sunt realizate pe baza informaţiilor care stau la baza celei de-a opta ediţii a anuarului ZF „Who’s who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business“, care va apărea pe piaţă în această toamnă. 

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Cine sunt campionii în business ai Transilvaniei şi ai Banatului în 2015

Transilvania şi Banat, regiunea antreprenorilor campioni care produc valoare adăugată. Sunt companii care în fabricile lor au angajat mii de oameni şi care dau tonul în mediul de business local

Zece companii au fost premiate săptămână trecută la Cluj-Napoca în cadrul evenimentului „Campioni în business“, ediţia din Transilvania şi Banat, organizat de cinci ani încoace de Ziarul Financiar împreună cu fondul de investiţii Enterprise Investors, BCR – cea mai mare bancă de pe plan local -, firma de audit şi consultanţă fiscală PwC şi fundaţia Triple Helix.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Lecţiile învăţate de unul dintre cei mai mari antreprenori din energie. „Educaţia este motorul unei economii şi investiţia în educaţie este mai puţin riscantă decât orice“

Teofil Mureşan a pus ba­zele companiei Elec­tro­­grup în Cluj-Napoca în anul 1997, începând ­cu un sediu chiar în aparta­men­tul în care locuia. Astăzi, conduce împreună cu fratele său Simion un grup de firme care se apropie de afaceri de 100 milioane de euro. Care este una din cheile succesului? Învă­ţarea continuă, spune antreprenorul.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum arată economia celor douăsprezece judeţe din Transilvania şi Banat: Timişul, Clujul şi Braşovul „saltă“ economia regiunii, cu un PIB per capita cu până la 30% peste media naţională

Investiţiile masive din zona de vest a ţării, în special în industria producătoare de componente auto, au transformat regiunea într-un pol al exporturilor. Însă nu acelaşi lucru se poate spune despre judeţe precum Harghita sau Covasna, ocolite de investitori din cauza infrastructurii deficitare, care sunt codaşe la capitolul performanţă economică. 

             Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢARE

Curierii de la Urgent Cargus iau 37 mil. euro de la BCR şi BRD

Urgent Cargus, compania rezultată în urma fuziunii dintre Urgent Curier şi Cargus International, ambele controlate de fondul de investiţii Abris Capital Partners, va contracta un credit de 36,8 milioane de euro de la băncile BRD şi BCR, conform unui document din Monitorul Oficial.

„Se aprobă termenii şi condiţiile, tranzacţiile prevăzute în negocierea,  încheierea,  semnarea,  transmiterea  şi execu­tarea unui contract de credit la termen, în suma de până la echivalentul în lei al sumei de 36,8 milioane de euro la data semnării Contractului de Credit, care va fi încheiat între societate, în calitate de împrumutat, BRD – Groupe Société Générale (…) şi Banca Comercială Română“, se arată în documentul citat. În document nu este însă menţionată direcţia în care vor fi folosiţi aceşti bani.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: 350 de oameni ai Luxoft livrează soluţii financiare pentru Deutsche Bank, ING sau Credit Suisse

Aproximativ 350 de specialişti în IT ai dezvoltatorului de pro­duse software Luxoft România lucrează zilnic la dez­vol­tarea unor produse financiare care ajung să fie folosite de com­panii precum Deutsche Bank, Credit Suisse, CitiBank, UBS sau ING, în principal pentru filialele din străinătate ale aces­tora. În medie, un software financiar este dezvoltat în 6 sau 12 luni, iar majoritatea proiectelor care pleacă din Ro­mânia spre alte ţări sunt dedicate segmentului de in­vest­ment banking şi wealth management, spune Remus Cio­bo­taru, director al diviziei financiare din cadrul Luxoft Ro­mâ­nia.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Deloitte: România, pe locul doi în topul celor mai dinamice firme de IT din regiune

Cu zece companii de tehnologie care au înregistrat în ultimii patru ani unele dintre cele mai mari rate de creştere ale cifrei de afa­ceri din întreaga regiune, România a urcat pe locul doi în topul celor mai dina­mice companii de profil realizat de com­pania de consultanţă Deloitte, apropiin­du-se pentru prima oară de Polonia.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Afacerile antreprenoriale trebuie să-şi reducă dependenţa de fondatori

Companiile antreprenoriale româ­neşti trebuie să-şi reducă dependenţa de fondator, să se gândească din timp la un succesor astfel încât preluarea unui business de câteva zeci sau sute de milioane de euro să nu-l găsească nepregătit şi să îşi asume riscuri pentru a ajunge la succes – acestea au fost câteva din concluziile dezbaterii organizate săptămâna trecută la Iaşi la evenimentul „Campioni în business 2015” – ediţia din Transilvania. Vulnerabilităţile compa­ni­ilor româneşti au reprezentat subiectul discuţiei moderate de Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Finan­ciar, la care au participat Viorel Curta, director regional corporate în cadrul BCR, Şerban Roman, country manager al fondului de investiţii Enterprise Investors, şi Florin Deaconescu, parte­ner în cadrul firmei de consultanţă şi audit PwC România.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Sergiu Manea a primit undă verde de la BNR să preia conducerea BCR

Sergiu Manea, 43 de ani, a primit undă verde de la banca centrală pentru a prelua conducerea executivă a BCR, cea mai mare bancă românească. BCR şi Erste, acţionarul majoritar, au decis numirea lui Sergiu Manea la conducerea BCR, începând cu 1 octombrie. El este primul român pe care austriecii au pariat să ducă banca înainte. Sergiu Manea îi succede lui Tomas Spurny, care a fost timp de trei ani şi jumătate CEO al BCR. Într-un deceniu, Andreas Treichl, şeful Erste Bank, a schimbat cinci preşedinţi executivi. Manea a fost adus de la Viena la Bucureşti în 2012 de Andreas Treichl, pe poziţia de vicepreşedinte executiv la BCR, după ce a făcut carieră la UniCredit/Banca Austria. Sergiu Manea, un bancher tânăr, om de trezorerie, specialist în pieţe financiare, care a trecut pe la BRD, ING, ABN Amro şi UniCredit/Banca Austria, trebuie să aducă creşterea de business pentru BCR, pierdută în anii de criză. Şi nu trebuie să piardă în mandatul lui prima poziţie în piaţă ocupată de BCR.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Fondurile Templeton au vândut din acţiunile pe care le deţin la BVB

Fondurile de investiţii administrate de Franklin Templeton Investment, managerul Fondului Proprietatea, au vândut în şedinţa de joi, 29 octombrie, un pachet de 24.545 de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti. Pachetul vândut reprezintă 0,31% din capitalul operatorului de piaţă. Preţul la care s-a încheiat tranzacţia a fost de 30 lei/titlu, uşor sub cotaţia de 30,4 lei la care au închis acţiunile şedinţa de tranzacţionare. Pe 29 octombrie, acţionarii BVB au fost convocaţi în Adunare Generală Extraordinară pentru a aproba trecerea la sistemul dualist de conducere. Însă acţionarii BVB au respins prin neprezentare trecerea la sistemul dualist de conducere care ar fi redus numărul de administratori de la nouă la şapte. Acest lucru ar fi nemulţumit pe SIF-urile, cei mai mari acţionari ai BVB, pentru că unele îşi doresc chiar şi doi reprezentanţi în conducerea bursei. Acţiunile BVB se tranzacţionează la o cotaţie de 30,4 lei/titlu, în scădere cu 10% faţă de începutul anului. BVB are o capitalizare bursieră de 233 milioane de lei. Pe 10 noiembrie, BVB îşi va anunţa rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Băncile au scos din bilanţuri credite neperformante de peste 400 mil. euro în şase luni

Băncile au continuat să facă cureţenie în portofoliile de credite în acest an şi au scos din bilanţuri credite de 446 milioane de euro în intervalul ianuarie-iunie, ceea ce a făcut ca soldul creditelor cu probleme scoase din evidenţele băncilor să ajungă la aproape 3 miliarde de euro, potrivit datelor BNR. Acţiunile de curăţare a portofoliilor s-au reflectat în nivelul ratei de neperformanţă la nivelul sistemului bancar, care a coborât la sub 13% din totalul împrumuturilor, minimul ultimilor cinci ani. Eurobank, grupul grec care deţine pe piaţa financiară locală Bancpost şi o divizie de credite de consum, UniCredit şi Intesa Sanpaolo Bank se numără printre băncile care pregătesc vânzarea unor portofolii de credite neperformante. Şi alte bănci au pachete de neperformante de care ar vrea să scape, dar de dimensiuni mai mici. Cele mai mari pachete de neperformante, în valoare de circa 700 mil. euro, au fost vândute anul trecut de către BCR şi au fost cumpărate de Deutsche Bank împreună cu APS din Cehia.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Costul leilor ajunge la un minim istoric. De când vor plăti românii cu credite în lei rate mai mici?

Dobânda Robor cu scadenţa la trei luni, în funcţie de care se calculează dobânda pentru creditele de retail în lei, a scăzut vineri la minimul istoric de 1,18% de la 1,21% în şedinţa de joi. Majoritatea clienţilor care au contracte de credite în lei cu dobânzi variabile mai au însă de aşteptat înainte să simtă în propriile buzunare ieftinirea finanţării în lei. Majoritatea băncilor au ajustat dobânzile variabile la credite în luna septembrie, iar următoarea ajustare în funcţie de evoluţia indicatorilor pieţei monetare este programată pentru ultima lună din acest an.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Trezoreria are un program încărcat pentru ultima lună de toamnă

Ministerul Finanţelor şi-a programat împrumuturi de 3,5 miliarde de lei (echivalentul a 800 mil. euro) de la băncile comerciale în luna noiembrie, valoare asemănătoare cu cea din luna precedentă. Trezoreria vrea să atragă 3,2 mld. lei prin şapte licitaţii cu certificate de trezorerie şi cu obligaţiuni de stat, la care se pot adăuga 330 mil. lei din alocările sesiunilor suplimentare. În cele trei luni de toamnă, Finanţele au avut cele mai încărcate calendare de împrumuturi din acest an.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INS: Resursele de energie și producția de energie primară au înregistrat o creștere de 2,5%, respectiv 1,8%, în 2014

Resursele de energie și producția de energie primară au înregistrat o ușoară creștere, de 2,5%, respectiv de 1,8%, în 2014 comparativ cu anul precedent, informează, luni, Institutul Național de Statistică (INS).

