Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

A aparut buletinul informativ URBACT II din luna ianuarie 2015

poza-siteProgramul de cooperare teritoriala URBACT II, prin Secretariatul Programului, a lansat buletinul informativ al lunii IANUARIE. Acesta este disponibil in limba romana pe pagina Punctului National de Diseminare URBACT II – INCD URBAN-INCERC si pe pagina dedicata programului URBACT de pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

In Buletinul informativ URBACT al lunii ianuarie sunt prezentate informatii despre doua concepte de actualitate la nivel european – Big data si Open data – si despre cum pot deveni orasele mai inteligente prin utilizarea datelor proprii si a celor provenite din alte surse.

Un oras se poate dezvolta nu numai prin folosirea celor mai noi tehnologii, ci si prin valorificarea locurilor de interes turistic si cultural. Un astfel de exemplu este orasul Genova, care a promovat vechiul port in strategia de relansare urbana.

De asemenea, in buletinul lunii ianuarie, sunt prezentate informatii despre finantarea implementarii Planurilor Locale de Actiune elaborate in cadrul proiectelor URBACT, cu o serie de sfaturi utile ale partenerilor din proiectul ESIMeC pentru orasele interesate de finantarea planurilor lor locale.

Buletinul informativ URBACT II – ianuarie 2015 este disponibil on-line.

Sursa: www.mdrap.ro

 

        Impreuna in lumea afacerilor