Camera de Comert si Industrie a Romaniei organizeaza in luna iunie 2020 webminarul „INCOTERMS 2020 – noutăți, provocări şi oportunități”, destinat angajaților companiilor care activează în departamentele de export, import, vânzare, desfacere, marketing, juridic, financiar-contabil, precum şi personalul din firmele de transport şi logistică, companii de asigurare, declaranți vamali.
La nivel mondial, este estimat ca volumul tranzacțiilor comerciale să scadă, din cauza pandemiei COVID 19, cu procente cuprinse între 13% și 32%, până la sfârșitul acestui an. Devine astfel de o importanță majoră cunoașterea regulilor INCOTERMS 2020, pentru a se asigura bunul mers al afacerilor din întreaga lume și pentru a ajuta importatorii și exportatorii să-și înțeleagă responsabilitățile și să evite neînțelegerile costisitoare.
De asemenea, webinarul este util personalului bancar din departamentele de plăți externe, garanții, finanțarea comerțului internațional, juridic, front office, angajații din rețea care interacționează cu clienții IMM şi corporații și oricărei persoane interesate de tematica abordată.
Regulile ICC Incoterms® referitoare la utilizarea condițiilor de livrare în comerțului intern și internațional au scopul facilitării tranzacțiilor comerciale. Referirea la o condiție de livrare Incoterms® 2020 într-un contract comercial definește în mod expres obligațiile părților cu privire la: riscuri, costuri, angajarea transportului și vămuire, reducând astfel potențiale complicații din punct de vedere legal.
TEMATICĂ prezentata:
- Scopul şi aplicabilitatea Incoterms
- Cum utilizăm regulile INCOTERMS® 2020
- Livrarea, riscul si costurile in INCOTERMS® 2020
- INCOTERMS® 2020 şi cărăușul
- Reguli pentru contractul de vânzare
- Alegerea conditiei de livrare Incoterms corecte
- Structura INCOTERMS® 2020
- Diferențele dintre Incoterms 2010 si 2020
- Condițiile de livrare pentru orice modalitate de transport: ExW, FCA, CPT, CIP, DAP, DPU, DDP
- Condițiile de livrare maritime sau pentru apele interioare: FAS, FOB, CFR, CIF
LECTOR
Dr. Gabriela Hârţescu expert în finanţarea comerţului internaţional, având experienţă de peste 20 de ani în training şi consultanţă în acest domeniu (plăţi externe, garanţii, surse de finanţare, etc.). Gabriela a activat într-o companie importantă, la dept. de import-export şi a avut ocazia să studieze „pe viu” operațiunile de comerț exterior derulate în departamentele de profil din bănci.
Este recunoscută atât în țară cât și pe plan european pentru inovaţiile aduse în dezvoltarea şi promovarea educaţiei şi trainingului în domeniul financiar, deținând poziții și afilieri în cadrul unor entități și asociații profesionale de top: affiliate member Chartered Institute for Securities and Investment UK, president Triple E EFCB Committee și member of the Board of Directors European banking & Financial Services Training Association, Președinte al Comisiei Bancare – CCIR/ICC, membru al Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România. De asemenea, a deținut poziții de top management în instituții și companii specializate în training și educație ultra-specializată pentru industria serviciilor financiare. În prezent este Chief Operating Officer (COO) & Dean, ENVISIA Business School.
Este Doctor în Economie, specializarea Finanțe, titlu obținut la ASE, cu teza de doctorat Surse alternative de finanțare a operațiunilor de comerț exterior.
PERIOADA de DESFĂSURARE
Seria I: 2 iunie 2020, orele 9:30 – 15:30
Seria II: 11 iunie 2020, orele 9:30 – 15:30
Seria III: 17 iunie 2020, orele 9:30 – 15:30
Seria IV: 30 iunie 2020, orele 9:30 – 15:30
TARIF DE PARTICIPARE: 740 lei/persoană la care se adaugă TVA
La finalul webinarului se va acorda un certificat digital de participare.
Detaliile privind accesarea platformei online vor fi transmise ulterior înregistrării și achitării tarifului de participare pentru webinar.
Pentru mai multe informatii si inscriere va stam la dispozitie prin E-mail office@ccibc.ro sau telefon 0751 755510 – Roxana GHEDEON