Potrivit datelor INS, resursele de energie disponibile au totalizat, anul trecut, 41,7 milioane de tone echivalent petrol (tep), în creștere cu 1,031 milioane tep (2,5%) față de anul precedent, datorită creșterii producției de energie primară și a importurilor de produse energetice.

          Citeste mai mult…

Economica.net: E oficial: Immofinanz vinde portofoliul de proprietăţi logistice, inclusiv cele din România, fondului Blackstone

Dezvoltatorul imobiliar Immofinanz, unul dintre cei mai mari invesitori de pe piaţa imobiliară din România, a anunţat oficial vânzarea portofoliului de proprietăţi logistice către Logicor, subsidiară a celui mai mare fond de investiţii din lume, Blackstone. Valoarea tranzacţie pentru cele trei proprietăţi din România se ridică la 24,2 milioane de euro. Blackstone revine astfel pe piaţa spaţiilor logistice din România, după ce a vândut Valad Europe în primăvara acestui an.

Tranzacția include toate cele 36 de proprietăți logistice finalizate, cu o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 1 milion mp, localizate cu precădere în Germania (24 proprietăți), dar și în Ungaria (5), România (3), Polonia (2), Slovacia (1) și Rusia (1).

           Citeste mai mult…

Economica.net: Profit de peste un miliard de euro pentru Ryanair, în T3. Acţiunile scad cu 2,7%

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, se aşteaptă ca profitul anual să se situeze în partea superioară a estimărilor, pe fondul majorării numărului de pasageri şi al reducerii preţului la ţiţei, transmit Bloomberg şi BBC. Excluzând elementele excepţionale, profitul înainte de taxe al Ryanair a crescut cu 37% în perioada aprilie – septembrie 2015, la 1,23 miliarde de euro, în timp ce numărul de pasageri a urcat cu 13%, la 58,1 milioane, iar veniturile cu 14%, depăşind patru miliarde de euro.

În septembrie, compania irlandeză a revizuit în creştere cu 25% estimările privind profitul anual, la 1,175 – 1,225 miliarde de euro, faţă de 940 – 970 milioane de euro previzionat anterior, scrie Agerpres.

           Citeste mai mult…

Ziare.com: S-a schimbat schimbarea Codului Fiscal: Impozite de trei ori mai mari pentru PFA decat pentru microintreprindere

Pentru noul Cod Fiscal, clasa politica de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga, indiferent unde te-ai aseza, si-a dat mana pentru a adopta un document numit de autoritati ca fiind unul foarte bun. Prin urmare, e musai sa-l modificam!

Prin recentul proiect de ordonanta de urgenta sunt modificate 45 de articole din noul Cod Fiscal, circa 10% daca ne raportam la cele aproximativ 500 de articole ale acestei legi.

            Citeste mai mult…

Ziare.com: Fonduri europene, cu Octavian Serban: Cum se dau bani europeni pentru somerii romani

Aceasta rubrica saptamanala este conceputa pentru a oferi informatii relevante solicitantilor, consultantilor si functionarilor implicati in procesul de absorbtie a fondurilor europene.

Scopul acestui demers este de a crea o punte intre finantarile nerambursabile alocate de Uniunea Europeana pentru Romania si acoperirea nevoilor la nivel local, regional si national.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România, pe locul 3 în lume în privința raportului performanță-preț în comunicații

România se situează pe locul 3 în clasamentul țărilor în care raportul preț-performanță în comunicații este competitiv, potrivit datelor prezentate de Varujan Pambuccian, membru în Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților, în conferința RONOG 2015 (Romanian Network Operators Group).

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Fondul Proprietatea are probleme la o companie delistată în contextul desfiinţării Rasdaq.

“Am avut (participaţii în, n.r.) câteva companii foarte mici, listate pe Rasdaq, şapte companii. Şase dintre acestea s-au mutat pe ATS, iar una a fost delistată. A avut loc o evaluare corectă (a valorii acţiunilor, n.r.), dar ulterior compania nu ne-a plătit banii. Am vorbit cu ASF şi nici ei nu ştiu ce să facă pentru a obliga compania să respecte înţelegerea. Acum sunt şi alţi potenţiali cumpărători şi analizăm dacă putem să vindem şi altcuiva”, a declarat pentru MEDIAFAX managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny.

             Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor