Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

A fost depus in Parlament proiectul de lege privind stimularea cooperativelor

Ministrul-Agriculturii--pe-dezvoltare-rurala-avem-foarte-mult-de-lucru--dar-nu-riscam-sa-pierdem-fonduri-UEMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca in cursul zilei de miercuri, 28 octombrie, se va depune la Camera Deputatilor, proiectul de lege privind stimularea cooperativelor.

„In cursul acestei zile vom depune la Camera Deputatilor proiectul de lege privind stimularea cooperativelor din tara noastra. Cred ca a sosit momentul sa trecem la un alt nivel de dezvoltare a agriculturii romanesti. Vorbim cu totii de faptul ca avem un potential mai mare de produse, pentru a le gasi pe rafturile hipermarketurilor. Cred ca printr-o organizare mai buna, prin crearea si stimularea de cooperative pe principii moderne, vom reusi fara stimulente legislative sa ajungem la acest deziderat”, a declarat Daniel Constantin, la deschiderea targului INDAGRA 2015.

Fermierii care aleg sa se asocieze sau sa devina membri in cadrul unei cooperative vor beneficia de o serie de facilitati fiscale.

„Facilitatile fiscale pe care dorim sa le implementam se aplica in mod special la nivel de membru. Acest lucru ii va stimula pe fermieri sa formeze astfel de cooperative. De exemplu, membrii unei cooperative vor fi scutiti de la plata impozitului pe venit sau de la plata impozitului pe norma de venit, pentru persoane fizice. Asta doar pentru productia comercializata prin intermediul cooperativei. In acelasi timp, vom avea o scutire de plata pentru costurile pe bunuri. Adica nu se va mai plati impozitul pe teren sau animale, daca productia acestora este comercializata prin cooperativa. O alta facilitate va fi aplicarea de taxare inversa in cadrul cooperativei, pentru membrii cooperativei. Si mai avem la nivel de cooperativa o scutire de 20% din impozitul pe profit”, a explicat, in urma cu o saptamana, George Turtoi, secretar de stat in MADR.

Totodata, prin noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, producatorii agricoli care se asociaza pot beneficia de fonduri europene nerambursabile de pana la 90% din valoarea proiectului.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor