Comisia Europeană a lansat vineri, 4 septembrie, o consultare publică cu privire la viitorul plan de acțiune privind agricultura ecologică. Acest sector va contribui mult la realizarea Pactului verde european și la atingerea obiectivelor stabilite în cadrul strategiei „de la fermă la consumator” și al strategiei în domeniul biodiversității.
Comisia are ca prioritate asigurarea faptului că sectorul agriculturii ecologice dispune de instrumentele adecvate, precum și de un cadru juridic funcțional și consensual, esențial pentru atingerea obiectivului de a aloca agriculturii ecologice 25 % din suprafața terenurilor agricole.
Pentru a contribui la realizarea acestui obiectiv, Comisia Europeană instituie și utilizează instrumente esențiale, precum:
1. Un plan de acțiune pentru agricultura ecologică, care va contribui la stimularea sectorului, atât la nivelul cererii, cât și la nivelul ofertei.
2. Noua legislație privind agricultura ecologică, care va reflecta natura acestui sector aflat în creștere rapidă.
3. Politica UE de promovare a produselor agroalimentare, care sprijină sectorul agricol european prin promovarea caracteristicilor sale calitative pe piața internă și în țările terțe.
Sursa: Fonduri-Structurale.ro